Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2252

  • ilpapacha

    2030

  • sndev

    1101

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ.

εγώ, επειδή αυτά κάνουν έυκολα αναφλέξεις, την προθερμαίνω καλά, να ανεβάσει ΄γυρω στους 270 βαθμούς για 10-15 λεπτά ώστε να πυρώσουν καλά οι σχάρες, γυρίζω τους καυστήρες στο minimum και μετά τα βάζω πάνω. 

 

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, energy52 είπε

😄 

 

20210517-143221.jpg

Γειά χαρά!

Τα ψάρια βάζε τα όχι παράλληλα στις ράγες της σχάρας, αλλά κάθετα και με την ράχη προς τα σένα.

Γυρνάνε πολύ πιό εύκολα.

Καλά ψησίματα.

  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα! Πήρα κι εγώ επιτέλους την Bormann BBQ4100 πριν μια εβδομάδα. Μέχρι στιγμής έψησα σουβλάκια (καλαμάκια για πολλούς :)  ) πανσέτα, μπριζόλα, λουκάνικα και ψάρια (τσιπούρες). Από γεύση ..... απόλυτα ευχαριστημένος. Με τα ψάρια και τη πανσέτα είχα αρκετές αναφλέξεις (όχι ότι με το κάρβουνο που έψηνα μέχρι τώρα δεν είχα) αλλά ήταν στιγμιαίες και εύκολα διαχειρίσιμες.

Όσο για τη ψησταριά.... αρκετά καλή με μαντεμένια σχάρα. Γρήγορη, πιάνει 200 σε 4 λεπτά και 270 σε 8-10 λεπτά. Χρησιμοποιώ  φιάλη με προπάνιο και ρυθμιστή στα 30mbar. Από αυτά που διάβασα νομίζω ότι έτσι έπρεπε να κάνω. Κάποια στιγμή διάβασα εδώ μέσα από κάποιον φίλο (ή σε κάποιο link από τα πολλά εδώ) ότι το προπάνιο θέλει ρυθμιστή στα 37 mbar. Ισχύει κάτι τέτοιο? Για την ένταση και τις θερμοκρασίες που μπορώ να ψήσω ακόμα μαθαίνω. Προς το παρόν το καίω το αέριο μου. Όσο για το καθάρισμα.... καινούριο κόσκινο. Περιποίηση και καθάρισμα περίπου 30 λεπτά (με την ησυχία μου).

Μπορώ να πω ότι ήμουν επιφυλακτικός για την μετάβαση από κάρβουνο σε αερίου. Όλοι εσείς με αυτά που διάβασα εδώ με πείσατε για αυτήν την αλλαγή. Και σας ευχαριστώ γιατί γλύτωσα από την κάπνα και την μυρωδιά του κάρβουνου.Και από γεύση... μούρλια μπορώ να πω. Ζουμερές μπριζόλες και σουβλάκια. Από εδώ και πέρα μόνο .... τσίκνα από τα ψησίματα. ;)

6 ώρες πριν, PJK είπε

Γειά χαρά!

Τα ψάρια βάζε τα όχι παράλληλα στις ράγες της σχάρας, αλλά κάθετα και με την ράχη προς τα σένα.

Γυρνάνε πολύ πιό εύκολα.

Καλά ψησίματα.

Πολύ σωστά! Κι ένα άλλο μυστικό είναι να το αφήσεις αρκετή ώρα να ψηθεί από κάθε μεριά και όταν έρθει η ώρα θα ξεκολλήσει πολύ πιο εύκολα χωρίς να το καταστρέψεις. Μη το γυρνάς νωρίς. Έλεγχε το και όταν δεις ότι δε κολλάει η πέτσα του στη σχάρα το γυρνάς.

Καλά ψησίματα.

  • Like 3
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, chaleas είπε

Καλησπέρα! Πήρα κι εγώ επιτέλους την Bormann BBQ4100 πριν μια εβδομάδα. Μέχρι στιγμής έψησα σουβλάκια (καλαμάκια για πολλούς :)  ) πανσέτα, μπριζόλα, λουκάνικα και ψάρια (τσιπούρες). Από γεύση ..... απόλυτα ευχαριστημένος. Με τα ψάρια και τη πανσέτα είχα αρκετές αναφλέξεις (όχι ότι με το κάρβουνο που έψηνα μέχρι τώρα δεν είχα) αλλά ήταν στιγμιαίες και εύκολα διαχειρίσιμες.

Όσο για τη ψησταριά.... αρκετά καλή με μαντεμένια σχάρα. Γρήγορη, πιάνει 200 σε 4 λεπτά και 270 σε 8-10 λεπτά. Χρησιμοποιώ  φιάλη με προπάνιο και ρυθμιστή στα 30mbar. Από αυτά που διάβασα νομίζω ότι έτσι έπρεπε να κάνω. Κάποια στιγμή διάβασα εδώ μέσα από κάποιον φίλο (ή σε κάποιο link από τα πολλά εδώ) ότι το προπάνιο θέλει ρυθμιστή στα 37 mbar. Ισχύει κάτι τέτοιο? Για την ένταση και τις θερμοκρασίες που μπορώ να ψήσω ακόμα μαθαίνω. Προς το παρόν το καίω το αέριο μου. Όσο για το καθάρισμα.... καινούριο κόσκινο. Περιποίηση και καθάρισμα περίπου 30 λεπτά (με την ησυχία μου).

Μπορώ να πω ότι ήμουν επιφυλακτικός για την μετάβαση από κάρβουνο σε αερίου. Όλοι εσείς με αυτά που διάβασα εδώ με πείσατε για αυτήν την αλλαγή. Και σας ευχαριστώ γιατί γλύτωσα από την κάπνα και την μυρωδιά του κάρβουνου.Και από γεύση... μούρλια μπορώ να πω. Ζουμερές μπριζόλες και σουβλάκια. Από εδώ και πέρα μόνο .... τσίκνα από τα ψησίματα. ;)

Πολύ σωστά! Κι ένα άλλο μυστικό είναι να το αφήσεις αρκετή ώρα να ψηθεί από κάθε μεριά και όταν έρθει η ώρα θα ξεκολλήσει πολύ πιο εύκολα χωρίς να το καταστρέψεις. Μη το γυρνάς νωρίς. Έλεγχε το και όταν δεις ότι δε κολλάει η πέτσα του στη σχάρα το γυρνάς.

Καλά ψησίματα.

Καλορίζικη και καλά ψησίματα! 

Όντως το προπάνιο θέλει ρυθμιστή στα 37mbar. Θα το αναφέρει και στο manual που έχεις ή/και σε κάποιο ταμπελάκι πάνω στην ψησταριά.

 

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Καλορίζικη και καλά ψησίματα! 

Όντως το προπάνιο θέλει ρυθμιστή στα 37mbar. Θα το αναφέρει και στο manual που έχεις ή/και σε κάποιο ταμπελάκι πάνω στην ψησταριά.

 

Ευχαριστώ πολύ. Αυτό που παρατήρησα στους καυστήρες είναι ότι ο πρώτος σε σειρά μετά την σύνδεση με το σωληνάκι της φιάλης  δε μου βγάζει τόσο μπλε φλόγα όσο κόκκινη και λίγο "χαλαρή" σε σύγκριση με τους άλλους τρεις . Μπορεί να φταίει αυτό?

Επεξ/σία από chaleas
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, chaleas είπε

Ευχαριστώ πολύ. Αυτό που παρατήρησα στους καυστήρες είναι ότι ο πρώτος σε σειρά μετά την σύνδεση με το σωληνάκι της φιάλης  δε μου βγάζει τόσο μπλε φλόγα όσο κόκκινη και λίγο "χαλαρή" σε σύγκριση με τους άλλους τρεις . Μπορεί να φταίει αυτό?

Πρώτα θα πρέπει να επιβεβαιώσεις, από το manual, ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις προπάνιο στην συγκεκριμένη ψησταριά (λογικά μπορείς).

Έπειτα να αλλάξεις τον ρυθμιστή και εάν το πρόβλημα που αναφέρεις παραμένει να επικοινωνήσεις με την αντιπροσωπεία πριν προβείς σε κάποια άλλη ενέργεια.

Ενδεχομένως το πρόβλημα λύνεται με κατάλληλη ρύθμιση της ροής του αέρα στον καυστήρα.

 

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, chaleas είπε

Ευχαριστώ πολύ. Αυτό που παρατήρησα στους καυστήρες είναι ότι ο πρώτος σε σειρά μετά την σύνδεση με το σωληνάκι της φιάλης  δε μου βγάζει τόσο μπλε φλόγα όσο κόκκινη και λίγο "χαλαρή" σε σύγκριση με τους άλλους τρεις . Μπορεί να φταίει αυτό?

Εφ' όσον οι άλλοι καυστήρες δείχνουν σωστή εικόνα δεν έχει θέμα ο ρυθμιστής (και σπανιότατα έχει). Θέλει να ανοίξει λίγο περισσότερο ο αέρας στον συγκεκριμένο. Συνήθως έχει ένα περιστρεφόμενο μεταλλικό κάλυμμα που ολισθαίνει μόλις χαλαρώσεις μια βίδα και αναλόγως αυξάνει η μειώνει το άνοιγμα που τραβάει αέρα. Στην αρχή του καυστήρα, εκεί μετά το μπέκ.

Ή (με πολύ μικρότερη πιθανότητα όμως) να έχει θέμα ο διακόπτης του καυστήρα.

 

Μόλις τώρα είδα το βιντεάκι πιό πάνω... Ότι δείχνει ακριβώς !

Επεξ/σία από PJK
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ilpapacha είπε

Πρώτα θα πρέπει να επιβεβαιώσεις, από το manual, ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις προπάνιο στην συγκεκριμένη ψησταριά (λογικά μπορείς).

Έπειτα να αλλάξεις τον ρυθμιστή και εάν το πρόβλημα που αναφέρεις παραμένει να επικοινωνήσεις με την αντιπροσωπεία πριν προβείς σε κάποια άλλη ενέργεια.

Ενδεχομένως το πρόβλημα λύνεται με κατάλληλη ρύθμιση της ροής του αέρα στον καυστήρα.

 

Ενδιαφέροντα και επιμορφωτικά  video. Ευχαριστώ!

27 λεπτά πριν, PJK είπε

Εφ' όσον οι άλλοι καυστήρες δείχνουν σωστή εικόνα δεν έχει θέμα ο ρυθμιστής (και σπανιότατα έχει). Θέλει να ανοίξει λίγο περισσότερο ο αέρας στον συγκεκριμένο. Συνήθως έχει ένα περιστρεφόμενο μεταλλικό κάλυμμα που ολισθαίνει μόλις χαλαρώσεις μια βίδα και αναλόγως αυξάνει η μειώνει το άνοιγμα που τραβάει αέρα. Στην αρχή του καυστήρα, εκεί μετά το μπέκ.

Όπως τα παραπάνω video. Ευχαριστώ! Μαλλον έχεις δίκαιο γιατί είναι και ο πρώτος καυστήρας μετά το σωληνάκι. Θεωρητικά και ο πρώτος που παίρνει με την μεγαλύτερη πίεση το αέριο. Λέω να αλλάξω ρυθμιστή για αρχή και μετά να προβώ σε αυτή την ενέργεια όμως.

Επεξ/σία από chaleas
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/6/2021 στις 9:50 ΠΜ, SagoniasSlutRos είπε

Aυτο το πραγμα με τα αυτοκολλητα δεν το καταλαβαινω ειλικρινα! Τα βαζουνε πανω σε αμαξια, τωρα και σε ψησταριες;;

Δεν εχεις κι αδικο! κι οταν ανεβασα τη φωτογραφια με προβληματισε να μη φαινεται..βασικα μου τη φερανε στημενη οπως την ειχαν στο μαγαζι..

23 ώρες πριν, PJK είπε

Γειά χαρά!

Τα ψάρια βάζε τα όχι παράλληλα στις ράγες της σχάρας, αλλά κάθετα και με την ράχη προς τα σένα.

Γυρνάνε πολύ πιό εύκολα.

Καλά ψησίματα.

Σ ευχαριστω για το τιπ συντομα θα το εφαρμοσω! Χθες ηρθαν οι γονεις σπιτι, κανονιστηκε βραδυνο ψησιμο οποτε επρεπε να δικαιολογησω την αγορα😁😄 Χοιρινες μπριζολες ,πανσετες και κοτομπιφτεκια ετοιμα απο τον κρεοπωλη σουπερ βγηκαν ολα, λαδωσα λιγο μονο τα μπιφτεκια μη κολλησουν σπατουλα κι ισα ισα μονο το ενα μου πηρε ελαχιστα! Ολοι επιβεβαιωσαμε το ποσο κοντα στη γευση ειναι με το καρβουνο, κι αν το καταλαβεις!! Nα παρει, ξεχναω να βγαλω φωτο..

Για παϊδακια ειμαι περιεργος..next time😃   

 

Παιδια κατι αλλο..ψηνω με κλειστο καπακι ως επι το πλειστον..Αυτος δεν ειναι ο σωστος τροπος γενικα για καλυτερο αποτελεσμα; 

Επεξ/σία από energy52
  • Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, energy52 είπε

Παιδια κατι αλλο..ψηνω με κλειστο καπακι ως επι το πλειστον..Αυτος δεν ειναι ο σωστος τροπος γενικα για καλυτερο αποτελεσμα;

Σε τι θερμοκρασία ψήνεις με κλειστό καπάκι? Έχεις στο low τους καυστήρες? Δεν φοβάσαι τις αναφλέξεις?

Δημοσ.
6 ώρες πριν, energy52 είπε

Παιδια κατι αλλο..ψηνω με κλειστο καπακι ως επι το πλειστον..Αυτος δεν ειναι ο σωστος τροπος γενικα για καλυτερο αποτελεσμα; 

ασφαλώς, γι'αυτό υπάρχει και το καπάκι άλλωστε. απλά θέλει προσοχή μην αρπάξουν και δεν το πάρεις χαμπάρι. αν και με το καιρό θα αρχίσεις να το καταλαβαίνεις πολύ εύκολα

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, zanskou είπε

ασφαλώς, γι'αυτό υπάρχει και το καπάκι άλλωστε. απλά θέλει προσοχή μην αρπάξουν και δεν το πάρεις χαμπάρι. αν και με το καιρό θα αρχίσεις να το καταλαβαίνεις πολύ εύκολα

Ναι φανταζομαι ειναι και θεμα εμπειριας να καταλαβαινεις τις αναφλεξεις..By the way, εντυπωσιακο το night sky timelapse στο youtube φοβερη δουλεια μπραβο!!!!

3 ώρες πριν, chaleas είπε

Σε τι θερμοκρασία ψήνεις με κλειστό καπάκι? Έχεις στο low τους καυστήρες? Δεν φοβάσαι τις αναφλέξεις?

Οι αναφλεξεις ειναι στιγμιαιες οι πιο πολλες εγω αυτο εχω δει (σ οτι εχω ψησει μεχρι τωρα) αλλα η ψησταρια καλα καθαρισμενη απο προηγουμενο ψησιμο..εξαρταται το κρεας, υψηλη θερμοκρασια για αρχη 200-250 τους εχω στο φουλ και μετα απο λιγο χαμηλωνω αναλογως πως παει..Κι εγω μη νομιζεις, τωρα μαθαινω..😉 

Επεξ/σία από energy52
  • Like 2
Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος που να έχει δοκιμάσει κάποιο προϊόν για καθαρισμό κάδου σε weber spirit 310;

Tα χοντρα φευγουν με τη σπατουλα.. αλλά τα υπόλοιπα..;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια ερωτηση ...με την Napoleone 365 ψηνεται ευκολα εμμεσα?

Γιατι ενας φιλος μου ειπε οτι επρεπε να παρω την 425 για να εχω ανεση στο εμμεσο ψησιμο.....

Γιατι προσωπικα απο πλευρα διαστασεων ειμαι οκ με την 365 για τις ποσοτητες που θελω να ψηνω....

Επεξ/σία από anergos13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...