@pnea1973 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Μην ξεχνάμε και ότι θέλουν καθάρισμα και άδειασμα το ταψάκι με τα λίπη για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.. 2
costas_ Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Rabbit30 είπε Κάποιος αναφέρθηκε στο καλαμπόκι και ζήλεψα! λιγάκι!!😜 Το έπιασες το νόημα με το καλαμπόκι! Μπράβο Λοιπόν κύριοι προσέξτε τα μυστικά : Καλαμπόκι : Επιλέγουμε καλαμπόκι με φλούδια (ακαθάριστο) και ζητάμε από τον μανάβη να μας το καθαρίσει μπροστά μας. Εαν έχει οποιοδήποτε πρόβλημα δεν το αγοράζουμε, εαν είναι OK είναι ολόφρεσκο και μαλακό οπότε και όταν μπεί στην ψησταριά θα γίνει ζουμερό και νόστιμο. Λίγο βουτηρο πριν, όταν μαυρίσουν λίγο κάποια από τα σπόρια του καλαμποκιού το βγάζουμε, λίγο αλάτι και είναι SUPER ως κύριο πιάτο , διότι περιέχει φυτικές ίνες, αρκετό νερό, προτείνες και υδατάνθρακες. Οι αμερικάνοι το έχουν πρώτο συνδοδευτικό στα κρέατα και εαν είναι και γλυκό το καλαμπόκι θα σας αρέσει πάρα πολύ. Μισό καλαμπόκι στο κάθε πιάτο είναι αρκετό. Ταλαγάνι : Πάτε στο SM και αγοράζετε ταλαγάνι Αποστόλου. Η μικρή συσκευασία περιέχει 2 φέτες έτοιμες για την ψησταριά. Στο ψήσιμο βγάζει μόνο νερό και όταν γράψουν επάνω οι γραμμές της σχάρας και από τις δυο πλευρές της κάθε φέτας (όπως ακριβώς εμφανίζεται και στην συσκευασία) το βγάζετε στο τραπέζι και με λίγες σταγόνες λεμόνι .. θα τους τρελάνετε όλους (προσοχή να μην κρυώσει όμως) Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2021 από costas_ 5 2
gdeli Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 9 ώρες πριν, gudinakos είπε οκ τελεια!Θα την μάθω απλά επειδή φοβάμαι ακόμη συνεχεια ανοίγω το καπάκι για να παρακολουθώ είχα κακή εμπειρία με ψησταριά υγραερίου είχα μία με τέσσερις καυστήρες από έξω ήταν όλη Inox εσωτερικά ολλα απο λαμαρίνα και κάθε φορά που έκλεινα το πω καπάκι επερνε φωτιά τελευταία φορά οι μπριζόλες χοιρινές γιναν στάχτη πέσαν κάτω και άρπαξε φωτιά μαύρισε και ο τοίχος Μετά από αυτό την χάρισα αλλά καμία σχέση με αυτή την ποιότητα κατασκευής της napoleon Σιγουρα η ψηστάρια έφταιγε.Εγω παντος εκανα seasoning μαλον μπερδευεσαι με το παιδι που εχει την 425 Fetas1979 .Εσύ φίλε ποια έχεις; Τέτοιες φωτιές με την Napoleon αλλά και γενικά με επώνυμες ψησταριές (BK, Weber κλπ) δεν έχεις. Αρκεί βέβαια να καθαρίζεις το αφαιρούμενο ταψί (πάτο) από κάτω και τον λιποσυλλέκτη, όπως είπε και ο @@pnea1973. Εγώ έχω την Rogue 525 και της πίνω τακτικά το αίμα 😁 7 ώρες πριν, costas_ είπε Το έπιασες το νόημα με το καλαμπόκι! Μπράβο Λοιπόν κύριοι προσέξτε τα μυστικά : Καλαμπόκι : Επιλέγουμε καλαμπόκι με φλούδια (ακαθάριστο) και ζητάμε από τον μανάβη να μας το καθαρίσει μπροστά μας. Εαν έχει οποιοδήποτε πρόβλημα δεν το αγοράζουμε, εαν είναι OK είναι ολόφρεσκο και μαλακό οπότε και όταν μπεί στην ψησταριά θα γίνει ζουμερό και νόστιμο. Λίγο βουτηρο πριν, όταν μαυρίσουν λίγο κάποια από τα σπόρια του καλαμποκιού το βγάζουμε, λίγο αλάτι και είναι SUPER ως κύριο πιάτο , διότι περιέχει φυτικές ίνες, αρκετό νερό, προτείνες και υδατάνθρακες. Οι αμερικάνοι το έχουν πρώτο συνδοδευτικό στα κρέατα και εαν είναι και γλυκό το καλαμπόκι θα σας αρέσει πάρα πολύ. Μισό καλαμπόκι στο κάθε πιάτο είναι αρκετό. Ταλαγάνι : Πάτε στο SM και αγοράζετε ταλαγάνι Αποστόλου. Η μικρή συσκευασία περιέχει 2 φέτες έτοιμες για την ψησταριά. Στο ψήσιμο βγάζει μόνο νερό και όταν γράψουν επάνω οι γραμμές της σχάρας και από τις δυο πλευρές της κάθε φέτας (όπως ακριβώς εμφανίζεται και στην συσκευασία) το βγάζετε στο τραπέζι και με λίγες σταγόνες λεμόνι .. θα τους τρελάνετε όλους (προσοχή να μην κρυώσει όμως) Αυτό με το βούτυρο είναι απαραίτητο λες; Γενικώς δεν χρησιμοποιώ βούτυρο στα φαγητά μου, το αντικαθιστώ πάντα με ελαιόλαδο. Σε ένα εστιατόριο είχα δοκιμάσει καλαμπόκι που είχε βούτυρο και μου είχε φανεί βαρύ. Εγώ το καλαμπόκι το ψήνω σκέτο, απλώς το πετάω στην σχάρα. Θέλει δυνατή φωτιά βέβαια και αργεί λίγο να ψηθεί αλλά βγαίνει πάντα τέλειο, όταν μαυρίσει λίγο το βγάζω όπως λες! Μετά το ψεκάζω με ελάχιστο νερό ίσα ίσα για να κολλήσει λίγο αλάτι και γίνεται ανάρπαστο. 5
ηνίοχος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Ωραίο το ψητό καλαμπόκι , σας προτείνω να δοκιμάσετε και παντζάρι ψητό , η γνώριμη γεύση του γίνεται ακόμη πιο μεστή με το ψήσιμο . 9
Dennis7360 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Πήγα σήμερα σε ένα κατάστημα Καβάλα, και πήρα μια βούρτσα outdoor chef ορειχάλκινη... Ρώτησα για φιάλη coral gas x( την μωβ) μείγμαχ και μου είπαν δεν θα σου κάνει δουλειά το μίγμα...βάλε υγραερίου..των λεω ο ρυθμιστής γράφει 30 mbar..μου λέει δεν έχει πρόβλημα...?
g_f Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 36 minutes ago, Dennis7360 said: Πήγα σήμερα σε ένα κατάστημα Καβάλα, και πήρα μια βούρτσα outdoor chef ορειχάλκινη... Ρώτησα για φιάλη coral gas x( την μωβ) μείγμαχ και μου είπαν δεν θα σου κάνει δουλειά το μίγμα...βάλε υγραερίου..των λεω ο ρυθμιστής γράφει 30 mbar..μου λέει δεν έχει πρόβλημα...? Έχω την εντύπωση οτι όταν λέμε μίγμα εννοούμε υγραέριο...ουσιαστικά μίγμα προπάνιο-βουτάνιο. 1
ilpapacha Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 2 ώρες πριν, Dennis7360 είπε Πήγα σήμερα σε ένα κατάστημα Καβάλα, και πήρα μια βούρτσα outdoor chef ορειχάλκινη... Ρώτησα για φιάλη coral gas x( την μωβ) μείγμαχ και μου είπαν δεν θα σου κάνει δουλειά το μίγμα...βάλε υγραερίου..των λεω ο ρυθμιστής γράφει 30 mbar..μου λέει δεν έχει πρόβλημα...? Απ όσο γνωρίζω έχει 3 τύπους μπουκάλας/φιάλης α) Τις συμβατικές https://www.coralgas.gr/products/flv-cylinders/ β) Τις prime 3) Την GoGas https://www.coralgas.gr/products/gogas-product-series/ Οι κόκκινες/μπορντό περιέχουν μείγμα και οι γκρι προπάνιο. Οι Prime χρειάζονται τον δικό τους ρυθμιστή, ενώ οι συμβατικές κουμπώνουν στον ήδη υπάρχων. Η GoGas περιέχει μείγμα και χρειάζεται τον δικό της ρυθμιστή. Αυτή την μωβ που αναφέρεις δεν την γνωρίζω. 1
