Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2253

  • ilpapacha

    2031

  • sndev

    1102

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, PJK είπε

Ίσως, δεν ξέρω, ο κάτοχος θα πρέπει να διευκρινίσει. Εμείς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, εκείνος ξέρει τι χρήση κάνει. Απλώς γράφω για την οδηγία της εταιρίας στα μπούκλετς αλλά και στα βίντεο. Εγώ το κάνω, κάθε δεύτερο ή τρίτο ψήσιμο και μέχρι τώρα (πάνω από χρόνο) δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος φθοράς, πέραν κάποιων λίγων οπτικών φυσιολογικών αλλοιώσεων. Καθαρίζω συχνά και καλά, και πάντα στεγνώνω καίγοντάς την κάνα τρίλεπτο πριν μπει η κουκούλα. Θεωρώ ότι σωστά το προτείνουν, η ομοιόμορφη χρήση παρατείνει την ζωή τους.

καλά συζήτηση κάνουμε , αν και τεχνικά δεν στέκει να διαβρώνονται οι διαχύτες που δεν έχουν καυστήρα , ο λόγος που τον προτείνει η εταιρία είναι προφανής  η εναλλαγή τους μοιραζει το "φορτίο" και τον χρόνο εκθεσης σε αντίξοες συνθήκες και σωστά  πράττει .  Προκύπτει όμως άλλο ερώτημα , αυτό της χρήσης ,   γιατί σίγουρα η συχνότητα που  μπορεί να ψήνει  είναι καθοριστική για την αντοχή των υλικών

 όσοι γνωρίζουν τα στοιχειώδη  ξέρουν κανένας διαχύτης απο μαυρη λαμαρίνα   1χιλ δεν θα αντέξει για πάνω απο δυο τρία χρόνια  χρήσης , όταν μάλιστα η ίδια η εταιρία δίνει μόλις 5 χρόνια εγγυηση για τους ανοξείδωτους διαχύτες


 

Επεξ/σία από ηνίοχος
Δημοσ.

σε spirit 310 με φουλ τους ακριανους καυστηρες και κλειστο τον μεσαιο για εμμεσο ψησιμο πιανω 190 βαθμους οι οποιοι μου φαινονται λιγο, εχει καποιος αλλος ιδεα ποσο θα επρεπε να φτανει?

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, hightmare είπε

σε spirit 310 με φουλ τους ακριανους καυστηρες και κλειστο τον μεσαιο για εμμεσο ψησιμο πιανω 190 βαθμους οι οποιοι μου φαινονται λιγο, εχει καποιος αλλος ιδεα ποσο θα επρεπε να φτανει?

μα δεν χρειάζεσαι περισσότερη θερμοκρασία  για έμμεσο ψήσιμο ,  θα σου πρότεινα  γύρω στους  130 ή και χαμηλότερα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, hightmare είπε

σε spirit 310 με φουλ τους ακριανους καυστηρες και κλειστο τον μεσαιο για εμμεσο ψησιμο πιανω 190 βαθμους οι οποιοι μου φαινονται λιγο, εχει καποιος αλλος ιδεα ποσο θα επρεπε να φτανει?

Σε ποση ωρα αυτο; Εμενα η genesis με τους 2 (μεσαιο και πλαινο) πιανει 250-260 στο θερμομετρο του καπακιου παντα.

Δημοσ.

Σήμερα είχε καθαριότητα και μετά από ένα χρόνο χρήσης καθάρισα και το καπάκι επειδή είχε πιάσει αρκετό λίπος που έσταζε. Επειδή φοβήθηκα το εμαγιέ έτριψα μόνο τοπικά με σύρμα να δω το αποτέλεσμα, την επόμενη φορά θα το τριψω όλο εσωτερικά. Έχει αρχίσει τοπικά εσωτερικά να ξεφλουδιζει. Πιάνει ένα λεπτό φιλμ καμένου λίπους που με λίγο τρίψιμο φεύγει. Το έχετε παρατηρήσει και άλλοι αυτό? Επίσης επειδή στην αρχή ξεχάστηκα να βγάλω το θερμόμετρο έβαλε λίγη υγρασία, οπότε προσοχή οποίος το επιχειρήσει μην ξεχαστεί όπως εγώ. Weber spirit ii e-310 

IMG_20210518_171124.jpg

IMG_20210518_171128.jpg

Δημοσ.

Δεν μου γεμίζει το μάτι, λέει πχ ότι οι σχάρες της είναι cast iron enamelled αλλά είναι τόσο λεπτές που μοιάζουν με τις κλασικές φτηνές που έχουν οι ψησταριές των 100 ευρώ. Συν ότι ο πάτος αν και αφαιρούμενος είναι επίπεδος, με αποτέλεσμα να λιμνάζουν τα λίπη και να υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης. Μήπως να πας σε Kenton που πολλοί από εδώ έχουν πολύ καλές εντυπώσεις;

  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, oikonomp83 είπε

Κινέζικη από Τσεχία;

Blitzwolf-GO1-Gas-Barbecue-Grill-Trolley

Ή παραμένει η Kenton η καλύτερη επιλογή κάτω από 300€;

Έχει αναφερθεί και παλαιότερα

Πέρα από αυτά που είπε ο @gdeli, αν μιλάγαμε για μια επώνυμη ψησταριά που την βρήκες σε μια πολύ καλή τιμή, όπως έχει γίνει με κάποια παιδιά, τότε ναι να σου πω αξίζει το «ρίσκο» να την φέρεις από το εξωτερικό. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για μια ψησταριά φασόν που στην καλύτερη περίπτωση είναι σαν την Naterial Kenton που φέρνει το Leroy Merlin. Υπάρχει κάποιος λόγος να πάρεις κάποιο ρίσκο να την φέρεις, αφού μπορείς να πάρεις με τα ίδια χρήματα από εδώ και μεθαύριο να μπορείς να επικοινωνήσεις με το Leroy, άμεσα, αν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα ή θέλεις κάποιο αξεσουάρ;

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

τι να σου πω , αν δεν κάνω λάθος ο @sb68s   ανέφερε  οτι δεν του το αναγνωρίζουν   είπε μάλιστα  πως πιθανότατα αυτό εγινε απο  κακή συντήρηση διότι δεν σκούριασαν  και οι 5 διαχύτες  , (κάτι που το θεωρώ λογικό αφού οι 2 διαχύτες δεν υπάρχει καυστήρας απο κάτω )
 οπότε ή ο sb68s  δεν καταλαβε καλά ή η αντιπροσωπία  δεν εχει την ίδια αντιμετώπιση σε όλους ...

 

9 ώρες πριν, PJK είπε

Η εταιρία προτείνει οι διαχύτες να επανατοποθετούνται μετά το καθάρισμα όχι στην ίδια θέση απ΄ όπου βγήκαν με την σειρά, αλλά ξεκινώντας από την διπλανή, ώστε να αλλάζουν θέση όλοι, να καίγονται ομοιόμορφα το ίδιο αλλά και να "αυτοκαθαρίζονται" κάθε φορά που πυρώνουν. 

 

8 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

εννοείς οτι  πιθανόν να σαπισαν αυτοί που δεν πυρωναν  διοτι δεν γινόταν "αυτοκαθαρισμός" ;  🤔

 

8 ώρες πριν, PJK είπε

Ίσως, δεν ξέρω, ο κάτοχος θα πρέπει να διευκρινίσει. Εμείς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, εκείνος ξέρει τι χρήση κάνει. Απλώς γράφω για την οδηγία της εταιρίας στα μπούκλετς αλλά και στα βίντεο. Εγώ το κάνω, κάθε δεύτερο ή τρίτο ψήσιμο και μέχρι τώρα (πάνω από χρόνο) δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος φθοράς, πέραν κάποιων λίγων οπτικών φυσιολογικών αλλοιώσεων. Καθαρίζω συχνά και καλά, και πάντα στεγνώνω καίγοντάς την κάνα τρίλεπτο πριν μπει η κουκούλα. Θεωρώ ότι σωστά το προτείνουν, η ομοιόμορφη χρήση παρατείνει την ζωή τους.

 

7 ώρες πριν, plasTOST είπε

Συμφωνώ με τον @PJKΑν θυμάμαι καλά το αναφέρει ότι πρέπει να γίνεται εναλλαγή των διαχυτών σε κάθε καθαρισμό ή ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να υπάρχει ομοιομορφία.

 

7 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

To δειχνει και σε βιντεακια καθαρισμου απο την weber αυτο με την εναλλαγη. Επισης αυτο που εχω παρατηρησει εγω ειναι οτι αυτοι που ειναι πανω απο καυστηρες ειναι πολυ πιο καθαροι. Οι αλλοι μαζευουν πολυ περισσοτερη βρωμια και οταν τους βαλω πανω απο καυστηρες καιγεται η βρωμια και βγαζει πολυ καπνα.

Κάθε φορά που καθάριζα τον κάδο της ψησταριάς (7-8 ψησίματα) άλλαζα θέση στα flavorized bars αλλά και στις σχάρες (μέσα με έξω πλευρά). Τα συγκεριμένα 3 flavorized bars από την αρχή της χρήσης είχαν εμφανίσει σημάδια σκουριάς και αυτή ήταν και η αιτία επικοινωνίας μου με την αντιπροσωπεία μετά από 7 μήνες χρήσης από την αγορά της. Αυτά τα τρία είναι σήμερα αυτά που έχουν σκουριάσει εντελώς και το ένα άρχισε να τρυπάει. Τα άλλα δύο είναι στην κατάσταση που πρέπει να είναι μετά από 3+ χρόνια χρήσης. Έχω κρατήσει τις φωτογραφίες που είχα στείλει τότε και κάποια στιγμή θα τις ανεβάσω.

Μίλησα σήμερα μαζί τους και τις επόμενες μέρες θα έχω νεώτερα.

Επεξ/σία από sb68s
  • Like 6
Δημοσ.
5 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Σε ποση ωρα αυτο; Εμενα η genesis με τους 2 (μεσαιο και πλαινο) πιανει 250-260 στο θερμομετρο του καπακιου παντα.

εβαλα γεμιστα στη γαστρα τα οποια αφησα για 1 1/2 ωρα το μεγιστο που ειδα ήταν 200 βαθμοι

Δημοσ.
4 ώρες πριν, oikonomp83 είπε

Κινέζικη από Τσεχία;

Blitzwolf-GO1-Gas-Barbecue-Grill-Trolley

Ή παραμένει η Kenton η καλύτερη επιλογή κάτω από 300€;

Εκτός απο την ποιότητα που αναφέρεται και απο άλλα παιδιά οτι είναι αμφίβολη, αν τυχόν είναι ελλατωματική τι κάνεις? Πως την στέλνεις πίσω και με τι κόστος? Όμως με το Leroy θα είσαι σίγουρος, αφού υπάρχει η δυνατότητα απευθείας συναλλαγής με φυσικό κατάστημα. Τέλος, το after sales service και τα αξεσουάρ της ψησταριάς θα είναι σίγουρα πιο εύκολα με την Κenton

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...