Evgenios_V Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 2 ώρες πριν, dstilio είπε Βλέπω κάποιες προσπάθειες για πίτσες εδώ μέσα και αναφέρετε ότι έχει καλύτερο αποτέλεσμα από ηλεκτρικό φούρνο. Η πίτσα που η γεύση έρχεται από τα υλικά μια χαρά γίνεται στο φούρνο. Απλά να έχετε κάψει τον φούρνο και τα ταψιά στους 200 από πιο πριν. Να έχουν κάψει τα ταψιά οπωσδήποτε και οχι απλά να πιάσει θερμοκρασία ο φουρνοσ. Ετοιμάστε σε μια λαδόκολλα τη πίτσα, και τελευταία στιγμή βγάζετε το κάυτο ταψί από το φούρνο, φορτώστε εκεί τη πίτσα κι αμέσως μέσα. το ζυμάρι θα ψηθεί σωστα. Μέγα πιτσομαγειρας εδώ, η ανάγκη για ψησταριά έρχεται από κρέατα, ψάρια, λαχανικά κτλ. Οτιδήποτε εκτός πίτσας Άλλου τύπου πίτσα προσπαθούμε να προσομοιασουμε στην ψησταριά... 1
coyote2 Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 22/4/2021 στις 8:43 ΜΜ, SwAToNeR είπε Δε θα βρείς ούτε την μία ούτε την άλλη διαθέσιμη. Απλά αναφέρω ότι ένας φίλος μου τη βρήκε Πέμπτη και εγω παρασκευή στα LIDL. Απλά δεν την ήθελα ακόμη... ίσως ήταν ευκαιρία Πάμε για το SUP φέτος από τα lidl.... Επεξ/σία 24 Απριλίου 2021 από coyote2
ilpapacha Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 3 ώρες πριν, Panosst είπε Τις επισμαλτωμένες σχάρες και τους επισμαλτωμένους ανακλαστήρες πώς τα καθαρίζετε για να μη φύγει η επίστρωση? Καλό είναι να χρησιμοποιείς βούρτσα με πιο μαλακές τρίχες, όπως η παρακάτω https://www.skroutz.gr/s/17817365/BarbeCook-Βούρτσα-223-0201-055.html https://www.tipsbulletin.com/how-to-clean-porcelain-grill-grates/ 1
andsyn Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 5 ώρες πριν, hightmare είπε Καλησπέρα μόλις πήρα τη weber spirit 310 και ποια στο leroy merlin και πήρα αυτό το σετ https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/set-ergaleion-psisimatos-naterial-beta-apo-metallo-81966327 Αυτό που με προβλημάτισε ο υπάλληλος είναι πως μου είπε ότι με αυτή τη βούρτσα θα γρατσουνίσω το μαντέμι εσείς τι λέτε ισχύει αυτό που μου είπε; Μια χαρά είναι η βούρτσα! Καλά ψησίματα! 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 23 ώρες πριν, plasTOST είπε @SagoniasSlutRos εσένα ο ρυθμιστής πόσα κιλά εξυπηρετεί? Αν θυμάμαι καλά 1.5 κιλό αλλά δεν έχω πλαϊνό μάτι. 22 ώρες πριν, ηνίοχος είπε Εάν έχεις τις οδηγίες διάβασε της και θα διαπιστώσεις ότι για το προπάνιο χρειάζεται παραπάνω πίεση , για αυτό το λόγο ότι έρχεται από Γερμανία μεριά έχουν 50αρη ρυθμιστή (στην κρύα Γερμανία -λογω κρυοκωλων άραγε - χρησιμοποιούν μόνο προπάνιο Η δική μου θέλει 28-30 μείγμα και 37 προπανιο. 5 ώρες πριν, dstilio είπε Μέγα πιτσομαγειρας εδώ Πάρε φουρνακι τύπου ooni και φτιάξε πραγματική πίτσα. 4
tutuyo Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 Στον Σκλαβενιτη σημερα, στα ειδη BBQ ειδα μια ελαφροπετρα καθαρισμου σχαρας (περιπου σαν αυτη που χρησιμοποιουν για τα ποδια). Κανει τιποτα? Στην κινεζικη μου ψησταρια 8ετιας παρατηρω οτι εχει πεσει η αποδοση των εστιων δλδ πλεον η θερμοκρασια που πιανει ειναι 150-170 βαθμους. Δεν με ενοχλει ιδιαιτερα, μια χαρα ψηνω, απλα θυμαμαι στις αρχες επαιζα σιγουρα στους 200. Την καθαριζω τακτικα και η αλλαγη λαστιχου και ρυθμιστη πιεσης ειναι προσφατη. Πιστευω οτι απλα εχει πεσει η αποδοση της λογω χρονου. Αποψεις? Γενικα θα περιμεναμε μια ψησταρια, οποιαδηποτε ψησταρια να χανει σε αποδοση οσο περνα ο χρονος?
SagoniasSlutRos Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 Καθάρισε τους καυστήρες εκεί που βγαίνει η φλόγα. Επίσης στο σημείο που παίρνουν αέρα οι καυστήρες. Και τέλος να έχεις καθαρή ψησταριά. 2
Evgenios_V Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Κάτι κάναμε σήμερα...??? @SagoniasSlutRos Επεξ/σία 24 Απριλίου 2021 από Evgenios_V 10
sndev Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 αυτο το ζυμάρι για τις πίτσες με το ίδιο γίνεται το πεινιρλι;
Evgenios_V Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 7 λεπτά πριν, sndev είπε αυτο το ζυμάρι για τις πίτσες με το ίδιο γίνεται το πεινιρλι; Δεν έχω δοκιμάσει αδελφέ ...ειδικά γιατί για πεινιρλι (με κιμά) πάω εκεί που τρώω από μικρό παιδί... https://maps.app.goo.gl/2zFpBHF86FowDyL7A
Arilas Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 Δημοσ. 24 Απριλίου 2021 7 ώρες πριν, sinaola είπε Καλησπέρα στους απανταχού ψηστες!! 1) Παιδιά θα ήθελα να μοιρασετε σοφια: λεω να παρω αυτη https://www.skroutz.gr/s/17255673/Bormann-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-3-Εστίες-BBQ3000.html?from=catspan ξερω οτι Webber k broil king ειναι οι καλύτερες, ωστόσο εδω υπαρχει αρκετα μεγαλη διαφορα τιμής. Πιστευετε δεν θα αξιζει τα λεφτα της? 2) επίσης, φοβαμαι λιγο το υγραέριο κ για αυτο ελεγα να την συνδυασω με το coral gas go που υποτίθεται ειναι ασφαλες. Τι λετε? ευχαριστώ εκ των προτέρων για τίς συμβούλες σας! Φίλε μου εγω σαν πρώτη αγορά πήρα αυτήν γιατί δεν είχα ιδέα αν θα τη χρησιμοποιώ συχνά και δεν ήμουν για 600αρια. Σε πρώτη φάση ειμαι ικανοποιημένος αν και οι αναφλεξεις είναι αρκετές. Αν μάθεις λίγο τις θερμοκρασίες, διαβάσεις 5 - 10 πράγματα από εδώ, όπως πχ άμμο στο ταψάκι από κάτω και σωστό καθάρισμα πιστεύω θα κάνεις δουλιτσα. Εγώ όπως το βλέπω αν συνεχισω με αυτό το ρυθμό θα τη διαλύσω σε 5-6 χρόνια και μετά θα επενδύσω σε πιο ακριβή. Αυτά για αρχή...
KostasTk Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, Evgenios_V είπε Κάτι κάναμε σήμερα...??? @SagoniasSlutRos Πωωπω φιλε φαινεται τελειο!! Δωσε κανενα hint γιατι θα δοκιμασω αυριο μεθαυριο.. Σχετικα με την σχαρα για τα σουβλακια απο το lidl προσωπικά για κεμπαπ και σουβλακια κοτόπουλο δεν εμεινα ευχαριστημένος και τα εψησα στην κανονικη σχαρα τελικά.. 1
azografos Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Θέλω να κλείσω το πίσω μέρος του BBQ μου. Το έχει κάνει κάποιος ? Με τι υλικό θα μπορούσα να το κάνω ? Εκτός κι αν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που πρέπει να είναι εντελώς ανοικτό ... αν και δε νομίζω γιατί βλέπω ότι Webber και Broil King το προσφέρουν ως extra ! Επεξ/σία 25 Απριλίου 2021 από azografos
gdeli Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 12 ώρες πριν, Evgenios_V είπε @ilpapacha ωραίο αποτέλεσμα με τις πίτσες... μπράβο... Βρε το περίμενα αλλά είχα πίστει από διάφορα ποστ που ανέφεραν το έγινε σαν καινούργια κτλ και έλεγα μπορεί να έχουν δίκιο...οπότε ο λόγος που το εγρ;ψα το ποστ ήταν ακριβώς αυτός...ότι το σαν καινουργιο να μην το περιμένει κανείς ώστε να μην σκάει... οπότε manage expectations... Στο κάτω κάτω για ψήσιμο είναι... Καλά ψησίματα να έχουμε...!!! Νομίζω ότι ποτέ δεν πρόκειται να γίνει σαν καινούρια, αλλά δεν υπάρχει και λόγος να γίνει αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη. Ο στόχος σου πρέπει να είναι να αφαιρείς το συσσωρευμένο λίπος στον πάτο, στα τοιχώματα και στην σχάρα ώστε να μην έχεις αναφλέξεις. Τα υπόλοιπα είναι στα πλαίσια της συντήρησης και καλό είναι να κάνεις έναν γενικό καθαρισμό 2 φορές τον χρόνο όπως περιγράφουν στο site της Napoleon. Για τις αναφλέξεις το πλύσιμο του πάτου είναι αρκετό, ας μην φεύγουν οι μαυρίλες (εγώ πάντως θα δοκιμάσω και καθαριστικό φούρνου). Για τους ανακλαστήρες, κάνε ένα rotation μετά από κάθε λιπαρό ψήσιμο και θα φύγουν τα λίπη ήδη από την προθέρμανση. Και για τις σχάρες κάνεις ό,τι έχει γραφτεί εδώ μέσα. Εγώ αυτά τα απλά και πανεύκολα κάνω και ψήνω μέχρι και λουκάνικα χωρίς αναφλέξεις. Σήμερα γέμισα σχεδόν όλη την 525 μου με μπριζόλες Devesa τίγκα στο λίπος, με την θερμοκρασία στους 315 και επί 8 λεπτά που τις έψησα δεν είχα καθόλου αναφλέξεις. 3 ώρες πριν, Evgenios_V είπε Κάτι κάναμε σήμερα...??? @SagoniasSlutRos Ωραίος! Για δώσε πληροφορίες για τρόπο ψησίματος!! Πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα για ψησταριά!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα