plasTOST Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, alexssss είπε Τα χέρια μου δε πιάνουν .αλλά αυτό το bilt με κάνει να νιώθω μάστορα .1,5 ώρα έλεγε στις 6 βγήκε και έτοιμο υο μωρό . Το ματζαφλαρι που κρατάω δε ξέρω που χρησιμεύει ;.Γνωριζει κάποιος ; Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια όλων σας Αν δεν λειτουργεί η ηλεκτρονική ανάφλεξη βάζεις το σπίρτο εκεί και το πλησιάζεις στον καυστήρα ώστε να ανάψει! 2
alexssss Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 19 λεπτά πριν, plasTOST είπε Αν δεν λειτουργεί η ηλεκτρονική ανάφλεξη βάζεις το σπίρτο εκεί και το πλησιάζεις στον καυστήρα ώστε να ανάψει! Ευχαριστώ πολύ αχρείαστο να είναι 1
plasTOST Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, alexssss είπε Ευχαριστώ πολύ αχρείαστο να είναι Βγάλε την πολλές φωτό γιατί δεν πρόκειτε να την ξαναδείς καθαρή 3
gdeli Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Για δώσε λεπτομέρειες! Αποψυγμένο; Έκανες καμιά προεργασία πριν το βάλεις για ψήσιμο; Σε τι ένταση και για πόση ώρα; 1
Trelloneritis Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 36 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Χταποδάκι σήμερα… Δεν μυρίζει η σχάρα μετά; Σε ψησταριά κάρβουνου όποτε έψησα χταπόδι/ψάρια, το επόμενα ψησίματα είχαν την μυρωδιά τους. Στην Napoleon φοβάμαι μην πάθω τα ίδια και δεν το έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής. 1
ilpapacha Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, gdeli είπε Για δώσε λεπτομέρειες! Αποψυγμένο; Έκανες καμιά προεργασία πριν το βάλεις για ψήσιμο; Σε τι ένταση και για πόση ώρα; Αγορασμένο από το ιχθυοπωλείο του σούπερ μάρκετ, όχι από το ψυγείο με τα κατεψυγμένα. Καμία προεργασία, απλά το άλειψα με λάδι και το έβαλα στην σχάρα. Οι διακόπτες στο χαμηλό προς μέσο. Αρκετά γυρίσματα. Χρόνο δεν κράτησα δυστυχώς. Τα έβγαλα μόλις πήραν το χρώμα της φωτό δεξιά. 3 λεπτά πριν, Trelloneritis είπε Δεν μυρίζει η σχάρα μετά; Σε ψησταριά κάρβουνου όποτε έψησα χταπόδι/ψάρια, το επόμενα ψησίματα είχαν την μυρωδιά τους. Στην Napoleon φοβάμαι μην πάθω τα ίδια και δεν το έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής. Μόλις τελείωσα με το ψήσιμο έτριψα την σχάρα καλά και άφησα μετά το καπάκι ανοικτό για κάποια ώρα. Αυτό κάνω συνήθως με θαλασσινά/ψάρια και δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με την μυρωδιά. 3 2
gdeli Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, Trelloneritis είπε Δεν μυρίζει η σχάρα μετά; Σε ψησταριά κάρβουνου όποτε έψησα χταπόδι/ψάρια, το επόμενα ψησίματα είχαν την μυρωδιά τους. Στην Napoleon φοβάμαι μην πάθω τα ίδια και δεν το έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής. Όταν ψήνω ψάρια πλένω τον αφαιρούμενο πάτο, κάνω κυκλική μετάθεση τους ανακλαστήρες, καίω καλά την ψησταριά, και μετά ψήνω κανένα λουκάνικο ή καμιά πανσέτα. Εγγυημένο αποτέλεσμα! 2 3
greenroadrunner Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 15/9/2021 στις 7:36 ΠΜ, Fetas1979 είπε Μπορώ να καθαρίσω την ψησταριά (roque 425) με ατμό καθαριστή; Το έχει κάνει κάποιος; Έχω καθαρίσει την rogue 525 από μέσα με έναν της karcher στα 3.5bar χρησιμοποιώντας το παρακάτω βουρτσάκι. Φυσικά δεν φεύγει όλη η μαυρίλα αλλά αρκετά ικανοποιητικό το αποτέλεσμα. Σαφώς βαθύτερο από απλό τρίψιμο του κάδου με σπάτουλα. Παρόμοιο με χρήση σφουγγαριού από την τραχιά επιφάνεια + υγρό πιάτων. Καλή εναλλακτική εάν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις καθόλου χημικά. Θέλει υπομονή όμως... Δεν λέρωσα ή λερώθηκα όμως όπως λένε μερικοί συμφορουμίτες εδώ. Όσο ακουμπάει το βουρτσάκι και είσαι προσεκτικός δεν πετάγεται σχεδόν τίποτα τριγύρω. Από κάτω έστρωσα ένα νάιλον της πλάκας από αυτά για το βάψιμο και στη θέση του δοχείου συλλογής λίπους στερέωσα ένα κουτί από οικογενειακό παγωτό 😁. 3
ppmarkos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Καλημέρα σε όλους. Μια ερώτηση θελω να κάνω σχετικά με μπουκάλα υγραερίου και προπανίου. Έχω εδώ και 3 χρόνια μια unimac με 2 καυστήρες. Δεν θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο. Μπορώ να χρησιμοποιήσω μπουκάλα προπανίου; Μέχρι τώρα έβαζα τις απλές υγραερίου. Θα έχω κάποιο θέμα; Ο ρυθμιστής πρέπει να αλλάξει αν καταλήξω σε προπάνιο; Μπορεί να μπει ρυθμιστής με χειροκίνητη ρύθμιση; Ευχαριστω
Evgenios_V Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 15/9/2021 στις 10:03 ΠΜ, zanskou είπε ναι. αν δεν είσαι παντρεμένος, αν είσαι και θέλεις να χωρίσεις, ή αν την έχεις σε ταράτσα οπότε δεν σε νοιάζει που θα πάει όλη η βρώμα που θα εκτοξεύεται προς πάσα κατεύθυνση Σύμβουλος γάμου...!!! Στις 15/9/2021 στις 10:09 ΠΜ, imr είπε Εχω δοκιμασει να την πλυνω με πιεστικο. Η ψησταρια εγινε σαν καινουργια, και η γυναικα μου ανεβασε πιεση 😛 Το ειχα κανει στο παρελθόν... τέντες, παραθυρα, τραπεζί χαμος... ευτυχως η συζυγος το πηρε χαλαρα... ηταν και καλοκαιρακι οποτε το τριημερο που κοιμομουν στο μπαλκονι δεν με πολυζορισε... 20 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Πως να κοροιδεψεις/κλεψεις τον καταναλωτη! Καλημερα, Μπορεις να εξηγήσεις γιατι "κλέβει" με το συγκεκριμένο κομμάτι? Να μαθαινουμε και εμεις...? Ευχαριστώ
ilpapacha Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, ppmarkos είπε Καλημέρα σε όλους. Μια ερώτηση θελω να κάνω σχετικά με μπουκάλα υγραερίου και προπανίου. Έχω εδώ και 3 χρόνια μια unimac με 2 καυστήρες. Δεν θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο. Μπορώ να χρησιμοποιήσω μπουκάλα προπανίου; Μέχρι τώρα έβαζα τις απλές υγραερίου. Θα έχω κάποιο θέμα; Ο ρυθμιστής πρέπει να αλλάξει αν καταλήξω σε προπάνιο; Μπορεί να μπει ρυθμιστής με χειροκίνητη ρύθμιση; Ευχαριστω Δεν βλέπω τον λόγο να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπουκάλα προπανίου. Λογικά θα το αναφέρει και το manual. Αν δεν το έχεις, θα μπορούσες να ρωτήσεις την αντιπροσωπεία απευθείας https://www.unimac.gr/wp-content/uploads/2020/04/17_KEFALAIO_HOME_.pdf Σε περίπτωση που βάλεις προπάνιο, θα χρειαστεί να αγοράσεις και τον αντίστοιχο ρυθμιστή στα 37mbar. Να βάλεις ρυθμιζόμενο ρυθμιστή, για ποιον λόγο; Αν «δώσεις» παραπάνω πίεση, μπορεί να προκαλέσεις ατύχημα. Μην ξεχνάς ότι 1bar ισούται με 1000mbar
ppmarkos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Δεν βλέπω τον λόγο να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπουκάλα προπανίου. Λογικά θα το αναφέρει και το manual. Αν δεν το έχεις, θα μπορούσες να ρωτήσεις την αντιπροσωπεία απευθείας https://www.unimac.gr/wp-content/uploads/2020/04/17_KEFALAIO_HOME_.pdf Σε περίπτωση που βάλεις προπάνιο, θα χρειαστεί να αγοράσεις και τον αντίστοιχο ρυθμιστή στα 37mbar. Να βάλεις ρυθμιζόμενο ρυθμιστή, για ποιον λόγο; Αν «δώσεις» παραπάνω πίεση, μπορεί να προκαλέσεις ατύχημα. Μην ξεχνάς ότι 1bar ισούται με 1000mbar Άρα το 37 ισούται με 0,37 bar? Είχα διαβάσει κάπου κ προσπαθώ να το βρω κάποιος με ίδια ψησταριά είχε βάλει με ρυθμιζόμενο ρυθμιστή και είχε καλύτερη απόδοση. Τελικά βρήκα το manual. Απ ότι φαίνεται λειτουργεί και με προπάνιο. Να πάρω την prime της coral? Μαζί με αυτή πρέπει να πάρω και τον ρυθμιστή που δείχνει μαζί στα 15€; Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2021 από ppmarkos
SagoniasSlutRos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 8 ώρες πριν, greenroadrunner είπε Έχω καθαρίσει την rogue 525 από μέσα με έναν της karcher στα 3.5bar χρησιμοποιώντας το παρακάτω βουρτσάκι. Φυσικά δεν φεύγει όλη η μαυρίλα αλλά αρκετά ικανοποιητικό το αποτέλεσμα. Σαφώς βαθύτερο από απλό τρίψιμο του κάδου με σπάτουλα. Παρόμοιο με χρήση σφουγγαριού από την τραχιά επιφάνεια + υγρό πιάτων. Καλή εναλλακτική εάν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις καθόλου χημικά. Θέλει υπομονή όμως... Δεν λέρωσα ή λερώθηκα όμως όπως λένε μερικοί συμφορουμίτες εδώ. Όσο ακουμπάει το βουρτσάκι και είσαι προσεκτικός δεν πετάγεται σχεδόν τίποτα τριγύρω. Από κάτω έστρωσα ένα νάιλον της πλάκας από αυτά για το βάψιμο και στη θέση του δοχείου συλλογής λίπους στερέωσα ένα κουτί από οικογενειακό παγωτό 😁. Αμα χρησιμοποιησεις αυτο και ασκησεις και πολυ πιεση βγαζει τα παντα! μαζι και την προστατευτικη επιστρωση του καδου. Γι αυτο προσοχη! Ειναι πιο σκληρο μεταλο απο το αλουμινιο. 1
ilpapacha Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, ppmarkos είπε Άρα το 37 ισούται με 0,37 bar? Είχα διαβάσει κάπου κ προσπαθώ να το βρω κάποιος με ίδια ψησταριά είχε βάλει με ρυθμιζόμενο ρυθμιστή και είχε καλύτερη απόδοση. Τα 37mbar είναι 0,037bar (37/1000). Ο ρυθμιζόμενος ρυθμιστής δεν έχει επάνω «σημάδια» με το πόσα mbar δίνει. Συνήθως έχει ένα καρτελάκι που λέει από 0-2bar. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν με μικρότερο εύρος ρύθμισης. Καλό θα είναι πάντως να μην ξεφεύγουμε από αυτά που αναφέρει ο κατασκευαστής, για την κάθε ψησταριά. Αν έχεις κάποιο θέμα με την θερμοκρασία που ανεβάζει η ψησταριά, περισσότερο έχει να κάνει με την δύναμη των καυστήρων, τα υλικά και τον τρόπο κατασκευής, παρά με τον ρυθμιστή και τον τύπο αερίου που θα επιλέξεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα