Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, eliassgr είπε

Το θέμα είναι να έχει κάποιο νόημα να ψήσεις από την άλλη πλευρά. Σε Napoleon έχει αυλακώσεις που μαζεύουν τα λίπη και τα διοχετεύουν με ειδικές εγκοπές στο μπροστά μέρος και το πίσω μέρος αντίστοιχα, από όπου γλιστράνε στον κάδο προς τον λιποσυλλέκτη και δεν πέφτουν επάνω στα καλύμματα και τους καυστήρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση αναφλέξεων σε συγκεκριμένα λιπαρά φαγητά!

Kαπου ειχα δει σε βιντεο παλιοτερα σε non-GBS weber οτι εψηναν και απο τις δυο πλευρες. Τον λογο δεν τον θυμαμαι αν και νομιζω οτι εχει να κανει με τον αν θες να εχεις μεγαλυτερη επαφη της σχαρας με το φαγητο. Πχ σε πιο ευαισθητα κομματια να βολευει το μικροτερο "πατημα".

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2252

  • ilpapacha

    2030

  • sndev

    1101

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Kαπου ειχα δει σε βιντεο παλιοτερα σε non-GBS weber οτι εψηναν και απο τις δυο πλευρες. Τον λογο δεν τον θυμαμαι αν και νομιζω οτι εχει να κανει με τον αν θες να εχεις μεγαλυτερη επαφη της σχαρας με το φαγητο. Πχ σε πιο ευαισθητα κομματια να βολευει το μικροτερο "πατημα".

Κάτι τέτοιο είναι στα όριο της επινόησης / πατέντας , δηλαδή σκέφτηκε κάτι ο ψήστης να κάνει το οποίο δεν έχει σκεφτεί ο κατασκευαστής της ψησταριάς. Μπορεί όντως να έχει χρησιμότητα να το κάνεις ανάλογα με τα γούστα και το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις, απλά το ανέφερα για να επιβεβαιώσω αυτό που είπες ο φίλος πιο πάνω ότι κάλεσε στο κατάστημα και του είπαν πως «οι σχάρες της Weber είναι σχεδιασμένες για να ψήσιμο στη 1 πλευρά» ✌️

Επεξ/σία από eliassgr
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Kαπου ειχα δει σε βιντεο παλιοτερα σε non-GBS weber οτι εψηναν και απο τις δυο πλευρες. Τον λογο δεν τον θυμαμαι αν και νομιζω οτι εχει να κανει με τον αν θες να εχεις μεγαλυτερη επαφη της σχαρας με το φαγητο. Πχ σε πιο ευαισθητα κομματια να βολευει το μικροτερο "πατημα".

Εγώ ειλικρινά πιστεύω ότι έτσι είναι και αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης διπλής όψης, όμως κάποια μ@λ@κ@α έγινε με το GBS και τώρα λένε ότι δεν ψήνει από τη μια πλευρά.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, toxotis67 είπε

Εγώ ειλικρινά πιστεύω ότι έτσι είναι και αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης διπλής όψης, όμως κάποια μ@λ@κ@α έγινε με το GBS και τώρα λένε ότι δεν ψήνει από τη μια πλευρά.

Θα σου λυθούν όλες σου οι απορίες αν διαβάσεις το manual της ψησταριάς σου! Στα brand που όντως έχουν σχάρες διπλής όψης αναγράφεται και σχετικό section στο manual της ψησταριάς!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, toxotis67 είπε

Εγώ ειλικρινά πιστεύω ότι έτσι είναι και αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης διπλής όψης, όμως κάποια μ@λ@κ@α έγινε με το GBS και τώρα λένε ότι δεν ψήνει από τη μια πλευρά.

Aυτο ακριβως! Δεν ειναι θεμα πατεντας του ψηστη. Καπου ειχα δει να αναφερεται οτι ειναι διπλης οψης.

Δειτε και στα βιντεο παρακατω. Ο ενας λεει οτι οι πιο πολλοι το εχουν στο φλατ μερος και ο αλλος το εχει στο λεπτο.

 

 

Βασικα οριστε και η απαντηση απο weber

https://www.weber.com/US/en/blog/burning-questions/genesis-ii-reversible-cast-iron-grates/weber-29760.html

One of the exciting features of the Genesis II line are the reversible porcelain enameled cast iron cooking grates. One side of the grate is thin, the other side is wide and flat. 

The thinner side of the cooking grate is ideal for delicate foods such as fish and shrimp, while the wider side creates thick sear marks enhancing the texture and flavor of your food.

Porcelain-enameled cast iron cooking grates typically retain heat better and longer than the other types, giving you those fantastic sear marks on your protiens.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Viper21 είπε

Αυτή όμως φαίνεται να είναι σαν εντοιχισμένη. Κοίταξα και σε forum έξω και λένε ότι δεν ενδείκτυται να τις κλείσεις για λόγους απόδοσης και ασφάλειας. Θα το ψάξω το συγκεκριμένο μοντέλο. Έγω θέλω να το κλείσω κανονικά για να κάνω νησίδα bbq στον κήπο. 

Επειδή έχω την ίδια νομίζω ότι μπορεί να εντοιχιστεί , για αυτό και το πρότεινα , το καλύτερο όμως είναι να μιλήσεις με τον κατασκευαστή

Επεξ/σία από ηνίοχος
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Aυτο ακριβως! Δεν ειναι θεμα πατεντας του ψηστη. Καπου ειχα δει να αναφερεται οτι ειναι διπλης οψης.

Δειτε και στα βιντεο παρακατω. Ο ενας λεει οτι οι πιο πολλοι το εχουν στο φλατ μερος και ο αλλος το εχει στο λεπτο.

 

 

Βασικα οριστε και η απαντηση απο weber

https://www.weber.com/US/en/blog/burning-questions/genesis-ii-reversible-cast-iron-grates/weber-29760.html

One of the exciting features of the Genesis II line are the reversible porcelain enameled cast iron cooking grates. One side of the grate is thin, the other side is wide and flat. 

The thinner side of the cooking grate is ideal for delicate foods such as fish and shrimp, while the wider side creates thick sear marks enhancing the texture and flavor of your food.

Porcelain-enameled cast iron cooking grates typically retain heat better and longer than the other types, giving you those fantastic sear marks on your protiens.

Στο link που μας έβαλες λέει και το παρακάτω:

"Another benefit of the new grates is the 5 year no rust/no burn through warranty.

These grates also do not need to be seasoned. Simply preheat your grill with all burners on high for 12-15 minutes, brush the grates clean with a stainless steel bristle brush, adjust the burners to your desired cooking temperature, and you are good to grill! "

Αυτό σημαίνει ότι μιλάει για σχάρες με επισμάλτωση πορσελάνης που δίνει και εγγύηση 5 έτη και ΔΕΝ χρειάζεται seasoning (λογικό για την εγγύηση γιατί η επισμάλτωση πορσελάνης δεν κρατάει για πάντα). Από τη Genesis 310 του ξάδερφού μου ξέρω πολύ καλά ότι οι σχάρες του ΔΕΝ είναι επισμαλτωμένες άρα μιλάμε σίγουρα για διαφορετικό μοντέλο σχαρών από αυτό που αναφέρεται στο παραπάνω άρθρο. Για τα μοντέλα Spirit να σου πω την αλήθεια δε θυμάμαι την τελευταία φορά που είχα δει αν είχε επισμαλτωμένες ή όχι σχάρες. 

Επίσης, προσωπική μου άποψη είναι πως οι σχάρες που ΔΕΝ είναι επισμαλτωμένες είναι καλύτερες καθώς δεν κινδυνεύεις να φύγει η επισμάλτωση που έχει σε συγκεκριμένα σημεία και μετά να μην ξέρεις τι θα κάνεις seasoning επάνω στη σχάρα και τι όχι, ή αν αυτή η ισχυρή επισμάλτωση πορσελάνης καταλήξει μετά από κάποια χρόνια χρήσης και φθοράς στο φαγητό σου. Δηλαδή προτιμώ το καθαρό μαντέμι που κρατάει κυριολεκτικά για πάντα αν ξέρεις να το συντηρήσεις και να το επαναφέρεις αν χρειαστεί.

 

Επεξ/σία από eliassgr
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Viper21 είπε

Αυτή όμως φαίνεται να είναι σαν εντοιχισμένη. Κοίταξα και σε forum έξω και λένε ότι δεν ενδείκτυται να τις κλείσεις για λόγους απόδοσης και ασφάλειας. Θα το ψάξω το συγκεκριμένο μοντέλο. Έγω θέλω να το κλείσω κανονικά για να κάνω νησίδα bbq στον κήπο. 

Αν ψάχνεις για εντοιχιζόμενες, ρίξε μια μάτια στο παρακάτω λινκ

https://www.skroutz.gr/c/447/gas_barbeque.html?keyphrase=εντοιχιζομενη&o=ψησταρια+υγραεριου+εντοιχιζομενη&order_by=pricevat&order_dir=asc

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, eliassgr είπε

Στο link που μας έβαλες λέει και το παρακάτω:

"Another benefit of the new grates is the 5 year no rust/no burn through warranty.

These grates also do not need to be seasoned. Simply preheat your grill with all burners on high for 12-15 minutes, brush the grates clean with a stainless steel bristle brush, adjust the burners to your desired cooking temperature, and you are good to grill! "

Αυτό σημαίνει ότι μιλάει για σχάρες με επισμάλτωση πορσελάνης που δίνει και εγγύηση 5 έτη και ΔΕΝ χρειάζεται seasoning (λογικό γιατί η επισμάλτωση πορσελάνης δεν κρατάει για πάντα). Από τη Genesis 310 του ξάδερφού μου ξέρω πολύ καλά ότι οι σχάρες του ΔΕΝ είναι επισμαλτωμένες άρα μιλάμε σίγουρα για διαφορετικό μοντέλο σχαρών από αυτό που αναφέρεται στο παραπάνω άρθρο. Για τα μοντέλα Spirit να σου πω την αλήθεια δε θυμάμαι την τελευταία φορά που είχα δει αν είχε επισμαλτωμένες ή όχι σχάρες. 

Επίσης, προσωπική μου άποψη είναι πως οι σχάρες που ΔΕΝ είναι επισμαλτωμένες είναι καλύτερες καθώς δεν κινδυνεύεις να φύγει η επισμάλτωση που έχει σε συγκεκριμένα σημεία και μετά να μην ξέρεις τι θα κάνεις seasoning επάνω στη σχάρα και τι όχι, ή αν αυτή η ισχυρή επισμάλτωση πορσελάνης καταλήξει μετά από κάποια χρόνια χρήσης και φθοράς στο φαγητό σου. Δηλαδή προτιμώ το καθαρό μαντέμι που κρατάει κυριολεκτικά για πάντα αν ξέρεις να το συντηρήσεις και να το επαναφέρεις αν χρειαστεί.

 

Eχει ξανασυζητηθει στο παρελθον το enamelled cast iron grates που λενε πολλες εταιριες. Και η weber λεει οτι τετοιες ειναι στη δικη μου, αλλα φαινεται απλο σκετο cast iron που σιγουρα θελει seasoning. Eπισης λεει οτι τις καθαριζεις με τη σκληρη βουρτσα, που αν ηταν enamelled θα χαλαγε λογικα μετα απο μερικα τριψιματα. Anyway, βαζουμε λαδακι και ειμαστε σιγουροι.

Και η spirit ιδιες σχαρες πρεπει να εχει παντως. Τουλαχιστον με το ματι ετσι δειχνουν. Μιλαω για τη spirit II, γιατι οι πιο παλιες εβγαιναν με αλλου τυπου.

 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Eχει ξανασυζητηθει στο παρελθον το enamelled cast iron grates που λενε πολλες εταιριες. Και η weber λεει οτι τετοιες ειναι στη δικη μου, αλλα φαινεται απλο σκετο cast iron που σιγουρα θελει seasoning. Eπισης λεει οτι τις καθαριζεις με τη σκληρη βουρτσα, που αν ηταν enamelled θα χαλαγε λογικα μετα απο μερικα τριψιματα. Anyway, βαζουμε λαδακι και ειμαστε σιγουροι.

Και η spirit ιδιες σχαρες πρεπει να εχει παντως. Τουλαχιστον με το ματι ετσι δειχνουν. Μιλαω για τη spirit II, γιατι οι πιο παλιες εβγαιναν με αλλου τυπου.

 

Και οι Napoleon enameled λένε σε πολλές μπροσούρες αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι όντως enameled όπως έχεις παρατηρήσει και εσύ με τη Genesis που έχεις. Ωστόσο πριν αρκετά χρόνια στην έκθεση Horeca είχα δει spirit ii με πραγματικά enameled σχάρες που το έβλεπες ότι είναι έτσι, απλά δεν ξέρω τα μοντέλα που εισάγονται τώρα Ελλάδα τι σχάρες φοράνε.

Πάντως και η Weber εδώ προτείνει βούρτσες ίδιες και για το enamel, το μόνο που λέει να αποφύγεις είναι στο scrapping με την ξύστρα που έχουν κάποιες βούρτσες.

https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/how-to-care-for-your-cast-iron-cooking-grates/weber-29675.html

Tools to use – Weber offers a variety of grill brushes to clean your grates.  They are all approved for use with our porcelain enameled cast iron grates.  We don’t recommend anything with sharp edges as that can damage the porcelain enamel coating and open the door for corrosion issues.  Make sure to test your brush for any loose bristles before each use and please keep in mind we recommend a new grill brush annually.  You can check out our grill brushes on weber.com.  

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην προ GBS εποχή οι σχάρες έψηναν και έτσι και αλλιώς. Το έλεγαν και το έδειχναν. Λογικό είναι. Μάλιστα οι ίδιοι έλεγαν -σωστά- ότι είναι θέμα γούστου. Μεγάλα σημάδια - μικρά σημάδια στο ψήσιμο ανάλογα πως έβαζες την σχάρα. Δεν είναι επιστήμη.

Στην μετά GBS εποχή δεν στηρίζεται σωστά η κυκλική σχάρα αν γυρίσουν όλα ανάποδα. Κάνει σκαλοπάτι, δεν βολεύει.

Απλώς θεωρούν ότι η ευελιξία (;) που προσφέρει το GBS με το αποσπώμενο κεντρικό κομάτι είναι προτιμότερη από το κοινό (τους καταναλωτές), από το αν η σχάρα ψήνει και ανάποδα.  Στηρίζουν και όλο τον συρφετό από τα ανάλογα τζιμπιες σκεύη που πουλάνε.

Δεν υπάρχει κρυμένο μυστικό, λάθος σχεδιαστικό προέκυψε, το αντιπαρέρχονται χαζά. Προσωπικώς μου είναι αδιάφορο το gbs, μου την σπάει η σχάρα να σπάει στα 3 χωρίς λόγο, και εμπειρικά σας λέω ότι -μετά από 35 χρόνια ενασχόλησης- το φαρδύ πάτημα είναι καλύτερο από το λεπτό.

Παλιά πωλούνταν spirit που είχαν σχάρες όχι από μαντέμι, αλλά ήταν πρεσσαριστή λαμαρίνα για να σχηματίζει καμπυλότητα η οποία ήταν κλασσικά ντυμένη εμαγιέ, αυτό με την πιτσιλωτή όψη με λευκές κουκκίδες, (εγώ τις θυμάμαι στην αγορά) και βεβαίως όσες πωλούνταν έτσι ήταν και πολύ φθηνότερες από αυτές με μαντεμένιες σχάρες. Μέχρι πρίν λίγα χρόνια μάλιστα, η μικρή σπιριτ που πούλαγαν, (η παλιά έκδοση, με τους δύο καυστήρες)είχε τέτοιες σχάρες, και με τους τρεις είχε μαντεμένιες και σχεδόν διπλάσια τιμή. Αυτό γινόταν για να είναι κάπως προσιτή στο ευρύ κοινό τουλάχιστον η μικρή (μετά ανακάλυψαν την Κίνα).

Κατάλοιπα του παρελθόντος.

Επεξ/σία από PJK
  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, PJK είπε

 

Δεν υπάρχει κρυμένο μυστικό, λάθος σχεδιαστικό προέκυψε, το αντιπαρέρχονται χαζά. Δεν είναι επιστήμη. Προσωπικώς μου είναι αδιάφορο το gbs, μου την σπάει η σχάρα να σπάει στα 3 χωρίς λόγο, και εμπειρικά σας λέω ότι -μετά από 35 χρόνια ενασχόλησης- το φαρδύ πάτημα είναι καλύτερο από το λεπτό.

Αν και δεν έχω 35 χρόνια εμπειρίας, συμφωνώ σε όλα.

Δημοσ.

Eν ολιγης το συστημα gbs πρεπει να ειναι η μεγαλυτερη πατατα που εχει βγει ποτε.Μηδεν χρησιμοτητα κ χαλαει κ την ομοιομορφια της σχαρας.Τις σχαρες της broil king τις θεωρω κλασεις ανωτερες.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, alimentas είπε

Eν ολιγης το συστημα gbs πρεπει να ειναι η μεγαλυτερη πατατα που εχει βγει ποτε.Μηδεν χρησιμοτητα κ χαλαει κ την ομοιομορφια της σχαρας.Τις σχαρες της broil king τις θεωρω κλασεις ανωτερες.

Για να πουλανε τα GBS σκευη ειναι κυριως...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...