gdeli Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Την q3200 την έχει ένας γνωστός και είναι τρομερή ψησταριά. Όμως έχει τους περιορισμούς που αναφέρθηκαν. Νομίζω σε αυτά τα χρήματα μπορείς να πας και σε Napoleon 425 και σε Broil King Monarch με την Napoleon να υπερτερεί ποιοτικά και σε μέγεθος σε σχέση με τον ανταγωνισμό σε αυτό το budget. 1
est Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) @prapasgiorgos Συμφωνώ με τα προηγούμενες απόψεις που διατυπώθηκαν σχετικά με το ερώτημά σου. Θα επισημάνω ότι από τη στιγμή που θα αποφασίσεις την αγορά WEBER σε αυτή την κατηγορία τιμής, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου τη διαφορετική φιλοσοφία ανάμεσα στην Q και τη SPIRIT λογω της μη ύπαρξης flavorizer bars στην Q με αποτέλεσμα τη μείωση του καπνού και της τσίκνας, την εξάλειψη των αναφλέξεων και τον πανεύκολο καθαρισμό της αλλά όμως και τη μειωμένη ίσως νοστιμιά λόγω του περιορισμού της τσίκνας και την ανάγκη χρήσης αλουμινόχαρτου και πρόσθετης σχάρας αν χρειαστείς ''έμμεσο'' ψήσιμο. Για αυτούς τους λόγους, εκτιμώ ότι ο πιο σημαντικός παράγονας για την επιλογή ανάμεσα σε αυτές τις δύο, είναι το είδος του σπιτιού αν θα είναι αυλή ή μπαλκόνι και γενικά, ο περιβάλλων χώρος όπου θα χρησιμοποιηθεί η ψησταριά . Επεξ/σία 16 Μαΐου 2021 από est
prapasgiorgos Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Για την q όταν θα πέφτουν τα λίπη στο κάτω μέρος του κάδου δεν θα δημιουργείται πάλι τσικνα και κάπνα για να δώσει τη νοστιμιά του καπνιστού;
cv01302 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Στις 13/5/2021 στις 7:23 ΜΜ, supermarioarv είπε παιδιά μια ερώτηση θα ήθελα κάποιος αν μπορεί να μου εξιολογήσει την ψησταριά του Lidl που την πήρε και να ακούσω απόψεις? είναι ευχαριστημένος? Υπερ-ευχαριστημένος! Δυστυχώς δεν μπορώ να συγκρίνω με άλλη ψησταριά υγραερίου καθώς είναι η πρώτη μου. Από specs όμως (όπως και από reviews στο γερμανικό Lidl) "ψήθηκα" και την πήρα. Επίσης, είναι made in Germany. Κούμπωσα Coral Gas prime μαζί με τον αντίστοιχο ρυθμιστή της coral, ώστε να έχει και λιγότερο βάρος και τοποθετήθηκε στο ειδικά διαμορφωμένο compartment στο ντουλαπάκι. Για τα πρακτικά, ο καυστήρας δεξιά έχει ισχύ 4.5kW/h , ο αριστερά και μεσαίος από 3.3 kW/h, σύνολο 11,1 kW/h (+ 3,3 kW/h ο πλαϊνός, ό,τι πρέπει για τηγάνισμα). Επιφάνεια ψησίματος 63.5 * 42, επομένως χωράει αρκετό πράμα. 0-300 σε 10 λεπτά ακριβώς. Επίσης, θεώρησα πλεονέκτημα που δεν έχει μαντεμένιες σχάρες καθώς για την θερμοκρασία ισχύει το what-you-see is what-you-get. Ακολουθούν μπόλικες φωτό. Για να μην σπαμάρω, τις βάζω σε spoiler μαζί με περιγραφή. Spoiler Έχω ψήσει συνολικά 4 φορές. Η πρώτη φορά ήταν το Πάσχα (συμπληρωματικά με την κλασική ψησταριά με κάρβουνα) μιας και θα υπήρχε μπόλικη ποσότητα άρα και ευκαιρία για δοκιμή στο υγραέριο. Χρησιμοποίησα δύο αντικολλητικές μεμβράνες, στρωμένες σχεδόν σε όλη την επιφάνεια ψησίματος για να μην έχω αναφλέξεις και να περιορίσω τα λίπη, με τους καυστήρες στο χαμηλό, όπου όπως φαίνονται στις φωτό τελικά τα κρέατα 'τηγανίζονται' στο λίπος τους, με αποτέλεσμα να αρπάζει στο σημείο αυτό και να δημιουργεί μια λεπτή κρούστα καμμένου (η οποία έφυγε μεν πανεύκολα, αλλά με χάλασε στο οπτικό, στην αρχή). Πέραν αυτού, από γεύση ήταν εξαιρετικά! Επίσης, το πλαϊνό μάτι είχε την τιμητική του, τηγανίστηκαν πολλά κιλά πατάτες, γρήγορα και εύκολα. Μα καλά, Πάσχα και μπιφτέκια? Που είναι τα παϊδάκια? Στην επόμενη γύρα, έβαλα και κάτι έτοιμα κεμπάπ μοσχάρι/αρνί, μαζί με αρνίσια παϊδάκια (1ο μέρος). Φρόντισα να περιμένω λίγο να καεί το λίπος το οποίο το αφαίρεσα πανεύκολα με μια σπάτουλα και μετά έβαλα τα κρέατα. (Ναι, την επόμενη φορά θα βρέξω τα καλαμάκια για να μην μαυρίσουν). Και εδώ υπήρχε κρούστα από το "τηγάνισμα". Στην συνέχεια μπήκαν και τα υπόλοιπα αρνίσια παϊδάκια (που δεν είχαν μπει στο κάρβουνο). Ξέχασα να τραβήξω φωτό (ήταν όμως όπως τα από πάνω), τράβηξα μετά το ψήσιμο όπου φαίνονται τα λίπη. Προφανώς όλο αυτό το λίπος θα είχε πέσει μέσα.. Κατά γενική ομολογία, τα παϊδάκια στο κάρβουνο ήταν σαφέστατα πιο ωραία, για αυτό όμως σίγουρα επηρέασε η μεμβράνη. Επομένως ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που τις χρησιμοποίησα (αυτό και για τον φίλο που ρωτούσε πριν για τις μεμβράνες). 2ο ψήσιμο: Μου έχουν λείψει τα burgers. Επομένως η 2η φορά είχε μοσχαρίσια μπιφτέκια, και είχα βάλει και hickory ροκανίδια στο αλουμινόχαρτο για κάπνισμα Εξαιρετικά, ειδικά για 1η φορά! Τα ήθελα όμως λίγο πιο ζουμερά.. ... επομένως για την 3η φορά (2η για burgers), είπα να πήγαινα για κλασικά burgers και όχι cheeseburgers.. Είχα φροντίσει να μην τα πατήσω καθόλου, και όλοι οι χυμοί απελευθέρωνταν σε κάθε δαγκωνιά. Medium προς medium well. 4η φορά (3η και φαρμακερή για burgers), είπα να το πάω ένα επίπεδο παραπέρα. Έφτασαν από Κίνα τα θερμόμετρα τα οποία αξιοποίησα στο έπακρο (hint: προτίμησα να τα περάσω από την εγκοπή της σούβλας παρά από τις ειδικές εγκοπές για να είναι πιο διαχειρίσιμα κατά το γύρισμα). Πριν βάλω τα burgers, είχα αφήσει το hickory ροκανίδια περισσότερη ώρα, για να πάρουν άρωμα. Μία φορά γύρισμα μόνο και ταυτόχρονα αλλαγή θέσεων. Τα δερμάτινα γάντια βοήθησαν αρκετά. Προβολόνε για έξτρα απόλαυση ..και μερικά μπέικον, να υπάρχουν. Κρυμμένα: BBQ sauce Jack Daniel's Tennessee whiskey, αναμεμειγμένη με λίγη mayo. Το ψωμί σωστά φρυγανισμένο αυτή τη φορά. Αν και η φωτό είναι κουνημένη (σ.σ. δεν μπορούσα να κρατηθώ από την λαχτάρα μου) και αδικείται το οπτικό αποτέλεσμα, ήταν τόσο ζουμερό όσο ήθελα + χυμοί με κάθε δαγκωνιά + όλο το κρέας είχε πάρει γεύση και χρώμα από το hickory κάπνισμα. Χωρίς υπερβολή, από τα καλύτερα που έχω φάει! Note: Πριν ανοίξω τους καυστήρες, κόβω μια πατάτα, τρυπάω με την πηρούνα και τρίβω τις σχάρες. Δεν κόλλησαν ποτέ τα burgers, δεν χρειάζεται επομένως κάποια άλλη επάλειψη. Μετά την πυρόλυση στο τέλος (και αφού είχα βγάλει το αλουμινόχαρτο με το hickory από πιο πριν), αντίστοιχο πέρασμα με κρεμμύδι όσο είναι ζεστές οι σχάρες. Σε αναμονή τα επόμενα ψησίματα, με πιο σοβαρά κρέατα. Εν κατακλείδι, έχω καταχαρεί την ψησταριά, με όλους τους ενδοιασμούς που είχα (ψησταριά από τα... Lidl :P). Ειδικά με το powerzone (4.5 kW/h) δύναται να κάνεις πολύ ωραία έμμεσα ψησίματα. Όπως όμως με όλες τις ψησταριές, είναι θέμα εξάσκησης. Οπότε -αναγκαστικά- καθιερώθηκε δύο φορές την εβδομάδα ψήσιμο. 2
est Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 7 λεπτά πριν, prapasgiorgos είπε Για την q όταν θα πέφτουν τα λίπη στο κάτω μέρος του κάδου δεν θα δημιουργείται πάλι τσικνα και κάπνα για να δώσει τη νοστιμιά του καπνιστού; Ναι δεν υπάρχει καμία σχέση με την τσίκνα που δημιουργείται σε μια κλασσική ψησταριά υγραερίου.
gdeli Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, cv01302 είπε Υπερ-ευχαριστημένος! Δυστυχώς δεν μπορώ να συγκρίνω με άλλη ψησταριά υγραερίου καθώς είναι η πρώτη μου. Από specs όμως (όπως και από reviews στο γερμανικό Lidl) "ψήθηκα" και την πήρα. Επίσης, είναι made in Germany. Κούμπωσα Coral Gas prime μαζί με τον αντίστοιχο ρυθμιστή της coral, ώστε να έχει και λιγότερο βάρος και τοποθετήθηκε στο ειδικά διαμορφωμένο compartment στο ντουλαπάκι. Για τα πρακτικά, ο καυστήρας δεξιά έχει ισχύ 4.5kW/h , ο αριστερά και μεσαίος από 3.3 kW/h, σύνολο 11,1 kW/h (+ 3,3 kW/h ο πλαϊνός, ό,τι πρέπει για τηγάνισμα). Επιφάνεια ψησίματος 63.5 * 42, επομένως χωράει αρκετό πράμα. 0-300 σε 10 λεπτά ακριβώς. Επίσης, θεώρησα πλεονέκτημα που δεν έχει μαντεμένιες σχάρες καθώς για την θερμοκρασία ισχύει το what-you-see is what-you-get. Ακολουθούν μπόλικες φωτό. Για να μην σπαμάρω, τις βάζω σε spoiler μαζί με περιγραφή. Απόκρυψη περιεχομένων Έχω ψήσει συνολικά 4 φορές. Η πρώτη φορά ήταν το Πάσχα (συμπληρωματικά με την κλασική ψησταριά με κάρβουνα) μιας και θα υπήρχε μπόλικη ποσότητα άρα και ευκαιρία για δοκιμή στο υγραέριο. Χρησιμοποίησα δύο αντικολλητικές μεμβράνες, στρωμένες σχεδόν σε όλη την επιφάνεια ψησίματος για να μην έχω αναφλέξεις και να περιορίσω τα λίπη, με τους καυστήρες στο χαμηλό, όπου όπως φαίνονται στις φωτό τελικά τα κρέατα 'τηγανίζονται' στο λίπος τους, με αποτέλεσμα να αρπάζει στο σημείο αυτό και να δημιουργεί μια λεπτή κρούστα καμμένου (η οποία έφυγε μεν πανεύκολα, αλλά με χάλασε στο οπτικό, στην αρχή). Πέραν αυτού, από γεύση ήταν εξαιρετικά! Επίσης, το πλαϊνό μάτι είχε την τιμητική του, τηγανίστηκαν πολλά κιλά πατάτες, γρήγορα και εύκολα. Μα καλά, Πάσχα και μπιφτέκια? Που είναι τα παϊδάκια? Στην επόμενη γύρα, έβαλα και κάτι έτοιμα κεμπάπ μοσχάρι/αρνί, μαζί με αρνίσια παϊδάκια (1ο μέρος). Φρόντισα να περιμένω λίγο να καεί το λίπος το οποίο το αφαίρεσα πανεύκολα με μια σπάτουλα και μετά έβαλα τα κρέατα. (Ναι, την επόμενη φορά θα βρέξω τα καλαμάκια για να μην μαυρίσουν). Και εδώ υπήρχε κρούστα από το "τηγάνισμα". Στην συνέχεια μπήκαν και τα υπόλοιπα αρνίσια παϊδάκια (που δεν είχαν μπει στο κάρβουνο). Ξέχασα να τραβήξω φωτό (ήταν όμως όπως τα από πάνω), τράβηξα μετά το ψήσιμο όπου φαίνονται τα λίπη. Προφανώς όλο αυτό το λίπος θα είχε πέσει μέσα.. Κατά γενική ομολογία, τα παϊδάκια στο κάρβουνο ήταν σαφέστατα πιο ωραία, για αυτό όμως σίγουρα επηρέασε η μεμβράνη. Επομένως ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που τις χρησιμοποίησα (αυτό και για τον φίλο που ρωτούσε πριν για τις μεμβράνες). 2ο ψήσιμο: Μου έχουν λείψει τα burgers. Επομένως η 2η φορά είχε μοσχαρίσια μπιφτέκια, και είχα βάλει και hickory ροκανίδια στο αλουμινόχαρτο για κάπνισμα Εξαιρετικά, ειδικά για 1η φορά! Τα ήθελα όμως λίγο πιο ζουμερά.. ... επομένως για την 3η φορά (2η για burgers), είπα να πήγαινα για κλασικά burgers και όχι cheeseburgers.. Είχα φροντίσει να μην τα πατήσω καθόλου, και όλοι οι χυμοί απελευθέρωνταν σε κάθε δαγκωνιά. Medium προς medium well. 4η φορά (3η και φαρμακερή για burgers), είπα να το πάω ένα επίπεδο παραπέρα. Έφτασαν από Κίνα τα θερμόμετρα τα οποία αξιοποίησα στο έπακρο (hint: προτίμησα να τα περάσω από την εγκοπή της σούβλας παρά από τις ειδικές εγκοπές για να είναι πιο διαχειρίσιμα κατά το γύρισμα). Πριν βάλω τα burgers, είχα αφήσει το hickory ροκανίδια περισσότερη ώρα, για να πάρουν άρωμα. Μία φορά γύρισμα μόνο και ταυτόχρονα αλλαγή θέσεων. Τα δερμάτινα γάντια βοήθησαν αρκετά. Προβολόνε για έξτρα απόλαυση ..και μερικά μπέικον, να υπάρχουν. Κρυμμένα: BBQ sauce Jack Daniel's Tennessee whiskey, αναμεμειγμένη με λίγη mayo. Το ψωμί σωστά φρυγανισμένο αυτή τη φορά. Αν και η φωτό είναι κουνημένη (σ.σ. δεν μπορούσα να κρατηθώ από την λαχτάρα μου) και αδικείται το οπτικό αποτέλεσμα, ήταν τόσο ζουμερό όσο ήθελα + χυμοί με κάθε δαγκωνιά + όλο το κρέας είχε πάρει γεύση και χρώμα από το hickory κάπνισμα. Χωρίς υπερβολή, από τα καλύτερα που έχω φάει! Note: Πριν ανοίξω τους καυστήρες, κόβω μια πατάτα, τρυπάω με την πηρούνα και τρίβω τις σχάρες. Δεν κόλλησαν ποτέ τα burgers, δεν χρειάζεται επομένως κάποια άλλη επάλειψη. Μετά την πυρόλυση στο τέλος (και αφού είχα βγάλει το αλουμινόχαρτο με το hickory από πιο πριν), αντίστοιχο πέρασμα με κρεμμύδι όσο είναι ζεστές οι σχάρες. Σε αναμονή τα επόμενα ψησίματα, με πιο σοβαρά κρέατα. Εν κατακλείδι, έχω καταχαρεί την ψησταριά, με όλους τους ενδοιασμούς που είχα (ψησταριά από τα... Lidl :P). Ειδικά με το powerzone (4.5 kW/h) δύναται να κάνεις πολύ ωραία έμμεσα ψησίματα. Όπως όμως με όλες τις ψησταριές, είναι θέμα εξάσκησης. Οπότε -αναγκαστικά- καθιερώθηκε δύο φορές την εβδομάδα ψήσιμο. Αν και είναι η πρώτη σου ψησταριά της έχεις δώσει να καταλάβει ποιος είναι το αφεντικό! Μπράβο, την εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο και έχεις κάνει πολύ καλή επιλογή κατά πώς φαίνεται! 300 βαθμοί σε 10 λεπτά είναι σούπερ!!! Περιμένουμε ανταποκρίσεις και από επόμενα ψησίματα. Αναφορικά με την μεμβράνη, είμαι κι εγώ αντίθετος. Καλύτερα αν θέλεις να μην πέφτουν τα λίπη να πάρεις μια μαντεμένια πλάκα. Η μεμβράνη δεν είναι σίγουρο ότι είναι 100% ασφαλής.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Στις 15/5/2021 στις 1:43 ΜΜ, Evgenios_V είπε Η πικανια από το ΜΥΜΑΡΚΕΤ που λέγαμε...??? Εντυπώσεις...??? Την εκανα χτες, πολυ μετρια. Δεν θα την ξαναεπαιρνα! 1 2
sb68s Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Κάποια πρόταση, εάν το έχει ψάξει κάποιος, για αντικαταστήσω τα flavorized bars της Weber Spirit 320 Classic; Μετά από τρία+ χρόνια χρήσης σκουριάσανε τα 3 από τα 5 και το ένα άρχισε να τρυπάει.
Evgenios_V Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, sb68s είπε Κάποια πρόταση, εάν το έχει ψάξει κάποιος, για αντικαταστήσω τα flavorized bars της Weber Spirit 320 Classic; Μετά από τρία+ χρόνια χρήσης σκουριάσανε τα 3 από τα 5 και το ένα άρχισε να τρυπάει. Δεν καλύπτονται απο την εγγυήση...???
sb68s Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 2 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε Δεν καλύπτονται απο την εγγυήση...??? Σκουριά είχε εμφανιστεί από τον 1ο χρόνο, μίλησα με την αντιπροσωπεία, έστειλα φωτογραφίες και το απέδωσαν σε μένα διότι και καλά έπρεπε να τα καθαρίζω μετά από κάθε ψήσιμο και αφού δεν το έκανα ήταν δική μου υπαιτιότητα.......και φυσικά δεν τα αντικαταστήσανε. 1
Evgenios_V Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, sb68s είπε Σκουριά είχε εμφανιστεί από τον 1ο χρόνο, μίλησα με την αντιπροσωπεία, έστειλα φωτογραφίες και το απέδωσαν σε μένα διότι και καλά έπρεπε να τα καθαρίζω μετά από κάθε ψήσιμο και αφού δεν το έκανα ήταν δική μου υπαιτιότητα.......και φυσικά δεν τα αντικαταστήσανε. WTF...!!! Ποιός καθαρίζει flavor bars μετά απο κάθε ψήσιμο... Να γιατί χάνουν την εμπιστοσύνη του καταναλωτή... Εχεις προσπαθήσει να μιλήσεις με την μαμά εταιρία...για να βρείς λύση...γιατί για εμένα η απάντηση της αντιπροσωπείας ειναι πολυ περίεργη...
SagoniasSlutRos Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 3 λεπτά πριν, sb68s είπε Σκουριά είχε εμφανιστεί από τον 1ο χρόνο, μίλησα με την αντιπροσωπεία, έστειλα φωτογραφίες και το απέδωσαν σε μένα διότι και καλά έπρεπε να τα καθαρίζω μετά από κάθε ψήσιμο και αφού δεν το έκανα ήταν δική μου υπαιτιότητα.......και φυσικά δεν τα αντικαταστήσανε. Kανε αλλη μια προσπαθεια και στειλε τωρα που εχουν τρυπες.
sb68s Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Μόλις τώρα, SagoniasSlutRos είπε Kανε αλλη μια προσπαθεια και στειλε τωρα που εχουν τρυπες. Ήτανε απόλυτοι: η σκουριά δημιουργήθηκε επείδη δεν καθαρίστηκαν από προηγούμενα ψησίματα. Βέβαια δεν μου απάντησαν γιατί δεν σκούριασαν όλα. Θα ψάξω να βρω τις φωτογραφίες που τους είχα στείλει και να τις ανεβάσω. Νομίζω ότι η εγγύηση για τα flavorized bars δεν ισχύει πλέον.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 Δημοσ. 17 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, sb68s είπε Ήτανε απόλυτοι: η σκουριά δημιουργήθηκε επείδη δεν καθαρίστηκαν από προηγούμενα ψησίματα. Βέβαια δεν μου απάντησαν γιατί δεν σκούριασαν όλα. Θα ψάξω να βρω τις φωτογραφίες που τους είχα στείλει και να τις ανεβάσω. Νομίζω ότι η εγγύηση για τα flavorized bars δεν ισχύει πλέον. Aνοξειδωτα εχεις ή εμαγιε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα