depmode Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, Evgenios_V είπε Ο φιλος που ειπε για το προβλημα με το θερμομετρο και με την θηκη της μπουκάλας...μου διευκρινησε σε αντιστοιχο του ποστ στο FB (θα επρεπε να εχει κανει και εδω το ιδιο για να μην δημιουργουνται λανθασμένες εντυπώσεις)...οτι τελικά ο αντιπροσωπος του έκανε αντικατάσταση της θηκης της φιάλης ως οφειλέ...Αρα δειχνει ο συγκεκριμένος αντιπροσωπος να ειναι επαγγελματιας... Σαφώς το αναφέρει στο post και εδώ 🙂 Απ' ότι κατάλαβα πάντως πιο πολύ σαν "χάρη" παρουσιάζεται, που ίσως και να είναι με βάση την εικόνα του σπασίματος και δεν ξέρω αν δικαιολογείται αντικατάσταση. Τέλος πάντων. Εγώ περισσότερο σχολίασα την αιτιολογία που δόθηκε για το σπάσιμο λόγω της μεταλλικής φιάλης. Αυτό δεν μου άρεσε κυρίως γιατί δεν στέκει ιδιαίτερα ως λόγος. Δεν ψέγω κανέναν. Επικοινωνιακά τουλάχιστον, όσες φορές χρειάστηκε να μιλήσω με την αντιπροσωπεία είχα άριστη εξυπηρέτηση και τα παιδιά είναι γρήγορα και πρόθυμα να βοηθήσουν στο οτιδήποτε. Για το after sales, ελπίζω να μην το χρειαστώ ποτέ! 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 5 ώρες πριν, fantakola είπε Με βάση τα όσα βλέπω, εκτιμώ πως δεν θα έχει ποτέ θέματα με αναφλέξεις λόγο συσσωρευμένου λοιπούς, ή λόγο υπολειμμάτων φαγητού που έχουν κολλήσει κάπου. Δεν θα αρπαξει ποτε φωτια το λιπος, οχι οτι δεν θα εχεις αναφλεξεις. Αναφλεξεις εχεις απο το λιπος που σταζει πανω στους ανακλαστηρες που εχουν πυρωσει και παιρνει φωτια στιγμιαια ή και πιο μεγαλης διαρκειας αν σταζει συνεχωμενα. Αυτο που θα γλυτωσεις ειναι αυτο που παθαινουν καποιοι που δεν την εχουν καθαρισει ποτε, εχει μαζευτει καπου λιπος και αρπαζει τελικα φωτια και δεν σβηνει με τπτ. Ο καδος με το νερο θα βοηθησει σε low and slow που θες υγρασια ή αν ψησεις φανταζομαι κανενα ψωμι που και αυτο θελει υγρασια. Τωρα σε παϊδακια, μπριζολες, μπιφτεκια και λουκανικα, δε νομιζω να δεις διαφορα. Εγω παντως που ειχα μια επιτραπεζια ηλεκτρικη με νερο απο κατω, καθε φορα εψαχνα να δω που θα χυσω το νερο με το λιπος να μην βουλωσει καμια αποχετευση και τρεχω. Και μιλαμε για κανα λιτρο νερο μαξ που επαιρνε αυτη. Μην σε αγχωνει το καθαρισμα παντως. Ψησταρια ειναι, θα το παρεις αποφαση οτι δεν θα ειναι σαν καινουρια ποτε ξανα, εκτος και αν την καθαριζεις καθε φορα μετα το ψησιμο. Σε γενικες γραμμες θα εχεις μια καθαρη σχαρα πριν το ψησιμο, θα ξινεις καθε 2-3 ψησιματα τους ανακλαστηρες να μην εχουν υπολειμματα, θα κανεις και καθε 10 ψησιματα με μια σπατουλα τον καδο μεσα, θα αλλαζεις ταψακι καθε 20 φορες και θα εισαι κομπλε. Θα την καθαριζεις και απ εξω καθε 2 βδομαδες να τη βλεπεις να γουσταρεις. Απο μενα Napoleon. Oσον αφορα τα ανταλλακτικα στην exivos, δε νομιζω οτι εχουν δικους τους καυστηρες κλπ. Πιο πολυ μου μοιαζει για να παιρνει καυστηρες που βρισκεις στο εμποριο, οποτε αν σου χαλασουν παιρνεις απο κανενα ebay μια 6αδα ή ποσους εχει, και τους αλλαζεις ολους. Οπως και ανακλαστηρες. Επισης σουβλα βαζεις οτι θες πανω, δεν ειναι αναγκη να παρεις αυτη που δινει η καθε εταιρια. Ναι καθεται καλα, αλλα πολλα τα λεφτα. Σου μιλαω εγω που εχω και μια που εφτιαξα εγω και της weber. 5
fantakola Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Δεν θα αρπαξει ποτε φωτια το λιπος, οχι οτι δεν θα εχεις αναφλεξεις. Αναφλεξεις εχεις απο το λιπος που σταζει πανω στους ανακλαστηρες που εχουν πυρωσει και παιρνει φωτια στιγμιαια ή και πιο μεγαλης διαρκειας αν σταζει συνεχωμενα. Αυτο που θα γλυτωσεις ειναι αυτο που παθαινουν καποιοι που δεν την εχουν καθαρισει ποτε, εχει μαζευτει καπου λιπος και αρπαζει τελικα φωτια και δεν σβηνει με τπτ. Ο καδος με το νερο θα βοηθησει σε low and slow που θες υγρασια ή αν ψησεις φανταζομαι κανενα ψωμι που και αυτο θελει υγρασια. Τωρα σε παϊδακια, μπριζολες, μπιφτεκια και λουκανικα, δε νομιζω να δεις διαφορα. Εγω παντως που ειχα μια επιτραπεζια ηλεκτρικη με νερο απο κατω, καθε φορα εψαχνα να δω που θα χυσω το νερο με το λιπος να μην βουλωσει καμια αποχετευση και τρεχω. Και μιλαμε για κανα λιτρο νερο μαξ που επαιρνε αυτη. Μην σε αγχωνει το καθαρισμα παντως. Ψησταρια ειναι, θα το παρεις αποφαση οτι δεν θα ειναι σαν καινουρια ποτε ξανα, εκτος και αν την καθαριζεις καθε φορα μετα το ψησιμο. Σε γενικες γραμμες θα εχεις μια καθαρη σχαρα πριν το ψησιμο, θα ξινεις καθε 2-3 ψησιματα τους ανακλαστηρες να μην εχουν υπολειμματα, θα κανεις και καθε 10 ψησιματα με μια σπατουλα τον καδο μεσα, θα αλλαζεις ταψακι καθε 20 φορες και θα εισαι κομπλε. Θα την καθαριζεις και απ εξω καθε 2 βδομαδες να τη βλεπεις να γουσταρεις. Απο μενα Napoleon. Oσον αφορα τα ανταλλακτικα στην exivos, δε νομιζω οτι εχουν δικους τους καυστηρες κλπ. Πιο πολυ μου μοιαζει για να παιρνει καυστηρες που βρισκεις στο εμποριο, οποτε αν σου χαλασουν παιρνεις απο κανενα ebay μια 6αδα ή ποσους εχει, και τους αλλαζεις ολους. Οπως και ανακλαστηρες. Επισης σουβλα βαζεις οτι θες πανω, δεν ειναι αναγκη να παρεις αυτη που δινει η καθε εταιρια. Ναι καθεται καλα, αλλα πολλα τα λεφτα. Σου μιλαω εγω που εχω και μια που εφτιαξα εγω και της weber. Σωστή η διευκρίνιση Δεν έχω κάποιο βίτσιο να είναι σαν καινούρια επουδενί 😂 . Η ψησταριά είναι για να ψήνεις και να "βρωμιζει". Η μόνη μου έγνοια είναι πως δεν έχω την πολυτέλεια να την αφήνω πολύ βρώμικη γιατί θα προσελκύει ποντίκια και έτσι ψάχνω να βρω την λύση που δεν θα με αποτρέπει από το να ψήνω, όπως με απέτρεπε το κάρβουνο όπου βαριομουν πχ να ανάψω φωτιά για 2 μπριζόλες μόνο . Ο γείτονάς μου που έχει την Travel Napoleon ,σε συνδιασμό με την απλη βάση που είναι ανοιχτή, είχε επισκέψεις και μια μέρα άνοιξε να ψήσει και βρήκε μέσα τον Τομ και τον Τζέρι 😂 Από όσο έχω καταλάβει, και η ναπολεον έχει ανοξείδωτο κάδο και ανακλαστήρες. Αν είναι έτσι τότε μπορώ εύκολα να την καθαρίζω με την συρματοβουρτσα από τα απομεινάρια . Για να είμαι ειλικρινής η αγορά της 425 μου είναι πολύ πιο εύκολη γιατί θα την παραγγείλω από εκεί και τέλος. Ενώ την Εξιβος θα πρέπει να την κουβαλήσω με το αμάξι μέχρι πάνω. Όσο για τη σούβλα, σκέφτομαι και το άλλο. Έχω ήδη μια φουκού, οποτε έχω 3 σούβλες 80 εκατοστών ,καθώς επίσης και μοτεράκι δυνατό . Δεν θα μπορώ να την κουμπωσω πάνω στην 425 άραγε? Με κάποια κόντρα για το μοτεράκι. Στη συσκευασία της ψησταριάς συμπεριλαμβάνεται η βάση για να πατήσει / κουμπώσει το μοτέρ?Γνωρίζει κανείς? Όσο το σκέφτομαι αρχίζω να συγκλίνω προς την Ναπολεον, αλλά ακόμα δεν έχω αποφασίσει . Και μια άλλη ερώτηση: Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποιος μετατροπέας για ελληνικές μπουκάλες ώστε να μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις σε άλλη χώρα? Βλέπω εδώ ότι οι φιάλες έχουν Μαξ 40€ και πάνω πάνε στα 150€ Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2021 από fantakola
SagoniasSlutRos Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, fantakola είπε Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποιος μετατροπέας για ελληνικές μπουκάλες ώστε να μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις σε άλλη χώρα? Βλέπω εδώ ότι οι φιάλες έχουν Μαξ 40€ και πάνω πάνε στα 150€ 😭😭😭 Mπουκαλα θα παιρνεις απο εκει αναγκαστικα. Ισως 150ευρω εχει την πρωτη φορα με την εγγυηση που πληρωνεις στην ουσια. Δες ποσο εχει το γεμισμα.
fantakola Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Mπουκαλα θα παιρνεις απο εκει αναγκαστικα. Ισως 150ευρω εχει την πρωτη φορα με την εγγυηση που πληρωνεις στην ουσια. Δες ποσο εχει το γεμισμα. 30€ ή 40€ το γέμισμα . Αν πάρεις γεμάτη μπουκάλα παίζει από 160-180€. Τιμή για άδεια είναι γύρω στα 130-150, ανάλογα το αν θα πάρεις μεταλλική ή πλαστική Την μπουκάλα την αγοράζεις απο όσο έχω καταλάβει με ένα γρήγορο ψάξιμο. Πχ βλέπω άλλους να τις πουλάνε στις αγγελίες, οπότε υποθέτω πως δεν είναι όπως εδώ όπου ουσιαστικά είναι σαν να την νοικιάζεις Για την σούβλα πως σου φαίνεται η σκέψη μου? Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2021 από fantakola
SagoniasSlutRos Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, fantakola είπε Για την σούβλα πως σου φαίνεται η σκέψη μου? Παιρνεις τη σουβλα και κουμπωνεις το μοτερ πανω. Την τοποθετεις στην ψησταρια σου και σημειωνεις με ενα μαρκαδορο τα σημεια που παταει πανω στον καδο της ψησταριας. Αυτα τα σημεια θα πρεπει να ειναι στρογγυλα για να γυριζει η σουβλα. Αν ειναι στρογγυλα εισαι ετοιμος. Αν εχεις τετραγωνη σουβλα, θα πρεπει να τα τροχισεις με ενα εργαλειο τυπου dremel για να μπορει να γυριζει. Το μοτερακι θα το ακουμπησεις στο πλαινο ραφι και για να ερθει στα ισια του θα βαλεις απο κατω 2-3 βιβλια, οσα χρειαζονται βασικα. Εγω ετσι το ειχα κανει και επαιζε ρολοι. Μετα κερδισα μια σουβλα weber, οποτε παιζω με αυτη πλεον. https://www.dropbox.com/s/x6b2myqf10vobme/VID_20200416_194610.mp4?dl=0&fbclid=IwAR2rkayxGoveH70S3dVE-lFgjGdOhbMefg4cQw7hjkydXTdbr1btYTUyRSI Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2021 από SagoniasSlutRos 2
fantakola Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 5 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Παιρνεις τη σουβλα και κουμπωνεις το μοτερ πανω. Την τοποθετεις στην ψησταρια σου και σημειωνεις με ενα μαρκαδορο τα σημεια που παταει πανω στον καδο της ψησταριας. Αυτα τα σημεια θα πρεπει να ειναι στρογγυλα για να γυριζει η σουβλα. Αν ειναι στρογγυλα εισαι ετοιμος. Αν εχεις τετραγωνη σουβλα, θα πρεπει να τα τροχισεις με ενα εργαλειο τυπου dremel για να μπορει να γυριζει. Το μοτερακι θα το ακουμπησεις στο πλαινο ραφι και για να ερθει στα ισια του θα βαλεις απο κατω 2-3 βιβλια, οσα χρειαζονται βασικα. Εγω ετσι το ειχα κανει και επαιζε ρολοι. Μετα κερδισα μια σουβλα weber, οποτε παιζω με αυτη πλεον. https://www.dropbox.com/s/x6b2myqf10vobme/VID_20200416_194610.mp4?dl=0&fbclid=IwAR2rkayxGoveH70S3dVE-lFgjGdOhbMefg4cQw7hjkydXTdbr1btYTUyRSI Καπως θα βρω να το στηρίξω το μοτέρ Η σουβλες μου είναι τετράγωνες, αλλά δεν θέλω να τις φάω για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Υπάρχει σιγουρα ένα μεταλλικό πράγματακι που το περνάς στη σούβλα και έχει ένα δαχτυλίδι . Ένα τέτοιο υπάρχει μέσα στη σούβλα της Unimac για παράδειγμα. Είναι μαζί με το βαρίδι. Αλλά δεν ξέρω πως να το ψάξω ρε γμτ για να δω που πρόκειται χωριστά και να πάω να πάρω ένα . Δεν ξέρω αν φαίνεται καλά στο επισυναπτόμενο screenshot
SagoniasSlutRos Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, fantakola είπε Καπως θα βρω να το στηρίξω το μοτέρ Η σουβλες μου είναι τετράγωνες, αλλά δεν θέλω να τις φάω για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Υπάρχει σιγουρα ένα μεταλλικό πράγματακι που το περνάς στη σούβλα και έχει ένα δαχτυλίδι . Ένα τέτοιο υπάρχει μέσα στη σούβλα της Unimac για παράδειγμα. Είναι μαζί με το βαρίδι. Αλλά δεν ξέρω πως να το ψάξω ρε γμτ για να δω που πρόκειται χωριστά και να πάω να πάρω ένα . Δεν ξέρω αν φαίνεται καλά στο επισυναπτόμενο screenshot Ναι καταλαβα τι λες. Σιγουρα υπαρχει αν ψαξεις, αλλα δεν ξερω πως λεγεται. Νομιζω ο Ευγενιος εδω στο φορουμ ειχε κανει μια καλη πατεντα με κατι καρυδακια απο ενα σετ με κατσαβιδια. edit: https://www.aliexpress.com/item/33026324735.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.39ac1980qJBF7C&algo_pvid=3ad4a673-7bae-475f-97be-7965b7e1567d&algo_exp_id=3ad4a673-7bae-475f-97be-7965b7e1567d-5 Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2021 από SagoniasSlutRos 1
fantakola Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 14 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Ναι καταλαβα τι λες. Σιγουρα υπαρχει αν ψαξεις, αλλα δεν ξερω πως λεγεται. Νομιζω ο Ευγενιος εδω στο φορουμ ειχε κανει μια καλη πατεντα με κατι καρυδακια απο ενα σετ με κατσαβιδια. edit: https://www.aliexpress.com/item/33026324735.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.39ac1980qJBF7C&algo_pvid=3ad4a673-7bae-475f-97be-7965b7e1567d&algo_exp_id=3ad4a673-7bae-475f-97be-7965b7e1567d-5 Αυτός είσαι ! 1
skskre Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 2 ώρες πριν, fantakola είπε Αυτός είσαι ! Και εδώ απο Ευρώπη για πιο γρήγορα και πιο ακριβά😁 https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B07QVXVJWQ/ref=ox_sc_act_title_3?smid=ADPGAH3H6HCIW&psc=1
depmode Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, fantakola είπε Καπως θα βρω να το στηρίξω το μοτέρ Η σουβλες μου είναι τετράγωνες, αλλά δεν θέλω να τις φάω για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Υπάρχει σιγουρα ένα μεταλλικό πράγματακι που το περνάς στη σούβλα και έχει ένα δαχτυλίδι . Ένα τέτοιο υπάρχει μέσα στη σούβλα της Unimac για παράδειγμα. Είναι μαζί με το βαρίδι. Αλλά δεν ξέρω πως να το ψάξω ρε γμτ για να δω που πρόκειται χωριστά και να πάω να πάρω ένα . Δεν ξέρω αν φαίνεται καλά στο επισυναπτόμενο screenshot Το εξάρτημα που ψάχνεις στα αγγλικά λέγεται spit rod bushing. Μπορείς να το βρεις άνετα. Δεν ξέρω βέβαια αν εξαρτάται από το πάχος της σούβλας και αν υπάρχουν διαφορετικά μεγέθη. Μια άλλη φτηνή λύση είναι έτοιμη universal σούβλα. Δες εδώ Και εγώ αφού δεν βρίσκω την γνήσια της Napoleon πουθενά στην Ελλάδα σκέφτομαι να δοκιμάσω να παραγγείλω. https://a.aliexpress.com/_mO2ELor @anergos13 Δοκίμασες τελικά την σούβλα; Μπορείς να βάλεις φωτογραφία με την σούβλα πλήρως στημένη; Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2021 από depmode 1
fantakola Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 10 ώρες πριν, depmode είπε Το εξάρτημα που ψάχνεις στα αγγλικά λέγεται spit rod bushing. Μπορείς να το βρεις άνετα. Δεν ξέρω βέβαια αν εξαρτάται από το πάχος της σούβλας και αν υπάρχουν διαφορετικά μεγέθη. Μια άλλη φτηνή λύση είναι έτοιμη universal σούβλα. Δες εδώ Και εγώ αφού δεν βρίσκω την γνήσια της Napoleon πουθενά στην Ελλάδα σκέφτομαι να δοκιμάσω να παραγγείλω. https://a.aliexpress.com/_mO2ELor @anergos13 Δοκίμασες τελικά την σούβλα; Μπορείς να βάλεις φωτογραφία με την σούβλα πλήρως στημένη; Ναι, έτσι λέγεται, πολύ σωστά 👍 Το άκουσα σε ένα βίντεο που είδα . Αυτό συνήθως έχει μια βίδα/ρεγουλατόρο για να προσαρμόζεται ανάλογα με το πάχος της σούβλας . Τουλάχιστον έτσι είναι αυτό που συνοδεύει την σούβλα της unimac
greenroadrunner Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, fantakola είπε Όσο για τη σούβλα, σκέφτομαι και το άλλο. Έχω ήδη μια φουκού, οποτε έχω 3 σούβλες 80 εκατοστών ,καθώς επίσης και μοτεράκι δυνατό . Δεν θα μπορώ να την κουμπωσω πάνω στην 425 άραγε? Με κάποια κόντρα για το μοτεράκι. Στη συσκευασία της ψησταριάς συμπεριλαμβάνεται η βάση για να πατήσει / κουμπώσει το μοτέρ?Γνωρίζει κανείς? Δεν περιλαμβάνεται η βάση στήριξης του μοτέρ. Πωλείται ξεχωριστά ως αξεσουάρ "rotisserie bracket" με κωδικό N475-0091 σύμφωνα με το manual της Napoleon. Εάν πιάνουν τα χέρια σου, έχεις τα απαραίτητα εργαλεία και όρεξη μπορείς να το κατασκευάσεις και μόνος σου από ένα φύλλο λαμαρίνας (inox κατά προτίμηση) πάχους τουλάχιστον 1.5mm για στιβαρότητα. Το πιο δύσκολο είναι να το λυγίσεις με ακρίβεια στα σωστά σημεία. Διαφορετικά το δίνεις σε έναν επαγγελματία που ασχολείται με μεταλλικές κατασκευές και θα σου το κάνει για λίγα ευρώ. Το παραπάνω είναι ένα ερασιτεχνικό σχέδιο μιας τέτοιας βάσης που ταιριάζει σε Napoleon Rogue και για μοτέρ του κιτ σούβλας 85cm του Leroy. Ίσως ταιριάζει και σε άλλα, αρκεί το πλάτος υποδοχής του μοτέρ να είναι 75mm. Κάτοχοι Rogue μπορείτε να εκτυπώσετε το σχέδιο της βάσης στήριξης σε Α4 από το επισυναπτόμενο pdf σε πλήρες πλάτος σελίδας. Το εκτυπωμένο σχήμα θα έχει πραγματικές διαστάσεις και μπορεί να γίνει δοκιμαστική μακέτα για το αν ταιριάζει στην περίπτωσή σας. 12 ώρες πριν, depmode είπε Το εξάρτημα που ψάχνεις στα αγγλικά λέγεται spit rod bushing. Μπορείς να το βρεις άνετα. Δεν ξέρω βέβαια αν εξαρτάται από το πάχος της σούβλας και αν υπάρχουν διαφορετικά μεγέθη. Μια άλλη φτηνή λύση είναι έτοιμη universal σούβλα. Δες εδώ Και εγώ αφού δεν βρίσκω την γνήσια της Napoleon πουθενά στην Ελλάδα σκέφτομαι να δοκιμάσω να παραγγείλω. https://a.aliexpress.com/_mO2ELor Να επισημάνω ότι η μέγιστη διάμετρος σούβλας στις Rogue, στο σημείο που ακουμπάει με τον κάδο είναι 15mm. Με οτιδήποτε μεγαλύτερο δεν θα μπορεί να κλείσει το καπάκι καθώς δεν θα κάθεται τελείως μέσα στην εσοχή. Επομένως όποιος σκέφτεται να πάρει τέτοιο εξάρτημα (τριβέα/bushing) θα πρέπει η διάμετρος στο σημείο επαφής να είναι μέχρι 15mm. Τα αξεσουάρ της Napoleon είναι μεν πολύ καλής ποιότητας, αλλά ειδικά στην Ελλάδα είναι πολύ υπερτιμημένα. Υπάρχει η Napoleon σούβλα για όλες τις Rogue https://www.napoleon.com/en/gr/grills/heavy-duty-rotisserie-kit-69912 κατόπιν παραγγελίας στα 200€. Το να κοστίζει όμως το 1/4 της τιμής μιας Rogue425 και προσωπικά το θεωρώ μεγάλη κοροϊδία. Με τη σούβλα του link που παραθέτεις το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις στην πράξη. Εφόσον έχει δοκιμαστεί και από άλλο μέλος εδώ στο forum δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείς παραπάνω. Από την άλλη εάν θες οπωσδήποτε μασίφ σούβλα σε όλο το μήκος και όχι διαιρούμενη και έχεις όρεξη για μαστορέματα δοκίμασε την παραπάνω κατασκευή βάσης με κάποιο άλλο μοτέρ / σούβλα που μπορείς να βρεις. Εγώ κατάφερα να βάλω στην Rogue525 την 85cm του Leroy με πολύ καλό αποτέλεσμα, φτιάχνοντας την παραπάνω βάση, αλλά δεν το συνιστώ, επειδή χρειάζεται και επιπλέον τροποποιήσεις η σούβλα, καθώς είναι κοντή για να μπει και δουλέψει μαζί με το αντίβαρο λόγω σχεδιασμού. Εάν όμως κάποιος ενδιαφέρεται συγκεκριμένα μπορώ να δώσω οδηγίες. bracket.PDF Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2021 από greenroadrunner 4 3
ηνίοχος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Στις 26/7/2021 στις 5:50 ΜΜ, fantakola είπε Ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις τα αρνητικά τα οποία έχεις εντοπίσει μέχρι στιγμής? Πράγματα που σε δυσκόλεψαν , που σε χάλασαν στο ψήσιμο, στην γενικότερη κατασκευή κτλ? Ο καθαρισμός της? Ειμαι πλέον ανάμεσα στην Harmony και την Napoleon Rogue 425 Στα λεφτά βγαίνουν πάνω κάτω στα ίδια οπότε μιλάμε για ίδιο price range Στα μεγάλα + που έχω εντοπίσει στην Harmony, είναι πως είναι κατασκευασμένη εξολοκλήρου από Inox με ότι θετικό έχει αυτό για αντοχή στον χρόνο, και σε συνδιασμό με το συρτάρι με το νερό το καθάρισμα φαντάζει εύκολη υπόθεση. Το νερό βοηθάει και στο να βγαίνουν τα ψητά ζουμερα . Συνψήστες ακούω και τις δικές σας πολυτιμες απόψεις πραγματικά δεν έχω εντοπίσει κάτι που να με χαλάει , μάλιστα όσο περισσότερο την δουλέυω τόσο περισσότερο την εκτιμώ , οταν τη πρωτοπείρα με χαλούσε που δεν έχει δικό της αναπτήρα και πρέπει να την αναβεις με έναν μακρύλαιμο αναπτήρα (έχει δυο τρύπες μία για κάθε καυστήρα και απο κει ανάβει βαζοντας ένα αναπτήρα ) και τα πριτσίνια που φαίνονται δεξιά αριστερά του καπακιού δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα πουθενά αλλά ετσι για την ιστορια το καθάρισμα είναι αρκετά ευκολο ξεκινώντας απο το συρτάρι απλά το αδειάζεις το ξεπλένεις και τέλος , τη σχάρα δεν την καθαρίζω σχεδόν ποτέ απλά την καίω και τη τρίβω με μια συρματόβουρτσα χωρίς να φοβάμαι μη πάθει ζημιά , για βαθύ καθαρισμό την αφήνω να κάψει και όπως είναι καυτή τη βάζω σε κρύο νερό και μετά απο λίγο την τρίβω με τη βουρτσα , τους διαχύτες απλά τους ξύνω μια σπάτουλα και ενα απαλό τρίψιμο με τη βουρτσα βοηθάει στο να μην εχει αναφλέξεις οι οποίες ετσι και αλλιώς δεν είναι πολλές τα υπόλοιπα μέρη όπως πλαινά και κάπακι καθαρίζουν όταν είναι ζεστά τρίβοντας τα με μια βρεγμένη πετσέτα τωρα για το περιβόητο συρταρι , κάνει δουλεία ! ο εχω υπολογίσει πως σε κανονική λειτουργία μια κατανάλωση σε νερό πανω απο μισό λίτρο την ώρα , ίσως και για αυτό δεν εχω βγάλει στεγνά ψητά δεν ξέρω αν δουλεύει με χυμούς όπως μήλο ή με αρωματικά φυτά, ( θα το δοκιμάσω σύντομα βάζοντας ενα κλαράκι δενδρολίβανο ) ακόμη οι καυστήρες νομίζω οτι τους κάνουν οι ίδιοι και πραγματικά δεν μοιάζει με κανέναν απο αυτούς που ξέρω φαίνεται να αποτελείτε απο τρια διαφορετικά μέρη κολλημένα μεταξύ τους υπάρχει ένας κεντρικός σωλήνας που στην αρχή του είναι όπως σε όλους τους καυστήρες στη συνέχεια φαίνεται να υπάρχει ενα συτστημα διανομής και τέλος οι αυλοί , ετσι στην ίδια επιφάνεια που μια rogue 425 εχει τρεις καυστήρες με έναν αυλό ο καθένας η harmony έχει δυο καυστήρες με τρείς αυλούς ο καθένας , στη πράξη ο κάθε διαχύτης κρύβει και ενα αυλό του καυστήρα χωρίς να υπάρχουν νεκρά σημεία αυτό όμως που πραγματικά με "φτιάχνει" είναι οτι ψήνει ρε φίλε !! εύκολα χωρίς περιττές αναφλέξεις (που για έναν παραξενο τρόπο σβήνουν όταν κλέινω το καπάκι ) και οτι ψήνω βγαίνει ζουμερό , δεν ξέρω ίσως και rogue να ψήνει το ίδιο καλά αλλά δεν εχω βρεί κάποιο βίντεο που να φαίνεται το πως ψήνει ουτε και για τις weber και broil king (εκτός απο ενα που εχει ανέβει παλιότερα ) κάτι που θα το ήθελα πολύ , αντίθετα για την harmony υπάρχει και μάλιστα παραπάνω απο ενα ευχομαι καλό ξεμπέρδεμα και καλά ψησίματα όποια και αν διαλέξεις !! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα