Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρέλαβα χτες την πλάκα ψησίματος για την ψησταριά μου, πριν την πρώτη χρήση της υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω/κάνω.

Η πλάκα είναι αυτή:

Weber 7598

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2252

  • ilpapacha

    2030

  • sndev

    1101

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fantakola είπε

Καλημέρα 

Θέλω να πάρω μια ψησταριά υγραερίου αλλά έχω ένα αυστηρό μπάτζετ (μαζί με τα όποια αξεσουάρ) και δεν θέλω να παρεκκλίνω από αυτό 😅

Μετα από λιγο και γρηγορο ψάξιμο , καταλήγω σε Naterial  με 3 καυστήρες στα 250€, + σούβλα για κοντοσούβλι 50€, κουκούλα , βέργες για κεμπάπ και 2-3 τσιπρανγκαλα ακόμα και το πακέτο πάει κοντά στα 350€

Α, και δεν έχω ιδέα αν πρέπει να πάρω χωριστή ρυθμιστή πίεσης και ποιόν, ή αν έχει μέσα η ψησταριά 

 

Υπάρχει κάποια άλλη ψησταριάς στα ίδια/παρόμοια χρήματα που να είναι καλύτερη επιλογή?

Όσοι είναι κάτοχοι Naterial , υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω?

 

Να πω ότι η αγορα θα γίνει άμεσα οπότε δεν θέλω να μπλέξω με παραγγελίες που θα κάνουν 1 μήνα να παραδωθούν.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια βοήθεια 

Μια χαρά είναι η Kenton. Έχει αρκετά θετικά σχόλια από παιδιά που την έχουν. Δεν γνωρίζω αν έχει το λάστιχο και τον ρυθμιστή στην συσκευασία. Αν δεν τα έχει μπορείς να τα προμηθευτείς και από το κατάστημα που θα πάρεις την μπουκάλα. Θα χρειαστείς ρυθμιστή 30mbar για μπουκάλα με μείγμα ή 37mbar για μπουκάλα με προπάνιο. 

Προτιμότερο είναι το προπάνιο, εφόσον συνίσταται και από το manual.

https://assets.leroymerlin.es/is/content/lmes/81873732-0200m-es/bbq-gas-3b-kenton-naterial.pdf

  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγω θα επλενα με ενα σφουγγαρακι κουζινας με σαπουνονερο να φυγουν τα εργιστασιακα καταλοιπα, μετα καψιμο φουλ για κανενα 20', λιγο λαδακι οταν αρχιζει να κρυωσει και ετοιμη. Για αρχη ψησε κανενα bacon να κανεις και το πρωτο seasoning.

  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, fantakola είπε

Καλημέρα 

Θέλω να πάρω μια ψησταριά υγραερίου αλλά έχω ένα αυστηρό μπάτζετ (μαζί με τα όποια αξεσουάρ) και δεν θέλω να παρεκκλίνω από αυτό 😅

Μετα από λιγο και γρηγορο ψάξιμο , καταλήγω σε Naterial  με 3 καυστήρες στα 250€, + σούβλα για κοντοσούβλι 50€, κουκούλα , βέργες για κεμπάπ και 2-3 τσιπρανγκαλα ακόμα και το πακέτο πάει κοντά στα 350€

Α, και δεν έχω ιδέα αν πρέπει να πάρω χωριστή ρυθμιστή πίεσης και ποιόν, ή αν έχει μέσα η ψησταριά 

 

Υπάρχει κάποια άλλη ψησταριάς στα ίδια/παρόμοια χρήματα που να είναι καλύτερη επιλογή?

Όσοι είναι κάτοχοι Naterial , υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω?

 

Να πω ότι η αγορα θα γίνει άμεσα οπότε δεν θέλω να μπλέξω με παραγγελίες που θα κάνουν 1 μήνα να παραδωθούν.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια βοήθεια 

Μια χαρά ειναι η ΚΕΝΤΟΝ. Περαν των αξεσουάρ που θέλεις σου προτείνω να παρεις μια έξτρα σχάρα ωστε να αντικαθιστάς την πλάκα και να κανεις ενιαια επιφάνεια σχάρας όποτε τη χρειάζεσαι. 20 € κανει.

Λαστιχο και ρυθμιστή δεν έχει, πουλάει όπως το Λερουά, ενώ μπορείς να βρείς και σε μαγαζιά που εχουν είδη αερίου ή ακομη και απο τον προμηθευτή που θα παρεις τη φιάλη.

  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Προτιμότερο είναι το προπάνιο, εφόσον συνίσταται και από το manual.

 

Είχα μια κουβέντα με ενα φίλο προχθές που πηρε την Q3200. Πηγε απευθείας σε προπάνιο χωρίς πολλά πολλά.

Έχει ξαναγίνει η κούβεντα αρκετές φορές εδω μέσα, θα προσπαθήσω να την βάλω σε ένα γενικό τίτλο/ερώτηση.

Πόση διαφορά θα δεί κάποιος (ας πουμε εγώ με την Spirit II 310) αν πάει απο μείγμα σε προπάνιο; Με τις θερμοκρασίες Ελλάδας κτλ κτλ κτλ.. Αν μιλάμε για ενα δυο λεπτα γρηγορότερα στο να πιάσεις την μέγιστη θερμοκρασία ή το να πιασεις 
+ 10 βαθμούς σαν μέγιστη θερμοκρασία, πραγματικά ποιο το νοήμα του διλήμματος; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, panos_ace είπε

Είχα μια κουβέντα με ενα φίλο προχθές που πηρε την Q3200. Πηγε απευθείας σε προπάνιο χωρίς πολλά πολλά.

Έχει ξαναγίνει η κούβεντα αρκετές φορές εδω μέσα, θα προσπαθήσω να την βάλω σε ένα γενικό τίτλο/ερώτηση.

Πόση διαφορά θα δεί κάποιος (ας πουμε εγώ με την Spirit II 310) αν πάει απο μείγμα σε προπάνιο; Με τις θερμοκρασίες Ελλάδας κτλ κτλ κτλ.. Αν μιλάμε για ενα δυο λεπτα γρηγορότερα στο να πιάσεις την μέγιστη θερμοκρασία ή το να πιασεις 
+ 10 βαθμούς σαν μέγιστη θερμοκρασία, πραγματικά ποιο το νοήμα του διλήμματος; 

Εγω σε τεστ που εκανα, πηγαινε λιγο πιο πανω η θερμοκρασια με μειγμα. Το προπανιο ειναι ομως πολυ καλο για χειμωνα που η εξωτερικη θερμοκρασια μπορει να ειναι πολυ χαμηλη, οποτε δεν θα εχεις προβλημα να ψησεις υπο οποιεσδηποτε συνθηκες.

Οποτε αυτο που κανω ειναι χειμωνα προπανιο για να εχω το κεφαλι μου ησυχο οτι θα μπορω να ψηνω παντα, και οταν ανεβουν οι θερμοκρασιες παω σε μειγμα για λιγο καλυτερο searing.

  • Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, panos_ace είπε

Είχα μια κουβέντα με ενα φίλο προχθές που πηρε την Q3200. Πηγε απευθείας σε προπάνιο χωρίς πολλά πολλά.

Έχει ξαναγίνει η κούβεντα αρκετές φορές εδω μέσα, θα προσπαθήσω να την βάλω σε ένα γενικό τίτλο/ερώτηση.

Πόση διαφορά θα δεί κάποιος (ας πουμε εγώ με την Spirit II 310) αν πάει απο μείγμα σε προπάνιο; Με τις θερμοκρασίες Ελλάδας κτλ κτλ κτλ.. Αν μιλάμε για ενα δυο λεπτα γρηγορότερα στο να πιάσεις την μέγιστη θερμοκρασία ή το να πιασεις 
+ 10 βαθμούς σαν μέγιστη θερμοκρασία, πραγματικά ποιο το νοήμα του διλήμματος; 

Δες μια και προηγούμενα ποστ

Αν θυμάμαι καλά έχει αναφερθεί ότι το προπάνιο κάνει καλύτερη, πιο «καθαρή» καύση, και επίσης είναι καλύτερο για ψησίματα που διαρκούν ώρα.

Επιπλέον είναι καλό να λαμβάνουμε υπόψη μας και το τι αναφέρει ο κάθε κατασκευαστής στο manual

Για τις Napoleon αναφέρει ότι είναι προτιμότερο το προπάνιο 

 

  • Like 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εγω σε τεστ που εκανα, πηγαινε λιγο πιο πανω η θερμοκρασια με μειγμα. Το προπανιο ειναι ομως πολυ καλο για χειμωνα που η εξωτερικη θερμοκρασια μπορει να ειναι πολυ χαμηλη, οποτε δεν θα εχεις προβλημα να ψησεις υπο οποιεσδηποτε συνθηκες.

Οποτε αυτο που κανω ειναι χειμωνα προπανιο για να εχω το κεφαλι μου ησυχο οτι θα μπορω να ψηνω παντα, και οταν ανεβουν οι θερμοκρασιες παω σε μειγμα για λιγο καλυτερο searing.

 

15 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

 

Αν θυμάμαι καλά έχει αναφερθεί ότι το προπάνιο κάνει καλύτερη, πιο «καθαρή» καύση, και επίσης είναι καλύτερο για ψησίματα που διαρκούν ώρα.

Επιπλέον είναι καλό να λαμβάνουμε υπόψη μας και το τι αναφέρει ο κάθε κατασκευαστής στο manual

 

 

Συμφωνώ παιδιά.

Αυτα τα δύο τρία πραγματάκια νομίζω είναι το sum up όσων έχουν ειπωθεί κατά καιρούς. 

Εξωτερική θερμοκρασία - καθαρή καύση - manual.

Δημοσ.

Δεν έχει φοβερή πληροφορία αλλά ίσως φανεί χρήσιμο:

https://lifehacker.com/please-clean-your-gas-grill-1847050693?utm_source=pocket&utm_medium=email&utm_campaign=pockethits

1 ώρα πριν, ilpapacha είπε

Αν θυμάμαι καλά έχει αναφερθεί ότι το προπάνιο κάνει καλύτερη, πιο «καθαρή» καύση, και επίσης είναι καλύτερο για ψησίματα που διαρκούν ώρα.

Κάπου θυμάμαι να έχω διαβάσει (δεν κατάφερα να βρω την πηγή) ότι οι φιάλες προπανίου δεν επιτρέπεται να αποθηκεύονται σε εσωτερικό χώρο (σε αντίθεση με το μίγμα) και γενικά είναι πιο επικίνδυνες, εξ ου και συνήθως προορίζονται πρωτίστως για επαγγελματική χρήση.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Petyrion είπε

Δεν έχει φοβερή πληροφορία αλλά ίσως φανεί χρήσιμο:

https://lifehacker.com/please-clean-your-gas-grill-1847050693?utm_source=pocket&utm_medium=email&utm_campaign=pockethits

Κάπου θυμάμαι να έχω διαβάσει (δεν κατάφερα να βρω την πηγή) ότι οι φιάλες προπανίου δεν επιτρέπεται να αποθηκεύονται σε εσωτερικό χώρο (σε αντίθεση με το μίγμα) και γενικά είναι πιο επικίνδυνες, εξ ου και συνήθως προορίζονται πρωτίστως για επαγγελματική χρήση.

Αυτό που βρήκα έχει να κάνει με την ποσότητα φιαλών προπανίου αναλογικά με τον χώρο

https://www.firesecurity.gr/Pdf/9diaugeia.pdf

Δεν έχω διαβάσει κάπου για παραπάνω επικινδυνότητα…. Εξάλλου οι μπουκάλες είτε για μείγμα είτε για προπάνιο είναι πιστοποιημένα αντίστοιχα.

Ξέχωρα από τα παραπάνω, σχεδόν όλες αν όχι όλες, οι εταιρείες που κατασκευάζουν ψησταριές κάνουν διαχωρισμό στα μοντέλα τους με ένδειξη προπάνιο ή φυσικό αεριο.
Στο manual που σου δίνουν γίνεται αναφορά σε μείγμα ή προπάνιο, επιλέγοντας βέβαια και τον κατάλληλο ρυθμιστή.

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, ειμαι ο Διονυσης,και μπραβο για το ωραιο topic...😀

Σκεφτομαι για μια αγορα(με ατοκες) ψησταριας υγραεριου με 3 εστιες..δεν με χαλάει και το πλαινο ματι, εαν υπαρχει...To ποσό που δινω ειναι 500-780 ευρώ.

Ειμαστε 3 ατομα . Εχω διαβασει σποραδικα, αρκετες σελιδες. αλλα ειναι..ατελειωτες!!!αχαχα!

Κοιτουσα για μια Napoleon Roque 425, αλλα οπως γνωριζεται, ειναι..εξαφανισμενη...θα ερθουν, κατα τον Αυγουστο!!

Εναλακτικη, ειναι η Weber spirit ii e-310 gbs..

Αξιζει να περιμενω μεχρι τον Αυγουστο για την Napoleon?

Εναλακτικά, τι θα μου προτείνατε για μια με 3 εστίες, και να αντέξει σε βάθος χρόνου?

Ευχαριστω😀

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dennis7360 είπε

Καλησπερα παιδια, ειμαι ο Διονυσης,και μπραβο για το ωραιο topic...😀

Σκεφτομαι για μια αγορα(με ατοκες) ψησταριας υγραεριου με 3 εστιες..δεν με χαλάει και το πλαινο ματι, εαν υπαρχει...To ποσό που δινω ειναι 500-780 ευρώ.

Ειμαστε 3 ατομα . Εχω διαβασει σποραδικα, αρκετες σελιδες. αλλα ειναι..ατελειωτες!!!αχαχα!

Κοιτουσα για μια Napoleon Roque 425, αλλα οπως γνωριζεται, ειναι..εξαφανισμενη...θα ερθουν, κατα τον Αυγουστο!!

Εναλακτικη, ειναι η Weber spirit ii e-310 gbs..

Αξιζει να περιμενω μεχρι τον Αυγουστο για την Napoleon?

Εναλακτικά, τι θα μου προτείνατε για μια με 3 εστίες, και να αντέξει σε βάθος χρόνου?

Ευχαριστω😀

Καλησπέρα φίλε μου και εγώ το ίδιο δίλημμα είχα με εσένα! Ήμουν ανάμεσα σε weber και napoleon Τελικά οι πιο έμπειροι εδώ σου τόπικ Με έψησαν με πάρα πολλά επιχειρήματα και πλέον έχω παραγγείλει και αναμένω την napoleon πιστεύω ότι αξίζει το χρόνο αναμονής

Επεξ/σία από gudinakos
  • Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, gudinakos είπε

Καλησπέρα φίλε μου και εγώ το ίδιο δίλημμα είχα με εσένα! Ήμουν ανάμεσα σε weber και napoleon Τελικά οι πιο έμπειροι εδώ σου τόπικ Με έψησαν με πάρα πολλά επιχειρήματα και πλέον έχω παραγγείλει και αναμένω την napoleon πιστεύω ότι αξίζει το χρόνο αναμονής

Eυχαριστω για την απαντηση...την προ-παρηγειλες? σου ειπαν χρονο αναμονης?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Dennis7360 είπε

Eυχαριστω για την απαντηση...την προ-παρηγειλες? σου ειπαν χρονο αναμονης?

Τίποτα να ‘σαι καλά! Εγώ ήμουν ανάμεσα σε napoleon rogue 365 και Spirit II E-210 GBS τελικά με έπεισαν τα παιδιά εδω στο τόπικ και πήρα την Ναπολέων από το κατάστημα μου είπαν ότι έχω πάρει το τελευταίο κομμάτι Το οποίο θα παραλάβω γύρω στις 15 Ιουνίου

Μόλις τώρα, gudinakos είπε

Τίποτα να ‘σαι καλά! Εγώ ήμουν ανάμεσα σε napoleon rogue 365 και Spirit II E-210 GBS τελικά με έπεισαν τα παιδιά εδω στο τόπικ και πήρα την Ναπολέων από το κατάστημα μου είπαν ότι έχω πάρει το τελευταίο κομμάτι Το οποίο θα παραλάβω γύρω στις 15 Ιουνίου

https://homing.gr/psistaria-ygraeriou-napoleon-rogue-365-black-r365pk-1-gr.html

  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dennis7360 είπε

Καλησπερα παιδια, ειμαι ο Διονυσης,και μπραβο για το ωραιο topic...😀

Σκεφτομαι για μια αγορα(με ατοκες) ψησταριας υγραεριου με 3 εστιες..δεν με χαλάει και το πλαινο ματι, εαν υπαρχει...To ποσό που δινω ειναι 500-780 ευρώ.

Ειμαστε 3 ατομα . Εχω διαβασει σποραδικα, αρκετες σελιδες. αλλα ειναι..ατελειωτες!!!αχαχα!

Κοιτουσα για μια Napoleon Roque 425, αλλα οπως γνωριζεται, ειναι..εξαφανισμενη...θα ερθουν, κατα τον Αυγουστο!!

Εναλακτικη, ειναι η Weber spirit ii e-310 gbs..

Αξιζει να περιμενω μεχρι τον Αυγουστο για την Napoleon?

Εναλακτικά, τι θα μου προτείνατε για μια με 3 εστίες, και να αντέξει σε βάθος χρόνου?

Ευχαριστω😀

Η rogue είναι καλύτερη και ποιοτικά και με βάση την εγγύηση από την spirit. Από την στιγμή που σε «παίρνει» να περιμένεις, αξίζει. Εξάλλου θέλεις να την έχεις για χρόνια, όπως αναφέρεις, οπότε 1-2 μήνες αναμονή/υπομονή δεν είναι κάτι.

Αρκετά παιδιά έχουν κάνει προ παραγγελία και αναμένουν να παραλάβουν. Προσωπικά αναμένω να παραλάβω αρχές Ιουλίου.

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...