Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dark_son20 είπε

πήρα την coral gas για το πάσχα, μαζί με την μεγαλύτερη πλακα, και με έβγαλε ασπροπρόσωπο!

τα παϊδάκια βγήκαν τρομερά! 

φαντάσου την άλλη μέρα έβαλε φίλος κάρβουνο και παϊδάκι και με χάλασε η γεύση τους :P

επίσης είναι τρομερά οικονομική στην κατανάλωση 

Τιμή φίλε πόσο έχει ?

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2256

  • ilpapacha

    2032

  • sndev

    1103

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ.
2 hours ago, x-tra said:

Τιμή φίλε πόσο έχει ?

55 πήρα το smart grill
38 την μεγαλύτερη πλακα σε προσφορα στον σκλαβενιτη 
και 45 την μπουκάλα, που πρακτικά τα 15 είναι προϊόν και τα 30 είναι το χρησιδάνειο της μπουκάλας

Δημοσ.
13 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

ΚοΤοσουβλι σήμερα

 

Δείχνει λαχταριστο...

Αν θέλεις να μας πεις χρόνο που πήρε και θερμοκρασία ψησίματος...

 

Επίσης είχες κανένα νεότερο από τον διαγωνισμό με την σούβλα...?

Δημοσ.
Στις 8/5/2021 στις 11:24 ΠΜ, MANOLIS33 είπε

Καλημέρα !

Ανεβάζω τη λύση που διαλεξα για DIY_σούβλα:

Βάση για moter μεταλλική ανοίγματος 6,6cm ανάποδο Π, amazon.de 12€ (incl μτφρκ, παράδοση 13days, όπως θα δείτε έχει αυτιά που εφαρμόζει συρταροτά το moter)

Moter 4W για 8mm σούβλα τετραγωνη Μανινος Περιστέρι 18€ (γυρίζει πάνω από 5kg, βαρος συσκευής 530gr)

Σούβλα 8mm 105cm τετράγωνη, στρογγυλεμένη στον τορνο στα σημεία που ακουμπάει στο bbq 17€.

Το όλον 47€.

Ακολουθούν ντοκουμέντα και μια φωτό από τον χθεσινό καθιστό βασιλια !

rsz_20210507_170627.jpg

rsz_20210507_170643.jpg

rsz_120210508_103527.jpg

rsz_20210508_103459.jpg

rsz_20210508_103513.jpg

Screenshot_20210508-103745_Amazon Shopping.jpg

rsz_20210507_144707.jpg

To κοτόπουλο φαίνεται εξαιρετικό. Πόση ώρα το αφησες; και τι μαριναδα/μπαχαρικά έβαλες;

Δημοσ.

Παιδιά επειδή σκέφτομαι για αγορά ενός 2ου bbq. Αυτήν την στιγμή έχω μια Vanward Majesty με 3 καυστήρες  την οποία την έχω εδώ και 8 χρόνια. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος αν και το μόνο πρόβλημα είναι που στάζει λίπος κάτω στο πάτωμα. Με κάποιες πατέντες που έκανα σχεδόν μηδενίστηκε το στάξιμο αλλά λόγω ότι θα την πάω στο εξοχικό έλεγα να πάρω κάτι καλύτερο μεταξύ weber 310, broil king 320 ή napoleon 425. Υπάρχει περίπτωση κάποια από αυτές να στάζει από τον κάδο ή το ταψάκι; Σε ποιά περίπου να κινηθώ από ευκολία στο θέμα καθαρισμού;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, jimsiv είπε

Παιδιά επειδή σκέφτομαι για αγορά ενός 2ου bbq. Αυτήν την στιγμή έχω μια Vanward Majesty με 3 καυστήρες  την οποία την έχω εδώ και 8 χρόνια. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος αν και το μόνο πρόβλημα είναι που στάζει λίπος κάτω στο πάτωμα. Με κάποιες πατέντες που έκανα σχεδόν μηδενίστηκε το στάξιμο αλλά λόγω ότι θα την πάω στο εξοχικό έλεγα να πάρω κάτι καλύτερο μεταξύ weber 310, broil king 320 ή napoleon 425. Υπάρχει περίπτωση κάποια από αυτές να στάζει από τον κάδο ή το ταψάκι; Σε ποιά περίπου να κινηθώ από ευκολία στο θέμα καθαρισμού;

Αναφέρεσαι σε Weber spirit II 310, Broil King Royal/Monarch 320 και σε Napoleon Rogue 425; Εάν ναι, τότε δεν υπάρχει κάποιο θέμα με το να στάζουν λίπη για Weber και Napoleon, τουλάχιστον. Για broil king έχει αναφερθεί κάτι αντίστοιχο 

Ίσως οι @koklas και @costas_ μπορέσουν να σου δώσουν παραπάνω πληροφορίες.

Από την στιγμή που είσαι διατεθειμένος να δώσεις το ποσό για Napoleon Rogue 425, αυτή είναι η καλύτερη επιλογή. Ο κάδος είναι λείος, όπου βοηθάει περισσότερο στο καθάρισμα, και έχει την καλύτερη συνολικά εγγύηση.

 

Βάζω κι ένα ενδιαφέρον βιντεάκι για όσους έχουν θέματα με χαμηλές θερμοκρασίες στην ψησταριά

 

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 4
Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Εχει κάποιος απο εσάς άποψη για της ψησταριές Bormann? πχ αυτήν: https://www.you.gr/kipos-ergaleia-diy/psistaries-bbq/psistaries-ygraeriou-1/psistiera-ugraeriou-me-4-1-kafstires-bormann-bbq41. Δεν εχω ψήσει και δεν εχω φάει ποτέ σε σπίτι με ψησταριά αερίου αλλα θέλω να αποκτήσω μια για την ευκολία της και την καθαρότητα της. Υπάρχει ψησταριά χτιστή με κάρβουνο αλλά την χρησιμοποιώ σπάνια λόγω χρόνου και κάπνας. Ευχαριστώ!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Evgenios_V είπε

Αν θέλεις να μας πεις χρόνο που πήρε και θερμοκρασία ψησίματος...

Το είχα στο low όλους τους καυστήρες, ήταν γύρω στους 200-220 αν θυμάμαι, και όταν έπιασε 75 βαθμούς το κρέας δυνάμωσα την ένταση στο φουλ να πάρει λίγο καλύτερο χρώμα.

 

1 ώρα πριν, Evgenios_V είπε

Επίσης είχες κανένα νεότερο από τον διαγωνισμό με την σούβλα...?

Μου είπαν ότι είναι σε έλλειψη η σούβλα, οπότε περιμένω να δω.

23 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Αναφέρεσαι σε Weber spirit II 310, Broil King Royal/Monarch 320 και σε Napoleon Rogue 425; Εάν ναι, τότε δεν υπάρχει κάποιο θέμα με το να στάζουν λίπη για Weber και Napoleon, τουλάχιστον. Για broil king έχει αναφερθεί κάτι αντίστοιχο 

Πέρασα σήμερα από πρακτικερ και κοίταζα ψησταριές. Βάση της εμπειρίας που έχω, θα ξαναπώ ότι στα 600€ range, δεν έχει αντίπαλο η spirit. Δεν έχω πετύχει Napoleon όμως ακόμα να δω από κοντά. Είχε κάποιες εκεί το πρακτικερ και όλες είχαν ελαττώματα. Μια jamestown μου φάνηκε ενδιαφέρουσα Όταν πήγα να την ανοίξω, αλλά μετά την είδα μέσα που ήταν από λεπτή λαμαρίνα με τρύπες. Το καπάκι ήταν αντίστοιχου βάρους με τη σπιριτ, αλλά όλα τα άλλα χαμηλότερου επιπέδου. 

Και βλέπεις και δίπλα στη spirit τη genesis και καταλαβαίνεις πάλι τη διαφορά.

Ψάχνω να δω και Napoleon από κοντά τώρα να έχω άποψη.

  • Like 5
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ψάχνω να δω και Napoleon από κοντά τώρα να έχω άποψη.

Από την στιγμή που θέλει/μπορεί να διαθέσει το ποσό για την 425, αυτή είναι η καλύτερη επιλογή. Για το μέχρι 600€, το έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι η 310 είναι η καλύτερη επιλογή αντίστοιχα.

Από την στιγμή που είσαι Αττική, πήγαινε από την αντιπροσωπεία (https://homing.gr). Πέρασα χθες από εκεί να πάρω κάτι αξεσουάρ/αναλώσιμα που ήθελα και να κάνω μια κουβέντα για μια 2η ψησταριά που θέλω. Έχει όλη την γκάμα στημένη στην έκθεση, οπότε θα έχεις καλύτερη άποψη για την κατασκευή και τις διαφορές από σειρά σε σειρά.

  • Like 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, chaleas είπε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Εχει κάποιος απο εσάς άποψη για της ψησταριές Bormann? πχ αυτήν: https://www.you.gr/kipos-ergaleia-diy/psistaries-bbq/psistaries-ygraeriou-1/psistiera-ugraeriou-me-4-1-kafstires-bormann-bbq41. Δεν εχω ψήσει και δεν εχω φάει ποτέ σε σπίτι με ψησταριά αερίου αλλα θέλω να αποκτήσω μια για την ευκολία της και την καθαρότητα της. Υπάρχει ψησταριά χτιστή με κάρβουνο αλλά την χρησιμοποιώ σπάνια λόγω χρόνου και κάπνας. Ευχαριστώ!

Ίσως οι @vforvaggelis και @paylidis μπορούν να σου δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τις Bormann.


Δες μια και τις Naterial Kenton του Leroy Merlin

  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι στην ομάδα σαν κάτοχος broil king πλέον.

θα ήθελα για άλλη μια φορά τα φώτα σας για κάποια πράγματα.

αρχικα θέλω συμβουλές ψησίματος για θρύψαλο-καλαμάρι και χταπόδια στην σχάρα.

δυστυχως μετά από κάποια ψησιματα σε μπιφτέκι λουκάνικα αντιμετώπισα πολυ θέμα με αναφλέξεις και έχω στραφεί προς αναζήτησή μαντεμενιας πλάκας. Τι κάνετε για να τις αποφύγετε; Ίσως της broil king που κάθεται ακριβώς στη θέση της σχάρας να μου έχει γυαλίσει αλλά είναι αρκετά τα χρήματα..

εχω βέβαια μεμβράνη ψησίματος αλλά δε ξέρω με φοβίζει λίγο μη ξεφύγω σε θερμοκρασία και την κάψω.όποτε μέχρι τώρα την χρησιμοποιώ όταν ψάξω κανένα ψαράκι και μένει και καθαρή η σχάρα..

τελος με ενδιαφέρει να πειραματιστώ με πίτσες. 
επομενως οποιαδήποτε δοκιμασμένη λύση σε μαντμενια πλάκα και πέτρα θα ήταν ευπρόσδεκτη.

το bbq είναι το broil king gem 340

Δημοσ.

Καλησπέρα,

καλορίζικη η ψησταριά! Να την χαρείς όσο μπορείς!

Μην αποθαρρύνεσαι από τις αναφλέξεις, είναι αρκετά συνηθισμένες. Στις ΒΚ ίσως λίγο περισσότερο από όσο βλέπω εδώ και ξέρω από γνωστούς, υποθέτω λόγω του flav-r-wave. Πρέπει να το καθαρίζεις ίσως πιο συχνά, ιδίως μετά από λιπαρά ψησίματα. Τα λουκάνικα είναι κατεξοχήν τέτοιο φαγητό, οπότε αναφλέξεις θα είχες και κατά την διάρκεια ψησίματός τους και μετά στα επόμενα φαντάζομαι. Δοκίμασε επίσης να ψήνεις με χαμηλότερη ένταση αν δεν έχεις καμιά μοσχαρίσια που την θέλεις το πολύ medium.

Για την μεμβράνη δεν ξέρω, την φοβάμαι και δεν θα την χρησιμοποιούσα. Η πλάκα είναι πολύ καλύτερη λύση, μην ξεχνάς όμως ότι εκεί τα ψητά θα τηγανίζονται - ψήνονται ουσιαστικά στα λίπη τους.

Για χταπόδι νομίζω κάποιος εδώ είχε ανεβάσει παλιότερα έναν τρόπο ψησίματος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μιας κ επιασε ζεστη κ ανοιξα το εξοχικο να ξανα πω ποσο βολικη ειναι η naterial στο καθαρισμα.

3ς μερες την ελιωσα στο ψήσιμο με χοιρινα μοσχαρισιες κεμπαμπ  κοτοπουλο κ σημερα που επρεπε να πλυθει κ να μπει στη θεση της γινανε ολα πολυ ευκολα σχαρες καδος ανακλαστηρες κτλ.

θερμοκρασιες ομοιομορφια κτλ θα ξαναπω ΓΤΠ αλλα για τη δουλεια της εκεί που νε τα είδη κρεατων που φτιαχνω εκεί  κ τα λευτα της ειναι αψογη.

Επεξ/σία από sndev
  • Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...