tsiro7 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 6 ώρες πριν, Evgenios_V είπε Να βγαλώ και εγω λοιπον τα συμπεράσματα μου σχετικά με το χθεσινό ψήσιμο... το οποίο μπορεί να μην φαινεται ιδανικό στις φωτογραφίες αλλά γευστικά ηταν πολύ πάνω απο μετρίο...πολυ καλυτερο απο του φουρνου (ειδικά λογω υγρασιας στο εσωτερικό του ζυμαριού)... Επίσης να βάλουμε και τον παράγοντα οτι ηταν το πρώτο τετοιου ειδους ψησιμο σε bbq...τα δεδομένα ειναι οτι χρησιμοποιώ το ίδιο ζυμάρι πολύ καιρό και έχω κάνει με αυτό το ζυμάρι αρκετά ψησίματα σε οικιακό φούρνο οπότε και μπορώ να βγάλω καποια σχετικά ασφαλή συμπεράσματα σε σχέση με τις διαφορές... Πρώτη φορά έχω τέτοιο φουσκωμα στο πλαινό της πίτσας, και αυτό οφείλετε αποκλειστικά στις μεγαλύτερες θερμοκρασίες που έπιασε ο χώρος ψησίματος που με τον ηλεκτρικό δεν μπορείς να πιάσεις ο δικος μου φτάνει μαξ τους 270 η ψησταριά εφτασε 350 εύκολα... Επίσης στην πρώτη εκανα το λάθος και εσβησα (ξεχασα δλδ) τους μεσαίους καυστήρες αφού ειχα βαλει την πιτσα μέσα για 1-2 λεπτά οπότε για αυτό κυρίως θεωρώ οτι κάηκε η βάση...ξεχασα να το γράψω στο αρχικό ποστ... στις επόμενες δοκιμές στο σύνολο 3 πιτσες το αποτέλεσμα ολο και βελτιωνόταν εως την τελευταία που έπιασα και ενα καλο σχετικά crunchy but soft στις άκρες...χωρίς φυσικά το απαραιτητο χρώμα... Δυστηχώς δεν κατάφερα να κάνω αλλη μια δοκιμή 1. γιατί η οικογένεια έσκασε...2. κυριώς γιατί ΞΕΜΕΙΝΑ απο ΓΚΑΖΙ...!!! χαχαχαχαχαχαχαχα...!!! Η τεχνική που θα ακολουθήσω την επομενη φορά, γιατί φυσικά και δεν θα το παρατήσω το θέμα μιας και βλέπω περιθώρια απο την πλευρά τεχνικής για βελτίωση του αποτελέσματος καθώς και θα εχω και γεμάτη μπουκάλα χαχαχαχαχαχαχα: 1. Φουλ ζέσταμα για 15 λεπτά η Ναπολέον πιάνει περι τους 320-350 βαθμούς σε αυτό το διάστημα... 2. Στα 15λεπτά κλείσιμό ή γυρισμα στο ελάχιστο των μεσαίων καυστήρων (αυτοί ακριβως κατώ απο την πλάκα δλδ) πράγμα που σημαινει οτι θα πέσει η θερμοκρασία στην πλάκα αλλά θα συνεχίσει να συσσωρεύει θερμόκρασία απο το περιβάλλον...επίσης η Ναπολέον διατηρεί εκπληκτικά καλά την θερμοκρασία αν δεν ανοίξεις καπάκι...και ζέσταμα ακόμα για 2-3 λεπτά... 3. Βάζω πιτσα μέσα...το καπάκι ανοίγει ελάχιστα για να βάλεις την πιτσα στον θάλαμο οπότε η απώλεια της ζέστης ειναι σχετικά μικρή (στον φούρνο λογω οτι η πόρτα ανοίγει προς τα κάτω δεν μπορείς να το κάνεις γιατι θα καείς)... 4. Έλεγχος στα 4 λεπτά να δώ την βάση και αν με παιρνεί να ανεβάσω τέρμα και πάλι τους καυστήρες για τα τελευταία 1-2 λεπτά του ψησίματος... Ολες οι δοκιμές θα συνεχίσουν εως οτου εγκριθεί κονδύλι για αγορά φουρνου ειτε ooni ειτε roccbox ειτε ηλεκτρικού... Μιά χαρά βολεψε και βοήθησε αρκετά...απλά (οπως λέω και στο παραπάνω σχόλιο μου...θα επρεπε να εχω αλλάξει και μπουκάλα...χαχαχαχαχαχαχα Σου προτείνω να δοκιμάσεις αυτό που κάνω εγώ. Παράλληλα με την ψησταριά ανάβω το φούρνο στο φουλ την πάνω αντίσταση. Ψήνω 3-4 λεπτά την πίτσα στο bbq (θερμοκρασία πλάκας 320-350)και με το φτυάρι την μεταφέρω σε μια λαμαρίνα στην πάνω σκάλα του φούρνου μόνο να ψηθούν τα υλικά από πάνω . 4
ilpapacha Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 2 ώρες πριν, berny είπε Καλησπέρα στην παρέα! Ευχαριστιμενις Κάτοχος broil king Gem 340 και λόγω πασχα στο μπαλκόνι ψάχνω για ηλεκτρική σούβλα.. διαβασα για λεροι μερλιν αλλα δεν ξερω το ιδανικό μήκος και αν θα χρειαστεί να κανω παρέμβαση για να μπει σωστα στην ψησταριά.. εχει κανείς εμπειρία με την συγκεκριμένη; Θα πρέπει να μετρήσει το εσωτερικό μήκος της ψησταριάς και να υπολογίσεις +10-15εκ για την σούβλα. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να δεις τι πατέντα θα χρειαστεί να κάνεις ώστε να τοποθετηθεί/στηριχθεί σωστά στην ψησταριά σου. 2
toxotis67 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, sounis11 είπε Και επί τω έργω.. χθεσινό απογευματινό κοντοσούβλι πρόβειο 3,5 κιλά και κάτι.. VID20210417184256.mp4 VID20210417184232.mp4 Ταψάκι από κάτω δεν έβαλες, ή δεν το έπαιρνε?
Evgenios_V Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 2 ώρες πριν, sounis11 είπε Το μόνο που θα πρέπει να δεις είναι πως θα σταθεροποιήσεις το μοτέρ να μη γυρνάει μαζί με τη σούβλα.Εγω το έδεσα με σύρμα όπως είδες από τις κρεμαστές.Τελειως αχαΐρευτος.....Επίσης να προτείνω κάτι που έκανα και νομίζω πρέπει να το κάνεις και συ ...αφού έβαλα τη σούβλα στην υποδοχή του μοτέρ έκανα με ένα ψιλό τρυπάνι μια διαμπερές τρύπα και όταν θέλω να ψήσω, περνώ από μέσα ένα κομμάτι σύρμα που διπλώνω ,σαν πυρακι ένα πράγμα, για να μην σου βγαίνει ο μηχανισμός και την διάρκεια του ψησίματος..δεν ξέρω αν μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ από την φωτογραφία Σωστός...ευχαριστώ για τις λεπτομέρειες...!!! Θα προσπαθήσω να φτιάξω κατι ποιο συμπαγές και ευκολο για να μπαινοβγαίνει ποιο ευκολά και να ειναι λιγο ποιο "ομορφο" το αποτέλεσμά...αλλά ξεροντας οτι με πιάνει η βαρεμάρα...με αχαιρευτο τροπο με βλέπω και εμένα... θα ΄δω οταν έρθει...καλα μας ψησίματα...!!! 2 ώρες πριν, sounis11 είπε Και επί τω έργω.. χθεσινό απογευματινό κοντοσούβλι πρόβειο 3,5 κιλά και κάτι.. VID20210417184256.mp4 VID20210417184232.mp4 Ο λογος που θέλω σουβλά... 1
nitroc Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Ψήστες του φόρουμ , να ρωτήσω , πόσο συχνά και σε τι βαθμο χρειάζεται να καθαρίζουμε την βάση του φούρνου κάτω απο τους καυστήρες ; Οκ τα απο πάνω μετά απο κάθε ψήσιμο είναι σχεδόν εύκολο.
ηνίοχος Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 12 λεπτά πριν, nitroc είπε Ψήστες του φόρουμ , να ρωτήσω , πόσο συχνά και σε τι βαθμο χρειάζεται να καθαρίζουμε την βάση του φούρνου κάτω απο τους καυστήρες ; Οκ τα απο πάνω μετά απο κάθε ψήσιμο είναι σχεδόν εύκολο. Όσο ποιο συχνά τη καθαρίζεις τόσο το καλύτερο για σένα , όλα αυτά που μένουν στο κάδο της ψησταριάς δημιουργούν αναφλέξεις που μπορούν σπίτι σου καταστρέψουν τα ψητά έως και πάρει φωτιά η ίδια η ψησταριά και να χρειαστεί πυροσβεστήρας , Βέβαια δεν ισχύουν τα ίδια με όλες τις ψησταριές , ο σχεδιασμός στον τρόπο διαχείρισης και λειτουργίας μιας ψησταριάς παίζει καθοριστικό ρόλο 1
KostasTk Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 3 ώρες πριν, cambo99 είπε Μην την πλύνεις! Απλά εγώ για να μην την λερώνω βάζω πάνω από την πέτρα και σε κάθε πίτσα διαφορετικό αντικολλητικό χαρτί. Προσοχή να το κόβεις στο σχήμα της πέτρας και να μην εξέχει από την πέτρα, για να μην μαυρίσει - καεί . Όταν είναι έτοιμη η πίτσα την βγάζεις μαζί με το χαρτί. Αν ακολουθήσεις τις συμβουλές όλα καλά θα πάνε. Περιμένω φώτο με το καλό ... 😋 👍👍 τελικα αλλαξε το προγραμμα και δεν θα εχει pizza night σήμερα αλλα θα γινει συντομα.. η ζυμη ειναι η ιδια που καναμε μεχρι τωρα για την ηλεκτρική κουζίνα ή πρεπει να κανουμε κατι διαφορετικό?? 16 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε Όσο ποιο συχνά τη καθαρίζεις τόσο το καλύτερο για σένα , όλα αυτά που μένουν στο κάδο της ψησταριάς δημιουργούν αναφλέξεις που μπορούν σπίτι σου καταστρέψουν τα ψητά έως και πάρει φωτιά η ίδια η ψησταριά και να χρειαστεί πυροσβεστήρας , Βέβαια δεν ισχύουν τα ίδια με όλες τις ψησταριές , ο σχεδιασμός στον τρόπο διαχείρισης και λειτουργίας μιας ψησταριάς παίζει καθοριστικό ρόλο Στην broil king μπορουμε να καθαρισουμε τον πατο με την μεταλλική βουρτσα ή θα κανω ζημια?? Τα κεμπαπ εβγαλαν πολυ λιπος τελικα..
ηνίοχος Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 4 λεπτά πριν, KostasTk είπε 👍👍 τελικα αλλαξε το προγραμμα και δεν θα εχει pizza night σήμερα αλλα θα γινει συντομα.. η ζυμη ειναι η ιδια που καναμε μεχρι τωρα για την ηλεκτρική κουζίνα ή πρεπει να κανουμε κατι διαφορετικό?? Στην broil king μπορουμε να καθαρισουμε τον πατο με την μεταλλική βουρτσα ή θα κανω ζημια?? Τα κεμπαπ εβγαλαν πολυ λιπος τελικα.. Νομίζω καλύτερα θα είναι καλύτερα να το κάνεις αυτό με ξύλινη σπάτουλα η και πλαστική 2
Evgenios_V Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 3 ώρες πριν, Rabbit30 είπε την παραγγελία την εκανες απο τον ψηστη; Ναι απο τον ψηστη... Εκανα μια δοκιμή με ξυλινη σπάτουλα σημέρα για να δώ σε τι κατάσταση ειναι ο συλλέκτης του κάδου μετά απο 10κατι ψησίματα...κλάμμα δεν πιστεύω οτι αυτό το πράγμα θα καθαρίσει με τιποτά... το Επομενο σκ θα αποπυραθω να κάνω ενα γενικό καθάρισμά και ειμαι περιεργος να δώ πως θα καθαρίσει δαυτο... 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 12 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε Ναι απο τον ψηστη... Εκανα μια δοκιμή με ξυλινη σπάτουλα σημέρα για να δώ σε τι κατάσταση ειναι ο συλλέκτης του κάδου μετά απο 10κατι ψησίματα...κλάμμα δεν πιστεύω οτι αυτό το πράγμα θα καθαρίσει με τιποτά... το Επομενο σκ θα αποπυραθω να κάνω ενα γενικό καθάρισμά και ειμαι περιεργος να δώ πως θα καθαρίσει δαυτο... Έχει γίνει ήδη μαύρο?
Panagiwtis_ Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Καλησπέρα σε όλους Νομίζω πως με πείσατε και καταλήγω στην Napoleon Rogue 525 SE. Θέλω να ρωτήσω αν αξίζει να πάω στην original σούβλα ή έχετε να προτείνετε κάποια πιο οικονομική που ταιριάζει στο μοντέλο και είναι δοκιμασμένη. 1
ηνίοχος Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Ίσως για αυτό το λόγο η ύπαρξη κάλυμμα αλουμινίου μιας χρήσης που θα υπάρχει σαν αξεσουάρ μετά το Πάσχα , πιθανόν να αναπτύσσεται υψηλή θερμοκρασία σ αυτό το σημείο και είναι δύσκολο το καθάρισμα . Να πω εδώ όμως πως εάν είναι ανοξείδωτο δεν υπάρχει περίπτωση να σαπίσει , αλλά και κάτι ακόμη , εάν πράγματι αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες είναι δυνατόν να προσφέρετε κάλυμμα αξεσουάρ από αλουμίνιο ;
Evgenios_V Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Έχει γίνει ήδη μαύρο? Μαύρο και αραχνο... Χαχαχαχα Πραγματικά είμαι περίεργος να δω πόσο και αν θα καθαρίσει... Θυμάμαι ήταν σαν καθρέφτης όταν το πρωτοεβαλα...θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση αν ξανα πλησιάσει σε αυτό το σημείο... Επεξ/σία 18 Απριλίου 2021 από Evgenios_V
sounis11 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 2 ώρες πριν, toxotis67 είπε Ταψάκι από κάτω δεν έβαλες, ή δεν το έπαιρνε? Δεν χρησιμοποιώ ταψακι.Οταν είναι μεγάλα τα κομμάτια κρέατος δεν χωράει κιόλας , άσε που περισσότερα προβλήματα μου δημιούργησαν παρά με βοήθησαν μια φορά που έβαλα το περασμένο Πάσχα που εψησα κοκορέτσια.
toxotis67 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 Δημοσ. 18 Απριλίου 2021 6 λεπτά πριν, sounis11 είπε Δεν χρησιμοποιώ ταψακι.Οταν είναι μεγάλα τα κομμάτια κρέατος δεν χωράει κιόλας , άσε που περισσότερα προβλήματα μου δημιούργησαν παρά με βοήθησαν μια φορά που έβαλα το περασμένο Πάσχα που εψησα κοκορέτσια. Τι προβλήματα φίλε με ενδιαφέρει, σε ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα