Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2247

  • ilpapacha

    2030

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Rabbit30 είπε

Κάποιος αναφέρθηκε στο καλαμπόκι και ζήλεψα! λιγάκι!!😜

A4027DDE-8353-4CFD-ADAA-41516281E788.jpeg

Το έπιασες το νόημα με το καλαμπόκι! Μπράβο

Λοιπόν κύριοι προσέξτε τα μυστικά :

Καλαμπόκι Επιλέγουμε καλαμπόκι με φλούδια (ακαθάριστο) και ζητάμε από τον μανάβη να μας το καθαρίσει μπροστά μας. Εαν έχει οποιοδήποτε πρόβλημα δεν το αγοράζουμε, εαν είναι OK είναι ολόφρεσκο και μαλακό οπότε και όταν μπεί στην ψησταριά θα γίνει ζουμερό και νόστιμο. Λίγο βουτηρο πριν, όταν μαυρίσουν λίγο κάποια από τα σπόρια του καλαμποκιού το βγάζουμε, λίγο αλάτι και είναι SUPER ως κύριο πιάτο , διότι περιέχει φυτικές ίνες, αρκετό νερό, προτείνες και υδατάνθρακες.  Οι αμερικάνοι το έχουν πρώτο συνδοδευτικό στα κρέατα και εαν είναι και γλυκό το καλαμπόκι θα σας αρέσει πάρα πολύ. Μισό καλαμπόκι στο κάθε πιάτο είναι αρκετό.

Ταλαγάνι : Πάτε στο SM και αγοράζετε ταλαγάνι Αποστόλου. Η μικρή συσκευασία περιέχει 2 φέτες έτοιμες για την ψησταριά. Στο ψήσιμο βγάζει μόνο νερό και όταν γράψουν επάνω οι γραμμές της σχάρας και από τις δυο πλευρές της κάθε φέτας (όπως ακριβώς εμφανίζεται και στην συσκευασία) το βγάζετε στο τραπέζι και με λίγες σταγόνες λεμόνι .. θα τους τρελάνετε όλους (προσοχή να μην κρυώσει όμως)

Επεξ/σία από costas_
  • Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, gudinakos είπε

οκ τελεια!Θα την μάθω απλά επειδή φοβάμαι ακόμη συνεχεια ανοίγω το καπάκι για να παρακολουθώ είχα κακή εμπειρία με ψησταριά υγραερίου είχα μία με τέσσερις καυστήρες από έξω ήταν όλη Inox εσωτερικά ολλα απο λαμαρίνα και κάθε φορά που έκλεινα το πω καπάκι επερνε φωτιά τελευταία φορά οι μπριζόλες χοιρινές γιναν στάχτη πέσαν κάτω και άρπαξε φωτιά μαύρισε και ο τοίχος Μετά από αυτό την χάρισα αλλά καμία σχέση με αυτή την ποιότητα κατασκευής της napoleon Σιγουρα η ψηστάρια έφταιγε.Εγω παντος εκανα seasoning μαλον μπερδευεσαι με το παιδι που εχει την 425 Fetas1979 .Εσύ φίλε ποια έχεις;

Τέτοιες φωτιές με την Napoleon αλλά και γενικά με επώνυμες ψησταριές (BK, Weber κλπ) δεν έχεις. Αρκεί βέβαια να καθαρίζεις το αφαιρούμενο ταψί (πάτο) από κάτω και τον λιποσυλλέκτη, όπως είπε και ο @@pnea1973.

Εγώ έχω την Rogue 525 και της πίνω τακτικά το αίμα 😁

7 ώρες πριν, costas_ είπε

Το έπιασες το νόημα με το καλαμπόκι! Μπράβο

Λοιπόν κύριοι προσέξτε τα μυστικά :

Καλαμπόκι Επιλέγουμε καλαμπόκι με φλούδια (ακαθάριστο) και ζητάμε από τον μανάβη να μας το καθαρίσει μπροστά μας. Εαν έχει οποιοδήποτε πρόβλημα δεν το αγοράζουμε, εαν είναι OK είναι ολόφρεσκο και μαλακό οπότε και όταν μπεί στην ψησταριά θα γίνει ζουμερό και νόστιμο. Λίγο βουτηρο πριν, όταν μαυρίσουν λίγο κάποια από τα σπόρια του καλαμποκιού το βγάζουμε, λίγο αλάτι και είναι SUPER ως κύριο πιάτο , διότι περιέχει φυτικές ίνες, αρκετό νερό, προτείνες και υδατάνθρακες.  Οι αμερικάνοι το έχουν πρώτο συνδοδευτικό στα κρέατα και εαν είναι και γλυκό το καλαμπόκι θα σας αρέσει πάρα πολύ. Μισό καλαμπόκι στο κάθε πιάτο είναι αρκετό.

Ταλαγάνι : Πάτε στο SM και αγοράζετε ταλαγάνι Αποστόλου. Η μικρή συσκευασία περιέχει 2 φέτες έτοιμες για την ψησταριά. Στο ψήσιμο βγάζει μόνο νερό και όταν γράψουν επάνω οι γραμμές της σχάρας και από τις δυο πλευρές της κάθε φέτας (όπως ακριβώς εμφανίζεται και στην συσκευασία) το βγάζετε στο τραπέζι και με λίγες σταγόνες λεμόνι .. θα τους τρελάνετε όλους (προσοχή να μην κρυώσει όμως)

Αυτό με το βούτυρο είναι απαραίτητο λες; Γενικώς δεν χρησιμοποιώ βούτυρο στα φαγητά μου, το αντικαθιστώ πάντα με ελαιόλαδο. Σε ένα εστιατόριο είχα δοκιμάσει καλαμπόκι που είχε βούτυρο και μου είχε φανεί βαρύ. Εγώ το καλαμπόκι το ψήνω σκέτο, απλώς το πετάω στην σχάρα. Θέλει δυνατή φωτιά βέβαια και αργεί λίγο να ψηθεί αλλά βγαίνει πάντα τέλειο, όταν μαυρίσει λίγο το βγάζω όπως λες! Μετά το ψεκάζω με ελάχιστο νερό ίσα ίσα για να κολλήσει λίγο αλάτι και γίνεται ανάρπαστο.

  • Like 5
Δημοσ.

Ωραίο το ψητό καλαμπόκι , σας προτείνω να δοκιμάσετε και  παντζάρι  ψητό , η γνώριμη γεύση του γίνεται ακόμη πιο μεστή με το ψήσιμο .

 

IMG_20210714_100605.jpg

  • Like 9
Δημοσ.

Πήγα σήμερα σε ένα κατάστημα Καβάλα, και πήρα μια βούρτσα outdoor chef ορειχάλκινη...

Ρώτησα για φιάλη coral gas x( την μωβ) μείγμαχ και μου είπαν δεν θα σου κάνει δουλειά το μίγμα...βάλε υγραερίου..των λεω ο ρυθμιστής γράφει 30 mbar..μου λέει δεν έχει πρόβλημα...?

Δημοσ.
36 minutes ago, Dennis7360 said:

Πήγα σήμερα σε ένα κατάστημα Καβάλα, και πήρα μια βούρτσα outdoor chef ορειχάλκινη...

Ρώτησα για φιάλη coral gas x( την μωβ) μείγμαχ και μου είπαν δεν θα σου κάνει δουλειά το μίγμα...βάλε υγραερίου..των λεω ο ρυθμιστής γράφει 30 mbar..μου λέει δεν έχει πρόβλημα...?

Έχω την εντύπωση οτι όταν λέμε μίγμα εννοούμε υγραέριο...ουσιαστικά μίγμα προπάνιο-βουτάνιο. 

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dennis7360 είπε

Πήγα σήμερα σε ένα κατάστημα Καβάλα, και πήρα μια βούρτσα outdoor chef ορειχάλκινη...

Ρώτησα για φιάλη coral gas x( την μωβ) μείγμαχ και μου είπαν δεν θα σου κάνει δουλειά το μίγμα...βάλε υγραερίου..των λεω ο ρυθμιστής γράφει 30 mbar..μου λέει δεν έχει πρόβλημα...?

Απ όσο γνωρίζω έχει 3 τύπους μπουκάλας/φιάλης 

α) Τις συμβατικές 

https://www.coralgas.gr/products/flv-cylinders/

β) Τις prime


3) Την GoGas

https://www.coralgas.gr/products/gogas-product-series/

 

Οι κόκκινες/μπορντό περιέχουν μείγμα και οι γκρι προπάνιο. Οι Prime χρειάζονται τον δικό τους ρυθμιστή, ενώ οι συμβατικές κουμπώνουν στον ήδη υπάρχων.

Η GoGas περιέχει μείγμα και χρειάζεται τον δικό της ρυθμιστή.

Αυτή την μωβ που αναφέρεις δεν την γνωρίζω.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Απ όσο γνωρίζω έχει 3 τύπους μπουκάλας/φιάλης 

α) Τις συμβατικές 

https://www.coralgas.gr/products/flv-cylinders/

β) Τις prime


3) Την GoGas

https://www.coralgas.gr/products/gogas-product-series/

 

Οι κόκκινες/μπορντό περιέχουν μείγμα και οι γκρι προπάνιο. Οι Prime χρειάζονται τον δικό τους ρυθμιστή, ενώ οι συμβατικές κουμπώνουν στον ήδη υπάρχων.

Η GoGas περιέχει μείγμα και χρειάζεται τον δικό της ρυθμιστή.

Αυτή την μωβ που αναφέρεις δεν την γνωρίζω.

Ναι την coral gas prime εννοω..τον ειπα για το μειγμα, και μου ειπε δεν θα σου δουλεψει..εχει περισσοτερο βουτανιο....καλυτερα μου λεει υγραεριο(εν ξερω εαν εννοουσε μιγμα, η οχι) των ρωταω οτι ο ρυθμιστης ειναι 30mbar--1/kg, και μου λεει δεν εχει προβλημα...μου ειπε για την φιαλη regasco 7.5kg (την διαφανη πρασινη οτι ειναι ο.κ, και για αγορα κοστιζει περιπου (δεν θυμαμαι)  40+13 το αεριο...

Δωστε μια..βοηθεια, γιατι με ...μπερδεψανε...

Επεξ/σία από Dennis7360
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Απ όσο γνωρίζω έχει 3 τύπους μπουκάλας/φιάλης 

α) Τις συμβατικές 

https://www.coralgas.gr/products/flv-cylinders/

β) Τις prime


3) Την GoGas

https://www.coralgas.gr/products/gogas-product-series/

 

Οι κόκκινες/μπορντό περιέχουν μείγμα και οι γκρι προπάνιο. Οι Prime χρειάζονται τον δικό τους ρυθμιστή, ενώ οι συμβατικές κουμπώνουν στον ήδη υπάρχων.

Η GoGas περιέχει μείγμα και χρειάζεται τον δικό της ρυθμιστή.

Αυτή την μωβ που αναφέρεις δεν την γνωρίζω.

Παιδιά εγώ αυτήν έχω και ανέβασα τη θερμοκρασία που βλέπετε σε λιγότερο από 10 λεπτά.

IMG-1e7cc69d383c307ed0cc46a30b8c2e00-V.jpg

IMG_20210712_201402.jpg

  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dennis7360 είπε

Ναι την coral gas prime εννοω..τον ειπα για το μειγμα, και μου ειπε δεν θα σου δουλεψει..εχει περισσοτερο βουτανιο....καλυτερα μου λεει υγραεριο(εν ξερω εαν εννοουσε μιγμα, η οχι) των ρωταω οτι ο ρυθμιστης ειναι 30mbar--1/kg, και μου λεει δεν εχει προβλημα...μου ειπε για την φιαλη regasco 7.5kg (την διαφανη πρασινη οτι ειναι ο.κ, και για αγορα κοστιζει περιπου (δεν θυμαμαι)  40+13 το αεριο...

Δωστε μια..βοηθεια, γιατι με ...μπερδεψανε...

Η επιλογή είναι αν θα πας σε μείγμα ή προπάνιο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά, όπως αυτή που σου ανέφερε 

https://www.fgas.eu/products/fiali-ragasco-5-kg/

αυτή που αναφέρεις εσύ 

https://www.coralgas.gr/products/φιάλη-prime/

και αρκετές άλλες εταιρείες.

Για το μείγμα χρειάζεσαι ρυθμιστή στα 30mbar, όπως αυτός που έχει ήδη ενώ για το προπάνιο χρειάζεσαι 37mbar.

@birel-motosport Έχεις παραλάβει την freestyle από Γερμανία;

  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, μπορείτε να μου εξηγήσετε ποιες ειναι οι διαφορές στη μαντεμένια σχάρα ματ, στη  σχάρα με επισμαλτωμένο χυτοσίδηρο και στη σχάρα με επισμαλτωμένο μαντέμι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Ametanoitos είπε

Καλησπέρα, μπορείτε να μου εξηγήσετε ποιες ειναι οι διαφορές στη μαντεμένια σχάρα ματ, στη  σχάρα με επισμαλτωμένο χυτοσίδηρο και στη σχάρα με επισμαλτωμένο μαντέμι;

Ο χυτοσίδηρος και το μαντέμι είναι το ίδιο 

https://el.wikipedia.org/wiki/Χυτοσίδηρος

Για διαφορές μπορείς να δεις εδώ 

https://www.thespruceeats.com/choose-the-best-grate-for-grill-335047

https://www.foodfirefriends.com/stainless-steel-grill-grates-vs-cast-iron/
 

D77F4F0B-C5AC-44D9-BA38-44B30B564B3C.jpeg.ce4ca3b6fc61edfc874ebe35d3c3769f.jpeg

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Thanks 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Dennis7360 είπε

Ναι την coral gas prime εννοω..τον ειπα για το μειγμα, και μου ειπε δεν θα σου δουλεψει..εχει περισσοτερο βουτανιο....καλυτερα μου λεει υγραεριο(εν ξερω εαν εννοουσε μιγμα, η οχι) των ρωταω οτι ο ρυθμιστης ειναι 30mbar--1/kg, και μου λεει δεν εχει προβλημα...μου ειπε για την φιαλη regasco 7.5kg (την διαφανη πρασινη οτι ειναι ο.κ, και για αγορα κοστιζει περιπου (δεν θυμαμαι)  40+13 το αεριο...

Δωστε μια..βοηθεια, γιατι με ...μπερδεψανε...

είναι πολύ πιθανό να εννοούσε προπάνιο , αλλά δεν έχει και πολύ σημασία , τα   υγραερια  καύσιμα  που υπάρχουν στην αγορά κατατασσονται σε δυο τύπους  , το μειγμα ,  που αποτελείτε απο βουτάνιο και προπάνιο  (που πολλές φορές το ονομάζουν υγραέριο ) και συνιστάτε για οικιακή χρήση  και το προπάνιο  για  καθαρά επαγγελματική χρήση ,

ο λόγος που γίνετε αυτός ο διαχωρισμός  χρήσης εχει να κάνει  με την πίεση του αερίου μέσα στη φιάλη που σε μια φιάλη προπανίου  φτάνει τα 8bar  σε αντίθεση με μια φιάλη μείγματος που 'έχει τη μισή ή και λιγότερη πίεση , και που βέβαια σε ενα ατύχημα  οι ζημιές που θα προκύψουν απο μια φιάλη προπανίου θα είναι πολλαπλάσιες  , υπα΄ρχουν και αλλες διαφορές που εχουν να κάνουν με την απόδοση  και τη συμπεριφορά τους στην εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος , για να μην γραφω σεντόνια  αυτό που εχει σημασία να προσέχουμε  σαν καταναλωτές  είναι η σωστή επιλογή  προμηθευτή  της φιάλης , τον οποίο θα τον εμπιστευόμαστε . τέρμα το σεντόνι

σε οτι αφορά τον προβληματισμό σου  θα σου συνιστούσα να μην επιλέξεις την 7,5 κιλά  αν μάλιστα συνδυάζεται μόνο με ακόμη χειρότερα  και αυτό γιατί θα τελειώνει γρηγορότερα το αεριο -λογικό-αλλά   θα έχεις και χαμηλότερη απόδοση μετά απο δυο τρία ψησίματα ,  μπορείς να χρησιμοποιήσεις  φιάλη μείγματος 10 κιλών  που συνδυάζετε με τον 30αρι ρυθμιστή ή καλύτερα επιλέγεις προπάνιο  αλλά στη περίπτωση αυτή θα πρέπει να αντικαταστήσεις  και τον ρυθμιστή με εναν στα 37mlb  1ή 1,5 κιλού , έτσι ωστε να εχεις την  ίδια απόδοση με τη υπάρχουσα συνδεση αλλά και ποιο σταθερή απόδοση στη χρήση μέχρι να τελειώσει το αέριο αλλά και καλύτερη συμπεριφορά στις θερμοκρασίες περιβάλλοντος

 

14 λεπτά πριν, Ametanoitos είπε

Καλησπέρα, μπορείτε να μου εξηγήσετε ποιες ειναι οι διαφορές στη μαντεμένια σχάρα ματ, στη  σχάρα με επισμαλτωμένο χυτοσίδηρο και στη σχάρα με επισμαλτωμένο μαντέμι;

η πρώτη είναι σκέτος χυτοσίδηρος η δεύτερη είναι βαμμένη με ειδικό χρώμα σμάλτου  το γνωστό σε όλους μας  εμαγιέ

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

είναι πολύ πιθανό να εννοούσε προπάνιο , αλλά δεν έχει και πολύ σημασία , τα   υγραερια  καύσιμα  που υπάρχουν στην αγορά κατατασσονται σε δυο τύπους  , το μειγμα ,  που αποτελείτε απο βουτάνιο και προπάνιο  (που πολλές φορές το ονομάζουν υγραέριο ) και συνιστάτε για οικιακή χρήση  και το προπάνιο  για  καθαρά επαγγελματική χρήση ,

ο λόγος που γίνετε αυτός ο διαχωρισμός  χρήσης εχει να κάνει  με την πίεση του αερίου μέσα στη φιάλη που σε μια φιάλη προπανίου  φτάνει τα 8bar  σε αντίθεση με μια φιάλη μείγματος που 'έχει τη μισή ή και λιγότερη πίεση , και που βέβαια σε ενα ατύχημα  οι ζημιές που θα προκύψουν απο μια φιάλη προπανίου θα είναι πολλαπλάσιες  , υπα΄ρχουν και αλλες διαφορές που εχουν να κάνουν με την απόδοση  και τη συμπεριφορά τους στην εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος , για να μην γραφω σεντόνια  αυτό που εχει σημασία να προσέχουμε  σαν καταναλωτές  είναι η σωστή επιλογή  προμηθευτή  της φιάλης , τον οποίο θα τον εμπιστευόμαστε . τέρμα το σεντόνι

σε οτι αφορά τον προβληματισμό σου  θα σου συνιστούσα να μην επιλέξεις την 7,5 κιλά  αν μάλιστα συνδυάζεται μόνο με ακόμη χειρότερα  και αυτό γιατί θα τελειώνει γρηγορότερα το αεριο -λογικό-αλλά   θα έχεις και χαμηλότερη απόδοση μετά απο δυο τρία ψησίματα ,  μπορείς να χρησιμοποιήσεις  φιάλη μείγματος 10 κιλών  που συνδυάζετε με τον 30αρι ρυθμιστή ή καλύτερα επιλέγεις προπάνιο  αλλά στη περίπτωση αυτή θα πρέπει να αντικαταστήσεις  και τον ρυθμιστή με εναν στα 37mlb  1ή 1,5 κιλού , έτσι ωστε να εχεις την  ίδια απόδοση με τη υπάρχουσα συνδεση αλλά και ποιο σταθερή απόδοση στη χρήση μέχρι να τελειώσει το αέριο αλλά και καλύτερη συμπεριφορά στις θερμοκρασίες περιβάλλοντος

 

η πρώτη είναι σκέτος χυτοσίδηρος η δεύτερη είναι βαμμένη με ειδικό χρώμα σμάλτου  το γνωστό σε όλους μας  εμαγιέ

ποια να προτιμήσω ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ευχαριστω για την βοηθεια επιλογης...τοτε θα επιλεξω προπανιο, και θα αλλαξω ρυθμιστη πιεσης στα 37mbar..αλλα επιδη εχω και πλαινο ματι, να παρω με 1.5kg/h? 

Θα παρω την fgas 7.5kg (που χωραει κατω απο την 325) αλλα σε προπάνιο...και θα αλλαξω τον ρυθμιστη πιεσης σε 37mbar 1.5kg/h...

Επεξ/σία από Dennis7360
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...