Evgenios_V Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Σούβλα quest συνέχεια... Ολοκληρώθηκε το πρότζεκτ... Κόστος 10ε μοτέρ, 7.5ε σούβλα 1μ, 1ε γωνίες, 1ε (Μαξ) βίδες κτλ, 2ε πιρουνες, 2ε μεταφορικά, 0ε ρεταλι ξύλου... Σύνολο 23.5ε 5
SagoniasSlutRos Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Κλείνει το καπάκι έτσι με τις βίδες που εξέχουν? 22 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Μια άλλη λύση είναι να ζητήσετε από τον χασάπη σας, να σας προμηθεύσει με χοιρινό λίπος. Υπάρχει η πιθανότητα να σας το δώσει και χωρίς χρέωση, εφόσον είστε τακτικός πελάτης, ή με μια πολύ χαμηλή. Ενδεικτικά παραδείγματα κρεοπωλείων https://www.siakos.gr/choirino/lipos-choirino https://www.kreata.eu/PARAPROIONTA/CHOIRINO-LIPOS-p167c67 Ακολουθώντας την παρακάτω, απλή, συνταγή φτιάχνεται το δικό σας λαρδί που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το seasoning https://www.mamangelic.com/blog/gr/categories/basic-recipes/lard Δεν χρειάζεται καν να κάνουμε λαρδι. Όταν είναι καυτό το μαντεμι αν περάσουμε από πάνω το λίπος με μια τσιμπίδα, κάνει πολύ καλή δουλειά! Βέβαια το λαρδι κάνει καλή δουλειά για τηγάνισμα κλπ Επεξ/σία 25 Απριλίου 2021 από SagoniasSlutRos 2
ηνίοχος Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 1 λεπτό πριν, Evgenios_V είπε Σούβλα quest συνέχεια... Ολοκληρώθηκε το πρότζεκτ... Κόστος 10ε μοτέρ, 7.5ε σούβλα 1μ, 1ε γωνίες, 1ε (Μαξ) βίδες κτλ, 2ε πιρουνες, 2ε μεταφορικά, 0ε ρεταλι ξύλου... Σύνολο 23.5ε Πολύ φοβάμαι πως όταν βαρύνει θα έχει αντίσταση από τη μεριά που έχει το ξύλο , βάλε μια λαμαρίνα (ιδανικά θα ήταν από τεφλόν ) ακόμη θα βοηθήσει πολύ εάν βάλεις μια μουφα κάτι σαν δαχτυλίδι δλδ έτσι ώστε να την κυλινδρική χωρίς να την τροχισεις 1
ilpapacha Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 10 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Κλείνει το καπάκι έτσι με τις βίδες που εξέχουν? Δεν χρειάζεται καν να κάνουμε λαρδι. Όταν είναι καυτό το μαντεμι αν περάσουμε από πάνω το λίπος με μια τσιμπίδα, κάνει πολύ καλή δουλειά! Βέβαια το λαρδι κάνει καλή δουλειά για τηγάνισμα κλπ Ανέφερα το λαρδί επειδή μπορείς να το βάλεις σε ένα βάζο και να το αποθηκεύσεις πιο εύκολα.
Evgenios_V Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 @ηνίοχος Ήταν ακριβώς αυτό που φοβόμουν και εγώ, έτσι λοιπόν κάθησα κανένα 10λεπτο και πατουσα με το χέρι πιστεύω πολύ παραπάνω από το κρέας που θα βάλω και δεν είχε κανένα θέμα...στην αρχή είχε λίγο θέμα αλλά έφαγα με την ρασπα και όλα καλά...
sndev Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 3 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Ανέφερα το λαρδί επειδή μπορείς να το βάλεις σε ένα βάζο και να το αποθηκεύσεις πιο εύκολα. κ το κομματι λιπους μωρε το πετας στη καταψυξη στο μεγεθος κομματιου που θες- μεγαλα κυβακια ίσως
Evgenios_V Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 15 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Κλείνει το καπάκι έτσι με τις βίδες που εξέχουν? Ναι φυσικά και κλείνει, διαφορετικά δεν θα το έκανα, οι βάσεις είναι πολύ χαμηλά...
ilpapacha Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 2 λεπτά πριν, sndev είπε κ το κομματι λιπους μωρε το πετας στη καταψυξη στο μεγεθος κομματιου που θες- μεγαλα κυβακια ίσως Αναλόγως τι βολεύει τον καθένα
SagoniasSlutRos Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Ανέφερα το λαρδί επειδή μπορείς να το βάλεις σε ένα βάζο και να το αποθηκεύσεις πιο εύκολα. Το λαρδι θα βολεύει στο τηγάνι σίγουρα, όπως και το crisco που έχω. Το λίπος με την τσιμπίδα βοηθάει πολύ στη σχάρα. Έχεις βρει έτοιμο λαρδι πουθενά? Στη Σκωτία που ήμουν το πουλούσαν μαζί με τα βουτυρα στο σούπερ. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2021 από SagoniasSlutRos
ilpapacha Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Μόλις τώρα, SagoniasSlutRos είπε Το λαρδι θα βολεύει στο τηγάνι σίγουρα, όπως και το crisco που έχω. Το λίπος με την τσιμπίδα βοηθάει πολύ στη σχάρα. Σωστός, η πρώτη μου σκέψη ήταν τα μαντεμένια σκεύη, καθώς έχω ανοξείδωτες σχάρες. Προφανώς είναι πιο εύκολο με τσιμπίδα και λίπος για τις μαντεμένιες σχάρες.
Evgenios_V Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Σημείωση: Δοκίμασα με σχετική πίεση να δω πως συμπεριφέρεται στην περίπτωση που την έβαζα χωρίς δεύτερη βάση πέραν του μοτέρ...δλδ να ακουμπάει στον κάδο... Η σούβλα γυρίζει πάρα πολύ αργά (2-3 στροφες το λεπτό ή κάτι τέτοιο) οπότε δείχνει να μην τραυματίζει καθόλου τον κάδο στο σημείο επαφής...δεν θα το άφηνα μόνιμα αλλά πραγματικά δείχνει να μην έχει θέμα... @SagoniasSlutRos Επίσης αν δεις η ναπολεον, δεν έχω προσέξει στις άλλες πως είναι, έχει ενα μεγάλο V εκεί στην περιοχή...δες φωτό... 1
sndev Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 12 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Έχεις βρει έτοιμο λαρδι πουθενά? σε ρωσικα σουπερμαρκετ το λένε σάλο η καπως ετσι , το χα πετυχει στη καλλιθεα σε αντιστοιχο super market πριν κατι χρονια ,πρεπει να το εχουν γενικα πολυ στη διατροφη τους κ το πουλανε 1
ilpapacha Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 25 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Έχεις βρει έτοιμο λαρδι πουθενά? Στη Σκωτία που ήμουν το πουλούσαν μαζί με τα βουτυρα στο σούπερ. Αυτό που πουλάνε είναι βιολογικό και κάνει 6€ τα 200γρ... Δυστυχώς δεν έχω βρει σε κάποιο σουπερμάρκετ που πηγαίνω. 2
gdeli Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 41 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε Σημείωση: Δοκίμασα με σχετική πίεση να δω πως συμπεριφέρεται στην περίπτωση που την έβαζα χωρίς δεύτερη βάση πέραν του μοτέρ...δλδ να ακουμπάει στον κάδο... Η σούβλα γυρίζει πάρα πολύ αργά (2-3 στροφες το λεπτό ή κάτι τέτοιο) οπότε δείχνει να μην τραυματίζει καθόλου τον κάδο στο σημείο επαφής...δεν θα το άφηνα μόνιμα αλλά πραγματικά δείχνει να μην έχει θέμα... @SagoniasSlutRos Επίσης αν δεις η ναπολεον, δεν έχω προσέξει στις άλλες πως είναι, έχει ενα μεγάλο V εκεί στην περιοχή...δες φωτό... Ωραίος!! Θα σου έλεγα να προσέξεις μην σκουριάσουν τα υλικά (βίδες, γωνίες) και σου λερώσουν την ψησταριά. Επειδή όταν σουβλίσεις δεν θα έχεις μυαλό για αποσυναρμολογήσεις κλπ, θα τρέξεις να φας! Μετά όμως βγάλε τα μέχρι την επόμενη φορά για να μην είναι έκθετα σε θερμοκρασίες, καιρό κλπ Το μοτέρ δεν ζορίζεται να γυρίσει την τετράγωνη σούβλα στο ξύλο; Αν βρεις κανέναν τρόπο να το κάνεις πιο στρογγυλό χωρίς να το ξύσεις θα είναι ακόμα καλύτερα. Μήπως να κάνεις τίποτα εύκολο με κανένα αλουμινόχαρτο; Έτσι όπως τα κάναμε παλιά μπάλες συμπαγείς και παίζαμε, μήπως μπορέσεις να "πλάσεις" κανένα κύλινδρο. Αλλιώς αν βρεις μούφα να ταιριάζει είσαι πραγματικά άρχοντας! 1
Evgenios_V Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 16 λεπτά πριν, gdeli είπε Ωραίος!! Θα σου έλεγα να προσέξεις μην σκουριάσουν τα υλικά (βίδες, γωνίες) και σου λερώσουν την ψησταριά. Επειδή όταν σουβλίσεις δεν θα έχεις μυαλό για αποσυναρμολογήσεις κλπ, θα τρέξεις να φας! Μετά όμως βγάλε τα μέχρι την επόμενη φορά για να μην είναι έκθετα σε θερμοκρασίες, καιρό κλπ Το μοτέρ δεν ζορίζεται να γυρίσει την τετράγωνη σούβλα στο ξύλο; Αν βρεις κανέναν τρόπο να το κάνεις πιο στρογγυλό χωρίς να το ξύσεις θα είναι ακόμα καλύτερα. Μήπως να κάνεις τίποτα εύκολο με κανένα αλουμινόχαρτο; Έτσι όπως τα κάναμε παλιά μπάλες συμπαγείς και παίζαμε, μήπως μπορέσεις να "πλάσεις" κανένα κύλινδρο. Αλλιώς αν βρεις μούφα να ταιριάζει είσαι πραγματικά άρχοντας! Θα δοκιμάσω αυτό με το αλουμινόχαρτο είναι πολύ καλή ιδέα ευχαριστώ... Γενικά ΔΕΝ έχω σκοπό να την αφήνω πάνω γιατί γενικότερα το σίδηρο με το αλουμίνιο δεν πάνε καλά μαζί...γίνεται ανοδίωση...άσε που πόσες φορές θα σουβλισω τον χρόνο...4-6 φορές... Αν δω ότι θέλω παραπάνω τότε θα επενδύσω σε κάμπια καλύτερη λύση... Το καλό που έχει λόγο μικρού όγκου μοτέρ μπορώ να το αποθηκεύω με τις βάσεις (δλδ να βγάζω μόνο 4 βίδες αυτές που δένουν πάνω στον κάδο της ψησταριάς) σε ένα κουτί που έχω διαφορά ψιλολοειδια του bbq δίπλα στην μπουκάλα... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα