Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Μαύρο και αραχνο... Χαχαχαχα

Πραγματικά είμαι περίεργος να δω πόσο και αν θα καθαρίσει...

Θυμάμαι ήταν σαν καθρέφτης όταν το πρωτοεβαλα...θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση αν ξανα πλησιάσει σε αυτό το σημείο...

Welcome to the club. Για να μείνει καθαρό θέλει συνέχεια. 

  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2319

  • ilpapacha

    2066

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, toxotis67 είπε

Τι προβλήματα φίλε με ενδιαφέρει, σε ευχαριστώ. 

Θες να μου πεις που σκέφτεσαι να βάλεις ταψακι και τι είδους ταψακι ?

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, sounis11 είπε

Θες να μου πεις που σκέφτεσαι να βάλεις ταψακι και τι είδους ταψακι ?

Ταψάκια ή ταψάκια αλουμινίου πάνω στους ανακλαστήρες κάτω από τη σούβλα για να πέφτει μέσα το λίπος.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, toxotis67 είπε

Ταψάκια ή ταψάκια αλουμινίου πάνω στους ανακλαστήρες κάτω από τη σούβλα για να πέφτει μέσα το λίπος.

Άρα αν καταλαβαίνω καλά εννοείς τα ταψακια (20x14 εκ περίπου) τα οποία θέλεις να τοποθετήσεις το ένα πίσω από το άλλο κατά μήκος της σούβλας.Εμενα δεν με βολεψαν γιατί το ύψος τους είναι 6 εκ. και έβρισκαν στο κρέας.Επισης δεν στεκόταν όλα στέρεα. Γιατί θα χρησιμοποιήσεις τρία ταψακια αν είναι γεμάτη η σούβλα και δεν πατάνε όλα σε δύο ανακλαστήρες για να στέκονται.Δηλαδη το ένα θα πατάει σε δύο ανακλαστήρες και θα είναι σταθερό και το επόμενο θα πατάει σε ένα και θα παλατζαρει.Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, sounis11 είπε

Άρα αν καταλαβαίνω καλά εννοείς τα ταψακια (20x14 εκ περίπου) τα οποία θέλεις να τοποθετήσεις το ένα πίσω από το άλλο κατά μήκος της σούβλας.Εμενα δεν με βολεψαν γιατί το ύψος τους είναι 6 εκ. και έβρισκαν στο κρέας.Επισης δεν στεκόταν όλα στέρεα. Γιατί θα χρησιμοποιήσεις τρία ταψακια αν είναι γεμάτη η σούβλα και δεν πατάνε όλα σε δύο ανακλαστήρες για να στέκονται.Δηλαδη το ένα θα πατάει σε δύο ανακλαστήρες και θα είναι σταθερό και το επόμενο θα πατάει σε ένα και θα παλατζαρει.Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.

Ακριβώς. Και είναι το πρόβλημα που φανταζομουν, το ύψος στα ταψάκια. Άρα το λίπος θα πέφτει μέσα στην ψησταριά. Εκτός από το πρόβλημα της ισορροπίας που πιστεύω θα το έλυνα με άλλα ταψιά, φούρνου ίσως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, sounis11 είπε

Και επί τω έργω.. χθεσινό απογευματινό κοντοσούβλι πρόβειο 3,5 κιλά και κάτι..

IMG20210417183835.jpg

IMG20210417200711.jpg

Ωραίος!! Μπράβο!! Ερωτήσεις: 

1. Έψηνες με ανοιχτό το καπάκι συνεχώς; Αν ναι γιατί;

2. Αναφλέξεις δεν είχες παρά το ότι έψηνες προβατίνα;;

3. Το κρέας δεν γύριζε ανεξάρτητα από την σούβλα παρά το ότι δεν είχες πηρούνες;

Επεξ/σία από gdeli
Δημοσ.

Έχει χρησιμοποιήσει κανείς την Σχάρα Plancha του LEROY MERLIN? Είναι μαντεμενια πλάκα? Εντυπώσεις κανείς, ρωτάω επειδη είναι πολύ οικονομική για το μέγεθος της. Είναι αυτή που μπαίνει στις ψησταριές Naterial? Η διάσταση της είναι πολύ καλή για τη Spitit II 310.

 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, toxotis67 είπε

Ακριβώς. Και είναι το πρόβλημα που φανταζομουν, το ύψος στα ταψάκια. Άρα το λίπος θα πέφτει μέσα στην ψησταριά. Εκτός από το πρόβλημα της ισορροπίας που πιστεύω θα το έλυνα με άλλα ταψιά, φούρνου ίσως.

Ετσι θα λυνόταν το πρόβλημα της ισορροπίας , το είχα και εγώ σαν ιδέα αυτό, αλλά  ο προβληματισμός ήταν 1ον οτι δεν ήξερα κατά πόσο ήταν καλό να μένει εγκλωβισμένη θερμοκρασία κάτω από το μεγάλο ταψί κουζίνας , 2ον έχανε τις ιδιοτητες λειτουργίας ως ψησταριάς αφού οι ανακλαστήρες είναι σχεδιασμένοι για να επιστρέφουν στο κρέας τους ατμούς από το λίπος που πέφτει σ αυτούς και 3ον νομίζω ότι το συσσωρευμένο στα ταψακια λίπος που θα έβραζε δεν θα προσέθετε και πολύ ωραία γεύση στο κρέας.

9 λεπτά πριν, gdeli είπε

Ωραίος!! Μπράβο!! Ερωτήσεις: 

1. Έψηνες με ανοιχτό το καπάκι συνεχώς; Αν ναι γιατί;

2. Αναφλέξεις δεν είχες παρά το ότι έψηνες προβατίνα;;

3. Το κρέας δεν γύριζε ανεξάρτητα από την σούβλα παρά το ότι δεν είχες πηρούνες;

Αν και κάποια φορά θέλω να δοκιμάσω με ανοιχτό καπάκι,ψήνω με κλειστό στο χαμηλό και τους τρεις καυστήρες. Οι αναφλέξεις ήταν σύντομες του δευτερολέπτου,το ντουμάνι ήταν πολύ καθώς επίσης και το λερωμα στον κάδο ... δυστυχώς 😄.Ούτε πιρουνες βάζω δεν μου έχει χρειαστεί ποτέ.Ειδικα το πρόβειο επειδή ήταν παϊδακια και μπροστινό και σουβλισα ανάμεσα από κοκκαλα μπαίνει σφιχτά.Αν κάποιο κομμάτι μπει χαλαρά του βάζω μια οδοντογλυφίδα και το καρφώνω με το διπλανό. Και τη πιρουνα βέβαια καλα είναι να τη βάζεις αν δεν είσαι σίγουρος απλά εγώ θέλω να εκμεταλλευομαι όλη τη σούβλα......

  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Welcome to the club. Για να μείνει καθαρό θέλει συνέχεια. 

Θα κάνω την προσπάθεια μου...αν δεν θα είναι και από τις τελευταίες φορές που θα προσπαθήσω...έτσι και αλλιώς για αυτό είναι εκεί...να είναι τόσο καθαρό όσο να μην δημιουργεί θέμα...

Δημοσ.
Spoiler


9 ώρες πριν, Evgenios_V είπε

Ευχαριστώ...!!!

...μεταξύ αλλών δουλειών ειχα καταφέρει και περάσει την προηγούμενη εβδομάδα απο το κατάστημα psistis.gr στην Κηφισίας οπως μου ειχε προτείνει ο @SagoniasSlutRosμιας και ειναι σχετικά κοντά μου...και ειχα δει αυτο το setup αλλά δεν ημουν σιγουρος πως θα βολέψει...

αφου λοιπόν το χρησιμοποιείς ήδη και σε εχει βολέψει...εκανα και εγώ μια παραγγελία (σουβλα 7,5ε, μοτερ 10ε, και 2 πιαστράκια 2ε, ολα μαζι με τα μεταφορικά 2ε = 21,5ε) και περιμένω να ερθεί μιας και δεν μας βλέπω για πάσχα στο χωριό... ;) με αυτούς που μπλέξαμε...!!!

Και μιας και λέμε για μοτέρ κτλ...αφου πηγα στον ψηστη περασα και απο τον γνωστό σιδερά επι της καποδιστριου ακριβώς πριν την διασταυρωση με Χαλάνδρι αφού περνάς την γεφυρα της Κιφησίας...μιας και δειχνει να μπορείς να βρείς ποιο πολλές λύσεις ιδιοκατασκευής μιας και ειναι σιδεράς και το κατάστημα ειναι εκεί απο πάντα που λέει ο λόγος...ο κυριος που ηταν εκει μου έδειξε καποιες λύσεις τυποποιημένες και μεταξύ αυτών και το ίδιο μοτέρ και την ιδια σουβλα και τα ιδια πιαστράκια...

ρωτησα τιμές για ολα και μεταξυ αυτών και αυτά που είχα δει στον ψηστη για να εχω ενα μέτρο συγκρισης, προς μεγάλη μου εκπληξη ηταν απο 50% έως και 300% πιο ακριβός (σουβλα 15ε, μοτερ 15ε και 2 πιαστράκια 6ε = 36ε) δλδ το ιδιο setup θα μου εβγαινε κοντά 75% ακριβότερα...δεν το περίμενα...


Πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Ευχαριστούμε Από τον psistis.gr ποιά είναι αυτά που πήρες? Γιατί στο site έχει αυτά που είναι πολύ πιο ακριβά.

 

Επίσης, για πυροσβεστήρα 2κιλο θα ειναι οκ ή καλύτερα 6κιλο? Το πρόβλημα με τον 6κιλο είναι οτι δε χωράει στο μπαλκόνι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, someone- είπε

τι λεει ρε παιδια η παραπάνω ψησταριά; υπάρχει κατι άλλο καλύτερο σε αυτα τα λεφτά;

Κι εμένα με ενδιαφέρει. Την είχε ξαναβγάλει το lidl; Την έχει κανείς;

Δε λέω, καλές οι napoleon και weber αλλά για 2-3 φορές τον μήνα ψήσιμο μου φαίνονται πολλά λεφτά. Έχει κάτι άλλο κάτω από το 300άρι;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, micos000 είπε

Κι εμένα με ενδιαφέρει. Την είχε ξαναβγάλει το lidl; Την έχει κανείς;

Δε λέω, καλές οι napoleon και weber αλλά για 2-3 φορές τον μήνα ψήσιμο μου φαίνονται πολλά λεφτά. Έχει κάτι άλλο κάτω από το 300άρι;

Εδώ είσαι...

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-62209602?category_rewrite=psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-62209602

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-62209623

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...