paylidis Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 24 λεπτά πριν, zeys13 είπε Να ρωτήσω και εγώ και ρε παιδιά τους γνώστες. Έχω μια ψησταριά υγραερίου αγορασμενη από το lidl την είχε πάρει φίλος εψησε 3-4 φορές δεν του άρεσε και μου την χάρισε.Η αξία της ήταν πρεπει να ήταν γύρω στο100αρικο. Οι οδηγίες της λοιπόν λένε ότι την ζεστενεις για 10 15 λεπτά και μετά την χαμηλώνεις και ψήνεις. Ε οπότε το έχω κάνει έχω κάνει 30 ώρες να ψήσω, και χωρίς καλά αποτελέσματα. Μερικές φορές που την έχω στο τέρμα έχω ψήσει αρκετά καλύτερα. Για πείτε λοιπόν πως πρέπει να ψήνουμε στις ψησταριές υγραερίου; η έχει να κάνει μόνο ρόλο ότι η συγκεκριμένη είναι της πλάκας; και σίγουρα δε μπορεις να βάλεις να ψησεις πάνω από τον ανακλαστήρα τουλάχιστον στη συγκεκριμένη. Και στο τέλος λέει ότι θέλει και κάψιμο άδεια ένα 10 λεπτό. στο τερμα μονιμα... εκτος αν βαζεις κατι ευαισθητο
zeys13 Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 Άρα οι οδηγίες είναι ότι να ναι. Ευαίσθητο εννοούμε ψάρι πχ;
zio10 Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 Τη διαφορά στο κάρβουνο εκτός από τη θερμοκρασία η κάπνα δεν την κάνει κυρίως; Με τις υγραερίου έχεις την θερμοκρασία αλλά δεν έχεις την κάπνα, άρα λογικά δεν μπορεί να είναι η ίδια γεύση. Έτσι δεν είναι;
paylidis Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 6 λεπτά πριν, zeys13 είπε Άρα οι οδηγίες είναι ότι να ναι. Ευαίσθητο εννοούμε ψάρι πχ; Ε ναι. 5 λεπτά πριν, zio10 είπε Τη διαφορά στο κάρβουνο εκτός από τη θερμοκρασία η κάπνα δεν την κάνει κυρίως; Με τις υγραερίου έχεις την θερμοκρασία αλλά δεν έχεις την κάπνα, άρα λογικά δεν μπορεί να είναι η ίδια γεύση. Έτσι δεν είναι; Πάλι έχει καπνά αλλά από τα λίπη που καίγονται. Εντάξει κάρβουνο δεν είναι αλλά πλησιάζουν πολύ και σίγουρα συμβιβάζομαι λόγω εύκολιας πάνω από όλα 2
zio10 Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 Δεν έχει τύχει να δοκιμάσω σε υγραέριο, δεν έχει κανένας γνωστός!
zeys13 Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 Εγώ πιστεύω πάντως ότι αν δεν στο πουν δύσκολα θα το καταλάβεις ότι δεν είναι κάρβουνο. Μόνο αν είσαι πολύ γκουρού στο ψήσιμο. 1
tyf Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Στις 5/5/2018 στις 10:53 ΜΜ, zio10 είπε Τη διαφορά στο κάρβουνο εκτός από τη θερμοκρασία η κάπνα δεν την κάνει κυρίως; Με τις υγραερίου έχεις την θερμοκρασία αλλά δεν έχεις την κάπνα, άρα λογικά δεν μπορεί να είναι η ίδια γεύση. Έτσι δεν είναι; καταρχην το καρβουνο δεν εχει μυρωδια ξυλου να δωσει στο μαγειρεμα. ειδικα οταν αναβει σωστα δεν καπνιζει καθολου. αν καπνιζει το καρβουνο τοτε δεν εχει αναψει καλα και βγαζει μονοξειδιο που ειναι δηλητηριο. ενα κολπο αν θελεις στην υγραεριου να δωσεις μυρωδια στο ψητο ειναι να ριξεις ας πουμε δεντρολιβανο επανω στους φλογοκρυπτες που εχει κατω απο την σκαρα ωστες να δωσουν επιπλεον αρωμα στο κρεας. επισης τα μυρωδικα κανουν δουλεια επανω στο κρεας. επισης αν εχεις ψησταρια με καπακι οπως οι ακριβες μπορεις να βαλεις και ενα δοχειο με νερο και καποιο κομματι ξυλου μεσα οπως κανουν οι αμερικανει σε καποια καπνιστα (τα οποια βεβαια ψηνονται πολυ ωρα) γενικα ο μυθος υγραεριο / καρβουνο ειναι σαν το παλιο , αμαξι χωρις abs σταματαει καλυτερα... 1 1
zio10 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 9 λεπτά πριν, tyf είπε καταρχην το καρβουνο δεν εχει μυρωδια ξυλου να δωσει στο μαγειρεμα. ειδικα οταν αναβει σωστα δεν καπνιζει καθολου. αν καπνιζει το καρβουνο τοτε δεν εχει αναψει καλα και βγαζει μονοξειδιο που ειναι δηλητηριο. ενα κολπο αν θελεις στην υγραεριου να δωσεις μυρωδια στο ψητο ειναι να ριξεις ας πουμε δεντρολιβανο επανω στους φλογοκρυπτες που εχει κατω απο την σκαρα ωστες να δωσουν επιπλεον αρωμα στο κρεας. επισης τα μυρωδικα κανουν δουλεια επανω στο κρεας. επισης αν εχεις ψησταρια με καπακι οπως οι ακριβες μπορεις να βαλεις και ενα δοχειο με νερο και καποιο κομματι ξυλου μεσα οπως κανουν οι αμερικανει σε καποια καπνιστα (τα οποια βεβαια ψηνονται πολυ ωρα) γενικα ο μυθος υγραεριο / καρβουνο ειναι σαν το παλιο , αμαξι χωρις abs σταματαει καλυτερα... Έχει μια χαρακτηριστική γεύση το κάρβουνο και η σούβλα. Είχα την εντύπωση ότι είναι από τον καπνό. (Μιλάω για ξυλοκάρβουνα και απ' όσο έχω δει καπνίζουν. Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλα κάρβουνα που δεν καπνίζουν).
phanispal Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Πάντως για την ηλεκτρική που παραθέτω πιο πάνω, λένε (ακόμα και ο κατασκευαστής της) ότι το κόλπο είναι να κλείνεις το καπάκι. Φαντάζομαι ότι με τόσο λίγο κενό που έχει όταν την καπακώνεις, η κάπνα απ' το λίπος θα «ποτίζει» το κρέας, και ίσως έτσι έχει το αποτέλεσμα που λένε.
Aprilis Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Η διαφορά του BBQ από το γκριλ είναι ότι η φωτιά έρχεται από κάτω. Τη νοστιμιά την δίνουν τα λίπη που στάζουν, καίγονται και το κρέας ψήνεται στις αναθυμιάσεις των καμένων λιπών του. Ανεξαρτήτως από το είδος του καυσίμου (κάρβουνο ή αέριο). Αν σ' αυτό προσθέσεις την ευκολία, ταχύτητα, καθαριότητα και μικρό κόστος καυσίμου, τότε τα πλεονεκτήματα του αερίου σε σχέση με το κάρβουνο είναι πολύ περισσότερα. Και μιλάμε πάντα για επώνυμες, καλές κατασκευές και ας είναι ακριβές. Θα τα βγάλουν τα λεφτά τους από τα πολλά χρόνια που θα τις χαίρεστε. Επεξ/σία 9 Μαΐου 2018 από Aprilis
billias7815 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Για να απαντήσω στον φίλο που ανέφερε εκείνο το γκριλ του Κλαπάκη ..την έχει αγοράσει ο πεθερός μου...στην αρχή είχα ρίξει πολύ δούλεμα λόγω των μάρκετιγκ φράσεων της ψησταριάς ...αλλά πολύ δούλεμα...ΟΜΩΣ αν κάποιος μάθει τους χρόνους για το κάθε κρέας-ψάρι μπορώ να πώ ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ κοντά σε αυτό που διαφημίζει ..περίπου 60-70% στο κάρβουνο.Ξαναλέω ότι αν δεν κρίνεις τα"πες το και στους φίλους σου" είναι μια αξιόλογη ψησταριά σαν αποτέλεσμα αν και ακριβή για αυτό που είναι. Επεξ/σία 29 Μαΐου 2018 από billias7815 1
phanispal Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Έχεις δοκιμάσει δηλαδή να φανταστώ. Πόσες φορές; Την ψήνω (no pun intended), ειδικά μετά το post σου, καθώς είπα και πιο πάνω ότι δε μ' ενδιαφέρει να κάνω barbeque για ένα λόχο, να γυρνάω απ' τη δουλειά και να ψήνω μία, άντε δύο μπριζόλες θέλω, απλά στο φούρνο χάνουν πολύ, ακόμα και στη λειτουργία grill.
billias7815 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Όπως είπα την έχει ο πεθερός μου , δεν την έχω εγώ για να σου πώ περισσότερες πληροφορίες αλλά προσωπικά έχω ψήσει 2 φορές μπριζόλες και έχω δοκιμάσει φαγητό (κρέας και ψάρι) καμιά 30ρια φορές μπορεί και παραπάνω...το αποτέλεσμα σε όλες τις περιπτώσεις ήταν άψογο.Απλά από ότι κατάλαβα πρέπει να βρείς από μόνος σου τους χρόνους.Ξαναλέω βέβαια ότι για μένα είναι ακριβή, καθώς στα ίδια περίπου λεφτά παίζουν και υγραερίου απλές που για την δουλειά που τις θες είναι μια χαρα.Ελπίζω να βοήθησα. Επεξ/σία 30 Μαΐου 2018 από billias7815
skoudinio Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Καλημέρα παιδιά ξεθάβω θέμα μιας και πλησιάζει η Τσικνοπέμπτη και βλέπω από άλλο site στην προσφορες για ψησταρια υγραερίου. Εγώ προσωπικά απεκλεισα αυτή του πρακτικερ γιατί είπα να πάρω κάτι καλύτερο. Έβλεπα την https://www.skroutz.gr/s/8962206/Vanward-Majesty-S.html. Την έχει κανένα μέλος? Αξίζει να πάω σε broil king η campingaz..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα