Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilpapacha είπε

Η καλύτερη λύση είναι η μαντεμένια πλάκα. Θέλει λίγο προσοχή στην συντήρησή της, όμως θα την έχεις μια ζωή και το κεφάλι σου ήσυχο.

Θα ψήνεις για εσένα, την οικογένειά σου, τους φίλους σου κτλ, δεν υπάρχει λόγος να διακινδυνέψεις κάτι.

Aυτο ακριβως. Η σχαρα που θα ακουμπαει πανω η μεμβρανη θα πιανει για πλακα τους 280 βαθμους και τι θα κανεις μετα? θα εισαι με το infrared θερμομετρο στο χερι να μετρας και να ρυθμιζεις τους καυστηρες να μην την ξεπερασεις; Παρε μια μαντεμενια πλακα και θα κανεις οτι θες χωρις αχγος για το τι θα τρως μαζι με το φαγητο σου. Και θα την εχεις και μια ζωη με λιγη προσοχη.

  • Like 2
  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2255

  • ilpapacha

    2032

  • sndev

    1103

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μίλησα με την αντιπροσωπεία της outdoorchef στην Ελλάδα, επειδή βλέπω ότι υπαρχει ενδιαφέρον για παραγγελίες από Γερμανία κ κάποια μοντέλα είναι 200 εύρο κάτω από ότι εδώ, ρώτησα για την εγγύηση, μου είπαν ότι συνεργάζονται με καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, και ότι στο register της ψησταριάς ουσιαστικά αναγνωρίζουν μόνο παραστατικά από Ελλάδα κ Κύπρο, για άλλες όπως Bk, Weber k Napoleon, ισχύουν εδώ οι εγγυήσεις για αγορά από Γερμανία?

Επεξ/σία από markgr
Δημοσ.

Σε καμία δεν σε καλύπτει η ελληνική αντιπροσωπεία. Σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνεις χρήση της εγγύησης, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την αντίστοιχη αντιπροσωπεία της χώρας που την αγόρασες.

  • Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Είδα ότι πολλά παιδιά αναφέρονται στο ρυθμιστή τον γερμανικό που είναι 50 mbar και λένε ότι έτσι είναι φτιαγμένη η ψησταριά για να δουλεύει και ότι χρειάζεται 50mbar και στην Ελλάδα εδώ κάνετε ένα λάθος ανάλογα τη χώρα που πηγαίνει ψησταριά έχουν διαφορετικό κωδικο προπάνιο αλλού είναι καλύτερης ποιότητας και έχουνε μικρότερο ρυθμιστή και από εμάς και αλλού είναι χειρότερο και έχουμε μεγαλύτερο η Ελλάδα θέλει αυτό που προτείνουν στα βιβλία 37 mbar

  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, giannislazy είπε

 

εγω που έφερα πο Γερμανία την Ναπολεον 525 μέσω του eswd, 90 κιλά ήταν η παλέτα και πλήρωσα σχεδον 70€

Googlara το eswd και μου έβγαλε κάποιο παρατηρητήριο καιρού. Εχεις μήπως το σύνδεσμο, για να ζητήσω μια προσφορά ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, serafeim2010 είπε

Googlara το eswd και μου έβγαλε κάποιο παρατηρητήριο καιρού. Εχεις μήπως το σύνδεσμο, για να ζητήσω μια προσφορά ?

https://www.eshopwedrop.gr/

Έχει συγκεκριμένο πεδίο όπου βάζει διαστάσεις του πακέτου και βάρος και σου βγάζει το κόστος. 

Αν υποθέσουμε ότι το κουτί της Freestyle είναι ίδιο με την Rogue 425, τοτε το κόστος είναι περίπου 55€

Επεξ/σία από giannislazy
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, markgr είπε

Καλημέρα, θα τους ρωτήσω, μια μικρή διευκρίνιση μόνο, πήγαν από το κατάστημα που έκανες την παραγγελία και τα πήραν οι ίδιοι ή έχουν διεύθυνση με αποθήκη στη Γερμανία κ τα έστειλες εκεί?

Ηταν απο ιδιώτη, τους έστειλα τηλεφωνο και δ/νση, συνεννοήθηκαν μόνοι τους και το παρέλαβαν ειδοποιόντας με για κάθε βήμα. 

Οταν πήγα στην αποθήκη με έπιασε απελπισία. Μιλάμε για πανω απο 40.000 μ2 με καμμια 20ρια πύλες. Προετοιμαζόμουν για επική ταλαιπωρία, μπαινω μέσα, δίνω το χαρτί και σε 5 λεπτά ένα κλάρκ το είχε πάει στο αυτοκίνητό μου. Τσιμπιόμουνα

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, birel-motosport είπε

Είδα ότι πολλά παιδιά αναφέρονται στο ρυθμιστή τον γερμανικό που είναι 50 mbar και λένε ότι έτσι είναι φτιαγμένη η ψησταριά για να δουλεύει και ότι χρειάζεται 50mbar και στην Ελλάδα εδώ κάνετε ένα λάθος ανάλογα τη χώρα που πηγαίνει ψησταριά έχουν διαφορετικό κωδικο προπάνιο αλλού είναι καλύτερης ποιότητας και έχουνε μικρότερο ρυθμιστή και από εμάς και αλλού είναι χειρότερο και έχουμε μεγαλύτερο η Ελλάδα θέλει αυτό που προτείνουν στα βιβλία 37 mbar

Ωραίος! Παρατηρώντας το ταμπελάκι 

DC495507-E7E7-4EB1-BCB1-5046B269732F.jpeg.ed3311c20d7a4169ec1a98960286d2f3.jpeg

φαίνεται ότι υπάρχει και μπουκάλα προπάνιο που μπορεί να λειτουργήσει με 30mbar (I3B/(P30), αν διαβάζω σωστά. Στην δίπλα στήλη αναφέρεται και τα 37mbar I3+(28-30/37).

 

types-of-gas_en_2016-03.pdf

native
types-of-gas_en_2016-03.pdf

Νομίζω ότι θα πρέπει να δούμε και το αν έχουν τα ίδια μπεκάκια ή έχουν διαφορετική διατομή, αναλόγως την χώρα που προορίζεται η ψησταριά.

CELEX%3A52019XC0121%2802%29%3AEN%3ATXT.pdf

Επεξ/σία από ilpapacha
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Νομίζω ότι θα πρέπει να δούμε και το αν έχουν τα ίδια μπεκάκια ή έχουν διαφορετική διατομή, αναλόγως την χώρα που προορίζεται η ψησταριά.

Εγώ ακόμη δεν έχω βρει άκρη πάντως με ρυθμιστές και πιέσεις. Ο καθένα λεει και κάτι διαφορετικό. Τελικά, για τις γερμανικές ψησταριές ποιο θα είναι το ιδανικό για λειτουργία στην Ελλάδα με ελληνικές μπουκάλες, έχω ακούσει 4-5 διαφορετικές απόψεις σε διαφορα γκρουπ στο ΦΒ. 

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Ωραίος! Παρατηρώντας το ταμπελάκι 

DC495507-E7E7-4EB1-BCB1-5046B269732F.jpeg.ed3311c20d7a4169ec1a98960286d2f3.jpeg

φαίνεται ότι υπάρχει και μπουκάλα προπάνιο που μπορεί να λειτουργήσει με 30mbar (I3B/(P30), αν διαβάζω σωστά. Στην δίπλα στήλη αναφέρεται και τα 37mbar I3+(28-30/37).

native
Νομίζω ότι θα πρέπει να δούμε και το αν έχουν τα ίδια μπεκάκια ή έχουν διαφορετική διατομή, αναλόγως την χώρα που προορίζεται η ψησταριά.

Ta Bold και η υπογράμμιση δικά μου. Ισχύει. Και βεβαίως δεν ρωτάτε αντιπρόσωπο. Ρωτάτε κατασκευαστή.

 

2 ώρες πριν, birel-motosport είπε

Είδα ότι πολλά παιδιά αναφέρονται στο ρυθμιστή τον γερμανικό που είναι 50 mbar και λένε ότι έτσι είναι φτιαγμένη η ψησταριά για να δουλεύει και ότι χρειάζεται 50mbar και στην Ελλάδα εδώ κάνετε ένα λάθος ανάλογα τη χώρα που πηγαίνει ψησταριά έχουν διαφορετικό κωδικο προπάνιο αλλού είναι καλύτερης ποιότητας και έχουνε μικρότερο ρυθμιστή και από εμάς και αλλού είναι χειρότερο και έχουμε μεγαλύτερο η Ελλάδα θέλει αυτό που προτείνουν στα βιβλία 37 mbar

Δεν έχει σχέση η ποιότητα. Έχει να κάνει μόνο με τις προδιαγραφές που έχει θεσπίσει νομοθετικά η κάθε χώρα.

Η τάση της φιάλης είναι 1.200 mbar για το βουτάνιο και 7.000 mbar για το προπάνιο σε όλο τον πλανήτη (νόμος της φυσικής). Παίζει λίγο μόνο ανάλογα την θερμοκρασία.

Το αν η φιάλη έχει μίγμα (υγραέριο) ή σκέτο προπάνιο δεν έχει καμία σχέση. Το μετά τον ρυθμιστή μετράει.

Το ενδεχόμενο διαφοράς στα μπέκ ανάλογα την χώρα είναι σημαντικό αν όχι βέβαιο. Μην αλλάζετε ρυθμιστή όσοι ψωνίζετε από εξωτερικό. Κρατήστε τον ρυθμιστή που σας στέλνουν και βάλτε αντάπορα αν χρειάζεται.  Έχει γραφεί καμιά δεκαριά φορές.

 

 

 

 

Επεξ/σία από PJK
  • Like 4
Δημοσ.

Οπότε τώρα θα χρησιμοποιήσεις μεγαλύτερο μπεκ μεγαλύτερο ρυθμιστή πίεσης με μπουκάλα που προτείνεται να έχει μικρότερο ρυθμιστή πίεσης και μικρότερο μπεκ

Καλά εγώ έχω ψάξει όλα τα part number και δεν έχω βρει να λένε Ευρώπη και Αμερική μπεκ

Η μόνη διαφορά που έχω βρει είναι για LPG και natural gas

Δημοσ.

Σε φυσικο αεριο και υγραεριο υπαρχουν σιγουρα διαφορες στα εξαρτηματα που εχουν οι ψησταριες. Μαλιστα η weber πουλουσε παλια κιτ μετατροπης που αλλαζες 2-3 πραγματακια και μπορουσες να τη χρησιμοποιησεις με αλλο καυσιμο. Πλεον το εχει σταματησει, αλλα τα πουλανε καποια καταστηματα ακομα. Υπαρχουν και αρκετα βιντεακια που δειχνουν τη διαδικασια.

Τωρα αν απο χωρα σε χωρα αλλαζουν πιεσεις κλπ δεν ξερω, εχει να κανει με τον τροπο καυσης, τη φυσικη του αεριου και δεν γνωριζω.

Με απλη λογικη ομως, για μενα καλυτερη λυση ειναι να κραταμε τον μαμα ρυθμιστη που εχει ερθει με την ψησταρια μας και να βαζουμε ανταπτορα. Αν τωρα δεν μπαινει ανταπρορας οπως στη δικη μου περιπτωση που ηρθε με ρυμιστη one-click οπως αυτον τον νεο που εχει η coral gas prime με διαφορετικη ομως διαμετρο, τοτε προτεινω αγορα ρυθμιστη που θα κανει για μπουκαλες στην χωρα μας, αλλα με τα ιδια ακριβως χαρακτηριστικα που γραφει και ο μαμα ρυθμιστης.

  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...