Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Fetas1979 είπε

 

Στήθηκε μόλις. Δυστυχώς δεν πρόλαβα για μπουκάλα. Από Δευτέρα. 

IMG_20210710_161421.jpg

IMG_20210710_161357.jpg

Καλορίζικη με το καλό να τη χαρείς...

  • Like 2
  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2247

  • ilpapacha

    2030

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fetas1979 είπε

 

Στήθηκε μόλις. Δυστυχώς δεν πρόλαβα για μπουκάλα. Από Δευτέρα. 

IMG_20210710_161421.jpg

IMG_20210710_161357.jpg

Καλορίζικη και καλά ψησίματα! 

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλορίζικη

Εγώ σήμερα έκανα κάτι λίγα, αλλά πολύ νόστιμα. 'Αφθονα λόγω εποχής, τα καλαμπόκια είναι ότι καλύτερο για την ψησταριά

1625926494350.jpg

Επεξ/σία από costas_
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στη παρέα!Χθες το βράδυ το μενού είχε κοντοσούβλι χοιρινό τυλιγμένο με αρνίσια μπόλια.Εγινε λουκούμι!

IMG20210709223114.jpg

Επεξ/σία από sounis11
  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilpapacha είπε

Καλορίζικη και καλά ψησίματα! 

Ευχαριστώ πολύ. 

14 λεπτά πριν, Fetas1979 είπε

Ευχαριστώ πολύ. 

Παιδιά οποιαδήποτε πληροφορία όσον αφορά το ψήσιμο μιας και είμαι πρωτάρης σε υγραερίου είναι ευπρόσδεκτη.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, fantakola είπε

Το σαπούνι δεν επηρεάζει το μαντέμι. Δεν θα βάλεις μεγάλη ποσότητα για να γίνει κάτι τέτοιο .

Μια μικρή ποσότητα σαπουνιου σε ένα μπολακι με ζεστό νερο είναι υπεραρκετή. Περνάς τη σχάρα με την σκληρή μεριά του σφουγγαριού κουζίνας και ξεπλένεις με αυθονο νερό . Στη συνέχεια την σκουπίζεις καλά με πετσέτα και μετά την τοποθετείς στην ψησταριά ξανά και τη στεγνώνεις καλά σεςτρια θερμοκρασία για μερικά λεπτά . Επαληψη με λίγο λάδι , σκουπιζεις τι παραπανισιο λάδι και καθάρισες μέχρι την επόμενη φορά .

Η πυρόλυση δεν είναι απαραίτητη μετά από κάθε ψήσιμο ,όπως έχω διαβάσει από αρκετούς στο παρόν νήμα. Την πυρόλυση (seasoning) την κάνουμε περιοδικά και όταν βλέπουμε ότι η σχάρα μας έχει χάσει την αντικολλητική της ιδιότητα . Το ίδιο ισχύει και αν την ξύνεις / καθαρίζεις με σκληρή βούρτσα μετά από κάθε ψήσιμο ,γιατί το σύρμα αφαιρεί τα στρώματα του seasoning .

 

Το μαντέμι είναι ένα υλικό αυθαρτο και απαιτεί ελάχιστη συντήρηση , εφόσον του συμπεριφερθείς σωστά 😉 . Χρησιμοποιώ μαντεία σκεύη χρόνια και τα κάνω seasoning μια φορά το εξάμηνο το πολύ . Η καλύτερη συντήρηση και το καλύτερο seasoning , γίνονται όταν μαγειρεύεις συχνά στα σκεύη αυτά 🙂

Αν την ξυνω ομως με συρματινη βουρτσα δεν θα φυγει και η επιστροση που εχει η μαντεμενια η σχαρα. Εχω δει 2 διαφορετικους τύπους μαντεμιου σε ψησταριες αυτα με την επιστροση και τα χωρις επιστροση. Νομιζω τα πρωτα δεν κανει να τα τριψεις με βουρτσα. Αν ναι με τι τα κανεις;

4 ώρες πριν, fantakola είπε

Το σαπούνι δεν επηρεάζει το μαντέμι. Δεν θα βάλεις μεγάλη ποσότητα για να γίνει κάτι τέτοιο .

Μια μικρή ποσότητα σαπουνιου σε ένα μπολακι με ζεστό νερο είναι υπεραρκετή. Περνάς τη σχάρα με την σκληρή μεριά του σφουγγαριού κουζίνας και ξεπλένεις με αυθονο νερό . Στη συνέχεια την σκουπίζεις καλά με πετσέτα και μετά την τοποθετείς στην ψησταριά ξανά και τη στεγνώνεις καλά σεςτρια θερμοκρασία για μερικά λεπτά . Επαληψη με λίγο λάδι , σκουπιζεις τι παραπανισιο λάδι και καθάρισες μέχρι την επόμενη φορά .

Η πυρόλυση δεν είναι απαραίτητη μετά από κάθε ψήσιμο ,όπως έχω διαβάσει από αρκετούς στο παρόν νήμα. Την πυρόλυση (seasoning) την κάνουμε περιοδικά και όταν βλέπουμε ότι η σχάρα μας έχει χάσει την αντικολλητική της ιδιότητα . Το ίδιο ισχύει και αν την ξύνεις / καθαρίζεις με σκληρή βούρτσα μετά από κάθε ψήσιμο ,γιατί το σύρμα αφαιρεί τα στρώματα του seasoning .

 

Το μαντέμι είναι ένα υλικό αυθαρτο και απαιτεί ελάχιστη συντήρηση , εφόσον του συμπεριφερθείς σωστά 😉 . Χρησιμοποιώ μαντεία σκεύη χρόνια και τα κάνω seasoning μια φορά το εξάμηνο το πολύ . Η καλύτερη συντήρηση και το καλύτερο seasoning , γίνονται όταν μαγειρεύεις συχνά στα σκεύη αυτά 🙂

Αν την ξυνω ομως με συρματινη βουρτσα δεν θα φυγει και η επιστροση που εχει η μαντεμενια η σχαρα. Εχω δει 2 διαφορετικους τύπους μαντεμιου σε ψησταριες αυτα με την επιστροση και τα χωρις επιστροση. Νομιζω τα πρωτα δεν κανει να τα τριψεις με βουρτσα. Αν ναι με τι τα κανεις;

4 ώρες πριν, fantakola είπε

Το σαπούνι δεν επηρεάζει το μαντέμι. Δεν θα βάλεις μεγάλη ποσότητα για να γίνει κάτι τέτοιο .

Μια μικρή ποσότητα σαπουνιου σε ένα μπολακι με ζεστό νερο είναι υπεραρκετή. Περνάς τη σχάρα με την σκληρή μεριά του σφουγγαριού κουζίνας και ξεπλένεις με αυθονο νερό . Στη συνέχεια την σκουπίζεις καλά με πετσέτα και μετά την τοποθετείς στην ψησταριά ξανά και τη στεγνώνεις καλά σεςτρια θερμοκρασία για μερικά λεπτά . Επαληψη με λίγο λάδι , σκουπιζεις τι παραπανισιο λάδι και καθάρισες μέχρι την επόμενη φορά .

Η πυρόλυση δεν είναι απαραίτητη μετά από κάθε ψήσιμο ,όπως έχω διαβάσει από αρκετούς στο παρόν νήμα. Την πυρόλυση (seasoning) την κάνουμε περιοδικά και όταν βλέπουμε ότι η σχάρα μας έχει χάσει την αντικολλητική της ιδιότητα . Το ίδιο ισχύει και αν την ξύνεις / καθαρίζεις με σκληρή βούρτσα μετά από κάθε ψήσιμο ,γιατί το σύρμα αφαιρεί τα στρώματα του seasoning .

 

Το μαντέμι είναι ένα υλικό αυθαρτο και απαιτεί ελάχιστη συντήρηση , εφόσον του συμπεριφερθείς σωστά 😉 . Χρησιμοποιώ μαντεία σκεύη χρόνια και τα κάνω seasoning μια φορά το εξάμηνο το πολύ . Η καλύτερη συντήρηση και το καλύτερο seasoning , γίνονται όταν μαγειρεύεις συχνά στα σκεύη αυτά 🙂

Αν την ξυνω ομως με συρματινη βουρτσα δεν θα φυγει και η επιστροση που εχει η μαντεμενια η σχαρα. Εχω δει 2 διαφορετικους τύπους μαντεμιου σε ψησταριες αυτα με την επιστροση και τα χωρις επιστροση. Νομιζω τα πρωτα δεν κανει να τα τριψεις με βουρτσα. Αν ναι με τι τα κανεις;

5 ώρες πριν, fantakola είπε

Το σαπούνι δεν επηρεάζει το μαντέμι. Δεν θα βάλεις μεγάλη ποσότητα για να γίνει κάτι τέτοιο .

Μια μικρή ποσότητα σαπουνιου σε ένα μπολακι με ζεστό νερο είναι υπεραρκετή. Περνάς τη σχάρα με την σκληρή μεριά του σφουγγαριού κουζίνας και ξεπλένεις με αυθονο νερό . Στη συνέχεια την σκουπίζεις καλά με πετσέτα και μετά την τοποθετείς στην ψησταριά ξανά και τη στεγνώνεις καλά σεςτρια θερμοκρασία για μερικά λεπτά . Επαληψη με λίγο λάδι , σκουπιζεις τι παραπανισιο λάδι και καθάρισες μέχρι την επόμενη φορά .

Η πυρόλυση δεν είναι απαραίτητη μετά από κάθε ψήσιμο ,όπως έχω διαβάσει από αρκετούς στο παρόν νήμα. Την πυρόλυση (seasoning) την κάνουμε περιοδικά και όταν βλέπουμε ότι η σχάρα μας έχει χάσει την αντικολλητική της ιδιότητα . Το ίδιο ισχύει και αν την ξύνεις / καθαρίζεις με σκληρή βούρτσα μετά από κάθε ψήσιμο ,γιατί το σύρμα αφαιρεί τα στρώματα του seasoning .

 

Το μαντέμι είναι ένα υλικό αυθαρτο και απαιτεί ελάχιστη συντήρηση , εφόσον του συμπεριφερθείς σωστά 😉 . Χρησιμοποιώ μαντεία σκεύη χρόνια και τα κάνω seasoning μια φορά το εξάμηνο το πολύ . Η καλύτερη συντήρηση και το καλύτερο seasoning , γίνονται όταν μαγειρεύεις συχνά στα σκεύη αυτά 🙂

Αν την ξυνω ομως με συρματινη βουρτσα δεν θα φυγει και η επιστροση που εχει η μαντεμενια η σχαρα. Εχω δει 2 διαφορετικους τύπους μαντεμιου σε ψησταριες αυτα με την επιστροση και τα χωρις επιστροση. Νομιζω τα πρωτα δεν κανει να τα τριψεις με βουρτσα. Αν ναι με τι τα κανεις;

  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, paokmaniak είπε

Kαι εγω περιπου στα ιδια με σενα ειμαι αλλα ειχα βαλει στο ματι την Ηudson naterial γιατι εχει κ το πλαινο ματι αλλα ειναι εξαντλημενη και δεν προκειται να τη  βγαλουν. Η Νατεριαλ δυστυχως δεν εχει ματι που ειναι παραγοντας για εμενα.

 

Aυτην την GRill chef την ειχες στα υποψην??

 

https://www.skroutz.gr/s/27294636/Grill-Chef-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-4-Εστίες-και-Πλαϊνό-Μάτι-Wagon-3-1.html

 

Ειμαι μεταξυ αυτης, την teesa και του Praktiker

Οπως ειπα και παρακατω πηρα την Naterial Kenton η οποια στα χρηματα που παιζει (231€ με την εκπτωση αν εισαι μελος) μεχρι και αυριο (νομιζω) ειναι οτι καλύτερο. Μολις εψησα και εφαγα και ειναι πολυ ποιοτικη στο λεω με μεγαλη σιγουρια. Καλυτερη απο του πρακτικερ γιατι την ειδα απο κοντα. Καλύτερη απο την Teesa γιατι εχει διπλο τοιχωμα στα καπακι του θαλαμου της και 4 καυστηρες. Την grill chef δεν την εχω τσεκαρει καθολου.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, TheCap27 είπε

Αν την ξυνω ομως με συρματινη βουρτσα δεν θα φυγει και η επιστροση που εχει η μαντεμενια η σχαρα. Εχω δει 2 διαφορετικους τύπους μαντεμιου σε ψησταριες αυτα με την επιστροση και τα χωρις επιστροση. Νομιζω τα πρωτα δεν κανει να τα τριψεις με βουρτσα. Αν ναι με τι τα κανεις;

Αν την ξυνω ομως με συρματινη βουρτσα δεν θα φυγει και η επιστροση που εχει η μαντεμενια η σχαρα. Εχω δει 2 διαφορετικους τύπους μαντεμιου σε ψησταριες αυτα με την επιστροση και τα χωρις επιστροση. Νομιζω τα πρωτα δεν κανει να τα τριψεις με βουρτσα. Αν ναι με τι τα κανεις;

Αν την ξυνω ομως με συρματινη βουρτσα δεν θα φυγει και η επιστροση που εχει η μαντεμενια η σχαρα. Εχω δει 2 διαφορετικους τύπους μαντεμιου σε ψησταριες αυτα με την επιστροση και τα χωρις επιστροση. Νομιζω τα πρωτα δεν κανει να τα τριψεις με βουρτσα. Αν ναι με τι τα κανεις;

Αν την ξυνω ομως με συρματινη βουρτσα δεν θα φυγει και η επιστροση που εχει η μαντεμενια η σχαρα. Εχω δει 2 διαφορετικους τύπους μαντεμιου σε ψησταριες αυτα με την επιστροση και τα χωρις επιστροση. Νομιζω τα πρωτα δεν κανει να τα τριψεις με βουρτσα. Αν ναι με τι τα κανεις;

Δεν έχεις λόγο να την ξύνεις συνέχεια με συρμάτινη βούρτσα :)

αν το μαντέμι σου έχει επίστρωση τότε θα πρέπει να δεις τι προβλέπεται για την συγκεκριμένη επίστρωση . Οι ακριβές και ποιοτικές εταίρες έχουν συνήθως κεραμικές επιστρώσεις οι οποίες είναι πολύ ανθεκτικές . Σε κάθε περίπτωση όμως, το σαπουνονερο δεν πρόκειται να κάνει ζημια σε ότι επίστρωση και να έχεις 

προσωπικά προτιμώ να μην υπάρχει καμία επίστρωση πάνω στο μαντέμι γιατί δεν βρίσκω τον λόγο. Όπως είπα και πριν, ο χυτοσίδηρος είναι αθάνατος και θέλει πολύ λίγη συντήρηση και προσοχή ακολουθώντας 1-2 συγκεκριμένα πραγματάκια . 

 

 

 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilpapacha είπε

Αν δεν δούμε φωτό, δεν ισχύει τίποτα…

Φάτε μάτια ψάρια.
Από το homing μου είπαν για προπάνιο, οπότε πήγα να πάρω και μου είπαν στο μαγαζί με τις μπουκάλες ότι δεν κάνει επειδή είναι για μεγάλη πίεση και όχι για 30mbar ρυθμιστή. Ισχύει; Πήρα αυτή τη μπουκάλα μίγματος που φαίνεται στη φώτο. Στο manual αναφέρει βουτάνιο και προπάνιο στα 30mbar ή βουτάνιο 28-30mbar, προπάνιο 37mbar.

phantom_1.jpg

phantom_2.jpg

phantom_3.jpg

phantom_4.jpg

phantom_5.jpg

phantom_6.jpg

phantom_7.jpg

  • Like 11
Δημοσ.

διολίσθησαν σήμερα εις τα τρυφερά μου χέρια 4 ωραιότατα rib eye steaks από φίλο χασάπη.

ποια ειναι η κατά τη γνώμη σας καλύτερη μέθοδος ψησίματος ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, Trelloneritis είπε

Φάτε μάτια ψάρια.
Από το homing μου είπαν για προπάνιο, οπότε πήγα να πάρω και μου είπαν στο μαγαζί με τις μπουκάλες ότι δεν κάνει επειδή είναι για μεγάλη πίεση και όχι για 30mbar ρυθμιστή. Ισχύει; Πήρα αυτή τη μπουκάλα μίγματος που φαίνεται στη φώτο. Στο manual αναφέρει βουτάνιο και προπάνιο στα 30mbar ή βουτάνιο 28-30mbar, προπάνιο 37mbar.

phantom_1.jpg

phantom_2.jpg

phantom_3.jpg

phantom_4.jpg

phantom_5.jpg

phantom_6.jpg

phantom_7.jpg

Καλορίζικη και καλά ψησίματα!

Εντυπωσιακή στην όψη και θεωρώ ότι το warming rack που έχει, προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία από το απλό που έχουν οι υπόλοιπες.

Η μπουκάλα που πήρες μια χαρά κάνει για τον ρυθμιστή που έχεις. Αν θέλεις να βάλεις προπάνιο, θα χρειαστεί να τον αλλάξεις με έναν στα 37mbar.

Δες κι ένα σχετικό, προηγούμενο ποστ.

 

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Καλορίζικη και καλά ψησίματα!

Εντυπωσιακή στην όψη και θεωρώ ότι το warming rack που έχει, προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία από το απλό που έχουν οι υπόλοιπες.

Η μπουκάλα που πήρες μια χαρά κάνει για τον ρυθμιστή που έχεις. Αν θέλεις να βάλεις προπάνιο, θα χρειαστεί να τον αλλάξεις με έναν στα 37mbar.

Δες κι ένα σχετικό, προηγούμενο ποστ.

 

Σε ευχαριστώ, καλά ψησίματα σε όλους και καλή αρχή σε όσους ξεκινάμε τώρα με το υγραέριο.
Οι ανοξείδωτες σχάρες ήταν που με τράβηξαν στην SE, το warming rack και η ανοξείδωτη σχάρα στο infrared side burner με έπεισαν για Phantom. Εάν ήταν και Prestige ακόμα καλύτερα, αλλά έφευγε στο κόστος και στο μέγεθος.

Ο ρυθμιστής είναι αυτός που φαίνεται στη φωτογραφία.
Οι πλαστικές μπουκάλες είναι προτιμότερες από τις σιδερένιες;

phantom_8.jpg

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...