Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 ώρες πριν, zanskou είπε

Αν θέλεις ανέβασε μια φωτογραφία της επιφάνειας ψησίματος με το καπάκι ανοιχτό (χωρίς να είναι αναμμένη απαραίτητα η ψησταριά)

Έπιασε βροχή και δεν πρόλαβα να τραβήξω από πάνω, αλλά μόλις κοπάσει και αρχίσω τι ψήσιμο θα τραβήξω μια 

Τράβηξα αυτές από κάτω ,όπου φαίνεται η φλόγα.

Από όσο μπορώ να διακρίνω, η φλόγα είναι μπλέ, οπότε υποθέτω ότι γίνονται σωστές καύσεις .

Τους 250° δεν τους ξεπέρασε πάντως 

IMG_20210703_105808_1.jpg

Στις 1/7/2021 στις 7:51 ΜΜ, Gatilaras είπε

Μπορεις να ανεβασεις μια φωτο με τους καυστηρες στο φουλ να δουμε λιγο την φλογα? Εγω εχω την unimac με τις 3 εστιες και ειδικα τωρα το καλοκαιρι 300αριζει αδεια με καυστηρες τερμα. Δοκιμασε με εναν αναπτηρα,κατα προτιμηση οχι αντιανεμικο,να καψεις λιγο την ακιδα με περασματα να δεις εαν περναει τους 180 ευκολα να αφησουμε το ενδεχομενο με προβλημα του θερμομετρου εκτος.

Δες την παραπάνω φωτογραφία 

Νομίζω ότι η καύση είναι καλή 

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2250

  • ilpapacha

    2030

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ.

αν καταλαβαίνω καλά η ψησταριά δεν έχει κάδο, σωστά ; (αυτός είναι και ο λόγος που σου ζήτησα τη φωτογραφία). 

Από τη στιγμή που από κάτω είναι ορθάνοιχτη υπάρχει πολύ μεγάλη απώλεια θερμότητας κάτι που είχα διαπιστώσει και εγώ όπως έχω ξαναγράψει με την πρώτη που είχα (μια της vanward). Παρομοίως και εγώ δεν είχα δει ποτέ πάνω από 250-260 βαθμούς και αυτούς με το ζόρι. 

Για απλά ψησίματα βέβαια ιδίως έως το φθινόπωρο θα είσαι οκ. Για ποιο απαιτητικά ή λεπτομερή μαγειρέματα (ή όταν πιάσει το κρύο) ίσως σε δυσκολέψει. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, zanskou είπε

αν καταλαβαίνω καλά η ψησταριά δεν έχει κάδο, σωστά ; (αυτός είναι και ο λόγος που σου ζήτησα τη φωτογραφία). 

Από τη στιγμή που από κάτω είναι ορθάνοιχτη υπάρχει πολύ μεγάλη απώλεια θερμότητας κάτι που είχα διαπιστώσει και εγώ όπως έχω ξαναγράψει με την πρώτη που είχα (μια της vanward). Παρομοίως και εγώ δεν είχα δει ποτέ πάνω από 250-260 βαθμούς και αυτούς με το ζόρι. 

Για απλά ψησίματα βέβαια ιδίως έως το φθινόπωρο θα είσαι οκ. Για ποιο απαιτητικά ή λεπτομερή μαγειρέματα (ή όταν πιάσει το κρύο) ίσως σε δυσκολέψει. 

Έχει ένα "συρτάρι" - συλλέκτη για τα λύπη 

Δεν είναι τελείως ανοιχτή δηλαδή, αλλά σίγουρα δεν την λες κλειστή.

Κάποιος είχε αναφέρει εδώ στο νήμα, ότι έπιανε 300° οπότε και δημιουργήθηκε η απορία .

Η ψησταριά είναι στο εξοχικό του πεθερού, οπότε ότι ψήσιμο κάνει θα είναι 99% το διάστημα Μάιος - Σεπτέμβριος 

 

Σε δεύτερο χρόνο θα κάνω έρευνα αγοράς για να πάρω κάποια ποιοτικότερη για μένα στη Σουηδία .

Εκεί θα είναι διαφορετικές οι ανάγκες λόγω κρύου 

 

 

 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, fantakola είπε

Έχει ένα "συρτάρι" - συλλέκτη για τα λύπη 

Δεν είναι τελείως ανοιχτή δηλαδή, αλλά σίγουρα δεν την λες κλειστή.

Κάποιος είχε αναφέρει εδώ στο νήμα, ότι έπιανε 300° οπότε και δημιουργήθηκε η απορία .

Η ψησταριά είναι στο εξοχικό του πεθερού, οπότε ότι ψήσιμο κάνει θα είναι 99% το διάστημα Μάιος - Σεπτέμβριος 

 

Σε δεύτερο χρόνο θα κάνω έρευνα αγοράς για να πάρω κάποια ποιοτικότερη για μένα στη Σουηδία .

Εκεί θα είναι διαφορετικές οι ανάγκες λόγω κρύου 

 

 

 

πρακτικά ανοιχτή ειναι. αν βρεις καμια ευκαιρια δες από κοντά κάποια weber πχ έστω και από τις φτηνες σειρές και θα διαπιστώσεις για ποιο λόγο εκείνες ανεβάζουν θερμοκρασίες τόσο εύκολα και κυρίως τις κρατάνε κιόλας.

Βέβαια γι τη δική σου περίπτωση δεν θα ήταν και κακο για αρχή να τσεκάρεις ρυθμιστη και μια άλλη μπουκάλα. Ποτέ δεν ξερεις.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, zanskou είπε

πρακτικά ανοιχτή ειναι. αν βρεις καμια ευκαιρια δες από κοντά κάποια weber πχ έστω και από τις φτηνες σειρές και θα διαπιστώσεις για ποιο λόγο εκείνες ανεβάζουν θερμοκρασίες τόσο εύκολα και κυρίως τις κρατάνε κιόλας.

Βέβαια γι τη δική σου περίπτωση δεν θα ήταν και κακο για αρχή να τσεκάρεις ρυθμιστη και μια άλλη μπουκάλα. Ποτέ δεν ξερεις.

Δεν εχω αρχισει το ψαξιμο ακομα, αλλα σε πρωτη φαση προσανατολιζομαι για καποια απο τις επωνυμες (napoleon, weber, broil king)
Θελω να δω και τι υπαρχει διαθεσιμο στην Σουηδια και επειδη δεν το βιαζομαι, ισως απο τελος καλοκαιριου να βρω και καποια καλυτερη τιμη. Δεν εχω ιδεα ομως αν οι τιμες σε ααυτες τις εταιριες πετουν

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Αγόρασα προχθές μια q3200. Ακόμα δεν πρόλαβα να την ανάψω. Συμβουλές για αρχή. Πόση ώρα πρέπει να καεί; Τα μεταλλικά εργαλεία μπορεί να γδαρουν τις σκαρες; έχω αυτά 

large_20181108111317_cattara_set_ergaleion_psisimatos_18_tmch_13103.jpeg

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Dennis7360 είπε

Lodge κορυφαία στο κόσμο. Αλλά θα σου έλεγα να πάρεις το στρογγυλό μαντεμι της που κάνει κ φοβερή πίτσα. Είναι πιο ακριβό βεβαια από αυτό που βρήκες 

  • Like 1
Δημοσ.

Με δεδομένη τη διαφορά των 15€ που δεν είναι τραγική είναι καλύτερα η μαμά πλάκα 

 https://www.skroutz.gr/s/26703044/Napoleon-Μαντεμένια-Πλάκα-Ψησίματος-56426-Επισμαλτωμένη-Διπλής-Όψης.html

η να πάω στη lodge?

https://www.ilovebbq.gr/mantemenia-plaka-sxara-2-opseon-42.55x24.13-lodge?skr_prm=WyJiZDY2NzcwZi1mZTg1LTRiMzAtYjRmNC01NTEyMDk4MmYxNGQiLDE2MjUzOTE5OTQ4NDQseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Πέραν της τοποθέτησης στη θέση της σχάρας άλλο πλεονέκτημα έχει η Napoleon? 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dakangr είπε

Lodge κορυφαία στο κόσμο. Αλλά θα σου έλεγα να πάρεις το στρογγυλό μαντεμι της που κάνει κ φοβερή πίτσα. Είναι πιο ακριβό βεβαια από αυτό που βρήκες 

Επειδη οπως ειχα αναφερει, περιμενω την weber e spirit 325, τωρα αρχιζω να μαζευω σιγα-σιγα τα εργαλεια..

Θα παρω  και πετρα, αλλα αργοτερα...

38 λεπτά πριν, skskre είπε

Με δεδομένη τη διαφορά των 15€ που δεν είναι τραγική είναι καλύτερα η μαμά πλάκα 

 https://www.skroutz.gr/s/26703044/Napoleon-Μαντεμένια-Πλάκα-Ψησίματος-56426-Επισμαλτωμένη-Διπλής-Όψης.html

η να πάω στη lodge?

https://www.ilovebbq.gr/mantemenia-plaka-sxara-2-opseon-42.55x24.13-lodge?skr_prm=WyJiZDY2NzcwZi1mZTg1LTRiMzAtYjRmNC01NTEyMDk4MmYxNGQiLDE2MjUzOTE5OTQ4NDQseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Πέραν της τοποθέτησης στη θέση της σχάρας άλλο πλεονέκτημα έχει η Napoleon? 

Εγω θα παρω της lodge.. δεν ξερω με τον καιρο, εαν <φυγει> η επισμαλτωση...

Επεξ/σία από Dennis7360
Δημοσ.
Στις 1/7/2021 στις 4:49 ΜΜ, toxotis67 είπε

 

Καλησπέρα στην ομάδα. Επειδή περιμένω να μου έρθει η 425 μπορεί να μου πει κάποιος που την έχει τι χρειάζομαι για αρχή;

 

Δημοσ.
1 minute ago, Fetas1979 said:

Καλησπέρα στην ομάδα. Επειδή περιμένω να μου έρθει η 425 μπορεί να μου πει κάποιος που την έχει τι χρειάζομαι για αρχή;

 

Κρέας; Μοσχαρίσια rib-eye κατά την άποψή μου! 😂🤣😋

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, skskre είπε

Με δεδομένη τη διαφορά των 15€ που δεν είναι τραγική είναι καλύτερα η μαμά πλάκα 

 https://www.skroutz.gr/s/26703044/Napoleon-Μαντεμένια-Πλάκα-Ψησίματος-56426-Επισμαλτωμένη-Διπλής-Όψης.html

η να πάω στη lodge?

https://www.ilovebbq.gr/mantemenia-plaka-sxara-2-opseon-42.55x24.13-lodge?skr_prm=WyJiZDY2NzcwZi1mZTg1LTRiMzAtYjRmNC01NTEyMDk4MmYxNGQiLDE2MjUzOTE5OTQ4NDQseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Πέραν της τοποθέτησης στη θέση της σχάρας άλλο πλεονέκτημα έχει η Napoleon? 

Έχω πάρει αυτή που είναι χωρίς την επισμάλτωση (δεν υπήρχε με επισμάλτωση όταν την αγόρασα)

https://www.skroutz.gr/s/23946182/Napoleon-Μαντεμένια-Πλάκα-Ψησίματος-56040.html

2B758517-699C-4398-8DC1-42E6AA7A3110.jpeg.8e838f2dd1aff74177a97252496d394a.jpeg

Επειδή είδα και από κοντά αυτή με την επισμάλτωση, φάνηκε πολύ στιβαρή κατασκευή και θα είναι η επόμενη αγορά που θα κάνω μόλις παραλάβω την 2η ψησταριά. 

Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει κάποιο άλλο ιδιαίτερο πλεονέκτημα πλην του ότι μπορεί να αντικαταστήσει την μια σχάρα της ψησταριάς. Αυτό βέβαια βοηθάει να ανεβάσει πιο άμεσα θερμοκρασία. 

Τις περισσότερες φορές όμως απλά την τοποθετώ απάνω στην σχάρα 

12 λεπτά πριν, Fetas1979 είπε

Καλησπέρα στην ομάδα. Επειδή περιμένω να μου έρθει η 425 μπορεί να μου πει κάποιος που την έχει τι χρειάζομαι για αρχή;

 

1) 2-3 Λαβίδες

2} Βούρτσα καθαρισμού

3) Σπάτουλα

4) Γάντι/α

5) Θερμόμετρο (ίσως όχι από την πρώτη στιγμή, αλλά θα σου είναι χρήσιμο σε κάποια ψησίματα)

7 ώρες πριν, prapasgiorgos είπε

Καλημέρα σε όλους. Αγόρασα προχθές μια q3200. Ακόμα δεν πρόλαβα να την ανάψω. Συμβουλές για αρχή. Πόση ώρα πρέπει να καεί; Τα μεταλλικά εργαλεία μπορεί να γδαρουν τις σκαρες; έχω αυτά 

large_20181108111317_cattara_set_ergaleion_psisimatos_18_tmch_13103.jpeg

Αν οι σχάρες σου είναι μαντεμένιες, τότε θα πρέπει να είσαι προσεκτικός με την δύναμη που θα βάζεις, για να μην τις γδάρεις. Για τις μαντεμένιες συνήθως συστήσουν να πάρεις βούρτσα με μαλακότερες τρίχες, όπως οι ορειχάλκινες (brass). Από την άλλη η Weber αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα να χρησιμοποιήσεις ανοξείδωτες

https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/how-to-care-for-your-cast-iron-cooking-grates/weber-29675.html

 

 

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...