Dennis7360 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Απ όσο γνωρίζω έχει 3 τύπους μπουκάλας/φιάλης α) Τις συμβατικές https://www.coralgas.gr/products/flv-cylinders/ β) Τις prime 3) Την GoGas https://www.coralgas.gr/products/gogas-product-series/ Οι κόκκινες/μπορντό περιέχουν μείγμα και οι γκρι προπάνιο. Οι Prime χρειάζονται τον δικό τους ρυθμιστή, ενώ οι συμβατικές κουμπώνουν στον ήδη υπάρχων. Η GoGas περιέχει μείγμα και χρειάζεται τον δικό της ρυθμιστή. Αυτή την μωβ που αναφέρεις δεν την γνωρίζω. Ναι την coral gas prime εννοω..τον ειπα για το μειγμα, και μου ειπε δεν θα σου δουλεψει..εχει περισσοτερο βουτανιο....καλυτερα μου λεει υγραεριο(εν ξερω εαν εννοουσε μιγμα, η οχι) των ρωταω οτι ο ρυθμιστης ειναι 30mbar--1/kg, και μου λεει δεν εχει προβλημα...μου ειπε για την φιαλη regasco 7.5kg (την διαφανη πρασινη οτι ειναι ο.κ, και για αγορα κοστιζει περιπου (δεν θυμαμαι) 40+13 το αεριο... Δωστε μια..βοηθεια, γιατι με ...μπερδεψανε... Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2021 από Dennis7360
Fetas1979 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 37 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Απ όσο γνωρίζω έχει 3 τύπους μπουκάλας/φιάλης α) Τις συμβατικές https://www.coralgas.gr/products/flv-cylinders/ β) Τις prime 3) Την GoGas https://www.coralgas.gr/products/gogas-product-series/ Οι κόκκινες/μπορντό περιέχουν μείγμα και οι γκρι προπάνιο. Οι Prime χρειάζονται τον δικό τους ρυθμιστή, ενώ οι συμβατικές κουμπώνουν στον ήδη υπάρχων. Η GoGas περιέχει μείγμα και χρειάζεται τον δικό της ρυθμιστή. Αυτή την μωβ που αναφέρεις δεν την γνωρίζω. Παιδιά εγώ αυτήν έχω και ανέβασα τη θερμοκρασία που βλέπετε σε λιγότερο από 10 λεπτά. 2
ilpapacha Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, Dennis7360 είπε Ναι την coral gas prime εννοω..τον ειπα για το μειγμα, και μου ειπε δεν θα σου δουλεψει..εχει περισσοτερο βουτανιο....καλυτερα μου λεει υγραεριο(εν ξερω εαν εννοουσε μιγμα, η οχι) των ρωταω οτι ο ρυθμιστης ειναι 30mbar--1/kg, και μου λεει δεν εχει προβλημα...μου ειπε για την φιαλη regasco 7.5kg (την διαφανη πρασινη οτι ειναι ο.κ, και για αγορα κοστιζει περιπου (δεν θυμαμαι) 40+13 το αεριο... Δωστε μια..βοηθεια, γιατι με ...μπερδεψανε... Η επιλογή είναι αν θα πας σε μείγμα ή προπάνιο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά, όπως αυτή που σου ανέφερε https://www.fgas.eu/products/fiali-ragasco-5-kg/ αυτή που αναφέρεις εσύ https://www.coralgas.gr/products/φιάλη-prime/ και αρκετές άλλες εταιρείες. Για το μείγμα χρειάζεσαι ρυθμιστή στα 30mbar, όπως αυτός που έχει ήδη ενώ για το προπάνιο χρειάζεσαι 37mbar. @birel-motosport Έχεις παραλάβει την freestyle από Γερμανία; 1
Ametanoitos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Καλησπέρα, μπορείτε να μου εξηγήσετε ποιες ειναι οι διαφορές στη μαντεμένια σχάρα ματ, στη σχάρα με επισμαλτωμένο χυτοσίδηρο και στη σχάρα με επισμαλτωμένο μαντέμι;
ilpapacha Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Ametanoitos είπε Καλησπέρα, μπορείτε να μου εξηγήσετε ποιες ειναι οι διαφορές στη μαντεμένια σχάρα ματ, στη σχάρα με επισμαλτωμένο χυτοσίδηρο και στη σχάρα με επισμαλτωμένο μαντέμι; Ο χυτοσίδηρος και το μαντέμι είναι το ίδιο https://el.wikipedia.org/wiki/Χυτοσίδηρος Για διαφορές μπορείς να δεις εδώ https://www.thespruceeats.com/choose-the-best-grate-for-grill-335047 https://www.foodfirefriends.com/stainless-steel-grill-grates-vs-cast-iron/ Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2021 από ilpapacha 1
ηνίοχος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 56 λεπτά πριν, Dennis7360 είπε Ναι την coral gas prime εννοω..τον ειπα για το μειγμα, και μου ειπε δεν θα σου δουλεψει..εχει περισσοτερο βουτανιο....καλυτερα μου λεει υγραεριο(εν ξερω εαν εννοουσε μιγμα, η οχι) των ρωταω οτι ο ρυθμιστης ειναι 30mbar--1/kg, και μου λεει δεν εχει προβλημα...μου ειπε για την φιαλη regasco 7.5kg (την διαφανη πρασινη οτι ειναι ο.κ, και για αγορα κοστιζει περιπου (δεν θυμαμαι) 40+13 το αεριο... Δωστε μια..βοηθεια, γιατι με ...μπερδεψανε... είναι πολύ πιθανό να εννοούσε προπάνιο , αλλά δεν έχει και πολύ σημασία , τα υγραερια καύσιμα που υπάρχουν στην αγορά κατατασσονται σε δυο τύπους , το μειγμα , που αποτελείτε απο βουτάνιο και προπάνιο (που πολλές φορές το ονομάζουν υγραέριο ) και συνιστάτε για οικιακή χρήση και το προπάνιο για καθαρά επαγγελματική χρήση , ο λόγος που γίνετε αυτός ο διαχωρισμός χρήσης εχει να κάνει με την πίεση του αερίου μέσα στη φιάλη που σε μια φιάλη προπανίου φτάνει τα 8bar σε αντίθεση με μια φιάλη μείγματος που 'έχει τη μισή ή και λιγότερη πίεση , και που βέβαια σε ενα ατύχημα οι ζημιές που θα προκύψουν απο μια φιάλη προπανίου θα είναι πολλαπλάσιες , υπα΄ρχουν και αλλες διαφορές που εχουν να κάνουν με την απόδοση και τη συμπεριφορά τους στην εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος , για να μην γραφω σεντόνια αυτό που εχει σημασία να προσέχουμε σαν καταναλωτές είναι η σωστή επιλογή προμηθευτή της φιάλης , τον οποίο θα τον εμπιστευόμαστε . τέρμα το σεντόνι σε οτι αφορά τον προβληματισμό σου θα σου συνιστούσα να μην επιλέξεις την 7,5 κιλά αν μάλιστα συνδυάζεται μόνο με ακόμη χειρότερα και αυτό γιατί θα τελειώνει γρηγορότερα το αεριο -λογικό-αλλά θα έχεις και χαμηλότερη απόδοση μετά απο δυο τρία ψησίματα , μπορείς να χρησιμοποιήσεις φιάλη μείγματος 10 κιλών που συνδυάζετε με τον 30αρι ρυθμιστή ή καλύτερα επιλέγεις προπάνιο αλλά στη περίπτωση αυτή θα πρέπει να αντικαταστήσεις και τον ρυθμιστή με εναν στα 37mlb 1ή 1,5 κιλού , έτσι ωστε να εχεις την ίδια απόδοση με τη υπάρχουσα συνδεση αλλά και ποιο σταθερή απόδοση στη χρήση μέχρι να τελειώσει το αέριο αλλά και καλύτερη συμπεριφορά στις θερμοκρασίες περιβάλλοντος 14 λεπτά πριν, Ametanoitos είπε Καλησπέρα, μπορείτε να μου εξηγήσετε ποιες ειναι οι διαφορές στη μαντεμένια σχάρα ματ, στη σχάρα με επισμαλτωμένο χυτοσίδηρο και στη σχάρα με επισμαλτωμένο μαντέμι; η πρώτη είναι σκέτος χυτοσίδηρος η δεύτερη είναι βαμμένη με ειδικό χρώμα σμάλτου το γνωστό σε όλους μας εμαγιέ 1 1
Ametanoitos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 9 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε είναι πολύ πιθανό να εννοούσε προπάνιο , αλλά δεν έχει και πολύ σημασία , τα υγραερια καύσιμα που υπάρχουν στην αγορά κατατασσονται σε δυο τύπους , το μειγμα , που αποτελείτε απο βουτάνιο και προπάνιο (που πολλές φορές το ονομάζουν υγραέριο ) και συνιστάτε για οικιακή χρήση και το προπάνιο για καθαρά επαγγελματική χρήση , ο λόγος που γίνετε αυτός ο διαχωρισμός χρήσης εχει να κάνει με την πίεση του αερίου μέσα στη φιάλη που σε μια φιάλη προπανίου φτάνει τα 8bar σε αντίθεση με μια φιάλη μείγματος που 'έχει τη μισή ή και λιγότερη πίεση , και που βέβαια σε ενα ατύχημα οι ζημιές που θα προκύψουν απο μια φιάλη προπανίου θα είναι πολλαπλάσιες , υπα΄ρχουν και αλλες διαφορές που εχουν να κάνουν με την απόδοση και τη συμπεριφορά τους στην εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος , για να μην γραφω σεντόνια αυτό που εχει σημασία να προσέχουμε σαν καταναλωτές είναι η σωστή επιλογή προμηθευτή της φιάλης , τον οποίο θα τον εμπιστευόμαστε . τέρμα το σεντόνι σε οτι αφορά τον προβληματισμό σου θα σου συνιστούσα να μην επιλέξεις την 7,5 κιλά αν μάλιστα συνδυάζεται μόνο με ακόμη χειρότερα και αυτό γιατί θα τελειώνει γρηγορότερα το αεριο -λογικό-αλλά θα έχεις και χαμηλότερη απόδοση μετά απο δυο τρία ψησίματα , μπορείς να χρησιμοποιήσεις φιάλη μείγματος 10 κιλών που συνδυάζετε με τον 30αρι ρυθμιστή ή καλύτερα επιλέγεις προπάνιο αλλά στη περίπτωση αυτή θα πρέπει να αντικαταστήσεις και τον ρυθμιστή με εναν στα 37mlb 1ή 1,5 κιλού , έτσι ωστε να εχεις την ίδια απόδοση με τη υπάρχουσα συνδεση αλλά και ποιο σταθερή απόδοση στη χρήση μέχρι να τελειώσει το αέριο αλλά και καλύτερη συμπεριφορά στις θερμοκρασίες περιβάλλοντος η πρώτη είναι σκέτος χυτοσίδηρος η δεύτερη είναι βαμμένη με ειδικό χρώμα σμάλτου το γνωστό σε όλους μας εμαγιέ ποια να προτιμήσω ;
Dennis7360 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) ευχαριστω για την βοηθεια επιλογης...τοτε θα επιλεξω προπανιο, και θα αλλαξω ρυθμιστη πιεσης στα 37mbar..αλλα επιδη εχω και πλαινο ματι, να παρω με 1.5kg/h? Θα παρω την fgas 7.5kg (που χωραει κατω απο την 325) αλλα σε προπάνιο...και θα αλλαξω τον ρυθμιστη πιεσης σε 37mbar 1.5kg/h... Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2021 από Dennis7360 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα