toxotis67 Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Ποια η διαφορά των κεραμικών σκευών της weber που εμφανίζονται κατωτέρω στο link από τα μαντεμένια και είναι τόσο πιο οικονομικά; https://www.dadolo.com/ricerca?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=Barbecue&submit_search=&p=2
ilpapacha Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, imr είπε Ψάχνω για ταψί τετράγωνο 40*40 . Η ιδέα είναι να για ψητά στην ψησταριά, έχει κάποιος να προτείνει κάτι? Από τι υλικό να ψάξω? Θα δουλεψει? Η να μείνω στον φούρνο? Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ταψί του φούρνου. Το τοποθετείς στην μέση και ανοίγεις τους πλαϊνούς καυστήρες 6
sndev Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 Δημοσ. 10 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) το ελληνικο οριμανσης που δειξα χθες δε ξερω τι φαση με τη κοκκινιλα , συνήθως στους 58 το οριζω κ ειναι κομπλε. τωρα λογο λιπους το αφησα 60 - κ εφτασε 63 . Φαινετε σαν 50 ΛΟΛ Επεξ/σία 10 Μαΐου 2021 από sndev 8
greenroadrunner Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 4 ώρες πριν, ilpapacha είπε Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ταψί του φούρνου. Το τοποθετείς στην μέση και ανοίγεις τους πλαϊνούς καυστήρες Μπράβο για το πόσο καθαρή δείχνει η ψησταριά σου. Έχω την 525SE περίπου ένα εξάμηνο και τα sear plates δεν θυμίζουν με τίποτα το αρχικό μεταλλικό χρώμα όσο και αν τα έχω καθαρίσει. Η επιφάνεια του καυστήρα της σούβλας έχει πάρει μια χρυσή πατίνα. Βαθύ καθάρισμα έχω κάνει δύο φορές χρησιμοποιώντας σπάτουλα και σφουγγαράκι κουζίνας από την τραχιά επιφάνεια με ζεστό νερό στα τοιχώματα του κάδου και στο καπάκι, πλύσιμο στο νεροχύτη σχάρες και sear plates. Βέβαια δεν έχω χρησιμοποιήσει καθόλου χημικά στο εσωτερικό της. Θα μπορούσες να μοιραστείς πως κάνεις τον καθαρισμό; Γιατί αν κρίνω από τη δικιά μου και αν η φωτογραφία δεν είναι από τότε κοντά που αγόρασες την ψησταριά, θα αρχίσω να πιστεύω ότι ψήνεις μόνο μπάμιες και τέτοια! 😋 2 ώρες πριν, sndev είπε το ελληνικο οριμανσης που δειξα χθες δε ξερω τι φαση με τη κοκκινιλα , συνήθως στους 58 το οριζω κ ειναι κομπλε. τωρα λογο λιπους το αφησα 60 - κ εφτασε 63 . Φαινετε σαν 50 ΛΟΛ Νομίζω φταίνε τα φίλτρα στη φωτογραφία σου... Με -30% στο saturation φαίνεται ωραιότατο medium! 5
ilpapacha Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, greenroadrunner είπε Μπράβο για το πόσο καθαρή δείχνει η ψησταριά σου. Έχω την 525SE περίπου ένα εξάμηνο και τα sear plates δεν θυμίζουν με τίποτα το αρχικό μεταλλικό χρώμα όσο και αν τα έχω καθαρίσει. Η επιφάνεια του καυστήρα της σούβλας έχει πάρει μια χρυσή πατίνα. Βαθύ καθάρισμα έχω κάνει δύο φορές χρησιμοποιώντας σπάτουλα και σφουγγαράκι κουζίνας από την τραχιά επιφάνεια με ζεστό νερό στα τοιχώματα του κάδου και στο καπάκι, πλύσιμο στο νεροχύτη σχάρες και sear plates. Βέβαια δεν έχω χρησιμοποιήσει καθόλου χημικά στο εσωτερικό της. Θα μπορούσες να μοιραστείς πως κάνεις τον καθαρισμό; Γιατί αν κρίνω από τη δικιά μου και αν η φωτογραφία δεν είναι από τότε κοντά που αγόρασες την ψησταριά, θα αρχίσω να πιστεύω ότι ψήνεις μόνο μπάμιες και τέτοια! 😋 Δεν είναι τόσο καθαρή...😁 Σαπούνι και σφουγγάρι δεν έχω βάλει ακόμα, στον κάδο. Η φωτό είναι από τις 28 Μαρτίου Το μόνο που έχω κάνει στον κάδο είναι ξύσιμο με πλαστική σπάτουλα, κι αυτό όχι λεπτομερές αλλά ούτε και με μεγάλη προσπάθεια Αυτή είναι από την Δευτέρα του Πάσχα Χρησιμοποιώ πολλές φορές την μαντεμένια πλάκα, προσωπικά έχω πάρει την μαμά όπου μπαίνει ακριβώς στην θέση της μιας σχάρας. Το θεωρώ το Νο1 αξεσουάρ που μπορεί κάποιος να πάρει. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2021 από ilpapacha 4 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Τοστ ο ένας, μπάμιες ο άλλος Ασε φιλε.... μεχρι και φακες εχω ζεστανει στη genesis χαχα! Ειχα βεβαια και κατι μπριζολες διπλα.... Επεξ/σία 11 Μαΐου 2021 από SagoniasSlutRos
giannislazy Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 49 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Το μόνο που έχω κάνει στον κάδο είναι ξύσιμο με πλαστική σπάτουλα, κι αυτό όχι λεπτομερές αλλά ούτε και με μεγάλη προσπάθεια Πολύ καλή η Ναπόλεον αλλα τα σημεία με κόκκινο κύκλο είναι που με δυσκολέυουν στην καθαριότητα λόγω περιορισμένης προσβασιμότητας. Πες πως έκανες να φύγει η μαυρίλα στα σημεία των πράσινων κύκλων ιδιαίτερα αριστερά? και πόση ώρα σου πήρε τέτοια προσπάθεια. 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 2 λεπτά πριν, giannislazy είπε Πολύ καλή η Ναπόλεον αλλα τα σημεία με κόκκινο κύκλο είναι που με δυσκολέυουν στην καθαριότητα λόγω περιορισμένης προσβασιμότητας. Kαι η δικη μου ετσι ειναι... πολυ δυσκολα μπαινεις εκει μεσα
giannislazy Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, SagoniasSlutRos είπε Kαι η δικη μου ετσι ειναι... πολυ δυσκολα μπαινεις εκει μεσα εγώ για εκεί έχω κάτι παλίες μπλούζες των παιδιών και τις κόβω λουρίδες και ότι πάρει το χέρι μου. τουλάχιστον τα πολλά λίπη. Δύσκολα σημεία ειδικά αν δεν βγάλεις καυστήρες
ilpapacha Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, giannislazy είπε Πολύ καλή η Ναπόλεον αλλα τα σημεία με κόκκινο κύκλο είναι που με δυσκολέυουν στην καθαριότητα λόγω περιορισμένης προσβασιμότητας. Πες πως έκανες να φύγει η μαυρίλα στα σημεία των πράσινων κύκλων ιδιαίτερα αριστερά? και πόση ώρα σου πήρε τέτοια προσπάθεια. Βασικά δεν έκανα τίποτα, απλά δεν είχε εκεί μαυρίλα. Το σημείο αυτό είναι στο κέντρο της ψησταριάς. Συνήθως ψήνω στις 2 άκρες αριστερά-δεξιά, όπου εκεί έχει μαυρίλα. Στην μέση βάζω τα ταψιά/γάστρες συνήθως, όπου μαγειρεύω/ψήνω με ανοικτούς μόνο τους ακριανούς καυστήρες. Σε περίπτωση σούβλας μπαίνει πάλι ταψί από κάτω, όπως στην παραπάνω φωτογραφία που έχω βάλει. Στα περισσότερα ψησίματα πάντως χρησιμοποιώ την μαντεμένια πλάκα. Στο κόκκινο κύκλο που έχεις εκεί που είναι η μπάρα που «ενώνει» τους καυστήρες και βοηθάει σε περίπτωση που σβήσει κάποιος (πχ από αέρα) να ανάψει ξανά, θα ήταν προτιμότερο να την ξεβιδώσεις ώστε να σου δώσει περισσότερο «χέρι» να καθαρίσεις το σημείο εκείνο. 3
greenroadrunner Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Πριν καμιά 30ρια σελίδες είχα γράψει για αναβάθμιση της πλαϊνής σχάρας για το infrared burner από μαντέμι σε ανοξείδωτη για Napoleon SE και ΧΤ. Μετά από μερικές χρήσεις στη δική μου SE, μπορώ να πω εκ του ασφαλούς ότι η ανοξείδωτη είναι σαφώς καλύτερη και στο ψήσιμο εκτός από το προφανές πλεονέκτημα στον καθαρισμό και τη συντήρηση. Τονίζω ότι αναφέρομαι σε infrared burner και όχι στον κύριο χώρο της ψησταριάς. Οι θερμοκρασίες μπορούν να ξεπεράσουν τους 900°C σύμφωνα με τον κατασκευαστή (δοκίμασα να μετρήσω με θερμόμετρο υπερύθρων που έχει όριο τους 650°C και μου βγάζει MAX). Με τη μαντεμένα σχάρα ορισμένες φορές μέχρι να πάρει την επιθυμητή κρούστα όλη την επιφάνεια του κρέατος, τα sear marks έβγαιναν τόσο έντονα που εύκολα μπορούσε να σου ξεφύγει και σχεδόν να πικρίσει. Η ανοξείδωτη έχει πιο ήπια μετάδοση θερμότητας στα σημεία επαφής και έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα με λιγότερη προσοχή. Το είχα διαβάσει αυτό για το μαντέμι αλλά το διαπίστωσα και από πρώτο χέρι. Μπορεί εκτός από το υλικό, για τα πιο επιθετικά sear marks να φταίει και το συγκεκριμένο σχήμα της σχάρας όπου η κάθε βέργα είναι τριγωνική, με μικρή επιφάνεια επάνω και μεγάλη κάτω ενώ η ανοξείδωτη έχει στρόγγυλες βέργες. Δείτε και στη φωτογραφία. Το βάρος τους επίσης είναι αισθητά διαφορετικό με πιο βαριά την μαντεμένια. Στο μόνο ίσως που υστερεί ελαφρώς το ανοξείδωτο είναι ότι αν έχει καθαριστεί πολύ καλά ή/και δεν έχει κάψει καλά η σχάρα, το κρέας μπορεί να κολλήσει για λίγο στην αρχή. Παραθέτω και όλο το συγκριτικό σε μια εικόνα: Για εμένα άξιζε το upgrade και προτείνω σε όποιον συμψήστη σκέφτεται για ανοξείδωτη σχάρα να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του (λέγεται ότι η γιορτή του ψήστη είναι η μοναδική κινητή εορτή που γιορτάζεται πολλές φορές το χρόνο 😄). 8
SagoniasSlutRos Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Χτες εκανα χρηση του σπρέι που πηρα για τη σχαρα. Ψεκασα τη σχαρα ολη πριν ψησω. Οταν αναψα την ψησταρια να ζεσταθει εβγαλε καπνα, οπως κανει βεβαια και καθε φορα που κανεις seasoning. Δοκιμασα να βαλω και οταν ειχε ζεσταθει η σχαρα και ηταν αναμενοι οι καυστηρες να δω κατα ποσο ευφλεκτο ειναι. Το εκανα με προσοχη εννοειται και οντως παιρνει και αυτο φωτια, ισως λιγοτερο απο το προηγουμενο βεβαια. Τωρα για το ψησιμο. Παιδια δεν κολλησε τπτ. Εκανα μερικα μπουτια κοτοπουλο χωρις πετσα που ειχα μαριναρει με μουσταρδα, λιγο λαδι και μπαχαρικα. Αλλες φορες κολλουσε (οχι με το αλλο σπρει). Και εκανα και ενα μπιφτεκι κοτοπουλο. Το μπιφτεκι ηθελε κοντρα για να το γυρισω, αφου γλυστρουσε πανω στη σχαρα. Σημερα το πρωι ειδα τη σχαρα και ειχε ενα ωραιο γυαλιστερο χρωμα. Οποτε πρωτη εμπειρια πολυ θετικη. Επισης δεν μυριζε καθολου και δεν αφησε καθολου γευση στο κρεας. Δοκιμασα χτες και το τηγανακι με τις τρυπες που ειχα παρει απο το λιντλ πριν 2 εβδομαδες να ψησω/σοταρω πιπεριες. Πολυ καλο και αυτο. Κανει τη διαδικασια πολυ πιο ευκολη απο το να τις βαλεις πανω στη σχαρα και να τις γυρνας μια μια προσεκτικα. Εκει απλα ανακατευεις. Δε νομιζω να εχει βεβαια καμια διαφορα απο απλο τηγανι, αλλα τελος παντων... 10
panos_ace Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 31 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Χτες εκανα χρηση του σπρέι που πηρα για τη σχαρα. Ψεκασα τη σχαρα ολη πριν ψησω. Οταν αναψα την ψησταρια να ζεσταθει εβγαλε καπνα, οπως κανει βεβαια και καθε φορα που κανεις seasoning. Δοκιμασα να βαλω και οταν ειχε ζεσταθει η σχαρα και ηταν αναμενοι οι καυστηρες να δω κατα ποσο ευφλεκτο ειναι. Το εκανα με προσοχη εννοειται και οντως παιρνει και αυτο φωτια, ισως λιγοτερο απο το προηγουμενο βεβαια. Τωρα για το ψησιμο. Παιδια δεν κολλησε τπτ. Εκανα μερικα μπουτια κοτοπουλο χωρις πετσα που ειχα μαριναρει με μουσταρδα, λιγο λαδι και μπαχαρικα. Αλλες φορες κολλουσε (οχι με το αλλο σπρει). Και εκανα και ενα μπιφτεκι κοτοπουλο. Το μπιφτεκι ηθελε κοντρα για να το γυρισω, αφου γλυστρουσε πανω στη σχαρα. Σημερα το πρωι ειδα τη σχαρα και ειχε ενα ωραιο γυαλιστερο χρωμα. Οποτε πρωτη εμπειρια πολυ θετικη. Επισης δεν μυριζε καθολου και δεν αφησε καθολου γευση στο κρεας. Δοκίμασα προχθές το πρώτο σπρέι που είχες προτείνει, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Απλώθηκε τσάκα τσάκα σε όλη την επιφάνεια, δεν κάπνισε (όπως το ηλιέλαιο) και τα κρέατα κυριολεκτικά γλιστράγανε στη σχάρα. Thanks για το info Φάνη! 2
Evgenios_V Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 Δημοσ. 11 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε Χτες εκανα χρηση του σπρέι που πηρα για τη σχαρα. Ψεκασα τη σχαρα ολη πριν ψησω. Οταν αναψα την ψησταρια να ζεσταθει εβγαλε καπνα, οπως κανει βεβαια και καθε φορα που κανεις seasoning. Δοκιμασα να βαλω και οταν ειχε ζεσταθει η σχαρα και ηταν αναμενοι οι καυστηρες να δω κατα ποσο ευφλεκτο ειναι. Το εκανα με προσοχη εννοειται και οντως παιρνει και αυτο φωτια, ισως λιγοτερο απο το προηγουμενο βεβαια. Τωρα για το ψησιμο. Παιδια δεν κολλησε τπτ. Εκανα μερικα μπουτια κοτοπουλο χωρις πετσα που ειχα μαριναρει με μουσταρδα, λιγο λαδι και μπαχαρικα. Αλλες φορες κολλουσε (οχι με το αλλο σπρει). Και εκανα και ενα μπιφτεκι κοτοπουλο. Το μπιφτεκι ηθελε κοντρα για να το γυρισω, αφου γλυστρουσε πανω στη σχαρα. Σημερα το πρωι ειδα τη σχαρα και ειχε ενα ωραιο γυαλιστερο χρωμα. Οποτε πρωτη εμπειρια πολυ θετικη. Επισης δεν μυριζε καθολου και δεν αφησε καθολου γευση στο κρεας. Δοκιμασα χτες και το τηγανακι με τις τρυπες που ειχα παρει απο το λιντλ πριν 2 εβδομαδες να ψησω/σοταρω πιπεριες. Πολυ καλο και αυτο. Κανει τη διαδικασια πολυ πιο ευκολη απο το να τις βαλεις πανω στη σχαρα και να τις γυρνας μια μια προσεκτικα. Εκει απλα ανακατευεις. Δε νομιζω να εχει βεβαια καμια διαφορα απο απλο τηγανι, αλλα τελος παντων... μιας και μιλάμε για το Mymarket εχει τυχει να δοκιμάσεις κρέας απο εκεί? Βλέπω οτι έχει black Angus Ιρλανδίας σε πολύ καλή τιμή...απλά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο... ΔΕΝ εχει τύχει να πάω να δώ απο κοντά αλλά αν αξίζει τον κόπο τοτε να μπώ στην διαδικασία...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα