Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Panagiwtis_ είπε

ΟΚ άρα αν θες Weber/BK/Napoleon αυτού του μεγέθους και δεν μπορείς να ανέβεις στα 2200 (μαζί με τη σούβλα), τότε η BK είναι μονόδρομος.

Από την στιγμή που είσαι διατεθειμένος να δώσεις αυτό το ποσό, θα πρέπει να τις δεις από κοντά. Μια απλή διαφορά είναι ότι η Broil King έχει μαντεμένιες σχάρες ενώ η Napoleon ανοξείδωτες. Να δεις αν το πλαϊνό μάτι infrared έχει το ίδιο μέγεθος κτλ.

Σούβλα/μοτέρ μπορείς να πάρεις after market, όμως θα πρέπει να πάρεις σωστή απόφαση στην ψησταριά που θα αγοράσεις. Στο ξαναλέω, θα πρέπει να τις δεις από κοντά, πριν πάρεις την τελική σου απόφαση.

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2245

  • ilpapacha

    2028

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

Καλησπέρα σε όλους ,

Καταρχάς να πω ότι είστε πολύ ενημερωμένοι και κατατοπιστικοί και βοηθάτε πολύ τους αρχάριους.. Στο δια ταύτα τώρα , ενδιαφέρομαι για αγορά και είμαι ανάμεσα σε spirit 310 και outdoorchef Australia 425. Η δεύτερη με κέρδισε συγκριτικά λόγω της πλευρικής εστίας , η spirit λόγω όλων αυτών που έχουν προαναφερθεί . Η προσφορά που μου έκαναν για outdoorchef είναι στα 630. Θα ήθελα τη γνώμη σας όσον αφορά το πλευρικό μάτι, αν αξίζει να «κατέβω» σε ποιότητα υλικών και κατασκευης για να το έχω ή να προτιμήσω τη spirit. Αν κάποιος φίλος έχει υπόψη του κάποια άλλη σε budget 600-700 euros με πλευρικό μάτι θα ήταν καλοδεχούμενη η πρόταση .

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

26 λεπτά πριν, geor92 είπε

Καλησπέρα, να ρωτήσω.. κάποια καλά κρέατα (wagyu) που θέλω να τα κάνω στην ψησταριά, θα προτείνατε απευθείας στη σχάρα, σε κάποια πλάκα ψησίματος ή σε κάποιο μαντεμένιο τηγάνι; Γιατι αφαιρείται το στρογγυλό κομμάτι της σχάρας μου (Spirit II E310) και μπορείς να βάλεις κάποιο τηγάνι εκεί!

αφου καψεις παρα πολυ καλα κ εχει μεγαλη θερμοκρασία, απευθείας στη σχαρα με θερμόμετρο κ μόλις τοποθετήσεις κ κλεισεις καπακι γυρνάς στο  min τους καυστήρες. συνηθως σε νορμαλ κοψιμο θες 2.5 3 λεπτα απο τη μια κ σχεδόν 2 απο την αλλη σε blank angus φιλετο κ θερμοκρασια δωματιου  κ σε wagyu o θεος βοηθός αν δεν εχεις θερμόμετρο 😃

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πέρασα από λερου σήμερα. Είχε πάρα πολύ κόσμο να κοιτάζει ψησταριές. Προβλέπεται τσίκνα παντού. Είδα από κοντά Weber spirit classic και kenton naterial. Στη Weber μου έκανε εντύπωση η εμαγιε σχάρα η οποία μου φάνηκε πολύ ψεύτικη. Στην naterial μου έκανε εντύπωση το πόσο πολύ κουνούσε, δεν ξέρω αν είναι έτσι ή δεν την είχαν βιδωσει καλά. 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@SagoniasSlutRos Πέρυσι μας βρήκαν απροετοίμαστους...φέτος θα ψήσουμε σαν να είμαστε στα χωριά μας...

Όχι παιζούμε... ;)

Επεξ/σία από Evgenios_V
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, Morhella είπε

Καλησπέρα σε όλους ,

Καταρχάς να πω ότι είστε πολύ ενημερωμένοι και κατατοπιστικοί και βοηθάτε πολύ τους αρχάριους.. Στο δια ταύτα τώρα , ενδιαφέρομαι για αγορά και είμαι ανάμεσα σε spirit 310 και outdoorchef Australia 425. Η δεύτερη με κέρδισε συγκριτικά λόγω της πλευρικής εστίας , η spirit λόγω όλων αυτών που έχουν προαναφερθεί . Η προσφορά που μου έκαναν για outdoorchef είναι στα 630. Θα ήθελα τη γνώμη σας όσον αφορά το πλευρικό μάτι, αν αξίζει να «κατέβω» σε ποιότητα υλικών και κατασκευης για να το έχω ή να προτιμήσω τη spirit. Αν κάποιος φίλος έχει υπόψη του κάποια άλλη σε budget 600-700 euros με πλευρικό μάτι θα ήταν καλοδεχούμενη η πρόταση .

 

Outdoorchef μόνο τις στρογγυλές όχι τις κλασσικές.

Σε καμία περίπτωση μην αγοράσεις υποδεέστερη ψησταριά για πλαινό μάτι. Θα το μετανιώσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, toxotis67 είπε

Ευχαριστώ, άρα η συγκεκριμένη θέλει μερεμέτι. Καμιά επώνυμη που να ταιριάζει χωρίς μερεμέτια;

Αυτή ήταν που είχε προταθεί στο Amazon που είναι φτιαγμένη για 210/310 αλλά μόλις βγήκε εκτός στοκ. Την είχα και εγώ στο καλάθι αλλά όχι πια.

Από ένα γρήγορο ψάξιμο και αυτή φαινεται να έχει καλές κριτικές.

 

Μόλις παρέλαβα το θερμόμετρο από ΙΚΕΑ, το έβαλα στο κοτόπουλο και ξεκίνησε να δείχνει 36C. Μέσα σε 1 λεπτο χτύπησε high και από τότε με το που το ανοίγω απλά χτυπάει στο high. Ελλατωματικό ή για τα πανηγύρια ποιότητα? Το έχει κανείς?

Επεξ/σία από remalis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετά από αρκετό διάβασμα εδώ μέσα και όχι μόνο θα ήθελα να ρωτήσω και γω γνώμες και εντυπώσεις από τυχόν ιδιοκτήτες για αγορά μια από τις Weber Genesis II E-330 και Napoleon Rogue 525 SE.

Τα πλεονεκτήματα της Napoleon (θεωρητικά τουλάχιστον) στα χαρτιά είναι:

  •  4 κύριους καυστήρες έναντι 3 της Weber
  • Οπίσθιος καυστήρας για καλύτερα ψησίματα στη σούβλα
  • Sizzle zone 
  • Inox σχάρες
  • Πιθανή λειτουργία και με κάβουνο με το αντίστοιχο αξεσουάρ
  • Αναδιπλούμενο το 1 ράφι

Τα πλεονεκτήματα της Weber έτσι όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον είναι η τιμή απόκτησης(η τελική διαφορά στην περίπτωση μου υπολογίζεται περίπου στα 200-300ε φθηνότερη σε σχέση με Napoleon) , η τρέχουσα προσφορά με δώρο τη σούβλα, η ναι μεν μικρότερη αλλά πιο ξεκάθαρη και ενιαία εγγύηση για όλα τα parts για 10 χρόνια και τέλος τα περισσότερα χρόνια δραστηριοποίησης της επίσημης αντιπροσωπείας στην Ελλάδα με αρκετά καλές κριτικές. Επίσης με μια πρόχειρη ματιά μου φαίνεται ότι βρίσκεις πιο εύκολα 3rd party αξεσουάρ για τη Weber μιας και είναι πιο "γνωστή" εταιρία. 

Είδα επίσης ότι η Weber έχει sear station σε ένα σημείο της κύριας επιφάνειας ψησίματος με έναν έξτρα καυστήρα  που αμφιταλαντεύομαι αν θα είναι βολικότερο/αποδοτικότερο σε σχέση με το sizzle zone της Napoleon. Άλλο ένα ερωτηματικό που έχω είναι το σύστημα GBS, μιας και προσπαθώ να δω αν έχει ουσιαστικά οφέλη σε σχέση με το να τοποθετήσεις απλά κάποιο σκεύος πάνω από τις σχάρες.

Τέλος ήθελα να ρωτήσω αν αυτός ο έξτρα καυστήρας της napoleon θα κάνει μεγάλη διαφορά στα ψησίματα μιας και με διαβεβαίωσαν όπου ρώτησα ότι η Genesis δεν έχει κανένα πρόβλημα δύναμης στο ψήσιμο(άρα είναι πιο αποδοτική;).

Το κομμάτι της ευκολίας του καθαρισμού δεν το έθιξα καθόλου γιατί θεωρώ ότι είναι πολύ κοντά και οι 2. Επίσης ποιοτικά δε θεωρώ ότι έχουν μεγάλες διαφορές αν και η Napoleon δείχνει ενα κλικ πιο στιβαρή.

Περιμένω τις απαντήσεις/εμπειρίες σας σε ότι μπορείτε από το σεντονάκι που ετοίμασα μπας και αποφασίσω κάποια στιγμή.

Υ.Γ. 1: Επειδή μπορεί να έχω γράψει και καμιά βλακεία που δε στέκει πιο πάνω, όπου χρειαστεί διορθώστε με μην πάρω και κάναν άλλο που διαβάζει στο λαιμό μου.

Υ.Γ. 2: Εννοείται ότι οποιαδήποτε άλλη πρόταση για ψησταριά στην ίδια κατηγορία είναι καλοδεχούμενη.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Πέρασα από λερου σήμερα. Είχε πάρα πολύ κόσμο να κοιτάζει ψησταριές. Προβλέπεται τσίκνα παντού. Είδα από κοντά Weber spirit classic και kenton naterial. Στη Weber μου έκανε εντύπωση η εμαγιε σχάρα η οποία μου φάνηκε πολύ ψεύτικη. Στην naterial μου έκανε εντύπωση το πόσο πολύ κουνούσε, δεν ξέρω αν είναι έτσι ή δεν την είχαν βιδωσει καλά. 

 

Είναι ψεύτικη γιατί είναι η σειρά spirit. Η weber genesis είναι η καλή σειρά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, remalis είπε

Μόλις παρέλαβα το θερμόμετρο από ΙΚΕΑ, το έβαλα στο κοτόπουλο και ξεκίνησε να δείχνει 36C. Μέσα σε 1 λεπτο χτύπησε high και από τότε με το που το ανοίγω απλά χτυπάει στο high. Ελλατωματικό ή για τα πανηγύρια ποιότητα? Το έχει κανείς?

Τι εννοείς χτυπάει το High, το high το ορίζεις εσύ στην θέση cock με τα βελάκια πάνω κάτω ...

πχ σε εμένα (και φαντάζομαι ολα ετσι πρεπει να ειναι) ξεκινάει by default απο τους 50C και ανάλογα ορίζω την θερμοκρασία που θέλω να χτυπάει...  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 ώρες πριν, remalis είπε

Αυτή ήταν που είχε προταθεί στο Amazon που είναι φτιαγμένη για 210/310 αλλά μόλις βγήκε εκτός στοκ. Την είχα και εγώ στο καλάθι αλλά όχι πια.

Από ένα γρήγορο ψάξιμο και αυτή φαινεται να έχει καλές κριτικές.

Σε ευχαριστώ πολύ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδιά απο οτι έχω δει όλοι οι κατασκευαστές έχουν τις σχάρες κάθετα. Δεν θα ήταν ποιό βολικό να είναι οριζόντια;

Όταν ψήναμε σε θερομσίφωνες οι σχάρες ήταν οριζόντιες, και νομίζω βόλευε μια χαρά.

Μόνο εγώ έχω την απορία;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 ώρες πριν, sndev είπε

αφου καψεις παρα πολυ καλα κ εχει μεγαλη θερμοκρασία, απευθείας στη σχαρα με θερμόμετρο κ μόλις τοποθετήσεις κ κλεισεις καπακι γυρνάς στο  min τους καυστήρες. συνηθως σε νορμαλ κοψιμο θες 2.5 3 λεπτα απο τη μια κ σχεδόν 2 απο την αλλη σε blank angus φιλετο κ θερμοκρασια δωματιου  κ σε wagyu o θεος βοηθός αν δεν εχεις θερμόμετρο 😃

Καλημέρα,

τους γυρνάς στο min; Δεν θέλουμε δυνατή φωτιά σε αυτά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...