tsaftsif Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Καλημέρα, τα αρνίσια παϊδάκια, οι χοιρινές μπριζόλες μπορούν να ψηθούν στην πλάκα μαντεμιού ;Είχα ψήσει στη σχάρα αλλά πολλά τα λίπη με αποτέλεσμα να έχω ελεγχόμενες φλόγες.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 @tsaftsif ναι κανονικα χωρις θεμα, απλα θα ειναι σαν να τα κανεις σε τηγανι στην ουσια @Astronautis δεν παθαινει κατι το ταψι, ουτως ή αλλως δεν θα εχεις στο φουλ τους καυστηρες. Αν δεν θες να ρισκαρεις να χαλασει, παρε μιας χρησης απο το σουπερ. Σχετικα με τα πυρακια που λες, ο συνδετηρας ειναι εκει για να μην φυγουν τα πυρακια, δεν δεχεται καποια πιεση για να χαλασει. Η δικη μου παντως (genesis) ειχε πολυ αναλυτικες οδηγιες, δεν μπερδευτηκα πουθενα δλδ.
dfwk Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, Astronautis είπε Είναι οκ να βάλεις ταψί πάνω στους ανακλαστήρες; Είμαι νιουφης στην αερίου... Το ταψί πάει για πέταμα; Αν κάνω μ***α με το ταψί της ηλ κουζίνας δεν θα με γλιτώσει τίποτα από την δικιά μου... Πάσχα χωρίς ψήσιμο έστω στο μπαλκόνι; Βλέπω τους αγανακτισμένους να μαζεύονται πάλι στο Σύνταγμα - αυτή τη φορά με σούβλες... Δεν έχει πρόβλημα. Άσε το ταψί της κουζίνας....εμπεριέχει ρίσκο!!😀 Βρήκα δύο ταψάκια από τον ΑΒ στα 6€. Το καλύτερο είναι αυτό που είπε ο kostasbm από έναν λαμαρινά.
aris1964 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, Astronautis είπε Dfwk με έσωσες με την εφαρμογή αυτή. Βασικά χωρίς αυτό ή θα την είχα πετάξει από το μπαλκόνι ή θα την είχα επιστρέψει στον Κοτσωβολο. Εντός της συσκευασίας δεν υπήρχε ούτε ένα απλό διάγραμμα συναρμολόγησης. Το οποίο το θεωρώ τραγικό για εταιρεία με όνομα Weber. Δεν ξέρω συνιθιζεται ή έτυχε κάτι στραβό με την δική μου. Ξενέρωσα πάντως. Και εγώ από ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ παρέλαβα την spirit 310 την προηγούμενη εβδομάδα,και είχε οδηγίες συναρμολόγησης σε 3 γλώσσες και φυσικά και σε Ελληνικά,κάτι παίζει με την δικιά σου. Σχετικά με το καπάκι,μου αρέσει ο τρόπος που κουμπώνει γιατί πολύ χαλαρά το βγάζεις και το καθαρίζεις όμορφα. Για το ψήσιμο δεν έχω να πώ πολλά ,απλά τέλειο,κάτι χοιρινές που έβαλα τις έψησε σε 20 λεπτά ζουμερές-ζουμερές ,αν και λόγω ασχετοσύνης άνοιγα και έκλινα συνέχεια το καπάκι,σε χτιστό bq που έχω δεν τις έχω κάνει ποτέ τόσο μαλακές.
sounis11 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Έχει ψήσει κάποιος (σε υγραερίου) κοκορέτσι να πει εντυπωσεις;Γιατι ειδα ενα σχετικο βιντεο κάποιου πωλητη στο YouTube ο οποιος δεν εβαλε ταψακι απο κατω και μου εκανε εντυπωση ο συντομος χρονος.Μιση ωρα λεει με ανοιχτο καπακι και άλλη μισή με κλειστο.
dfwk Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 3 λεπτά πριν, sounis11 είπε Έχει ψήσει κάποιος (σε υγραερίου) κοκορέτσι να πει εντυπωσεις;Γιατι ειδα ενα σχετικο βιντεο κάποιου πωλητη στο YouTube ο οποιος δεν εβαλε ταψακι απο κατω και μου εκανε εντυπωση ο συντομος χρονος.Μιση ωρα λεει με ανοιχτο καπακι και άλλη μισή με κλειστο. Την Κυριακή η πρώτη απόπειρα!! 1
Skatzivas Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Εγώ πήρα παϊδακια για την Κυριακή. Πρώτη φορά θα το κάνω. Επειδή δεν έχω ξανά ψησει παϊδακια, εσείς πριν τα ψήσετε τα αλατοπιπερωνετε κ ρίγανη; Ή μετά; Επίσης τι θερμοκρασία να παίξω; φουλ καυστήρες ή στο χαμηλό να είναι ελεγχόμενη; Γιατί σίγουρα θα τα ψήσω με ανοιχτό καπάκι να ελέγχω τις φλόγες φαντάζομαι. Ευχαριστώ πολύ.
Daliar Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 45 λεπτά πριν, Skatzivas είπε Εγώ πήρα παϊδακια για την Κυριακή. Πρώτη φορά θα το κάνω. Επειδή δεν έχω ξανά ψησει παϊδακια, εσείς πριν τα ψήσετε τα αλατοπιπερωνετε κ ρίγανη; Ή μετά; Επίσης τι θερμοκρασία να παίξω; φουλ καυστήρες ή στο χαμηλό να είναι ελεγχόμενη; Γιατί σίγουρα θα τα ψήσω με ανοιχτό καπάκι να ελέγχω τις φλόγες φαντάζομαι. Ευχαριστώ πολύ. Δεν ειμαι ο σούπερ ειδικός αλλα η ρίγανη ψιλοπικριζει αν ψηθεί οπότε μπορεί να την εβαζα στο τέλος. Θεωρώ οτι με αλατι, πιπέρι θα είσαι οκ και ψηνεις λογικά σε 230-250οC. Να ξέρεις ότι είναι σημαντικό να ψήνεις σχεδόν πάντα με κλειστό καπάκι. Οι αναφλεξεις δημιουργούνται απο τα λίπη αλλα και το οξυγόνο, οπότε το ανοιχτό καπάκι βοηθάει στη δημιουργία αναφλεξεων. βέβαια σε πολυ λιπαρά κρέατα, πανσετες κτλ γίνεται χαμος κλειστό /ανοιχτό.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Skatzivas είπε Εγώ πήρα παϊδακια για την Κυριακή. Πρώτη φορά θα το κάνω. Επειδή δεν έχω ξανά ψησει παϊδακια, εσείς πριν τα ψήσετε τα αλατοπιπερωνετε κ ρίγανη; Ή μετά; Επίσης τι θερμοκρασία να παίξω; φουλ καυστήρες ή στο χαμηλό να είναι ελεγχόμενη; Γιατί σίγουρα θα τα ψήσω με ανοιχτό καπάκι να ελέγχω τις φλόγες φαντάζομαι. Ευχαριστώ πολύ. Για να μην εχεις πολλες αναφλεξεις, απλα ασε τα στην ησυχια τους να ψηθουν. Κανε ενα δυο γυρισματα και τελος. Αν τα κουνας ολη την ωρα θα σταζουν και θα αρπαζουν. Αν πας με ανοιχτο καπακι σιγουρα στο τερμα η φωτια. Αν πας κλειστο στην αρχη τερμα και μετα χαμηλωσε στη μεση. Και γω για προβατινα παϊδακι ειμαι την Κυριακη. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2020 από SagoniasSlutRos
musiccc444 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Στον Κωτσόβολο που τις χάζευα,τις διαχωρίζει ανάλογα με το αν έχουν ρυθμιζόμενο θερμοστάτη ή όχι Τι διαφορά έχουν;Εγώ,ως άσχετος με το άθλημα,από τις φωτογραφίες δεν μπόρεσα να καταλάβω.Αν δεν κάνω λάθος όλες είχαν ρύθμιση της έντασης της φλόγας,αυτές με τον ρυθμιζόμενο θερμοστάτη τι παραπάνω ρύθμιση έχουν;
Astronautis Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 14 ώρες πριν, Skatzivas είπε Εγώ πήρα παϊδακια για την Κυριακή. Πρώτη φορά θα το κάνω. Επειδή δεν έχω ξανά ψησει παϊδακια, εσείς πριν τα ψήσετε τα αλατοπιπερωνετε κ ρίγανη; Ή μετά; Επίσης τι θερμοκρασία να παίξω; φουλ καυστήρες ή στο χαμηλό να είναι ελεγχόμενη; Γιατί σίγουρα θα τα ψήσω με ανοιχτό καπάκι να ελέγχω τις φλόγες φαντάζομαι. Ευχαριστώ πολύ. Το αλάτι ιδανικά να είναι χοντρό ή ημιχονδρο, θα βρεις στο σουπερμάρκετ. Έξω από το ψυγείο καμιά ώρα νωρίτερα τουλάχιστον - ανάλογα και με τη θερμοκρασία του χώρου - ώστε να έχουν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το αλάτι να μπει από την ώρα που θα βγουν από το ψυγείο. Πιπέρι κατά βούληση. Εγώ τη ρίγανη τη βάζω στο κρέας από την αρχή. Δεν ανιχνεύω πικραδα, ειδικά αν είναι παχύ. Μια προσθήκη που κάνω είναι να ακουμπήσω ανάμεσα στα κομμάτια κρέατος μικρά κλαδάκια δενδρολίβανο αλλά χωρίς να ακουμπήσει πάνω στο κρέας. Τέλος ανάλογα της όρεξης και της κατάστασης λιώνω μισή σκελίδα σκόρδο και το αλοιφω πάνω στο κρέας.
p@nos139 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Καλημέρα. Έχει κανείς άποψη για την Landmann Rexon 4.1 που βγάζει ο Κωτσόβολος 379? Αξίζει πιστεύετε σε σχέση με τη Broil King Gem 340 στα 540€?
DaddyCook Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Καλημέρα και καλή Μεγάλη Εβδομάδα, παρέλαβα πρίν από λίγες ημέρες παρέλαβα την πρώτη μου ψησταριά υγραερίου. Απλά έχω κάποιες απορίες, κυρίως σχετικά με το αν πρέπει να είναι ανοιχτό ή όχι το καπάκι κατα τη διάρκεια του ψησίματος. Τόσα χρόνια με το ψήσιμο στα κάρβουνα δεν είχα ποτέ αυτή την απορία γιατί δεν είχα καπάκι. Επειδή λοιπόν θα σπάσω το ρόδι την Κυριακή του Πάσχα θα με βοηθούσαν πάρα πολύ οι απόψεις σας.
Maktheo Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Επειδη τον τελευταίο καιρο ψαχνω καθε μερα για τιμες/μοντέλα κτλ καθως κάποια στιγμή στα κοντά θα προβω και εγω σε αγορα, εχω να πω οτι τις τελευταίες μέρες εχουν γινει σκουπα πολλά μοντέλα και υπηρχε μαλλον μεγάλη ζητηση.. Απο τις πχ 80 επιλογες που ειχες σε σκτρουτζ τώρα έχεις το 1/4..επισης παρατηρησα μικρες αυξήσεις σε καποια μοντέλα ή μικρότερες εκπτωσεις (πχ απο - 70ε, τωρα - 50ε). Νομιζω απο την μεθεπομενη βδομάδα θα στρώσει το σκηνικο Παρεμπιπτόντως μου άρεσε η kenton naterial απο leroy.. Βλέποντας μαλιστα και κάποια βιντεο απο το γαλλικο leroy για το μονταρισμα της φαίνεται τίμια κατασκευή για τα χρήματά της..
al3xis Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 Δημοσ. 14 Απριλίου 2020 6 λεπτά πριν, DaddyCook είπε Καλημέρα και καλή Μεγάλη Εβδομάδα, παρέλαβα πρίν από λίγες ημέρες παρέλαβα την πρώτη μου ψησταριά υγραερίου. Απλά έχω κάποιες απορίες, κυρίως σχετικά με το αν πρέπει να είναι ανοιχτό ή όχι το καπάκι κατα τη διάρκεια του ψησίματος. Τόσα χρόνια με το ψήσιμο στα κάρβουνα δεν είχα ποτέ αυτή την απορία γιατί δεν είχα καπάκι. Επειδή λοιπόν θα σπάσω το ρόδι την Κυριακή του Πάσχα θα με βοηθούσαν πάρα πολύ οι απόψεις σας. Με κλειστό καπάκι ψήνεις πιο γρήγορα καθώς έχεις θερμοκρασίες >200c - 250c και η ζέστη μεταφέρεται παντού. Επίσης έχεις και λιγότερες αναφλέξεις από λίπη,κτλ. Το ιδανικότερο είναι ζέσταμα 10-15' και ψήνεις με κλειστό καπάκι (το ανοίγεις 1-2 φορές για το γύρισμα μόνο).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα