tutuyo Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Λοιπόν εχω να παρατηρήσω οτι προσωπικά εχω βρει την υγεια μου με αντικολλητικη μεμβρανη ειδικά σε κρεατα με πολυ μαριναδα η ιδιαιτερα παχια, οπως λουκάνικα πχ, γλυτωνεις όλα τα λιπη και τις αναφλεξεις Πολύ σπάνια πλέον θα ψησω χωρίς μεμβράνη 1
Athanasop Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Καλησπέρα Για την kenton naterial 4b που κατέφθασε τη φιάλη υγραερίου να πάρω;
Evgenios_V Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 56 λεπτά πριν, tutuyo είπε Λοιπόν εχω να παρατηρήσω οτι προσωπικά εχω βρει την υγεια μου με αντικολλητικη μεμβρανη ειδικά σε κρεατα με πολυ μαριναδα η ιδιαιτερα παχια, οπως λουκάνικα πχ, γλυτωνεις όλα τα λιπη και τις αναφλεξεις Πολύ σπάνια πλέον θα ψησω χωρίς μεμβράνη προσωπικά δεν μπορώ να ξεπεράσω οτι με τις μεμβράνες, χωρίς να εχω χρησιμοποιησει αλλά απο αυτά που αντιλαμβάνομαι και τελικά με αποτρέπουν στο να τις χρησιμοποιήσω, στην ουσία ψήνεις πάνω σε ενα υλικό και οχι σχάρα με οτι συνέπειες μπορεί να εχει αυτό: 1. Τυχον θέματα με αναθημιάσεις / χημικά απο την ίδια την μεμβράνη 2. Ο τρόπος ψησίματος δεν ειναι ακριβώς σχάρα δλδ να φευγουν τα περισσευουμενα υγρά μοιάζει ποιο πολύ με τηγάνισμα χωρις φυσικά το λαδι αλλά δεν θα ειχε πχ το ίδιο αποτελεσμα με ενα σχαροτίγανο ? 4
tutuyo Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 6 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε προσωπικά δεν μπορώ να ξεπεράσω οτι με τις μεμβράνες, χωρίς να εχω χρησιμοποιησει αλλά απο αυτά που αντιλαμβάνομαι και τελικά με αποτρέπουν στο να τις χρησιμοποιήσω, στην ουσία ψήνεις πάνω σε ενα υλικό και οχι σχάρα με οτι συνέπειες μπορεί να εχει αυτό: 1. Τυχον θέματα με αναθημιάσεις / χημικά απο την ίδια την μεμβράνη 2. Ο τρόπος ψησίματος δεν ειναι ακριβώς σχάρα δλδ να φευγουν τα περισσευουμενα υγρά μοιάζει ποιο πολύ με τηγάνισμα χωρις φυσικά το λαδι αλλά δεν θα ειχε πχ το ίδιο αποτελεσμα με ενα σχαροτίγανο ? Οχι δεν ειναι τηγανισμα σε καμια περιπτωση. Ειναι το ιδιο ακριβως ψησιμο με τις γραμμες της σχαρας και την ιδια γευση. Απλα μεταξυ της σχαρας παρεμβαλεται αυτο το θερμοαγωγιμο υλικο ωστε να συγκρατουνται οι σαλτσες. Οπως και σε ενα φουρνο η σε ενα τηγανι ψηνεις πανω σε ενα υλικο και οχι στο ματι η στην αντισταση Μια επωνυμη μεμβρανη (οπως αυτη που ανεφερα παραπανω) εχει FDA εγκριση και δεν ειναι τοξικη Απο εκει και περα ειναι και θεμα βολης/επιλογης. 3
SagoniasSlutRos Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Μόλις τώρα, tutuyo είπε Οχι δεν ειναι τηγανισμα σε καμια περιπτωση. Ειναι το ιδιο ακριβως ψησιμο με τις γραμμες της σχαρας και την ιδια γευση. Απλα μεταξυ της σχαρας παρεμβαλεται αυτο το θερμοαγωγιμο υλικο ωστε να συγκρατουνται οι σαλτσες. Οπως και σε ενα φουρνο η σε ενα τηγανι ψηνεις πανω σε ενα υλικο και οχι στο ματι η στην αντισταση Μια επωνυμη μεμβρανη (οπως αυτη που ανεφερα παραπανω) εχει FDA εγκριση και δεν ειναι τοξικη Απο εκει και περα ειναι και θεμα βολης/επιλογης. Αυτο λεει, οτι δεν φευγουν τα λιπη, οποτε στην ουσια τηγανιζεις το κρεας στα λιπαρα του που παραμενουν εκει. Γιατι να μην παρεις λοιπον μια μαντεμενια πλακα που σιγουρα ειναι πιο ασφαλης και θα σου μεινει και μια ζωη; 7 1
Costanzo Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 και για μενα οι μεμβρανες ειναι επιλογη με ρισκο: σιγουρα εχουν εγκριση (οπως και τα τεφλον στα τηγανια) αλλα και ποσα αλλα ειχαν εγκριση στο παρελθον μεχρι να ανακληθει? Δεδομενου οτι υπαρχει και οριο στη θερμοκρασια που δεν πρεπει να ξεπεραστει (και ποτε δεν ξερεις αν τοπικα καπου την εχεις ξεπερασει), προτιμω το μαντεμι κι ας εχω αναφλεξεις. 2
Rabbit30 Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Εγω παντως εχω ψήσει τα παντα(εκτός προβατινας) και με μαρινάδα και οι αναφλέξεις ειναι πολυ λιγες και χωρις να μου δημιουργούν πρόβλημα. Όπως εχουν αναφέρει και εδω δεν θελει πολλα γυρίσματα και εννοείται το καπακι πάντα κλειστο
gdeli Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Έχω κι εγώ τους ίδιους ενδοιασμούς για τις μεμβράνες, και γενικώς για τα αντικολλητικά. Οι εγκρίσεις που δίνονται αφορούν σε σωστή χρήση με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Επειδή ποτέ δεν ξέρω ακριβώς τι θερμοκρασίες αναπτύσσονται στις σχάρες και επειδή αν αρχίσει να χαλάει δεν φαίνεται, προτιμώ τα μαντέμια που είναι ασφαλή. Όσο για το λίπος, εφόσον δεν φεύγει αλλά παραμένει εκεί, τότε είναι ψήσιμο στο λίπος. Πιο γευστικό λογικά, αλλά σίγουρα περισσότερο ανθυγιεινό. 3
zanskou Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 για ποιο λόγο να μην επενδύσει κάποιος σε μια μαντεμένια πλάκα ; οκ, η διαφορά κόστους ειναι ενα θέμα αλλά το μαντέμι σου μένει μια ζωή και μπορείς να κάνεις τα πάντα. 2
gdeli Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Νομίζω και οι μεμβράνες δεν είναι φτηνές, άσε που πρέπει να τις αντικαθιστάς όταν φθείρονται, κάτι που δεν συμβαίνει ποτέ στο μαντέμι 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 27 λεπτά πριν, Costanzo είπε και για μενα οι μεμβρανες ειναι επιλογη με ρισκο: σιγουρα εχουν εγκριση (οπως και τα τεφλον στα τηγανια) αλλα και ποσα αλλα ειχαν εγκριση στο παρελθον μεχρι να ανακληθει? Δεδομενου οτι υπαρχει και οριο στη θερμοκρασια που δεν πρεπει να ξεπεραστει (και ποτε δεν ξερεις αν τοπικα καπου την εχεις ξεπερασει), προτιμω το μαντεμι κι ας εχω αναφλεξεις. Πολυ σωστα. Η θερμοκρασια που αναπτυσεται πανω στη μαντεμενια σχαρα ειναι πολυ μεγαλυτερη απο αυτη που λεει το θερμομετρο του καδου. Οποτε αν ακουμπαει εκει η μεμβρανη γινεται αυτοματα ακαταλληλη. Εκτος αν καθεται καποιος με λειζερ θερμομετρο να μετραει ποτε θα φτασει το μαντεμι 280C (περιπου οπως λεει και ο κατασκευαστης) και να σταματησει εκει για να βαλει τη μεμβρανη. 2
zanskou Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 34 λεπτά πριν, Costanzo είπε προτιμω το μαντεμι κι ας εχω αναφλεξεις. με μαντεμι πώς έχεις καταφέρει να έχεις αναφλέξεις ; μαντεμένια σχάρα εννοείς λογικά ; όχι πλακα 1
toxotis67 Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Καλησπέρα. Έχω βρει αυτές τις σχάρες από ανοξείδωτο ατσάλι για τη Weber spirit ii e310. Είμαι περίεργος να δω πόσο θα είναι το κόστος των μεταφορικών για Ελλάδα, μέσω του ESHOPWEDROP. Όμως για να υπολογίσει μεταφορικά, ζητάει διαστάσεις και βάρος προϊόντων, που δεν βλέπω να αναφέρεται. Τ έχει κανείς αντιμετωπίσει; Είμαι περίεργος να δω πόσο θα βγάλει. https://www.grillparts.com/grill-grates/?product_id=7586 1
ilpapacha Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 13 λεπτά πριν, toxotis67 είπε Καλησπέρα. Έχω βρει αυτές τις σχάρες από ανοξείδωτο ατσάλι για τη Weber spirit ii e310. Είμαι περίεργος να δω πόσο θα είναι το κόστος των μεταφορικών για Ελλάδα, μέσω του ESHOPWEDROP. Όμως για να υπολογίσει μεταφορικά, ζητάει διαστάσεις και βάρος προϊόντων, που δεν βλέπω να αναφέρεται. Τ έχει κανείς αντιμετωπίσει; Είμαι περίεργος να δω πόσο θα βγάλει. https://www.grillparts.com/grill-grates/?product_id=7586 https://www.abt.com/Weber-Gourmet-BBQ-System-Cooking-Grates-7586/p/120744.html https://www.weber.com/US/en/grills/gas-grills/gas-replacement-parts/cooking-grates/7586.html 2
toxotis67 Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, ilpapacha είπε https://www.abt.com/Weber-Gourmet-BBQ-System-Cooking-Grates-7586/p/120744.html https://www.weber.com/US/en/grills/gas-grills/gas-replacement-parts/cooking-grates/7586.html Είσαι πολύ ωραίος, σε ευχαριστώ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα