Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, sndev είπε

τέλεια! οπότε direct κ ανοιχτό καπακι; λάδι;

Direct ανοιχτοί οι δυο από τους τρεις, με λίγο βούτυρο στην πλάκα. Κλειστό καπάκι αλλά ανοιγοκλείνεις για να βλέπεις. 

Επεξ/σία από toxotis67
  • Like 3
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Καλησπέρα μόλις πήρα τη weber spirit 310 και ποια στο leroy merlin και πήρα αυτό το σετ https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/set-ergaleion-psisimatos-naterial-beta-apo-metallo-81966327

Αυτό που με προβλημάτισε ο υπάλληλος είναι πως μου είπε ότι με αυτή τη βούρτσα θα γρατσουνίσω το μαντέμι εσείς τι λέτε ισχύει αυτό που μου είπε;

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, hightmare είπε

Καλησπέρα μόλις πήρα τη weber spirit 310 και ποια στο leroy merlin και πήρα αυτό το σετ https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/set-ergaleion-psisimatos-naterial-beta-apo-metallo-81966327

Αυτό που με προβλημάτισε ο υπάλληλος είναι πως μου είπε ότι με αυτή τη βούρτσα θα γρατσουνίσω το μαντέμι εσείς τι λέτε ισχύει αυτό που μου είπε;

Μα για την μαντεμενια σχάρα τέτοια βούρτσα χρησιμοποιούμε. 

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

ΜΙα ισως ασχετη ερωτηση 

Μια ψηστρια υγραεριου ψηνει πιο καλα απο μια ρευματος ?

Από θέμα γεύσης είναι καλύτερη η υγραερίου. Θα βρεις αρκετά άρθρα για την συγκεκριμένη σύγκριση 

https://outdoorcookingpros.com/blogs/news/electric-vs-gas-grill
https://www.diffen.com/difference/Electric_Grill_vs_Gas_Grill
https://www.foodfirefriends.com/electric-vs-gas-grill/

Η επιλογή έχει να κάνει και με τις ανάγκες του καθενός.

  • Thanks 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, toxotis67 είπε

Μα για την μαντεμενια σχάρα τέτοια βούρτσα χρησιμοποιούμε. 

Ευχαριστώ για την απάντηση και εγώ αυτό πίστευα απλά λέω να σιγουρευτώ μην την πατήσω σε καινούργια Ψησταριά!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για όποιον ενδιαφέρεται, στο Leroy Θεσσαλονίκης, στο τμήμα προσφορών, υπάρχει μια Weber Spirit E325 στα 699 Euro !!!

Νομίζω η τιμή είναι καταπληκτική !

https://www.skroutz.gr/s/27294770/Weber-Ψησταριά-Υγραερίου-με-4-Εστίες-και-Πλαϊνό-Μάτι-Spirit-E-325-GBS.html

Επεξ/σία από azografos
  • Like 2
Δημοσ.

Τις επισμαλτωμένες σχάρες και τους επισμαλτωμένους ανακλαστήρες πώς τα καθαρίζετε για να μη φύγει η επίστρωση? 

Δημοσ.

Βλέπω κάποιες προσπάθειες για πίτσες εδώ μέσα και αναφέρετε ότι έχει καλύτερο αποτέλεσμα από ηλεκτρικό φούρνο.

Η πίτσα που η γεύση έρχεται από τα υλικά μια χαρά γίνεται στο φούρνο. Απλά να έχετε κάψει τον φούρνο και τα ταψιά στους 200 από πιο πριν. Να έχουν κάψει τα ταψιά οπωσδήποτε και οχι απλά να πιάσει θερμοκρασία ο φουρνοσ. Ετοιμάστε σε μια λαδόκολλα τη πίτσα, και τελευταία στιγμή βγάζετε το κάυτο ταψί από το φούρνο, φορτώστε εκεί τη πίτσα κι αμέσως μέσα.

το ζυμάρι θα ψηθεί σωστα. Μέγα πιτσομαγειρας εδώ, η ανάγκη για ψησταριά έρχεται από κρέατα, ψάρια, λαχανικά κτλ. Οτιδήποτε εκτός πίτσας 

  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα στους απανταχού ψηστες!!

1) Παιδιά θα ήθελα να μοιρασετε σοφια: λεω να παρω αυτη https://www.skroutz.gr/s/17255673/Bormann-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-3-Εστίες-BBQ3000.html?from=catspan ξερω οτι Webber k broil king ειναι οι καλύτερες, ωστόσο εδω υπαρχει αρκετα μεγαλη διαφορα τιμής.

 

Πιστευετε δεν θα αξιζει τα λεφτα της?

 

2) επίσης, φοβαμαι λιγο το υγραέριο κ για αυτο ελεγα να την συνδυασω με το coral gas go που υποτίθεται ειναι ασφαλες.

 

Τι λετε? ευχαριστώ εκ των προτέρων για τίς συμβούλες σας!

 

 

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, dstilio είπε

Βλέπω κάποιες προσπάθειες για πίτσες εδώ μέσα και αναφέρετε ότι έχει καλύτερο αποτέλεσμα από ηλεκτρικό φούρνο.

Η πίτσα που η γεύση έρχεται από τα υλικά μια χαρά γίνεται στο φούρνο. Απλά να έχετε κάψει τον φούρνο και τα ταψιά στους 200 από πιο πριν. Να έχουν κάψει τα ταψιά οπωσδήποτε και οχι απλά να πιάσει θερμοκρασία ο φουρνοσ. Ετοιμάστε σε μια λαδόκολλα τη πίτσα, και τελευταία στιγμή βγάζετε το κάυτο ταψί από το φούρνο, φορτώστε εκεί τη πίτσα κι αμέσως μέσα.

το ζυμάρι θα ψηθεί σωστα. Μέγα πιτσομαγειρας εδώ, η ανάγκη για ψησταριά έρχεται από κρέατα, ψάρια, λαχανικά κτλ. Οτιδήποτε εκτός πίτσας 

Δεν πιστεύω ότι κάποιος έχει πάρει ή σκέφτεται να πάρει ψησταριά υγραερίου για να φτιάχνει πίτσες, εξάλλου υπάρχουν ειδικά φουρνάκια γι αυτό τον λόγο τα οποία έχουν αγοραστεί από κάποια παιδιά που είναι πιο ψαγμένα με ζύμες και ήθελαν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το να μπορείς όμως να φτιάξεις πίτσα με αξιόλογα αποτελέσματα, ακόμα και καλύτερα από την ηλεκτρική κουζίνα, είναι θεμιτό αν και όχι, προφανώς, ο πρωταρχικός στόχος για την αγορά της.

8 λεπτά πριν, sinaola είπε

Καλησπέρα στους απανταχού ψηστες!!

1) Παιδιά θα ήθελα να μοιρασετε σοφια: λεω να παρω αυτη https://www.skroutz.gr/s/17255673/Bormann-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-3-Εστίες-BBQ3000.html?from=catspan ξερω οτι Webber k broil king ειναι οι καλύτερες, ωστόσο εδω υπαρχει αρκετα μεγαλη διαφορα τιμής.

 

Πιστευετε δεν θα αξιζει τα λεφτα της?

 

2) επίσης, φοβαμαι λιγο το υγραέριο κ για αυτο ελεγα να την συνδυασω με το coral gas go που υποτίθεται ειναι ασφαλες.

 

Τι λετε? ευχαριστώ εκ των προτέρων για τίς συμβούλες σας!

 

 

Προφανώς και υπάρχει διαφορά τιμής από τις εταιρείες που αναφέρεις, καθώς υπάρχει διαφορά στην ποιότητα κατασκευής, στην εγγύηση, στην υποστήριξη κτλ. Τα έχουμε αναφέρει πολλές φορές σε αυτό το θέμα.

Από εκεί και πέρα έχει, επίσης, αναφερθεί ότι μια τίμια επιλογή για τα χρήματά της είναι η Naterial που έχει το Leroy.

Το υγραέριο, από μόνο του, δεν είναι επικίνδυνο. Σίγουρα όμως θέλει προσοχή το πως θα ανάψεις την ψησταριά, το πόσο συχνά θα την καθαρίζεις κτλ.

Κάποια παιδιά, αν θυμάμαι καλά ( @vforvaggelis @paylidis ) έχουν αγοράσει αντίστοιχες ψησταριές της Bormann και θα μπορέσουν να σου δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Ξέχωρα από τα παραπάνω, έχω παρατηρήσει τις τελευταίες μέρες/εβδομάδες μια σχετική βιασύνη για αγορά ψησταριάς υγραερίου. Προφανώς παίζει ρόλο η κατάσταση που βιώνουμε και το γεγονός ότι δεν θα μπορέσουμε να πάμε σε εξοχικά/χωριά για ψησίματα. Από την άλλη όμως, θα ήθελα να επισημάνω ότι η βιασύνη πολλές φορές δεν είναι κι ο καταλληλότερος «σύμβουλος». Θα συνιστούσα λίγο υπομονή παραπάνω, κι ας μην ψήσετε αυτό/κι αυτό το Πάσχα, ας το βάλετε στον φούρνο. Καλύτερα να μαζέψετε ένα μεγαλύτερο ποσό και να πάρετε κάτι πιο ποιοτικό.

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπερα!! Σημερα θα παιξει ψησιματακι το βραδυ με σουβλακια χοιρινα- κοτόπουλο μερικα κεμπαπ και κανα 2-3 λουκανικα.. πηρα το "μαραφετι" απο τα lidl που γυριζει τα σουβλακια.. σκέφτομαι οτι αν το χρησιμοποιησω τα σουβλακια δεν θα ακουμπανε στην σχαρα και δεν θα κανουν τις γραμμες του ψησίματος.. ειναι καλυτερο να το χρησιμοποιησω ή να τα ακουμπήσω κατευθειαν στην σχαρα οπως εκανα μεχρι τώρα?? Θα γίνει η "θωράκιση" του κρέατος με αυτό ή ετσι κ αλλιως ειναι περιττό αφού ειναι λεπτοκομμενα??

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dstilio είπε

Βλέπω κάποιες προσπάθειες για πίτσες εδώ μέσα και αναφέρετε ότι έχει καλύτερο αποτέλεσμα από ηλεκτρικό φούρνο.

Η πίτσα που η γεύση έρχεται από τα υλικά μια χαρά γίνεται στο φούρνο. Απλά να έχετε κάψει τον φούρνο και τα ταψιά στους 200 από πιο πριν. Να έχουν κάψει τα ταψιά οπωσδήποτε και οχι απλά να πιάσει θερμοκρασία ο φουρνοσ. Ετοιμάστε σε μια λαδόκολλα τη πίτσα, και τελευταία στιγμή βγάζετε το κάυτο ταψί από το φούρνο, φορτώστε εκεί τη πίτσα κι αμέσως μέσα.

το ζυμάρι θα ψηθεί σωστα. Μέγα πιτσομαγειρας εδώ, η ανάγκη για ψησταριά έρχεται από κρέατα, ψάρια, λαχανικά κτλ. Οτιδήποτε εκτός πίτσας 

Άλλου τύπου πίτσα προσπαθούμε να προσομοιασουμε στην ψησταριά...

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/4/2021 στις 8:43 ΜΜ, SwAToNeR είπε

 

Δε θα βρείς ούτε την μία ούτε την άλλη διαθέσιμη.

Απλά αναφέρω ότι ένας φίλος μου τη βρήκε Πέμπτη και εγω παρασκευή στα LIDL. Απλά δεν την ήθελα ακόμη... ίσως ήταν ευκαιρία

 

Πάμε για το SUP φέτος από τα lidl.... 

Επεξ/σία από coyote2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Panosst είπε

Τις επισμαλτωμένες σχάρες και τους επισμαλτωμένους ανακλαστήρες πώς τα καθαρίζετε για να μη φύγει η επίστρωση? 

Καλό είναι να χρησιμοποιείς βούρτσα με πιο μαλακές τρίχες, όπως η παρακάτω

https://www.skroutz.gr/s/17817365/BarbeCook-Βούρτσα-223-0201-055.html


https://www.tipsbulletin.com/how-to-clean-porcelain-grill-grates/

  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, hightmare είπε

Καλησπέρα μόλις πήρα τη weber spirit 310 και ποια στο leroy merlin και πήρα αυτό το σετ https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/set-ergaleion-psisimatos-naterial-beta-apo-metallo-81966327

Αυτό που με προβλημάτισε ο υπάλληλος είναι πως μου είπε ότι με αυτή τη βούρτσα θα γρατσουνίσω το μαντέμι εσείς τι λέτε ισχύει αυτό που μου είπε;

Μια χαρά είναι η βούρτσα! Καλά ψησίματα!

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...