Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ την ψησταριά την έχω βάλει στο μπαλκονάκι της κουζίνας που είναι 1μ φάρδος και 5 μέτρα μήκος. Με έχει εξυπηρετήσει πάρα πολύ και είναι πολύ βολική. Εχει γίνει ένα μαγειρικό σκεύος και είναι πολύ μεγάλη ευκολία η ψησταριά να είναι προέκταση της κουζίνας. Εχεις κοντά τα πάντα   

  • Απαντ. 21,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2314

  • ilpapacha

    2062

  • sndev

    1106

  • ηνίοχος

    587

Δημοσ.
17 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Και ο @SagoniasSlutRos αυτό έχει κάνει. Φαντάζομαι και αλλά παιδιά. Μην τρελένεστε με τα ταψάκια μια χρήσης.

Στη τελική μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα 2-3πλο διπλωμένο αλουμινόχαρτο. Λέω 2-3πλο γιατί εκεί πάνε τα λίπη, που είναι καυτά από την ψησταριά και μπορεί να τρυπήσουν το αλουμινόχαρτο ή/και το μεταλλικό ταψάκι.

Nαι το ειχα δοκιμασει και ειναι μια φτηνη λυση. 

Καποια στιγμη ειχα κανει μια παραγγελια απο αμαζον αγγλιας περσυ και ειχε την 10αδα με τα weber καπου 2-25 λιρες, οποτε πηρα δυο δεκαδες και τα εχω ακομα. Οταν βαζω καινουριο ταψακι, του βαζω μια τριπλη στρωση αλουμινοχαρτο, μολις ψιλογεμισει το αλουμινοχαρτο το πεταω και αφηνω μονο το ταψακι της weber. Ετσι διπλασιαζω το χρονο ζωης τους.

Θεωρητικα βεβαια, αυτο θελει αλλαγη μετα απο καθε ψησιμο και καθαρισμα οπως λεει η μαμα εταιρια, αλλα ποιος θα πεταξει το ταψακι που εχει χρυσοπληρωσει επειδη εχει 5-6 σταγονες λιπος μεσα.

 

 

Επισης, χτες εκανα εξετασεις αιματος και ειχα ανεβασει χοληστερινη. Δεν κατηγορω μονο την ψησταρια φυσικα, αλλα εμενα που  εδω και ενα χρονο δεν κανω σοβαρη γυμναστικη και εχω παρει και 5-6 κιλα. Στοχος μεσα στο 3μηνο να πεσει εκει που ηταν προ καραντινας.

  • Like 5
Δημοσ.

Λοιπόν: Αυτό που βλέπεις είναι η κάτοψη της ψησταριάς με κλειστό το ράφι αριστερά. Το 105 και το 66 φαντάζομαι καταλαβαίνεις τι είναι. Η απόσταση που ζήτησες από το πόδι μέχρι μετά τις ρόδες είναι περίπου 85 cm.

Αλλά λάβε υπ΄ όψιν το εξής: Κάτω από το ράφι που δεν κλείνει μπαίνει η μπουκάλα, και στα αριστερά το προφίλ του κατεβασμένου ραφιού οπότε πάμε περίπου στο 102. 

Επίσης, για να μπορείς να περιστρέψεις την ψησταριά στο στενό μπαλκόνι, ακόμη και με ξεβιδωμένο το δεξί ράφι, χρειάζεσαι την διαγώνιο. Όχι το πλάτος της. Με βάση το σχέδιο που σου έχω φτιάξει στα γρήγορα, θές 118 πόντους με το ράφι και 112 χωρίς αυτό (η μπουκάλα βλέπεις).

Ελπίζω να βοήθησα

  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, zanskou είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Όπως ίσως θυμάστε κάποιοι πριν λιγο καιρό είχα αναφέρει δυσκολία στο ανέβασμα θερμοκρασιων (ΒΚ gem 320) και όλοι είχαμε υποθέσει πως έφταιγε η μπουκάλα η οποία και αλλάχτηκε.

Τελικώς το πρόβλημα αν και διορθώθηκε μερικώς φαίνεται πως παραμένει. Ρίχνω και την εξής πληφορία μήπως κάποιος έχει κάποια ιδέα για βοήθεια.

Ξεκινώντας τη διαδικασία για άναμμα σήμερα (η μπουκάλα ειναι στο 3ο ψήσιμο οπότε δεν τίθεται θεμα τελειώματος) παρατήρησα με το αυτί κατά το άνοιγμα των καυστήρων (στα ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν δώσω σπινθήρα) πως ο 1ος από αριστερά ακούγεται να βγάζει πολύ περισσότερο αέριο απ'οτι οι άλλοι δύο μαζί.

υποθέτω ότι παίζει κάποιο ρόλο. ή είναι φυσιολογικό κάτι τέτοιο ;

Οι καυστηρες εχουν ρυθμιση για το ποσο αερα θα αφηνεις να περναει μεσα. Ειναι για να γινεται και η ρυθμιση της φλογας που θα πρεπει να εχει μεγαλο μπλε σωμα και μικρη μυτουλα κιτρινη πανω πανω. Σε πρωτη φαση δες πως φαινεται η φλογα σου. Επελεξε βραδυ για να ειναι πιο ευδιάκριτη και να μην φυσαει αερας να σου την χαλαει.

  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, PJK είπε

Λοιπόν: Αυτό που βλέπεις είναι η κάτοψη της ψησταριάς με κλειστό το ράφι αριστερά. Το 105 και το 66 φαντάζομαι καταλαβαίνεις τι είναι. Η απόσταση που ζήτησες από το πόδι μέχρι μετά τις ρόδες είναι περίπου 85 cm.

Αλλά λάβε υπ΄ όψιν το εξής: Κάτω από το ράφι που δεν κλείνει μπαίνει η μπουκάλα, και στα αριστερά το προφίλ του κατεβασμένου ραφιού οπότε πάμε περίπου στο 102. 

Επίσης, για να μπορείς να περιστρέψεις την ψησταριά στο στενό μπαλκόνι, ακόμη και με ξεβιδωμένο το δεξί ράφι, χρειάζεσαι την διαγώνιο. Όχι το πλάτος της. Με βάση το σχέδιο που σου έχω φτιάξει στα γρήγορα, θές 118 πόντους με το ράφι και 112 χωρίς αυτό (η μπουκάλα βλέπεις).

Ελπίζω να βοήθησα

Εισαι θεουλης!!! αρα στην στενη μερια το ξεχνα,  η θα την βαλω καταμηκος που δεν με νοιαζει, αρα θα εχω 40 ποντους περιπου για την κοιλια μου οταν γυρναω το κρεας, η θα την βαλω στην γωνια του μπαλκονιου αλλα σε γωνια. Για να την περιστρεψω οκ ειναι οι μπαλκονοπορτες δεν εχω θεμα. Ειναι ζορικα ομως τα μεγεθη οριακα.

image.png.6414d23f4b98c31e74b4bea299d1031e.png

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Amaretos είπε

θα εχω 40 ποντους περιπου για την κοιλια μου οταν γυρναω το κρεας, 

Τα σέβη μου!!!

Δεν σκέφτεσαι και την 210; Θα σου έρθει πιό βολικά.

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Ναι ειναι στενο το μπαλκονι το φαρδος ειναι 104 οποτε ελεγα αν χωραει ιδανικα να μπει με πλατη στον χωρο αυτο χωρις τα ραφια, το μηκος ειναι 7-8 μετρα, η αλλη λυση ειναι να μπει παραληλλα στο μπαλκονι οποτε δεν εχω προβλημα μα το φαρδος. Κατω υπαρχει πυλωτη που εχουμε και bbq μεγαλο με καρβουνα που το τιμαμε ιδιαιτερως, απλα ελεγα μηπως για την ευκολια μεσοβδομαδα πετα καμια μπριζολα στο μπαλκονι. Για πες τι εχεις παρατηρησει στο στενο μπαλκονι?

Και εγώ στενό μπαλκόνι έχω και τελικά κατέληξα να την έχω παράλληλα με το μπαλκόνι, με τη  πλάτη στα κάγκελα όταν ψήνω και γυρισμένη αλλιώς όταν δεν τη χρησιμοποιώ. Για Napoleon 425 μιλάω όμως. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, PJK είπε

Τα σέβη μου!!!

Δεν σκέφτεσαι και την 210; Θα σου έρθει πιό βολικά.

Δεν την κοιταξα καθολου γιατι αν δεν κανω λαθος ειναι με 2 καυστηρες σωστα? εχουν διαφορα στο μεγεθος μεγαλο? Δεν εχω ιδεα, αλλα οι 2 καυστηρες θα κανουν δουλεια? Ναι ενταξει το bbq κατω ειναι το κλασικο μεγαλο, σουβλιζουμε και το αρνι κανονικα!

 

με την πλατη στα καγκελα που λες και εσυ το σκεφτομουν στην χειροτερη, με την τεντα δεν υπαρχει προβλημα φανταζομαι ετσι?  εχω τεντα με βραχιονες πανε εξω δεν ειναι κολητα στο καγκελο

Επεξ/σία από Amaretos
Δημοσ.

Για κοψίδια μπριζόλες και τα λοιπά κλασικό ψήσιμο μια χαρά δουλειά θα κάνει. Άριστη. Για έμμεσο κλπ έχει ένα θεματάκι λόγω των δύο καυστήρων.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, PJK είπε

Για κοψίδια μπριζόλες και τα λοιπά κλασικό ψήσιμο μια χαρά δουλειά θα κάνει. Άριστη. Για έμμεσο κλπ έχει ένα θεματάκι λόγω των δύο καυστήρων.

μας πεθανες τωρα :) γιατι ελεγα οτι στο μπαλκονι , γκαζι κλπ, ειναι πιο ευκολο να κατσεις να κανεις δοκιμες με εμμεσα , μεγαλες μοσχαρισιες κλπ, στα καρβουνα ειναι πιο δυσκολα και χρονοβορα ολα αυτα, αναψε περιμενε....

για τα κλασικα ομως λες δεν υπαρχει θεμα και η 210 κανει δουλεια

Δημοσ.
10 ώρες πριν, zanskou είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Όπως ίσως θυμάστε κάποιοι πριν λιγο καιρό είχα αναφέρει δυσκολία στο ανέβασμα θερμοκρασιων (ΒΚ gem 320) και όλοι είχαμε υποθέσει πως έφταιγε η μπουκάλα η οποία και αλλάχτηκε.

Τελικώς το πρόβλημα αν και διορθώθηκε μερικώς φαίνεται πως παραμένει. Ρίχνω και την εξής πληφορία μήπως κάποιος έχει κάποια ιδέα για βοήθεια.

Ξεκινώντας τη διαδικασία για άναμμα σήμερα (η μπουκάλα ειναι στο 3ο ψήσιμο οπότε δεν τίθεται θεμα τελειώματος) παρατήρησα με το αυτί κατά το άνοιγμα των καυστήρων (στα ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν δώσω σπινθήρα) πως ο 1ος από αριστερά ακούγεται να βγάζει πολύ περισσότερο αέριο απ'οτι οι άλλοι δύο μαζί.

υποθέτω ότι παίζει κάποιο ρόλο. ή είναι φυσιολογικό κάτι τέτοιο ;

Με βάση και τα προηγούμενα ποστ που έχεις κάνει και εφόσον το πρόβλημα δεν είναι η μπουκάλα/ρυθμιστής, τότε θα πρέπει να προχωρήσεις με καθαρισμό των καυστήρων

Εάν και αυτό δεν διορθώσει το πρόβλημα, τότε μιλά με την αντιπροσωπεία.

Υπάρχει και η περίπτωση να θέλουν κάποια ρύθμιση οι καυστήρες

αλλά πριν το κάνεις, μίλησε πρώτα με την αντιπροσωπεία να δεις τι θα σου πουν.

  • Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Εισαι θεουλης!!! αρα στην στενη μερια το ξεχνα,  η θα την βαλω καταμηκος που δεν με νοιαζει, αρα θα εχω 40 ποντους περιπου για την κοιλια μου οταν γυρναω το κρεας, η θα την βαλω στην γωνια του μπαλκονιου αλλα σε γωνια. Για να την περιστρεψω οκ ειναι οι μπαλκονοπορτες δεν εχω θεμα. Ειναι ζορικα ομως τα μεγεθη οριακα.

image.png.6414d23f4b98c31e74b4bea299d1031e.png

Προσοχή από πίσω όμως μην έχεις τπτ πλαστικούς σωλήνες αποχέτευσης κλπ. Πρέπει να έχει κενό γιατί από πίσω βγαίνει ζέστη από τον εξαερισμό!

  • Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Amaretos είπε

μας πεθανες τωρα :) γιατι ελεγα οτι στο μπαλκονι , γκαζι κλπ, ειναι πιο ευκολο να κατσεις να κανεις δοκιμες με εμμεσα , μεγαλες μοσχαρισιες κλπ, στα καρβουνα ειναι πιο δυσκολα και χρονοβορα ολα αυτα, αναψε περιμενε....

για τα κλασικα ομως λες δεν υπαρχει θεμα και η 210 κανει δουλεια

Ναι. Αν όμως γουστάρεις κολπάκια και πειράματα, να μη στο χαλάω, 310. Πλήρες πακέτο, όλοι οι τρόποι, μεγαλύτερη ευελιξία.

 

Και λάβε υπ΄ όψιν και ότι είπε ο πλαστοστ. Έχει δίκιο. Η πλάτη στο κάγκελο ή λοξά και να ανοίγει και το καπάκι. Θέλει κι αυτό λίγο χώρο.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, PJK είπε

Ναι. Αν όμως γουστάρεις κολπάκια και πειράματα, να μη στο χαλάω, 310. Πλήρες πακέτο, όλοι οι τρόποι, μεγαλύτερη ευελιξία.

 

Ε ναι αν γινει η ζημια να γινει σωστα :) Εντω μεταξυ βλεπω τωρα στο σαιτ τις διαστασεις δεν εχουν μεγαλη διαφορα ωστε να δικαιολογει να παρεις την μικρη.  Εμενα που μαλλον με παιρνει μονο παραλληλα να την βαλω με πλατη στα καγκελα την ψησταρια, το παχος εχει μικρη διαφορα εκτος αν μου διαφευγει κατι

image.png.acf58afcaf156c97620ba0caaf7a4aeb.png

45 λεπτά πριν, skskre είπε

Και εγώ στενό μπαλκόνι έχω και τελικά κατέληξα να την έχω παράλληλα με το μπαλκόνι, με τη  πλάτη στα κάγκελα όταν ψήνω και γυρισμένη αλλιώς όταν δεν τη χρησιμοποιώ. Για Napoleon 425 μιλάω όμως. 

Συγνωμη... η napoleon που λες @skskre Rogue 425, Black - Napoleon® https://bbq.gr/en/rogue-425-black-napoleon

στο site βλεπω οτι το πλατος ειναι 89 χωρις τα ραφια... αρα εγω με 102 ποντους φαρδος με παιρνει μια χαρα??  αν δεν κανω λαθος αυτη με την 310 που συζηταμε , ιδια κατηγορια δεν θεωρουνται?

Επεξ/σία από Amaretos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...