Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, PJK είπε

Όλοι οι καυστήρες "παίζουν" είναι φυσιολογικό. Η βίδα τους κρατάει εκεί που πρέπει, χωρίς να κάνει σταθερή άρμωση στην γάστρα.

Πρόσεξε μην σφίξεις την βίδα υπερβολικά, δεν χρειάζεται, ίσως την χαλάσεις.

Ο.κ,,ευχαριστω..δεν τους εκανα τιποτα..τους αφησα οπως ειναι...η βιδες τους ειναι (απο κατασκευης) κάργα σφιγμενες, με το μποσικο που εδειξα...

7 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Παρε απευθειας την εταιρια μηπως κανονισει να σου στειλει ανταλλακτικο. Το πρακτικερ ισως σου πει να πας πισω την ψησταρια να παρεις αλλη.

 

Genesis e-210 και genesis e-310 ιδιες θερμοκρασιες πιανουν, απλα η μια με τους δυο καυστηρες λογω μικροτερου καδου και η αλλη με τους 3 λογω μεγαλυτερου. Και η 410, 510, 610 ιδιες θα πιανουν.

Οι εξτρα καυστηρες σου δινουν αλλη ανεση στο ψησιμο και στο πως θα ψησεις, που ειναι λογικο γιατι εχεις εξτρα χωρο. 

Ο.κ..ευχαριστω...θα παρω τηλ...

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2250

  • ilpapacha

    2030

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ.
20 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Την έχει η μεταφορική και δεν την παραδίδει λόγω φόρτου εργασίας;

 

 

 

κι ένα βιντεάκι από το skroutz για ψησταριές 

 

 

Την έχει η μεταφορική και δεν την παραδίδει γιατί ενώ η συμφωνία ήταν για παράδοση μετά τις 14:30, το φορτηγό τελειώνει τις παραδόσεις στη 13:30 και δεν μπορούν να περιμένουν. Λογικά θα παραλάβω αύριο που θα είμαι ελεύθερος όλη μέρα.

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 8/7/2021 στις 10:53 ΠΜ, Fetas1979 είπε

Καλημέρα στην παρέα. Πριν λίγο με πήραν από το you και μου είπαν ότι θα παραλάβω τελικα αύριο. 

Καλησπέρα στους ψήστες. Σήμερα παρέλαβα και εγώ την 425 αν και δεν το περίμενα γιατί την παρήγγειλα πριν δέκα μέρες. Μπορεί κάποιος που την έχει να μου πει με πια φιάλη κάνει δουλειά ; Πρέπει να κάνω κάτι στο μαντέμι πριν τη πρώτη χρήση; 

  • Like 3
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Fetas1979 είπε

Καλησπέρα στους ψήστες. Σήμερα παρέλαβα και εγώ την 425 αν και δεν το περίμενα γιατί την παρήγγειλα πριν δέκα μέρες. Μπορεί κάποιος που την έχει να μου πει με πια φιάλη κάνει δουλειά ; Πρέπει να κάνω κάτι στο μαντέμι πριν τη πρώτη χρήση; 

Θα διαβάσεις τις οδηγίες για να κάνεις seasoning στις σχάρες.. Εγώ την 425 την έχω δοκιμάσει και με μπλε πετρογκαζ και με coral gas.. Μια χαρά μου είναι και οι 2.

Καλα ψησιματα.. 

  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, @pnea1973 είπε

Θα διαβάσεις τις οδηγίες για να κάνεις seasoning στις σχάρες.. Εγώ την 425 την έχω δοκιμάσει και με μπλε πετρογκαζ και με coral gas.. Μια χαρά μου είναι και οι 2.

Καλα ψησιματα.. 

Ευχαριστώ πολύ. 

  • Like 1
Δημοσ.

🍖🍻 Καλησπερα Ψηστες, τα φωτα σας! Παρελαβα την Naterial Kenton σημερα και λεω αυριο να βαλω να ψησω 2 τσιπουριτσες για πρωτη δοκιμη. Ψαχνω ομως να βρω τι χρειαζεται να κανω πριν απο το πρωτο ψησιμο και εχω μπερδευτει. Εμενα η Κεντον εχει 2 σχαρες εμαγιε μαντεμι και 1 πλατο μαντεμι κανονικο χωρις εμαγιε. Ειδα ενα βιντεο ενος αμερικανου που ελεγε οτι πλενεις με σαπουνι και νερο τις σχαρες να αποκρυνθουν τυχον τοξικα λυπη απο το εργοστασιο και μετα την καις 30 λεπτα. Μετα κανεις seasoning με ηλιελαιο και μετα παλι καψιμο για 30 λεπτα. Και τοτε εισαι ετοιμος να ψησεις. Ομως ειδα και ενα αλλο βιντεο στα Ελληνικα του "φουκου προτζεκτ" που ελεγε οτι απαγορεύεται το σαπουνι γιατι απορροφάται απο το μαντεμι. Εχω μπερδευτει... Επισης θα ηθελα να μου εξηγησει καποιος αν στην Kenton συγκεκριμενα που έρχεται με σχαρες και πλατο διαφορετικα οπως προειπα πως τα καθοριζουμε μετα. Απο οσο ξερω δεν κανει να ξηθουν... σωστα; 🍻🍖

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Fetas1979 είπε

Ευχαριστώ πολύ. 

Έχεις πάρει κάποια συγκεκριμένη βούρτσα για το καθάρισμα της; 

8 ώρες πριν, @pnea1973 είπε

Θα διαβάσεις τις οδηγίες για να κάνεις seasoning στις σχάρες.. Εγώ την 425 την έχω δοκιμάσει και με μπλε πετρογκαζ και με coral gas.. Μια χαρά μου είναι και οι 2.

Καλα ψησιματα.. 

Έχεις πάρει κάποια συγκεκριμένη βούρτσα για το καθάρισμα. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Fetas1979 είπε

Έχεις πάρει κάποια συγκεκριμένη βούρτσα για το καθάρισμα της; 

Έχεις πάρει κάποια συγκεκριμένη βούρτσα για το καθάρισμα. 

Έχω πάρει μια της Napoleon. 

https://homing.gr/bbq/anoksidoti-vourtsa-napoleon-62052.html

 

Αλλά ότι και να πάρεις μια χαρά θα κάνει. 

Κάνε στην αρχή καλό seasoning όπως λένε οι οδηγίες και θα είσαι μια χαρά. 

  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Fetas1979 είπε

Καλησπέρα στους ψήστες. Σήμερα παρέλαβα και εγώ την 425 αν και δεν το περίμενα γιατί την παρήγγειλα πριν δέκα μέρες. Μπορεί κάποιος που την έχει να μου πει με πια φιάλη κάνει δουλειά ; Πρέπει να κάνω κάτι στο μαντέμι πριν τη πρώτη χρήση; 

Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Όταν την στήσεις, ανέβασε και καμία φωτό.

4 ώρες πριν, TheCap27 είπε

🍖🍻 Καλησπερα Ψηστες, τα φωτα σας! Παρελαβα την Naterial Kenton σημερα και λεω αυριο να βαλω να ψησω 2 τσιπουριτσες για πρωτη δοκιμη. Ψαχνω ομως να βρω τι χρειαζεται να κανω πριν απο το πρωτο ψησιμο και εχω μπερδευτει. Εμενα η Κεντον εχει 2 σχαρες εμαγιε μαντεμι και 1 πλατο μαντεμι κανονικο χωρις εμαγιε. Ειδα ενα βιντεο ενος αμερικανου που ελεγε οτι πλενεις με σαπουνι και νερο τις σχαρες να αποκρυνθουν τυχον τοξικα λυπη απο το εργοστασιο και μετα την καις 30 λεπτα. Μετα κανεις seasoning με ηλιελαιο και μετα παλι καψιμο για 30 λεπτα. Και τοτε εισαι ετοιμος να ψησεις. Ομως ειδα και ενα αλλο βιντεο στα Ελληνικα του "φουκου προτζεκτ" που ελεγε οτι απαγορεύεται το σαπουνι γιατι απορροφάται απο το μαντεμι. Εχω μπερδευτει... Επισης θα ηθελα να μου εξηγησει καποιος αν στην Kenton συγκεκριμενα που έρχεται με σχαρες και πλατο διαφορετικα οπως προειπα πως τα καθοριζουμε μετα. Απο οσο ξερω δεν κανει να ξηθουν... σωστα; 🍻🍖

Πριν το πρώτο ψήσιμο θα πρέπει να κάψεις την ψησταριά στο φουλ για κανά μισάωρο, να φύγουν όλα τα έλαια που ενδεχομένως έχουν απομείνει από την κατασκευή/συναρμολόγηση από το εργοστάσιο. Έπειτα θα πρέπει να κάνεις seasoning στις σχάρες και την πλάκα.

 

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilpapacha είπε

Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Όταν την στήσεις, ανέβασε και καμία φωτό.

Πριν το πρώτο ψήσιμο θα πρέπει να κάψεις την ψησταριά στο φουλ για κανά μισάωρο, να φύγουν όλα τα έλαια που ενδεχομένως έχουν απομείνει από την κατασκευή/συναρμολόγηση από το εργοστάσιο. Έπειτα θα πρέπει να κάνεις seasoning στις σχάρες και την πλάκα.

 

Θα τη στήσω σήμερα πιστεύω και θα ανεβάσω.

  • Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Όταν την στήσεις, ανέβασε και καμία φωτό.

Πριν το πρώτο ψήσιμο θα πρέπει να κάψεις την ψησταριά στο φουλ για κανά μισάωρο, να φύγουν όλα τα έλαια που ενδεχομένως έχουν απομείνει από την κατασκευή/συναρμολόγηση από το εργοστάσιο. Έπειτα θα πρέπει να κάνεις seasoning στις σχάρες και την πλάκα.

 

Καλημερα! Οκ αρα σαπουνι οχι στην αρχη. Μετα το ψησιμο για το καθαρισμα βαζουμε σαπουνι η αλλα καθαριστικα ή τελικα οντως περνανε μεσα; Το σαπουνι και τα χημικα περνανε ακομα και στα εμαγιε μαντεμια η μονο σε αυτα χωρις επιστροση; Επιτρεπεται συρματυνη βουρτσα και τριψιμο η θα χαλασει η επιστροση στην εμαγιε μαντεμενια σχαρα; 🤯🤯🤯

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TheCap27 είπε

Καλημερα! Οκ αρα σαπουνι οχι στην αρχη. Μετα το ψησιμο για το καθαρισμα βαζουμε σαπουνι η αλλα καθαριστικα ή τελικα οντως περνανε μεσα; Το σαπουνι και τα χημικα περνανε ακομα και στα εμαγιε μαντεμια η μονο σε αυτα χωρις επιστροση; Επιτρεπεται συρματυνη βουρτσα και τριψιμο η θα χαλασει η επιστροση στην εμαγιε μαντεμενια σχαρα; 🤯🤯🤯

Το σαπούνι δεν επηρεάζει το μαντέμι. Δεν θα βάλεις μεγάλη ποσότητα για να γίνει κάτι τέτοιο .

Μια μικρή ποσότητα σαπουνιου σε ένα μπολακι με ζεστό νερο είναι υπεραρκετή. Περνάς τη σχάρα με την σκληρή μεριά του σφουγγαριού κουζίνας και ξεπλένεις με αυθονο νερό . Στη συνέχεια την σκουπίζεις καλά με πετσέτα και μετά την τοποθετείς στην ψησταριά ξανά και τη στεγνώνεις καλά σεςτρια θερμοκρασία για μερικά λεπτά . Επαληψη με λίγο λάδι , σκουπιζεις τι παραπανισιο λάδι και καθάρισες μέχρι την επόμενη φορά .

Η πυρόλυση δεν είναι απαραίτητη μετά από κάθε ψήσιμο ,όπως έχω διαβάσει από αρκετούς στο παρόν νήμα. Την πυρόλυση (seasoning) την κάνουμε περιοδικά και όταν βλέπουμε ότι η σχάρα μας έχει χάσει την αντικολλητική της ιδιότητα . Το ίδιο ισχύει και αν την ξύνεις / καθαρίζεις με σκληρή βούρτσα μετά από κάθε ψήσιμο ,γιατί το σύρμα αφαιρεί τα στρώματα του seasoning .

 

Το μαντέμι είναι ένα υλικό αυθαρτο και απαιτεί ελάχιστη συντήρηση , εφόσον του συμπεριφερθείς σωστά 😉 . Χρησιμοποιώ μαντεία σκεύη χρόνια και τα κάνω seasoning μια φορά το εξάμηνο το πολύ . Η καλύτερη συντήρηση και το καλύτερο seasoning , γίνονται όταν μαγειρεύεις συχνά στα σκεύη αυτά 🙂

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 6/7/2021 στις 11:16 ΜΜ, TheCap27 είπε

Καλησπερα ψηστες! Δεν αντεξα...πηρα σβαρνα τα καταστήματα σημερα και πηγα και ειδα απο κοντα τις 3(+1) απο τις 5 ψησταριες που παραθεσα. Καταρχας να πω οτι ολες τους κυριολεκτικα ΟΥΤΕ ΚΑΝ που ακουμπανε σταθεροτητα ποιοτητα και παχος μεταλου πχ απο weber. Ειναι χαοτικη η διαφορα. Αρχικα πηγα και ειδα την KAISER στο praktiker. Ωραια ψησταρια σαν συνολο απο αποψη ποιοτητας, εξαιρετικης ποιοτητας καυστηρες (οι καλυτεροι που ειδα). Στα μειων δεν αναδιπλωνουν τα πορτακια και το ταψακι δεν πιανει ολο την επιφανεια ψησιματος. Μετα πηγα και ειδα την NATERIAL. Διαλυμένη και ξεχαρβωλεμενη στο καταστημα Αμαρουσίου που πηγα γενικα η εικονα της δεν σε εψηνε να την παρεις. Εστιασα ομως στα τεχνικα ζητηματα και ετσι την ειδα πιο αντικειμενικα. Τιμη με -20% για μελη leroy πολυ καλη. Κουμπια ιδια ΑΚΡΙΒΩΣ με την KAISER του πρακτικερ. Σχαρα ομως καλυτερη + μαντέμι φλατ για μπιφτεκια λουκανικα κτλπ + πορτακια + αναδιπλουμενα ραφια. Σημαντικα ολα πολυ. Στα μειων το ταψακι δεν πιανει ολη την επιφανεια ψησιματος. (ΚΛΑΙΝ στα χρηματα αυτα). Τελος πηγα και ξανα ειδα την outback bravo 3. Προφανως πολυ καλης ποιοτητας μεταλλα οχι ομως σε φαση weber. Φουλ ινοξ στα συν και πολυ καλης ποιοτητας βαρυ μαντεμι. Στα μειον δεν κλεινουν τα ραφια, και το ταψακι επίσης δεν καλυπτει ολη την επιφανεια ψησιματος. Μειον επισης δεν εχει θεση για σουβλα. Μετα πεταχτηκα και ειδα και μια landman στα 600€ στον κοψοκωλο και απλα γελασα με την σχεση ποιοτητας τιμης. Εν κατα κλειδι δεν εχω δει και δεν βρισκω εκθεση να δω την teesa και την thermogatz αλλα στην τιμη αυτη και με αυτα τα συνολικα συν που εχει η NATERIAL νομιζω ειναι νικητρια. Θα παρω μια τωρα για το καλοκαιρι και απο χειμωνα ισως να σκασω κανα χιλιαρικο + και να παρω κατι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ. Δεν εννοω καν για απλες weber η napoleon κτλπ. Θελω κατι με infrared στα τοιχωματα με διαβαθμισεις καυστηρες top μαντεμια top κτλπ. Μια για την πλακα μας λοιπον για φετος και μια για παντρεια μετα. Μακαρι να πανε ολα καλα και να κατσει. 😌🍻🍻🍖🍖

Kαι εγω περιπου στα ιδια με σενα ειμαι αλλα ειχα βαλει στο ματι την Ηudson naterial γιατι εχει κ το πλαινο ματι αλλα ειναι εξαντλημενη και δεν προκειται να τη  βγαλουν. Η Νατεριαλ δυστυχως δεν εχει ματι που ειναι παραγοντας για εμενα.

 

Aυτην την GRill chef την ειχες στα υποψην??

 

https://www.skroutz.gr/s/27294636/Grill-Chef-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-4-Εστίες-και-Πλαϊνό-Μάτι-Wagon-3-1.html

 

Ειμαι μεταξυ αυτης, την teesa και του Praktiker

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Fetas1979 είπε

Θα τη στήσω σήμερα πιστεύω και θα ανεβάσω.

 

5 ώρες πριν, Fetas1979 είπε

Θα τη στήσω σήμερα πιστεύω και θα ανεβάσω.

Στήθηκε μόλις. Δυστυχώς δεν πρόλαβα για μπουκάλα. Από Δευτέρα. 

IMG_20210710_161421.jpg

IMG_20210710_161357.jpg

  • Like 9

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...