Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, PJK είπε

broil-king-18629_1.jpg.3f0121ea3c23e1fad0bc5182b1b50ab5.jpg

Αυτός είναι ο καυστήρας σου σύμφωνα με φωτο του μοντέλου. Στην ροδέλα που φαίνεται στην αρχή περνάει η βίδα που σφίγγει τον ρυθμιστή του αέρα που είναι ένα διάτρητο κυλινδρικό κάλυμμα που σκεπάζει μερικώς την θυρίδα με το πλέγμα που βλέπεις. (το πλέγμα είναι εκεί για να μην μπαίνουν έντομα και ίσως θέλει καθάρισμα και αυτό από ιστούς αράχνης πχ). Χαλαρώνεις την βίδα και περιστρέφεις το κάλυμμα αυξομειώνοντας το άνοιγμα. Έτσι ρυθμίζεις τον αέρα που τραβάει για σωστή φωτιά (μπλε, ζωντανή, να μην ξεκολλάει από τις τρύπες με ελάχιστο κίτρινο στην κορυφή. Αν κοκκινίζει και γίνεται σαν κερί ανοίγεις παραπάνω αέρα. Αν ξεκολλάει και κάνει θόρυβο, μειώνεις.

Ταυτόχρονα με ένα ψιλό συρματάκι (πχ μια τρίχα από πολύκλωνο καλώδιο) καθάρισε την τρύπα του μπεκ.

Αν αυτά σου φαίνονται δύσκολα, αντιπρόσωπο. Ρυθμίζεται.

Αν δεις λίγο πιο πίσω έχω βάλει σχετική εικόνα. Δεν είναι αυτός. Είναι τελείως διαφορετικός 🙂

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Για λαχανικά- όχι χύμα στη σχάρα-η πλάκα είναι η καλύτερη λύση? After market πάνω στις σχάρες ή μαμά στη θέση της σχάρας? Ή οτιδήποτε άλλο προτείνεται...

Δημοσ.

Μπορείς να τα βάλεις απευθείας στην σχάρα χωρίς πρόβλημα

Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο σκεύος

https://www.skroutz.gr/c/2227/barbeque_accessories.html?keyphrase=σκευος+λαχανικων&order_by=pricevat&order_dir=asc

ή πλάκα ψησίματος

https://www.skroutz.gr/c/2256/plakes_psisimatos/f/796201/mantemenia.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

Η μαντεμένια πλάκα που χρησιμοποιώ μπορεί να αντικαταστήσει μια σχάρα, όμως τις περισσότερες φορές απλά την ακουμπάω πάνω στην σχάρα. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Μπορείς να τα βάλεις απευθείας στην σχάρα χωρίς πρόβλημα

Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο σκεύος

https://www.skroutz.gr/c/2227/barbeque_accessories.html?keyphrase=σκευος+λαχανικων&order_by=pricevat&order_dir=asc

ή πλάκα ψησίματος

https://www.skroutz.gr/c/2256/plakes_psisimatos/f/796201/mantemenia.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

Η μαντεμένια πλάκα που χρησιμοποιώ μπορεί να αντικαταστήσει μια σχάρα, όμως τις περισσότερες φορές απλά την ακουμπάω πάνω στην σχάρα. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

 

Για κάποιο λόγω- λόγω συνήθειας υποθέτω- τα λαχανικά τα κόβει σε ροδέλες η γυναίκα μου οπότε μου είναι δύσκολο απευθείας στις σχάρες. Έχω κάποια τέτοια σκεύη οπότε θα "παίξω" με αυτά, ρώτησα για την πλάκα γιατί βολεύει και για άλλα πράγματα πέραν των λαχανικών.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, skskre είπε

Για κάποιο λόγω- λόγω συνήθειας υποθέτω- τα λαχανικά τα κόβει σε ροδέλες η γυναίκα μου οπότε μου είναι δύσκολο απευθείας στις σχάρες. Έχω κάποια τέτοια σκεύη οπότε θα "παίξω" με αυτά, ρώτησα για την πλάκα γιατί βολεύει και για άλλα πράγματα πέραν των λαχανικών.

Η μαντεμένια πλάκα σαφώς και βολεύει και σε αλλά ψησίματα. Έχω αναφέρει και σε προηγούμενο ποστ ότι είναι το αξεσουάρ που χρησιμοποιώ περισσότερο.

Πήρα την μαμά που μπορεί να τοποθετηθεί στην θέση της μιας σχάρας. Τις περισσότερες φορές όμως την τοποθετώ απλά πάνω της.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

btw το σπρέι του @SagoniasSlutRos απο τα my market τα σπάει στη πλακα μαντεμι κατά το μαγείρεμα, οτι πιο εύχρηστο δε κολλάει τπτ κ το βασικό καθαρίζει στο τελος για πλακα απο καμενα λιποι κ τροφές.

σήμερα εκανα smash burner, με το λαδάκι αυτο πηραν ακομα καλυτερο χρωμα κ γευση τα μπιφτεκια. στα λιποι που βγαλανε με 1 2 φσιτ φσιτ  φτιαχτηκαν στη πλακα σαν καραμελωμενα κρεμμύδια πεταξα κ φέτες ντοματας κ ο συνδυασμός αυτός πανω απο τη σως του burger ήταν απίστευτα γευστικός. το καλυτερο ομως ειναι οτι η πλακα καθαρισε για πλακα στο τελος!

ναι ξερω για αλλη δουλειά το πρότεινε ο άνθρωπος αλλα αφού ενθουσιαστικα ειπα να το μοιραστώ😃

Επεξ/σία από sndev
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, sndev είπε

btw το σπρέι του @SagoniasSlutRos απο τα my market τα σπάει στη πλακα μαντεμι κατά το μαγείρεμα, οτι πιο εύχρηστο δε κολλάει τπτ κ το βασικό καθαρίζει στο τελος για πλακα απο καμενα λιποι κ τροφές.

σήμερα εκανα smash burner, με το λαδάκι αυτο πηραν ακομα καλυτερο χρωμα κ γευση τα μπιφτεκια. στα λιποι που βγαλανε με 1 2 φσιτ φσιτ  φτιαχτηκαν στη πλακα σαν καραμελωμενα κρεμμύδια πεταξα κ φέτες ντοματας κ ο συνδυασμός αυτός πανω απο τη σως του burger ήταν απίστευτα γευστικός. το καλυτερο ομως ειναι οτι η πλακα καθαρισε για πλακα στο τελος!

ναι ξερω για αλλη δουλειά το πρότεινε ο άνθρωπος αλλα αφού ενθουσιαστικα ειπα να το μοιραστώ😃

Ποιο ειναι το σπρει;

Δημοσ.

Καλημέρα. 

Σκέφτομαι να πάρω αυτή τη σχάρα για kenton 4b naterial καθώς φαίνεται να κάνει στις διαστάσεις. https://www.skroutz.gr/s/23290342/Thermogatz-Σχάρα-Μαντεμένια-Ψησίματος-03-313-212-41-5x22-5cm.html

Με παιδευουν οι εμαγιέ στο καθάρισμα. Και γενικά έκανα 3 ψησίματα και είχε αρκετές αναψλεξεις. Που μπορώ να διαβάσω για καθαρισμό και ψήσιμο? 

Κάτι ακόμα στις εμαγιέ χρησιμοποιούμε συρματοβουρτσα? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Athanasop είπε

Καλημέρα. 

Σκέφτομαι να πάρω αυτή τη σχάρα για kenton 4b naterial καθώς φαίνεται να κάνει στις διαστάσεις. https://www.skroutz.gr/s/23290342/Thermogatz-Σχάρα-Μαντεμένια-Ψησίματος-03-313-212-41-5x22-5cm.html

Με παιδευουν οι εμαγιέ στο καθάρισμα. Και γενικά έκανα 3 ψησίματα και είχε αρκετές αναψλεξεις. Που μπορώ να διαβάσω για καθαρισμό και ψήσιμο? 

Κάτι ακόμα στις εμαγιέ χρησιμοποιούμε συρματοβουρτσα? 

Η σχάρα αυτή που αναφέρεις, φαίνεται να είναι παρόμοια με αυτές που έχεις ήδη. Τι θα αλλάξει αν την πάρεις; Τι ακριβώς σε δυσκολεύει στο καθάρισμα και στο ψήσιμο;

Δημοσ.
Στις 21/5/2021 στις 10:35 ΜΜ, panoskatos είπε

https://www.skroutz.gr/c/1080/frying-pans/f/1172396/estia-aeriou.html?o=τηγανια&order_by=pricevat&order_dir=asc

Πάρε όποιο σου αρέσει και μην το λυπηθείς,  λόγο της φύσης του υγραερίου έχεις ένα πλεονέκτημα στα σκεύη σε σχέση με άλλες εστίες. 

Ελπίζω να σε κάλυψα. 

Πλαστικο χερουλι μεσα σε ψησταρια?????

15 ώρες πριν, sndev είπε

btw το σπρέι του @SagoniasSlutRos απο τα my market τα σπάει στη πλακα μαντεμι κατά το μαγείρεμα, οτι πιο εύχρηστο δε κολλάει τπτ κ το βασικό καθαρίζει στο τελος για πλακα απο καμενα λιποι κ τροφές.

σήμερα εκανα smash burner, με το λαδάκι αυτο πηραν ακομα καλυτερο χρωμα κ γευση τα μπιφτεκια. στα λιποι που βγαλανε με 1 2 φσιτ φσιτ  φτιαχτηκαν στη πλακα σαν καραμελωμενα κρεμμύδια πεταξα κ φέτες ντοματας κ ο συνδυασμός αυτός πανω απο τη σως του burger ήταν απίστευτα γευστικός. το καλυτερο ομως ειναι οτι η πλακα καθαρισε για πλακα στο τελος!

ναι ξερω για αλλη δουλειά το πρότεινε ο άνθρωπος αλλα αφού ενθουσιαστικα ειπα να το μοιραστώ😃

Ειναι αντικολλητικο σπρέι για τηγανια, φορμες κεικ κλπ. Αλλα κανει τρομερη δουλεια στη σχαρα για πριν το ψησιμο αλλα και μετα για τη συντηρηση, γιατι με τον τροπο που ψεκαζει θες κυριολεκτικα 4-5 δευτερολεπτα για ολη τη σχαρα.

Θα το δοκιμασω επισης σε ποπ κορν που εχω ενα μηχανημα που τα ψηνει στο αερα και επειδη δεν εχουν λιπαρη ουσια δεν καθεται το αλατι πανω. Οποτε οταν ειναι ετοιμα θα τα ψεκασω με λιγο τετοιο και μετα αλατακι.

  • Like 2
Δημοσ.

Για τους κατόχους Napoleon

Βρήκα κάτι ενδιαφέρον στο manual, σελίδα 5, για όποιον δεν το έχει δει ήδη.

https://www.napoleon.com/sites/default/files/products/N415-0576CE-GB-DE.pdf
AA9D8623-B6DA-4016-8C36-45D59BE2B842.jpeg.9039fb33989c6987b0d579ef55413e5a.jpeg

Αναφέρει ότι για καλύτερη λειτουργία θα πρέπει να χρησιμοποιείται προπάνιο. Επίσης αναφέρει οτι για βουτάνιο, ενδείκνυται μπουκάλα με ελάχιστη ποσότητα 13kg και για προπάνιο 6kg.

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έχω μία απλή απορία με τη σχάρα της Weber 310 spirit II.

Υπάρχει κάποια πλευρά που να θεωρείται η καλή? Γιατί βλέπω άλλους να ψήνουν από την πλευρά που οι γραμμώσεις είναι επίπεδες (πλατιές), 

και άλλοι από τη πλευρά που οι γραμμώσεις της σχάρας είναι μυτερές.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Πλαστικο χερουλι μεσα σε ψησταρια?????

Η ψησταριά = από πάνω (ιεραποστολικο)

Μέσα = φούρνος. 

Υπάρχουν πολλά μοντέλα ψησταριάς υγραερίου όπως και πάρα πολλές συσκευές που έχω βάλει στο λινκ. 

Αν θέλεις εσύ να την βάλεις κάπου "μέσα" προφανώς έχεις το μυαλό να μην πάρεις με πλαστικό στο χερούλι (πλαστικό χερούλι δεν υπάρχει)με πλαστικό στην λαβή υπάρχει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...