Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 λεπτά πριν, Panagiwtis_ είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω μια Jamie Oliver με τέσσερις σχάρες που για διάφορους λόγους (κυρίως έλλειψης ανταλλακτικών) θέλω να αλλάξω.

Έχω ένα μπάτζετ γύρω στα 1500 ευρώ και είμαι μεταξύ Broil King Baron 590 και Weber Genesis II E410.

Ποια πιστεύετε πως πρέπει να επιλέξω και γιατί;

Εγώ θα πήγαινα ή στην Weber (επειδή ένας φίλος με Baron μου συνέστησε να πάρω Weber) ή σε αυτήν https://homing.gr/napoleon-psistaries-igraeriou/psistaria-ygraeriou-napoleon-rogue-525-xt-stainless-steel-rxt525sibpss-1-gr.html επειδή δεν τον άκουσα και πήγα σε Napoleon που με ικανοποιεί απόλυτα.😁

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2245

  • ilpapacha

    2028

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

5 ώρες πριν, Instructor1182 είπε

Αν δεις την ισχύ σε weber genesis II E-310 είναι 11kW.

Συνεπώς ο κάθε καυστήρας έχει 3,66 kW απόδοση.

https://www.psistis.gr/ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ-ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ/WEBER-ΨΗΣΤΑΡΙΑ/GENESIS-II-E-310-GBS-WEBER-61011175

 

Αν δεις την ισχύ σε Napoleon Rogue 525 θα δεις ότι η συνολική ισχύ είναι 16,6 kW.

Συνεπώς ο κάθε καυστήρας έχει 4,15kW απόδοση.

https://napoleongrills.gr/rogue/psistaria-ygraeriou-napoleon-rogue-525-black-r525pk-1-gr.html

Όποτε δεν ισχύει αυτό που λες. 

Επίσης αν κοιτάξεις όλα τα μοντέλα της weber σε σχέση με τα Napoleon θα δεις ότι όλα τα Napoleon σε κάθε αντίστοιχη κατηγορία έχουν μεγαλύτερη απόδοση.

 

Όσον αφορά τις καταναλώσεις λογικό είναι αν παίρνεις ένα πιο ισχυρό μηχανημα να έχει και μεγαλύτερη κατανάλωση.

κάπως έτσι είναι και στα γρήγορα αυτοκίνητα με τα πιο αργά.

Επιλέγεις αν θες ένα πιο γρήγορο αυτοκίνητο ή ένα συμβατικό.

Καταλαβαίνω τι λες, αλλά εμμένω στην άποψη μου και να σου εξηγήσω το γιατί, με την δική μου πολύ απλή,ίσως και απλοϊκή λόγω έλλειψης γνώσεων, συλλογιστική.

Όπως ανέφερα, σαφώς υπάρχουν διαφορές ,αλλά μιλώντας για κατανάλωση και μόνο, είπα ότι έχοντας οι δύο ψησταριές την ίδια σχεδόν  επιφάνεια ψησίματος και αποδίδοντας παραπλήσια, όπως δείχνουν τα σχόλια και οι εμπειρίες των χρηστών, η μεν weber το καταφέρνει με τρεις καυστήρες και όπως λες και εσύ λιγότερη καταναλωμενη ενέργεια και άρα πιο οικονομικά. Ίσως είναι τα υλικά ή ο σχεδιασμός ή ανακλαστήρες που δεν έχει η rogue. Δεν ξέρω.

Επαναλαμβάνω αυτή είναι η δική μου λογική ξέροντας ότι σε πολλούς άλλους τομείς η 525 είναι ανώτερη και για αυτό μάλιστα την επέλεξα (525se). Αν όμως ήταν να διαλέξω μεταξύ της απλής 525 και της genesis 310 θα επέλεγα την genesis για λόγους οικονομίας στο καύσιμο που σε βάθος χρόνου δεν είναι αμελητέα η διαφορά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, depmode είπε

Επαναλαμβάνω αυτή είναι η δική μου λογική ξέροντας ότι σε πολλούς άλλους τομείς η 525 είναι ανώτερη και για αυτό μάλιστα την επέλεξα (525se). Αν όμως ήταν να διαλέξω μεταξύ της απλής 525 και της genesis 310 θα επέλεγα την genesis για λόγους οικονομίας στο καύσιμο που σε βάθος χρόνου δεν είναι αμελητέα η διαφορά.

Επειδή ήμουν ακριβώς σε αυτό το δίλημμα, επέλεξα την απλή 525 από την genesis 310 διότι η διαφορά στην τιμή τους όταν την αγόρασα ήταν τόσο μεγάλη, που για να κάνω απόσβεση με τις φιάλες θα έπρεπε να περάσουν 7 χρόνια (αν υποθέσουμε ότι τα 60€ διαφορά είναι σωστό νούμερο, που νομίζω ότι δεν ισχύει 100%). Πάντως όπως έγραψα και σε άλλο ποστ, δεν είναι ανάγκη ούτε να καις όλους τους καυστήρες, ούτε στο φουλ. Οι θερμοκρασίες που πιάνει η 525 και οι χρόνοι που τις πιάνει είναι σε τρομερά επίπεδα όπως έχεις δει, και μετά μπορείς να ψήνεις στο χαμηλό μια χαρά για να καις και λιγότερο (εκτός και αν ψήνεις μοσχαρίσιες μπριζόλες, πικάνιες κλπ)

 

5 λεπτά πριν, Panagiwtis_ είπε

Σου εξήγησε γιατί προτείνει Weber αντί Baron;

Μου έχει πει κατά καιρούς διάφορα μικροπαράπονα, πχ έχει πολλές αναφλέξεις, καθαρίζει σχετικά δύσκολα και έχει και ψιλοθεματάκια με σκουριές στα μαντέμια. Όχι πολύ σημαντικά θέματα αλλά μου είπε πως θεωρεί τις Weber καλύτερες. Τις Napoleon δεν τις ήξερε.

  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, gdeli είπε

... Οι θερμοκρασίες που πιάνει η 525 και οι χρόνοι που τις πιάνει είναι σε τρομερά επίπεδα όπως έχεις δει.....

 

Δεν έχω δει δυστυχώς 😝. Έχω παραγγείλει και ακόμα περιμένω εδώ και μήνες να γίνει ξανά διαθέσιμη η 525se.....

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωχχ, σπάσιμο! Με το καλό να την παραλάβεις, να την απολαύσεις και να της πιεις το αίμα!

1 ώρα πριν, sgace είπε

+1 για αναφλέξεις σε broil. Μάλλον gem.. οπότε έχουμε ψήσει κάνα τριαρια φορές πάντα έχει αναφλέξεις..

Όπως τις έχω δει από κοντά, νομίζω ότι αυτό το flav-r-wave είναι επίφοβο για αναφλέξεις και καθαρίζει και δύσκολα.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 ώρες πριν, alimentas είπε

Ρε παιδες ας το ριξω εδω μπας κ βοηθησει κανεις... Βλεπει κανεις masterchef???? Δειχνει συχνα πυκνα ενα γκαντζετακι,ενα μικρο καπνηστηρι(σαν ναργιλεδακι ειναι) το οποιο ειναι φοβερο.Που μπορουμε να το βρουμε κατι αντιστοιχο???

Το έχω δει στο mart στην Κηφισού, αλλά αν κάνεις ένα google search "καπνιστήρια μαγειρικής" θα το βρεις και αλλού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή έχω Broil , εχω να πώ πως σε σύγκριση με weber , το κάτω μέρος απο τους καυστήρες είναι πιο δύσκολο στο καθάρισμα απο την weber που είναι με μια τρυπα συλλογής και ο  πάτος είναι λείος ( λεπτομέρεια θα μου πεις ) . Στην broil monarch που έχω, έχει απο κάτω του τέρμα δεξιά καυστήρα την τρύπα του δοχείου συλλογής χάνει θερμότητα και η δεξιά πλευρά ζεσταίνει ενα κλικ πιο κάτω. 

Επεξ/σία από nitroc
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Broil King Monarch ζεσταίνει ένα click ποιό κάτω στην δεξιά δεξια σχάρα, λόγω του ότι η παροχή οξυγόνου για την καύση του αερίου γίνεται από δεξια,  όχι τόσο από το πιατάκι περισυλογής όσο από την τρύπα αερισμού σε μέγεθος €2 που βρίσκεται κάτω δεξιά στον κάδο της . 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 ώρες πριν, alimentas είπε

Ρε παιδες ας το ριξω εδω μπας κ βοηθησει κανεις... Βλεπει κανεις masterchef???? Δειχνει συχνα πυκνα ενα γκαντζετακι,ενα μικρο καπνηστηρι(σαν ναργιλεδακι ειναι) το οποιο ειναι φοβερο.Που μπορουμε να το βρουμε κατι αντιστοιχο???

ευκολάκι ;)
απλά κάνε μια αναζήτηση  "καπνιστήρι μαγειρικής "

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O καπνος πρεπει να μπει στο κρεας οταν ξεκιναει το ψησιμο. Αυτο που κανουνε μετα νομιζω ειναι μονο εφε ή ισως απλα για μια αισθηση καπνου στη μυρωδια. Αν δεν κανω λαθος οταν το κρεας φτασει 140F σταματαει να δεχεται καπνο. Και οταν εχει κανει κρουστα φυσικα απο το ψησιμο δεν μπορει να περασει μεσα ο καπνος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, depmode είπε

Καταλαβαίνω τι λες, αλλά εμμένω στην άποψη μου και να σου εξηγήσω το γιατί, με την δική μου πολύ απλή,ίσως και απλοϊκή λόγω έλλειψης γνώσεων, συλλογιστική.

Όπως ανέφερα, σαφώς υπάρχουν διαφορές ,αλλά μιλώντας για κατανάλωση και μόνο, είπα ότι έχοντας οι δύο ψησταριές την ίδια σχεδόν  επιφάνεια ψησίματος και αποδίδοντας παραπλήσια, όπως δείχνουν τα σχόλια και οι εμπειρίες των χρηστών, η μεν weber το καταφέρνει με τρεις καυστήρες και όπως λες και εσύ λιγότερη καταναλωμενη ενέργεια και άρα πιο οικονομικά. Ίσως είναι τα υλικά ή ο σχεδιασμός ή ανακλαστήρες που δεν έχει η rogue. Δεν ξέρω.

Επαναλαμβάνω αυτή είναι η δική μου λογική ξέροντας ότι σε πολλούς άλλους τομείς η 525 είναι ανώτερη και για αυτό μάλιστα την επέλεξα (525se). Αν όμως ήταν να διαλέξω μεταξύ της απλής 525 και της genesis 310 θα επέλεγα την genesis για λόγους οικονομίας στο καύσιμο που σε βάθος χρόνου δεν είναι αμελητέα η διαφορά.

Σου επισυνάπτω ένα βίντεο που γίνεται σύγκριση της απλής Rogue με την genesis.

Όπως θα δεις και εσύ στο βίντεο είναι ξεκάθαρες οι διάφορες και τα πλεονεκτήματα της μιασ από την άλλη.

Όσον αφορά την κατανάλωση θα σου πω το εξής , σε μια Napoleon δεν χρειάζεται ποτέ να ψήνεις με τους καυστήρες στο Φουλ. Πάντα ψήνουμε στο low ή medium αν έχει πολύ κρύο ή πολύ αέρα. Όταν την παραλάβεις με το καλό θα το δεις και εσύ μόνος σου ότι δεν υπάρχει σύγκριση. Πότε την παραλαμβάνεις? Την έχεις παραγγείλει?

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 ώρες πριν, Panagiwtis_ είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω μια Jamie Oliver με τέσσερις σχάρες που για διάφορους λόγους (κυρίως έλλειψης ανταλλακτικών) θέλω να αλλάξω.

Έχω ένα μπάτζετ γύρω στα 1500 ευρώ και είμαι μεταξύ Broil King Baron 590 και Weber Genesis II E410.

Ποια πιστεύετε πως πρέπει να επιλέξω και γιατί;

Eχω Genesis 310, ιδια με αυτη που θες να παρεις στην ουσια και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Αν εχεις τετοιο μπατζετ, διαλεξε μια με τα καλυτερα περιφεριακα. Εγω θα κοιταγα προς Napoleon με ντουλαπακι απο κατω και με πλαινο ματι με υπερυθρες. Στο μεγεθος που κοιτας βεβαια πας στην 625xt οποτε ανεβαινεις σε μπατζετ 200ευρω.

  1. Η weber 410 εχει την καλυτερη τιμη σημερα αλλα ερχεται με βασικο εξοπλισμο, σαν να παιρνεις ενα πολυ καλο αμαξι στην βασικη του εκδοση.
  2. Η baron 590 ειναι ενα αντιστοιχα καλο μοντελο με πολλα εξτρα και ακριβως στο μπατζετ σου.
  3. Η rogue 625xt αλλο ενα καλο μοντελο με πολλα εξτρα λιγο πιο εξεληγμενα, αλλα πιο πανω απο το μπατζετ σου και +5 χρονια εγγυηση.

Εγω θα επαιρνα την κουρτινα νουμερο 3, γιατι εχω βρεθει  στην κουρτινα 1 και τελικα παρ'ολο που ειμαι ευχαριστημενος 100%, θα ηθελα το ντουλαπακι απο κατω που και πιο ομορφο δειχνει, αλλα και πιο τακτοποιημενα θα ειναι τα παντα. Αλλα φυσικα και το sizzle zone, που μονο η napoleon δινει, οχι τοσο για searing, αλλα για να εχω την επιλογη να τηγανισω αν θελω με οποιεσδηποτε καιρικες συνθηκες. Θα μου πεις ειναι τοσο συμαντικο το τηγανισμα? οχι, δυο φορες το εχω κανει στον 1.5 χρονο που την εχω, αλλα οταν δινεις τοσα λεφτα καλο ειναι να εχεις τα παντα διαθεσιμα. Γιατι αν το ειχα το ματι, ισως και να το χρησιμοποιουσα πιο πολυ.

Αν παλι εισαι αυστηρα στα 1500ευρω, παρε την  weber οσο προλαβαινεις σε αυτη την τιμη και με τα ρεστα παρε μπουκαλες και τα διαφορα αλλα αξεσουαρ και θα ειναι κομπλε. Θα την ευχαριστηθεις οσο δεν παει κι αυτη να εισαι σιγουρος, γιατι ειναι τρελο εργαλειο και φουλ ποιοτικο.

  • Like 6
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή με ενδιαφέρει η σούβλα, νομίζω στη Baron είναι στο βασικό πακέτο και στην Weber πρέπει να την αγοράσεις έξτρα περίπου ένα 200άρι, σωστά;

Επίσης η Baron 590 δεν έχει το πλευρικό με τη δυνατή φωτιά που κάνει κρούστα στα κρέατα, αλλά επειδή υπάρχει η υποδοχή μπορεί να μπει αργότερα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...