Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2246

  • ilpapacha

    2030

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ.

Πρώτο ψήσιμο σήμερα μετά το seasoning των σχαρών. Με τους καυστήρες στο min και φιάλη με μίγμα lpg έπιασε 210c. Άνετο ψήσιμο με λίγες αναφλέξεις παρόλο που είχα πανσέτα και κοτόπουλο. Κορυφή η Napoleon!!!

IMG_20210814_31577.jpg

  • Like 7
Δημοσ.
16 ώρες πριν, @pnea1973 είπε

Εγώ σήμερα Έψησα μαγιατικο 3 κιλά.. Ενώ το είχα στεγνώσει και το είχα αφήσει στις 220 περίπου μισή δεν είχα σπάτουλα με αποτέλεσμα λίγο η πέτσα να ξεκολλήσει στο γύρισμα από την μία πλευρά.. Από την άλλη όλα οκ.. Το αποτέλεσμα ήταν τέλειο.. 

IMG-5f43dfdbee76cc9d66b05efd3554c085-V.jpg

πόσα γυρίσματα εκανες ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους! Έχω την εξής ερώτηση. Η coral gogas 5kg συνδέεται αυτόματα με το ρυθμιστή της weber spirit II 310, ή χρειάζεται αντάπτορα ή άλλο ρυθμιστή που δίνουν στη shell? Σας ευχαριστώ! Υγ. Αν καταλαβαίνω καλά χρειάζεται αλλαγή ρυθμιστή και θέλω να το επιβεβαιώσω

Επεξ/σία από metis
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, metis είπε

Καλησπέρα σε όλους! Έχω την εξής ερώτηση. Η coral gogas 5kg συνδέεται αυτόματα με το ρυθμιστή της weber spirit II 310, ή χρειάζεται αντάπτορα ή άλλο ρυθμιστή που δίνουν στη shell? Σας ευχαριστώ! Υγ. Αν καταλαβαίνω καλά χρειάζεται αλλαγή ρυθμιστή και θέλω να το επιβεβαιώσω

Παίρνει τον δικό της ρυθμιστή 

https://www.skroutz.gr/s/28568822/Coral-Gas-Ρυθμιστής-Χαμηλής-Πίεσης-για-Φιάλη-5kg-GoGas-11907.html

Δημοσ.

@ilpapacha τι κτήνος είναι αυτό; Καλορίζικη και πάντα γεμάτη (και με καλή παρέα 😁)

Όπως λέει και ο αδερφός μου, ο οποίος μόλις αγόρασε την 625xt, μπορείς να κοιμηθείς μέσα αν τσακωθείς με την σύζυγο κανένα βράδυ.

Ένα τελευταίο update από τα ψησίματά μου γιατί έχω να γράψω καιρό, λόγω δουλειάς κυρίως. Συνεχίζω να εκπλήσσομαι ευχάριστα από την 525 rogue μου, κυρίως με την απουσία αναφλέξεων ακόμα και σε πολύ λιπαρά κομμάτια κρέατος (και αν και ντρέπομαι να το πω, δεν την έχω καθαρίσει καθόλου εκτός από τις μεταθέσεις των ανακλαστήρων και το καθάρισμα του ταψιού). Ενδεικτικά, ταυτόχρονο ψήσιμο 3.5 κιλών ribeye Angus Αργεντινής (ΑΑ) κομμένο σε μπριζόλες, συν 1 πικάνια (ΑΑ) κομμένη σε μπριζόλες, μηδενικές αναφλέξεις και τρομερή κρούστα. Προτελευταίο ψήσιμο 1 πικάνια (ΑΑ) κομμένη σε μπριζόλες και ένα flat iron steak (ΑΑ), επισυνάπτονται φωτό. Και χθες 1650 γραμμάρια παϊδάκια από μπούτι προβατίνας και 1 σπαλομπριζόλα ελληνικής μοσχίδας (αυτή είχε πολύ λίγο λίπος όμως) και πάλι τα ίδια, μηδενικές αναφλέξεις και μάλιστα δεν είχα καθαρίσει καν το ταψί από κάτω από το προηγούμενο ψήσιμο των Angus, μόνο μετάθεση τον έναν ενδιάμεσο ανακλαστήρα για να πάει πάνω από καυστήρα και να καούν τα αργεντίνικα λίπη. Νομίζω ότι ευθύνεται η σχεδίαση με την πολύ έντονη κλίση των ανακλαστήρων, αλλά και τα χοντρά μαντέμια γιατί μπορώ και ψήνω κυριολεκτικά στην χαμηλότερη ένταση, εφόσον πιάσει θερμοκρασία μετά το αρχικό ζέσταμα, και το αποτέλεσμα φαίνεται στις φωτογραφίες. Κάπως έτσι το πρώτο πείραμα με την αγαπημένη μου προβατίνα στέφθηκε με 100% επιτυχία, η προβατίνα αποδείχθηκε αρνάκι 😀. Επόμενο και τελευταίο τεστ είναι ψήσιμο προβατίνας αλλά τα παϊδάκια να είναι από τα πλευρά. Θα έχω και μια πλάκα εύκαιρη για παν ενδεχόμενο αλλά με τις έως τώρα επιδόσεις της ψησταριάς είμαι αισιόδοξος!

1_1.jpg

1_2.jpg

2_1.jpg

2_2.jpg

2_3.jpg

  • Like 15
  • Thanks 1
Δημοσ.

παλικαρια υπαρχει κανα tip να μην κολλαει το ψαρι στην σχαρα (μαντεμενια)

εβαλα 2 φαγκρια του κιλου και κολλησαν αρκετα,πριν ειχα λαδωσει την σχαρα και τα ψαρια,οταν τα εβαλα στην φωτια ηταν καυτα τα μαντεμια.

Καπου διαβασα για πασαλειμμα τον ψαριων με μαγιονεζα,το εχει δοκιμασει κανεις?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, joker99 είπε

παλικαρια υπαρχει κανα tip να μην κολλαει το ψαρι στην σχαρα (μαντεμενια)

εβαλα 2 φαγκρια του κιλου και κολλησαν αρκετα,πριν ειχα λαδωσει την σχαρα και τα ψαρια,οταν τα εβαλα στην φωτια ηταν καυτα τα μαντεμια.

Καπου διαβασα για πασαλειμμα τον ψαριων με μαγιονεζα,το εχει δοκιμασει κανεις?

Στην προηγούμνη σελίδα -704- του thread θα βρείς αρκετά tips για ψάρι

  • Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, joker99 είπε

παλικαρια υπαρχει κανα tip να μην κολλαει το ψαρι στην σχαρα (μαντεμενια)

εβαλα 2 φαγκρια του κιλου και κολλησαν αρκετα,πριν ειχα λαδωσει την σχαρα και τα ψαρια,οταν τα εβαλα στην φωτια ηταν καυτα τα μαντεμια.

Καπου διαβασα για πασαλειμμα τον ψαριων με μαγιονεζα,το εχει δοκιμασει κανεις?

περιεργο εχεις κανει καλο seasoning γιατι σε μενα στην napoleon δεν κολανε ποτε!!!

Μετά από αρκετά ψησίματα σήμερα έπεσε γενική φασίνα!

εικόνα_Viber_2021-08-17_13-15-52-057 - Αντιγραφή.jpg

εικόνα_Viber_2021-08-17_13-16-03-617 - Αντιγραφή.jpg

εικόνα_Viber_2021-08-17_13-16-04-712 - Αντιγραφή.jpg

  • Like 4
Δημοσ.

Χαρά στο κουράγιο σου! Πολύ τρίψιμο πρέπει να έπεσε. Σίγουρα δεν έβγαλες καμιά επίστρωση ε; Μου κάνει εντύπωση που φαίνεται η υγρασία στα τοιχώματα του κάδου, γι αυτό ρωτάω. Με τι καθαριστικό τον καθάρισες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...