zanskou Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 3 ώρες πριν, PJK είπε Αυτός είναι ο καυστήρας σου σύμφωνα με φωτο του μοντέλου. Στην ροδέλα που φαίνεται στην αρχή περνάει η βίδα που σφίγγει τον ρυθμιστή του αέρα που είναι ένα διάτρητο κυλινδρικό κάλυμμα που σκεπάζει μερικώς την θυρίδα με το πλέγμα που βλέπεις. (το πλέγμα είναι εκεί για να μην μπαίνουν έντομα και ίσως θέλει καθάρισμα και αυτό από ιστούς αράχνης πχ). Χαλαρώνεις την βίδα και περιστρέφεις το κάλυμμα αυξομειώνοντας το άνοιγμα. Έτσι ρυθμίζεις τον αέρα που τραβάει για σωστή φωτιά (μπλε, ζωντανή, να μην ξεκολλάει από τις τρύπες με ελάχιστο κίτρινο στην κορυφή. Αν κοκκινίζει και γίνεται σαν κερί ανοίγεις παραπάνω αέρα. Αν ξεκολλάει και κάνει θόρυβο, μειώνεις. Ταυτόχρονα με ένα ψιλό συρματάκι (πχ μια τρίχα από πολύκλωνο καλώδιο) καθάρισε την τρύπα του μπεκ. Αν αυτά σου φαίνονται δύσκολα, αντιπρόσωπο. Ρυθμίζεται. Αν δεις λίγο πιο πίσω έχω βάλει σχετική εικόνα. Δεν είναι αυτός. Είναι τελείως διαφορετικός 🙂
skskre Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 Για λαχανικά- όχι χύμα στη σχάρα-η πλάκα είναι η καλύτερη λύση? After market πάνω στις σχάρες ή μαμά στη θέση της σχάρας? Ή οτιδήποτε άλλο προτείνεται...
ilpapacha Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 Μπορείς να τα βάλεις απευθείας στην σχάρα χωρίς πρόβλημα Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο σκεύος https://www.skroutz.gr/c/2227/barbeque_accessories.html?keyphrase=σκευος+λαχανικων&order_by=pricevat&order_dir=asc ή πλάκα ψησίματος https://www.skroutz.gr/c/2256/plakes_psisimatos/f/796201/mantemenia.html?order_by=pricevat&order_dir=asc Η μαντεμένια πλάκα που χρησιμοποιώ μπορεί να αντικαταστήσει μια σχάρα, όμως τις περισσότερες φορές απλά την ακουμπάω πάνω στην σχάρα. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
skskre Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, ilpapacha είπε Μπορείς να τα βάλεις απευθείας στην σχάρα χωρίς πρόβλημα Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο σκεύος https://www.skroutz.gr/c/2227/barbeque_accessories.html?keyphrase=σκευος+λαχανικων&order_by=pricevat&order_dir=asc ή πλάκα ψησίματος https://www.skroutz.gr/c/2256/plakes_psisimatos/f/796201/mantemenia.html?order_by=pricevat&order_dir=asc Η μαντεμένια πλάκα που χρησιμοποιώ μπορεί να αντικαταστήσει μια σχάρα, όμως τις περισσότερες φορές απλά την ακουμπάω πάνω στην σχάρα. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Για κάποιο λόγω- λόγω συνήθειας υποθέτω- τα λαχανικά τα κόβει σε ροδέλες η γυναίκα μου οπότε μου είναι δύσκολο απευθείας στις σχάρες. Έχω κάποια τέτοια σκεύη οπότε θα "παίξω" με αυτά, ρώτησα για την πλάκα γιατί βολεύει και για άλλα πράγματα πέραν των λαχανικών.
ilpapacha Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 19 λεπτά πριν, skskre είπε Για κάποιο λόγω- λόγω συνήθειας υποθέτω- τα λαχανικά τα κόβει σε ροδέλες η γυναίκα μου οπότε μου είναι δύσκολο απευθείας στις σχάρες. Έχω κάποια τέτοια σκεύη οπότε θα "παίξω" με αυτά, ρώτησα για την πλάκα γιατί βολεύει και για άλλα πράγματα πέραν των λαχανικών. Η μαντεμένια πλάκα σαφώς και βολεύει και σε αλλά ψησίματα. Έχω αναφέρει και σε προηγούμενο ποστ ότι είναι το αξεσουάρ που χρησιμοποιώ περισσότερο. Πήρα την μαμά που μπορεί να τοποθετηθεί στην θέση της μιας σχάρας. Τις περισσότερες φορές όμως την τοποθετώ απλά πάνω της.
sndev Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 Δημοσ. 23 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) btw το σπρέι του @SagoniasSlutRos απο τα my market τα σπάει στη πλακα μαντεμι κατά το μαγείρεμα, οτι πιο εύχρηστο δε κολλάει τπτ κ το βασικό καθαρίζει στο τελος για πλακα απο καμενα λιποι κ τροφές. σήμερα εκανα smash burner, με το λαδάκι αυτο πηραν ακομα καλυτερο χρωμα κ γευση τα μπιφτεκια. στα λιποι που βγαλανε με 1 2 φσιτ φσιτ φτιαχτηκαν στη πλακα σαν καραμελωμενα κρεμμύδια πεταξα κ φέτες ντοματας κ ο συνδυασμός αυτός πανω απο τη σως του burger ήταν απίστευτα γευστικός. το καλυτερο ομως ειναι οτι η πλακα καθαρισε για πλακα στο τελος! ναι ξερω για αλλη δουλειά το πρότεινε ο άνθρωπος αλλα αφού ενθουσιαστικα ειπα να το μοιραστώ😃 Επεξ/σία 23 Μαΐου 2021 από sndev 2
vforvaggelis Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 3 ώρες πριν, sndev είπε btw το σπρέι του @SagoniasSlutRos απο τα my market τα σπάει στη πλακα μαντεμι κατά το μαγείρεμα, οτι πιο εύχρηστο δε κολλάει τπτ κ το βασικό καθαρίζει στο τελος για πλακα απο καμενα λιποι κ τροφές. σήμερα εκανα smash burner, με το λαδάκι αυτο πηραν ακομα καλυτερο χρωμα κ γευση τα μπιφτεκια. στα λιποι που βγαλανε με 1 2 φσιτ φσιτ φτιαχτηκαν στη πλακα σαν καραμελωμενα κρεμμύδια πεταξα κ φέτες ντοματας κ ο συνδυασμός αυτός πανω απο τη σως του burger ήταν απίστευτα γευστικός. το καλυτερο ομως ειναι οτι η πλακα καθαρισε για πλακα στο τελος! ναι ξερω για αλλη δουλειά το πρότεινε ο άνθρωπος αλλα αφού ενθουσιαστικα ειπα να το μοιραστώ😃 Ποιο ειναι το σπρει;
ilpapacha Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 8 ώρες πριν, vforvaggelis είπε Ποιο ειναι το σπρει; Θα το βρεις στο παρακάτω ποστ που έκανε ο @SagoniasSlutRos 1
Athanasop Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Καλημέρα. Σκέφτομαι να πάρω αυτή τη σχάρα για kenton 4b naterial καθώς φαίνεται να κάνει στις διαστάσεις. https://www.skroutz.gr/s/23290342/Thermogatz-Σχάρα-Μαντεμένια-Ψησίματος-03-313-212-41-5x22-5cm.html Με παιδευουν οι εμαγιέ στο καθάρισμα. Και γενικά έκανα 3 ψησίματα και είχε αρκετές αναψλεξεις. Που μπορώ να διαβάσω για καθαρισμό και ψήσιμο? Κάτι ακόμα στις εμαγιέ χρησιμοποιούμε συρματοβουρτσα?
ilpapacha Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, Athanasop είπε Καλημέρα. Σκέφτομαι να πάρω αυτή τη σχάρα για kenton 4b naterial καθώς φαίνεται να κάνει στις διαστάσεις. https://www.skroutz.gr/s/23290342/Thermogatz-Σχάρα-Μαντεμένια-Ψησίματος-03-313-212-41-5x22-5cm.html Με παιδευουν οι εμαγιέ στο καθάρισμα. Και γενικά έκανα 3 ψησίματα και είχε αρκετές αναψλεξεις. Που μπορώ να διαβάσω για καθαρισμό και ψήσιμο? Κάτι ακόμα στις εμαγιέ χρησιμοποιούμε συρματοβουρτσα? Η σχάρα αυτή που αναφέρεις, φαίνεται να είναι παρόμοια με αυτές που έχεις ήδη. Τι θα αλλάξει αν την πάρεις; Τι ακριβώς σε δυσκολεύει στο καθάρισμα και στο ψήσιμο;
SagoniasSlutRos Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Στις 21/5/2021 στις 10:35 ΜΜ, panoskatos είπε https://www.skroutz.gr/c/1080/frying-pans/f/1172396/estia-aeriou.html?o=τηγανια&order_by=pricevat&order_dir=asc Πάρε όποιο σου αρέσει και μην το λυπηθείς, λόγο της φύσης του υγραερίου έχεις ένα πλεονέκτημα στα σκεύη σε σχέση με άλλες εστίες. Ελπίζω να σε κάλυψα. Πλαστικο χερουλι μεσα σε ψησταρια????? 15 ώρες πριν, sndev είπε btw το σπρέι του @SagoniasSlutRos απο τα my market τα σπάει στη πλακα μαντεμι κατά το μαγείρεμα, οτι πιο εύχρηστο δε κολλάει τπτ κ το βασικό καθαρίζει στο τελος για πλακα απο καμενα λιποι κ τροφές. σήμερα εκανα smash burner, με το λαδάκι αυτο πηραν ακομα καλυτερο χρωμα κ γευση τα μπιφτεκια. στα λιποι που βγαλανε με 1 2 φσιτ φσιτ φτιαχτηκαν στη πλακα σαν καραμελωμενα κρεμμύδια πεταξα κ φέτες ντοματας κ ο συνδυασμός αυτός πανω απο τη σως του burger ήταν απίστευτα γευστικός. το καλυτερο ομως ειναι οτι η πλακα καθαρισε για πλακα στο τελος! ναι ξερω για αλλη δουλειά το πρότεινε ο άνθρωπος αλλα αφού ενθουσιαστικα ειπα να το μοιραστώ😃 Ειναι αντικολλητικο σπρέι για τηγανια, φορμες κεικ κλπ. Αλλα κανει τρομερη δουλεια στη σχαρα για πριν το ψησιμο αλλα και μετα για τη συντηρηση, γιατι με τον τροπο που ψεκαζει θες κυριολεκτικα 4-5 δευτερολεπτα για ολη τη σχαρα. Θα το δοκιμασω επισης σε ποπ κορν που εχω ενα μηχανημα που τα ψηνει στο αερα και επειδη δεν εχουν λιπαρη ουσια δεν καθεται το αλατι πανω. Οποτε οταν ειναι ετοιμα θα τα ψεκασω με λιγο τετοιο και μετα αλατακι. 2
ilpapacha Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Για τους κατόχους Napoleon Βρήκα κάτι ενδιαφέρον στο manual, σελίδα 5, για όποιον δεν το έχει δει ήδη. https://www.napoleon.com/sites/default/files/products/N415-0576CE-GB-DE.pdf Αναφέρει ότι για καλύτερη λειτουργία θα πρέπει να χρησιμοποιείται προπάνιο. Επίσης αναφέρει οτι για βουτάνιο, ενδείκνυται μπουκάλα με ελάχιστη ποσότητα 13kg και για προπάνιο 6kg. 1 1
jusurum Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Έχω μία απλή απορία με τη σχάρα της Weber 310 spirit II. Υπάρχει κάποια πλευρά που να θεωρείται η καλή? Γιατί βλέπω άλλους να ψήνουν από την πλευρά που οι γραμμώσεις είναι επίπεδες (πλατιές), και άλλοι από τη πλευρά που οι γραμμώσεις της σχάρας είναι μυτερές.
panoskatos Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 Δημοσ. 24 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε Πλαστικο χερουλι μεσα σε ψησταρια????? Η ψησταριά = από πάνω (ιεραποστολικο) Μέσα = φούρνος. Υπάρχουν πολλά μοντέλα ψησταριάς υγραερίου όπως και πάρα πολλές συσκευές που έχω βάλει στο λινκ. Αν θέλεις εσύ να την βάλεις κάπου "μέσα" προφανώς έχεις το μυαλό να μην πάρεις με πλαστικό στο χερούλι (πλαστικό χερούλι δεν υπάρχει)με πλαστικό στην λαβή υπάρχει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα