Rabbit30 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 11 λεπτά πριν, toxotis67 είπε Πολύ ωραία pancakes. Συνταγή για τη ζύμη; 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κούπα γαλα 1 αυγο 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας ζαχαρη 1 πρεζα αλάτι 3 1
Evgenios_V Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Αλλά αν πχ θέλεις να κάνεις smash burger που είναι φοβερά τότε η πλάκα ή το τηγάνι ειναι μονόδρομος... 1
MANOLIS33 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Το αρνάκι βγήκε στις 2:20'. Ήταν μισό στα 4,4kg. Συνοδευτικό στο ταψί κάτω από το αρνι για να στάζουν τα ζουμιά με: πατάτες , κρεμμύδι, κολοκυθάκια, πλευρώτους κ λιαστη ντομάτα. Σοταρισμενα με αλάτι, πιπέρι, λάδι με μυρωδικά, 2 σκελίδες σκόρδο, νερό κ κρασί. ( διέγνωσα λάθος, θα έπρεπε να μπουν στην τελευταία μια ώρα και όχι από την αρχή. Αναγκάστηκα να τα βγάλω στα μισά) Για να γυρνάει απρόσκοπτα ο αμνός, έβγαλα τις δύο από τις τέσσερις καλύπτρες ώστε να μπει πιο κάτω το ταψί και να δώσει χώρο, περαν από τα 12cm. Εννοείται από την αρχή έβγαλα τις σχάρες. Μετά το ξεκίνημα ανά 40' , αλοιμα με πρόβειο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα κ θυμάρι. Έγινε συνολικά 3 φορές. (Θα μπορούσα να το κάνω και 4η στο ξεκίνημα, ήθελε μια πρέζα αλάτι ακόμα). Μετά το 1ο μισάωρο, καλυψα με αλουμινόχαρτο μέχρι το τελευταίο 20' τη μέση και πίσω γιατί άρπαξαν περισσότερο από μπροστά που είχε το ταψί. Οι θερμοκρασίες 150°-200°, το τελευταίο μισάωρο στα 250° για να αφρίσει. Το BBQ είναι πολύ δυνατό, έπαιξα κατά περιόδους με 2 και 3 καυστήρες από τους 4. Τέλος, κάπνισα με ξύλο Whiskey στην πίσω πλευρά. Αποτέλεσμα : 9/10 γιατί ο Κοντιζας βρήκε ψαροκόκαλο !!!!! 😁😁😁😁😁😁😁😁. ( Οι φωτογραφίες είναι ανά 30 περίπου με την πρώτη όταν έβαλα 🔥🔥🔥. Προσωπικά, δεν έκατσα με την οικογένεια στο τραπέζι, έφαγα απ'τη λαδόκολλα !) pan widget Επεξ/σία 16 Μαΐου 2021 από MANOLIS33 11 3
gdeli Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, Evgenios_V είπε Fully loaded...!!! Από όλα τα καλά! Τα παϊδάκια είναι αρνίσια; Από αναφλέξεις όλα ΟΚ? 34 λεπτά πριν, MANOLIS33 είπε Το αρνάκι βγήκε στις 2:20'. Ήταν μισό στα 4,4kg. Συνοδευτικό στο ταψί κάτω από το αρνι για να στάζουν τα ζουμιά με: πατάτες , κρεμμύδι, κολοκυθάκια, πλευρώτους κ λιαστη ντομάτα. Σοταρισμενα με αλάτι, πιπέρι, λάδι με μυρωδικά, 2 σκελίδες σκόρδο, νερό κ κρασί. ( διέγνωσα λάθος, θα έπρεπε να μπουν στην τελευταία μια ώρα και όχι από την αρχή. Αναγκάστηκα να τα βγάλω στα μισά) Για να γυρνάει απρόσκοπτα ο αμνός, έβγαλα τις δύο από τις τέσσερις καλύπτρες ώστε να μπει πιο κάτω το ταψί και να δώσει χώρο, περαν από τα 12cm. Εννοείται από την αρχή έβγαλα τις σχάρες. Μετά το ξεκίνημα ανά 40' , αλοιμα με πρόβειο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα κ θυμάρι. Έγινε συνολικά 3 φορές. (Θα μπορούσα να το κάνω και 4η στο ξεκίνημα, ήθελε μια πρέζα αλάτι ακόμα). Μετά το 1ο μισάωρο, καλυψα με αλουμινόχαρτο μέχρι το τελευταίο 20' τη μέση και πίσω γιατί άρπαξαν περισσότερο από μπροστά που είχε το ταψί. Οι θερμοκρασίες 150°-200°, το τελευταίο μισάωρο στα 250° για να αφρίσει. Το BBQ είναι πολύ δυνατό, έπαιξα κατά περιόδους με 2 και 3 καυστήρες από τους 4. Τέλος, κάπνισα με ξύλο Whiskey στην πίσω πλευρά. Αποτέλεσμα : 9/10 γιατί ο Κοντιζας βρήκε ψαροκόκαλο !!!!! 😁😁😁😁😁😁😁😁. ( Οι φωτογραφίες είναι ανά 30 περίπου με την πρώτη όταν έβαλα 🔥🔥🔥. Προσωπικά, δεν έκατσα με την οικογένεια στο τραπέζι, έφαγα απ'τη λαδόκολλα !) Πωπω, μας πέθανες τώρα! Ωραίος, ήταν λογικό να σου αρπάξει το πίσω μέρος γιατί ήταν λεπτότερο και δεν είχε και ταψί από κάτω. Αλλά μια χαρά το έσωσες! Είναι και η ευελιξία των 4 καυστήρων που σου δίνει όλες τις επιλογές. Το άλειμμα με βούτυρο θεωρείς ότι ήταν απαραίτητο ή γενικώς έτσι το ψήνεις το αρνί; Ξέρω ότι προς Δράμα το κάνουν έτσι, αλλά επειδή έχει και το αρνί το λίπος του μήπως μπορεί να γίνει και χωρίς αυτό. Μου έβαλες ιδέες τώρα για το σούβλισμα!
MANOLIS33 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 11 λεπτά πριν, gdeli είπε Από όλα τα καλά! Τα παϊδάκια είναι αρνίσια; Από αναφλέξεις όλα ΟΚ? Πωπω, μας πέθανες τώρα! Ωραίος, ήταν λογικό να σου αρπάξει το πίσω μέρος γιατί ήταν λεπτότερο και δεν είχε και ταψί από κάτω. Αλλά μια χαρά το έσωσες! Είναι και η ευελιξία των 4 καυστήρων που σου δίνει όλες τις επιλογές. Το άλειμμα με βούτυρο θεωρείς ότι ήταν απαραίτητο ή γενικώς έτσι το ψήνεις το αρνί; Ξέρω ότι προς Δράμα το κάνουν έτσι, αλλά επειδή έχει και το αρνί το λίπος του μήπως μπορεί να γίνει και χωρίς αυτό. Μου έβαλες ιδέες τώρα για το σούβλισμα! Ήταν η πρώτη φορά, δε μύρισε καθόλου αρνίλα, μπορεί και να συνηγόρησε το βούτυρο. Maybe
ηνίοχος Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 18 ώρες πριν, xenos3 είπε Μπιφτέκια να βάλω στη σχαρα ή στην πλάκα; Φοβάμαι μην κολλήσουν. Ρίξε μια ματιά εδώ 2
prapasgiorgos Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Καλησπέρα σε όλους! Θέλω να αγοράσω την πρώτη μου ψησταριά υγραερίου και θέλω τη βοήθεια σας! Είμαι ανάμεσα σε weber q3200 και spirit II e310. Τι θα μου προτείνατε; ποια είναι καλύτερη;
ilpapacha Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, prapasgiorgos είπε Καλησπέρα σε όλους! Θέλω να αγοράσω την πρώτη μου ψησταριά υγραερίου και θέλω τη βοήθεια σας! Είμαι ανάμεσα σε weber q3200 και spirit II e310. Τι θα μου προτείνατε; ποια είναι καλύτερη; Μιλάς για 2 διαφορετικού τύπου ψησταριές... Weber q3200 https://www.skroutz.gr/s/8363185/Weber-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-2-Εστίες-Q3200.html Weber spirit II e310 https://www.skroutz.gr/s/17097916/Weber-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-3-Εστίες-Spirit-II-E-310-GBS-Black.html Το βασικό που πρέπει να μας πεις είναι τι είδους ανάγκες θέλεις να καλύψεις Επεξ/σία 16 Μαΐου 2021 από ilpapacha 1
prapasgiorgos Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 4 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Μιλάς για 2 διαφορετικού τύπου ψησταριές... Weber q3200 https://www.skroutz.gr/s/8363185/Weber-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-2-Εστίες-Q3200.html Weber spirit II e310 https://www.skroutz.gr/s/17097916/Weber-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-3-Εστίες-Spirit-II-E-310-GBS-Black.html Το βασικό που πρέπει να μας πεις είναι τι είδους ανάγκες θέλεις να καλύψεις Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Πιο πολύ για άμεσο ψήσιμο αν εννοείς αυτό και θα σκεφτόμουν και τη σούβλα. Απλά επειδή είναι κοντά στις τιμές και θα δώσω και αρκετά λεφτά θέλω να παρω την πιο καλή από τις δύο. Ποια αξίζει καλύτερα δηλαδή.
skskre Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Εγώ γύρισα στα παλιά σήμερα, λόγω εξοχικού.... Παλιός καλός θερμοσίφωνας θα μας θρέψει κ πάλι..... 7
ilpapacha Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Αν θέλεις να χρησιμοποιείς σούβλα, τότε θα πας στην spirit II e310. Οι διάφορες τους είναι αρκετές, από την εγγύηση που έχουν, τον αριθμό καυστήρων, την επιφάνεια ψησίματος, την φορητότητά τους κτλ. https://www.weber.com/GR/el/psistaries/psistaries-ygraerioy/seira-q/57012329.html https://www.weber.com/GR/el/psistaries/psistaries-ygraerioy/seira-spirit-ii/45010175.html Γι αυτό ρώτησα ποιές είναι οι ανάγκες σου. Σε αυτή την τιμή πάντως θα κοίταζα και τη Napoleon Rogue 425. Καλύτερη συνολική εγγύηση, ντουλάπι, ανοξείδωτα flavorizer bars, πιο εύκολο σύστημα ανάφλεξης κτλ https://napoleongrills.gr/rogue/psistaria-ygraeriou-napoleon-rogue-425-black-r425pk-1-gr.html Δες προηγούμενα ποστ 1 ώρα πριν, prapasgiorgos είπε Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Πιο πολύ για άμεσο ψήσιμο αν εννοείς αυτό και θα σκεφτόμουν και τη σούβλα. Απλά επειδή είναι κοντά στις τιμές και θα δώσω και αρκετά λεφτά θέλω να παρω την πιο καλή από τις δύο. Ποια αξίζει καλύτερα δηλαδή. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2021 από ilpapacha
xenos3 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Τελικά έγιναν τα μπιφτέκια (χοιρινός κιμάς). Τα έβαλα στην πλάκα από τον φόβο μην κολλήσουν. Πριν τα βάλω τα λάδωσα και λίγο και τελικά έκαναν πατινάζ πάνω στην πλάκα, τι να κολλήσουν.... Η 1η φουρνιά είχε έντονο χρώμα, μετά χαμήλωσα στο μιν τον καυστήρα ακριβώς από κάτω από την πλάκα και τα επόμενα βγήκαν καλύτερα, αν και πάλι είχαν έντονο χρώμα που δεν περίμενα να έχουν. Την επόμενη καλύτερα! 👍 3
prapasgiorgos Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, ilpapacha είπε Αν θέλεις να χρησιμοποιείς σούβλα, τότε θα πας στην spirit II e310. Οι διάφορες τους είναι αρκετές, από την εγγύηση που έχουν, τον αριθμό καυστήρων, την επιφάνεια ψησίματος, την φορητότητά τους κτλ. https://www.weber.com/GR/el/psistaries/psistaries-ygraerioy/seira-q/57012329.html https://www.weber.com/GR/el/psistaries/psistaries-ygraerioy/seira-spirit-ii/45010175.html Γι αυτό ρώτησα ποιές είναι οι ανάγκες σου. Σε αυτή την τιμή πάντως θα κοίταζα και τη Napoleon Rogue 425. Καλύτερη συνολική εγγύηση, ντουλάπι, ανοξείδωτα flavorizer bars, πιο εύκολο σύστημα ανάφλεξης κτλ https://napoleongrills.gr/rogue/psistaria-ygraeriou-napoleon-rogue-425-black-r425pk-1-gr.html Δες προηγούμενα ποστ Napoleon δεν είδα καθόλου. Την q3200 και την spirit ii 310 ειδα από κοντα. Η q3200 μου φάνηκε πιο ποιοτική κατασκευή και η σχάρα της. Η spirit εχει έναν καυστήρα παραπάνω και τα flavorizer bars και μου είπαν ότι στην q3200 δεν χρειάζονται τα flavorizer λόγο του σχήματος που έχει. Το σώμα της κάνει δηλαδή αυτή τη δουλειά. Και ήμουν πιο πολύ προς την q λογο καλύτερης ποιότητας. Τώρα κατά πόσο ισχύουν όλα αυτά δεν ξέρω.
ilpapacha Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 17 λεπτά πριν, prapasgiorgos είπε Napoleon δεν είδα καθόλου. Την q3200 και την spirit ii 310 ειδα από κοντα. Η q3200 μου φάνηκε πιο ποιοτική κατασκευή και η σχάρα της. Η spirit εχει έναν καυστήρα παραπάνω και τα flavorizer bars και μου είπαν ότι στην q3200 δεν χρειάζονται τα flavorizer λόγο του σχήματος που έχει. Το σώμα της κάνει δηλαδή αυτή τη δουλειά. Και ήμουν πιο πολύ προς την q λογο καλύτερης ποιότητας. Τώρα κατά πόσο ισχύουν όλα αυτά δεν ξέρω. Το κάλυμμα των καυστήρων, γίνεται από την ίδια την σχάρα της q, όπου έχει ενιαία κομμάτια (χωρίς κενά) τα σημεία πάνω από τους καυστήρες Το σχήμα της επιφάνειας ψησίματος είναι οβάλ και όχι ορθογώνιο/τετράγωνο που μπορεί να σε δυσκολέψει με κάποιο ταψί/σκεύος ή αν θέλεις να καλύψεις μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας με κρέατα/λαχανικά κτλ. Το ύψος του καπακιού πάλι μπορεί να σε περιορίζει σε ψησίματα. Η συγκεκριμένη μπορεί να συγκριθεί πχ με τη Napoleon travel q pro 285 https://napoleongrills.gr/travelq/foriti-psistaria-ygraeriou-napoleon-travelq-pro285-pro285-bk.html https://www.skroutz.gr/c/447/gas_barbeque/m/7877/Napoleon.html?from=catspan&keyphrase=285&o=napoleon+285 Η spirit II e310 μπορείς να την συγκρίνεις με αυτές που έχω βάλει σε παράθεση στο προηγούμενο ποστ που έκανα. Το τονίζω ξανά ότι μιλάμε για άλλο τύπο ψησταριάς. Από εκεί και πέρα, από την στιγμή που τις είδες από κοντά και θεωρείς ότι σε καλύπτει η q, προχωράς με αυτήν. Αυτό που θα σου πρότεινα πάντως είναι να δεις και τις άλλες από κοντά, πριν πάρεις την τελική σου απόφαση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα