Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, @pnea1973 είπε

Νομίζω οτι έχω ξαναρωτήσει...Αυτή ταιριάζει στην Rogue XT 425?

Από θέμα μήκους ναι, από την στιγμή που είναι 75εκ και το μήκος της επιφάνειας ψησίματος της 425 είναι στα 60εκ. Δεν ξέρω αν έχει διαφορά στην διατομή και δεν κάθεται καλά στις υποδοχές, αλλά λογικά με ένα ελαφρύ τρόχισμα θα είσαι εντάξει.

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2245

  • ilpapacha

    2028

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

κριμα να μην μπορεις να παραγγείλεις online όπως στα υπόλοιπα. 

βάζουν ωραία πράγματα κατά καιρούς αλλά πραγματικά βαριέμαι να πάω να στηθώ στην ουρά με το χαμό που γίνεται τον τελευταίο καιρό. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, greatony είπε

Πιθανή λειτουργία και με κάβουνο με το αντίστοιχο αξεσουάρ

Σε οποιαδηποτε ψησταρια μπορεις να το κανεις αυτο αν θες.

 

8 ώρες πριν, greatony είπε

Είδα επίσης ότι η Weber έχει sear station σε ένα σημείο της κύριας επιφάνειας ψησίματος με έναν έξτρα καυστήρα  που αμφιταλαντεύομαι αν θα είναι βολικότερο/αποδοτικότερο σε σχέση με το sizzle zone της Napoleon.

Και στην απλη genesis 310 χωρις το sear station κανεις μια χαρα searing. Oποτε φανταζομαι με το sear station θα κανεις ακομα καλυτερο. Το σημαντικο πλεονεκτημα του sizzle zone της Napoleon ειναι οτι το υπερυθρο ματι δεν εχει προβλημα ακομα και με αερα, οποτε, μπορεις να βαλεις μια μαντεμενια γαστρα και να τηγανισεις ανετα. Και σαφως θα κανει και καλυτερο searing απο το ηδη καλο της weber. Aν παρεις βεβαια την 330 που εχει απλο πλευρικο ματι, αν θες καποια στιγμη στο μέλλον, μπορεις να κανεις καμια πατεντα και να το αλλαξεις.

 

8 ώρες πριν, greatony είπε

Άλλο ένα ερωτηματικό που έχω είναι το σύστημα GBS, μιας και προσπαθώ να δω αν έχει ουσιαστικά οφέλη σε σχέση με το να τοποθετήσεις απλά κάποιο σκεύος πάνω από τις σχάρες.

Ισως μονο σε χρηση γουοκ εχει νοημα. Ασε που αν θες να βαλεις ενα απλο τηγανι εκει σε περιοριζει στο που θα το τοποθετησεις. Οποτε οσες φορες εχει  χρειαστει να βαλω καποιο σκευος το βαζω απλα πανω στη σχαρα οπου θελω εγω.

 

8 ώρες πριν, greatony είπε

Τέλος ήθελα να ρωτήσω αν αυτός ο έξτρα καυστήρας της napoleon θα κάνει μεγάλη διαφορά στα ψησίματα μιας και με διαβεβαίωσαν όπου ρώτησα ότι η Genesis δεν έχει κανένα πρόβλημα δύναμης στο ψήσιμο(άρα είναι πιο αποδοτική;).

Αρκει η θερμοκρασια της genesis μια χαρα. Αυτο που διαβαζω τις τελευταιες μερες ειναι οτι οι καυστηρες της napoleon καινε πιο πολυ, οποτε καταναλωνεις και περισσοτερο καυσιμο. Βεβαια ισως εχει να κανει με τον τροπο χρησης του καθε ψηστη.

 

8 ώρες πριν, greatony είπε

η Napoleon δείχνει ενα κλικ πιο στιβαρή

τις εχεις δει απο κοντα και το λες αυτο; Εγω δεν εχω δει την rogue, αλλα η genesis ειναι σιγουρα πολυ στιβαρη.

 

Δεν ξερω αν σε μπερδεψα με τις απαντησεις μου. Εγω εγω την genesis 310 περιπου 1.5 χρονο και ειμαι φουλ ικανοποιημενος. Με αυτη την εμπειρια που εχω, αν πηγαινα τωρα να παρω αλλη μια ψησταρια θα πηγαινα σιγουρα να δω απο κοντα μια rogue. O λογος ειναι οτι θα ηθελα το υπερυθρο ματι για τηγανισμα αν χρειαστει καμια φορα (2 φορες εχω τηγανισει σε 1.5 χρονο) και για searing σε κανενα πολυ λεπτο κομματι κρεας, μιας και εκει ειναι που δυσκολευεται η genesis 310 που εχω (σε κανονικο παχος ειναι κομπλε). Και δευτερο λογος το κλειστο ντουλαπακι απο κατω για να δειχνει πιο τακτοποιημενη.

Οποια και να παρεις θα την ευχαριστηθεις. Οποτε δες ποια αξεσουαρ σου αρεσουν, ποια σου αρεσει εμφανησιακα, πηγαινε δες τες και απο κοντα και θα αποφασισεις μονος σου. Δεν υπαρχει λαθος σε οποια απο τις δυο πας, ειναι το μονο σιγουρο. 

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Evgenios_V είπε

Τι εννοείς χτυπάει το High, το high το ορίζεις εσύ στην θέση cock με τα βελάκια πάνω κάτω ...

πχ σε εμένα (και φαντάζομαι ολα ετσι πρεπει να ειναι) ξεκινάει by default απο τους 50C και ανάλογα ορίζω την θερμοκρασία που θέλω να χτυπάει...  

Βασικά στο High χτυπάει το sensor value όχι το setpoint! Δηλαδή διαβάζει θερμοκρασία εκτός εύρους του αισθητήρα. Μάλλον σε ελαττωματικό έπεσα γιατί το έκανε με το που το χρησιμοποιήσα πρώτη φορά. 

 

Spoiler

20210415_095244.jpg.c0defd9484df084c809d1d999b7ca5c6.jpg

 

  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, panos_ace είπε

Καλημέρα,

τους γυρνάς στο min; Δεν θέλουμε δυνατή φωτιά σε αυτά;

Αυτό σκέφτηκα κι εγώ... Αλλά ίσως στα 5 λεπτα ψήσιμο που θέλει συνολικά και με ένα μόνο άνοιγμα στο καπάκι δε χρειάζεται φουλ φωτιά για να μην παραψηθεί.. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τρεχουμε lidl για την 1η μας ψηστιερια υγραεριου; αξιζει σαν 1η επαφη με το αθλημα;; μην παω κατευθειαν στην Weber Spirit II E-210 GBS στα 479.. μιση τιμη του ΛΙΔΛ που γενικα φερνει τιμια πραματακια και τα χαρακτηριστικα της ειναι αρκετα καλα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια καλημερα.. χθες παρελαβα την δικη μου bk gem 330 και την έστησα.. ειναι κατι που πρεπει να κανω πριν το 1ο ψήσιμο σχετικά με προετοιμασία σχαρας ή της ψησταριάς??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, KostasTk είπε

Παιδια καλημερα.. χθες παρελαβα την δικη μου bk gem 330 και την έστησα.. ειναι κατι που πρεπει να κανω πριν το 1ο ψήσιμο σχετικά με προετοιμασία σχαρας ή της ψησταριάς??

Διαβασε ολες τις οδηγιες πριν κανεις οτιδηποτε. Συνηθως θελει ενα μισαωρο καψιμο στο φουλ.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 λεπτά πριν, JeZus είπε

τρεχουμε lidl για την 1η μας ψηστιερια υγραεριου; αξιζει σαν 1η επαφη με το αθλημα;; μην παω κατευθειαν στην Weber Spirit II E-210 GBS στα 479.. μιση τιμη του ΛΙΔΛ που γενικα φερνει τιμια πραματακια και τα χαρακτηριστικα της ειναι αρκετα καλα

χωρις να την εχω δει από κοντά θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμια σύγκριση ανάμεσα στην κινέζικη του lidl και τη spirit. προσωπικά θα πήγαινα στη weber χωρίς δεύτερη σκέψη 

  • Like 4
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 λεπτά πριν, KostasTk είπε

Παιδια καλημερα.. χθες παρελαβα την δικη μου bk gem 330 και την έστησα.. ειναι κατι που πρεπει να κανω πριν το 1ο ψήσιμο σχετικά με προετοιμασία σχαρας ή της ψησταριάς??

Κατά βάση κάνεις αυτό που λέει το manual

1BEF9272-1900-43F1-B6EA-AAAAE8D60EA2.jpeg.adcbc3203159e12c731f3d5b7077af9b.jpeg
Στο full κάψιμο για κανά μισάωρο. Μετά αφήνεις λίγο να κρυώσει, λαδώνεις τις σχάρες και καις πάλι για κανά μισάωρο με τους διακόπτες στην μέση.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Σε οποιαδηποτε ψησταρια μπορεις να το κανεις αυτο αν θες.

 

Και στην απλη genesis 310 χωρις το sear station κανεις μια χαρα searing. Oποτε φανταζομαι με το sear station θα κανεις ακομα καλυτερο. Το σημαντικο πλεονεκτημα του sizzle zone της Napoleon ειναι οτι το υπερυθρο ματι δεν εχει προβλημα ακομα και με αερα, οποτε, μπορεις να βαλεις μια μαντεμενια γαστρα και να τηγανισεις ανετα. Και σαφως θα κανει και καλυτερο searing απο το ηδη καλο της weber. Aν παρεις βεβαια την 330 που εχει απλο πλευρικο ματι, αν θες καποια στιγμη στο μέλλον, μπορεις να κανεις καμια πατεντα και να το αλλαξεις.

 

Ισως μονο σε χρηση γουοκ εχει νοημα. Ασε που αν θες να βαλεις ενα απλο τηγανι εκει σε περιοριζει στο που θα το τοποθετησεις. Οποτε οσες φορες εχει  χρειαστει να βαλω καποιο σκευος το βαζω απλα πανω στη σχαρα οπου θελω εγω.

 

Αρκει η θερμοκρασια της genesis μια χαρα. Αυτο που διαβαζω τις τελευταιες μερες ειναι οτι οι καυστηρες της napoleon καινε πιο πολυ, οποτε καταναλωνεις και περισσοτερο καυσιμο. Βεβαια ισως εχει να κανει με τον τροπο χρησης του καθε ψηστη.

 

τις εχεις δει απο κοντα και το λες αυτο; Εγω δεν εχω δει την rogue, αλλα η genesis ειναι σιγουρα πολυ στιβαρη.

 

Δεν ξερω αν σε μπερδεψα με τις απαντησεις μου. Εγω εγω την genesis 310 περιπου 1.5 χρονο και ειμαι φουλ ικανοποιημενος. Με αυτη την εμπειρια που εχω, αν πηγαινα τωρα να παρω αλλη μια ψησταρια θα πηγαινα σιγουρα να δω απο κοντα μια rogue. O λογος ειναι οτι θα ηθελα το υπερυθρο ματι για τηγανισμα αν χρειαστει καμια φορα (2 φορες εχω τηγανισει σε 1.5 χρονο) και για searing σε κανενα πολυ λεπτο κομματι κρεας, μιας και εκει ειναι που δυσκολευεται η genesis 310 που εχω (σε κανονικο παχος ειναι κομπλε). Και δευτερο λογος το κλειστο ντουλαπακι απο κατω για να δειχνει πιο τακτοποιημενη.

Οποια και να παρεις θα την ευχαριστηθεις. Οποτε δες ποια αξεσουαρ σου αρεσουν, ποια σου αρεσει εμφανησιακα, πηγαινε δες τες και απο κοντα και θα αποφασισεις μονος σου. Δεν υπαρχει λαθος σε οποια απο τις δυο πας, ειναι το μονο σιγουρο. 

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Τις έχω δει από κοντά και την Genesis ΙΙ 330 και την Napoleon 525SE αλλά με διαφορά κάποιων μηνών λόγω της κατάστασης. Θα πάω τώρα ξανά να τις δω πιο αναλυτικά και αν τις έχει κάπου και τις 2 στημένες μαζί ακομα καλύτερα.  Στο εμφανισιακό όπως λες και συ σίγουρα θα προτιμούσα η Weber να έχει και ένα κλειστό ντουλαπάκι για την ομορφιά όπως είναι genesis 335 δηλαδή αλλά τα 200ε διαφορά που έχουν οι δυο Weber μεταξύ τους μόνο και μόνο για το ντουλαπάκι είναι κοροϊδία για μένα.

Και επίσης ένας λόγος που έχει μπει και πιο δυνατά η Weber στο παιχνίδι είναι λόγω διαθεσιμότητας μιας και η Νapoleon στην καλύτερη θα είναι εδώ τέλη Μαΐου.

Επειδή δεν έχω ιδέα προσπαθώ βασικά να δω αν τα εξτρά χρήματα που θα πάνε στη Napoleon με βάση τα specs της θα έχουν νόημα στο αποτέλεσμα/δυνατότητες του ψησίματος ή είναι σαν τις κάμερες στα κινητά που κάποια βγάζουν 100megapixel φωτογραφίες αλλά αυτό με τα 12megapixel έχει καλύτερη φωτογραφία.

Υπάρχει κάποιος κάτοχος ψησταριάς με οπίσθιο καυστήρα να μας πει αν έχει τόσο μεγάλη διαφορά στα σουβλιστά σε σχέση με αυτές που δεν έχουν;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρέλαβα την WEBER Spirit II E-310 από τον Κωτσο και στα έντυπα που τη συνόδευαν ήταν σε Ιταλικά και Γερμανικά. Αγγλικά ούτε για δείγμα. Πριν το πρώτο ψήσιμο, εκτός από κάψιμο για κανά τέταρτο, πρέπει να κάνω κάτι άλλο;

Ρωτάω όσους έχουν ίδιο μοντέλο, αν στο δικό τους manual, έγραφε κάτι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, toxotis67 είπε

Παρέλαβα την WEBER Spirit II E-310 από τον Κωτσο και στα έντυπα που τη συνόδευαν ήταν σε Ιταλικά και Γερμανικά. Αγγλικά ούτε για δείγμα. Πριν το πρώτο ψήσιμο, εκτός από κάψιμο για κανά τέταρτο, πρέπει να κάνω κάτι άλλο;

Ρωτάω όσους έχουν ίδιο μοντέλο, αν στο δικό τους manual, έγραφε κάτι.

Κλασικη πρακτικη Κωτσοβολου να φερει ψησταριες που προοριζονται για Ιταλια (δες το label απο πισω θα γραφει ΙΤ λογικα). Κατεβασε το αγγλικο μανουαλ απο το website ή παρε ενα τηλ στο kyso.gr που ειναι ο επισημος αντιπροσωπος στην Ελλαδα να σου το στειλουν με ενα εμαιλ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...