Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Kostasm45 είπε

Παίδες με τούτα και με εκείνα με έχετε ψήσει να πάρω κι εγώ μια ψησταριά υγραερίου. Προσανατολίζομαι σε Weber spirit ii 210 αφού σε σχέση με την 310  δεν βλέπω τίποτα τρελές διαφορές .

Το βασικό μου ερώτημα έχει να κάνει με τον καθαρισμό . Εντάξει τις σχάρες τις πυρώνεις και τέλος. Μετά από δύο τρία ψησίματα που θα θέλει πιο προσεκτικό καθάρισμα το εσωτερικό της ψησταριάς τι γίνεται ? Θα κάνω το μπαλκόνι τίγκα στα λίπη κι έλαια ή είναι μια διαδικασία που με κάποια προσοχή γίνεται δουλειά.

Επίσης με την χρήση καθαριστικού καθαρίζει σε βάθος η ψησταριά ή θα γίνει το μπαλκόνι ζωολογικός κήπος ?

Τέλος οι σχάρες έχουν εμαγιέ επίστρωση όπως διαβάζω, οπότε συρματοβουρτσα γιοκ?

Σόρρυ για το σεντόνι αλλά τα λεφτά είναι αρκετούτσικα ,να είμαι τουλάχιστον υποψιασμένος για το τι με περιμένει 😃

Η 310 είναι πιο μεγάλη, κατά τ'άλλα ίδιες είναι. Πάρε τη μεγάλη μην το μετανιώσεις μετά.

Βαθύ καθαρισμό 3 φορές το χρόνο, εκτός αν ψήνεις προβατίνα κάθε μέρα. Και δεν λερώνει το μπαλκόνι. Σε λογικά πλαίσια να πεταχτούν καμένα φαγητά όπως την τρίβεις, οπότε πιάνεις σκόρπια και φαρασι. Συρματοβουρτσα κανονικά χωρίς πρόβλημα. 

Και ένα σημερινό ψήσιμο, ελληνική picanha wet aged 3 βδομάδες.

Screenshot_20200412_153526.jpg.204c8ff8817c11bda5ecd62b19260647.jpgScreenshot_20200412_153623.jpg.6c94026258365fc37d59d90ca2be612f.jpgScreenshot_20200412_153548.jpg.a256cae445e5df1f868608034e8e96a8.jpg

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 9
  • Thanks 1
  • Απαντ. 21k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2257

  • ilpapacha

    2036

  • sndev

    1103

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ.

@SagoniasSlutRos ευχαριστώ για την απάντηση σου, δεν σου κρύβω ότι με ψιλοανακούφησες , γιατί είμαι και σε κάποια ηλικία όπου έχω αναπτύξει αλλεργία στην παντόφλα της γυναίκας μου 😁 .

Το μέγεθος πάντα μετράει αλλά οι δέκα πόντοι μεγαλύτεροι της 310 από την 210 δεν μου φαίνεται τίποτε φοβερό.

Στα μάτια μου,η μόνη σοβαρή διαφορά ανάμεσα στις δύο νομίζω , είναι ο τρίτος καυστήρας. 

Αν κάποιος έχει άποψη θα βοηθούσε τόσο εμένα όσο και άλλους υποψηφίους αγοραστές.

Εντάξει το 80αρι της διαφοράς από 210 σε 310 δεν είναι φοβερό , αλλά θα μπορούσε να επενδυθεί κάπου αλλού.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Kostasm45 είπε

@SagoniasSlutRos ευχαριστώ για την απάντηση σου, δεν σου κρύβω ότι με ψιλοανακούφησες , γιατί είμαι και σε κάποια ηλικία όπου έχω αναπτύξει αλλεργία στην παντόφλα της γυναίκας μου 😁 .

Το μέγεθος πάντα μετράει αλλά οι δέκα πόντοι μεγαλύτεροι της 310 από την 210 δεν μου φαίνεται τίποτε φοβερό.

Στα μάτια μου,η μόνη σοβαρή διαφορά ανάμεσα στις δύο νομίζω , είναι ο τρίτος καυστήρας. 

Αν κάποιος έχει άποψη θα βοηθούσε τόσο εμένα όσο και άλλους υποψηφίους αγοραστές.

Εντάξει το 80αρι της διαφοράς από 210 σε 310 δεν είναι φοβερό , αλλά θα μπορούσε να επενδυθεί κάπου αλλού.

Ειναι μεγαλη η διαφορα και των 10 ποντων αλλα κυριως του 3ου καυστηρα .

Με 2 καυστηρες ουσιαστικα ξεχναςτο εμμεσο ψησιμο.

 

  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, aenaos15 είπε

Ειναι μεγαλη η διαφορα και των 10 ποντων αλλα κυριως του 3ου καυστηρα .

Με 2 καυστηρες ουσιαστικα ξεχναςτο εμμεσο ψησιμο.

Αυτο ακριβως, εχεις μεγαλυτερη ευελιξία στο μαγειρεμα. Θερμοκρασιες ιδιες θα πιανουν, αλλα ο εξτρα χωρος με τη δυνατοτητα να παιζει indirect ευκολοτερα, αξιζει πιστευω.

 

Εχει χρησιμοποιησει κανεις τον παρακατω συνδιασμο;
https://www.psistis.gr/ΜΟΤΕΡ-ΣΟΥΒΛΑΣ-ΚΟΚΟΡΕΤΣΙΟΥ?tag=Μοτέρ&page=2
https://www.psistis.gr/Σούβλες-κοκορετσιού-1μέτρο?tag=Μοτέρ
https://www.psistis.gr/ΠΗΡΟΥΝΑ-ΚΟΚΟΡΕΤΣΙΟΥ-ΒΑΡΕΩΣ-ΤΥΠΟΥ-11162

Χρηση θα ειναι για 1-2 φορες το χρονο, οποτε δεν διαθετω παραπανω απο 30-40 ευρω.

 

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Thanks 1
Δημοσ.

Είμαι κι εγώ εντελώς άσχετος με υγραέριο, κοιτούσα πριν 6-7 χρόνια να πάρω, τότε οι καλύτερες είχαν πέτρες, οι ακριβότερες είχαν ηφαιστιακές πέτρες από εξωτικά ηφαίστια, επειδή "αν δεν ψήσεις σε ηφαιστιακή πέτρα, το κρέας θα βγει άνοστο, σαν του φούρνου". Τελικά δεν πήρα.

Κοιτούσα πάλι τις ψησταριές πέρσι, ρώτησα ποιες παίρνουν πέτρες, και με πήραν με τις πέτρες. Μου είπαν πως το λίπος στις πέτρες γίνεται τοξικό μετά από μερικά ψησίματα, και για το λόγο αυτό καμιά σοβαρή εταιρία πλέον δεν βάζει πέτρες. Η λύση είναι ο καυστήρας με λάμα μου είπαν. Μου είπαν πως θα πρέπει να πάρω σωστό μειωτή πίεσης, σωστό λάστιχο γιατί αυτό που έχει η συσκευασία δεν είναι καλό, σωστούς αντάπτορες για την μπουκάλα που θα χρησιμοποιήσω κλπ. Κάπου εκεί μπερδεύτηκα και το παράτησα πέρσυ.

Ξαναείδα πάλι φέτος τις ψησταριές. Αυτή η Weber που συζητάτε είδα πως έχει λάστιχο και μειωτή πίεσης, φαντάζομαι πως την συνδέω σε μια μπουκάλα και είμαι έτοιμος για ψήσιμο, σωστά; Οι φιάλες έχουν όλες ίδιο βίδωμα; Σκέφτομαι τις GoGas, θα χρειαστώ κάποιον αντάπτορα;

Την ψησταριά μπορώ να την έχω όλο το χρόνο στο μπαλκόνι; Σκεπασμένη θα είναι, αλλά θα σκουριάσουν τα πόδια από τη βροχή; Η φιάλη θα πρέπει να είναι σε μέρος που δεν χτυπάει ο ήλιος; Η GoGas χωράει κάτω από την Weber Spirit 210 ή δεν βγαίνει η σχάρα που υπάρχει στα πόδια της weber; Μπορώ να την έχω συνδεμένη όλο το χρόνο ή θα πρέπει να την κλείνω και να την αποσυνδέω όταν δεν την χρησιμοποιώ για πολύ καιρό;

Δημοσ.

somagic manhattan 300s αυτήν την έχει δει κανένας? Την έχει ενα κατάστημα εδω στην μυτιληνη όπου δινει και Φιάλες. Ολα μαζί με κουκούλα, Φιάλη και σύνεργα μπάρμπεκιου την έχει 420 σαν προσφορά. Έχω μπερδευτεί. https://www.skroutz.gr/s/17407728/Somagic-Manhattan-300S.html

Δημοσ.

Νηστίσιμο Κοντοσούβλι.... Πήρε 4 ώρες με έμμεση χαμηλή φωτιά.

Την Κυριακή θα μπεί και κοκορέτσι δίπλα!

aenaos15 Πολύ ωραία η προσθήκη δύο ποτηριών κόκκινου κρασιού.!

IMG_1594.jpg

IMG_1600.jpg

  • Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, VanJ είπε

Είμαι κι εγώ εντελώς άσχετος με υγραέριο, κοιτούσα πριν 6-7 χρόνια να πάρω, τότε οι καλύτερες είχαν πέτρες, οι ακριβότερες είχαν ηφαιστιακές πέτρες από εξωτικά ηφαίστια, επειδή "αν δεν ψήσεις σε ηφαιστιακή πέτρα, το κρέας θα βγει άνοστο, σαν του φούρνου". Τελικά δεν πήρα.

Κοιτούσα πάλι τις ψησταριές πέρσι, ρώτησα ποιες παίρνουν πέτρες, και με πήραν με τις πέτρες. Μου είπαν πως το λίπος στις πέτρες γίνεται τοξικό μετά από μερικά ψησίματα, και για το λόγο αυτό καμιά σοβαρή εταιρία πλέον δεν βάζει πέτρες. Η λύση είναι ο καυστήρας με λάμα μου είπαν. Μου είπαν πως θα πρέπει να πάρω σωστό μειωτή πίεσης, σωστό λάστιχο γιατί αυτό που έχει η συσκευασία δεν είναι καλό, σωστούς αντάπτορες για την μπουκάλα που θα χρησιμοποιήσω κλπ. Κάπου εκεί μπερδεύτηκα και το παράτησα πέρσυ.

Ξαναείδα πάλι φέτος τις ψησταριές. Αυτή η Weber που συζητάτε είδα πως έχει λάστιχο και μειωτή πίεσης, φαντάζομαι πως την συνδέω σε μια μπουκάλα και είμαι έτοιμος για ψήσιμο, σωστά; Οι φιάλες έχουν όλες ίδιο βίδωμα; Σκέφτομαι τις GoGas, θα χρειαστώ κάποιον αντάπτορα;

Την ψησταριά μπορώ να την έχω όλο το χρόνο στο μπαλκόνι; Σκεπασμένη θα είναι, αλλά θα σκουριάσουν τα πόδια από τη βροχή; Η φιάλη θα πρέπει να είναι σε μέρος που δεν χτυπάει ο ήλιος; Η GoGas χωράει κάτω από την Weber Spirit 210 ή δεν βγαίνει η σχάρα που υπάρχει στα πόδια της weber; Μπορώ να την έχω συνδεμένη όλο το χρόνο ή θα πρέπει να την κλείνω και να την αποσυνδέω όταν δεν την χρησιμοποιώ για πολύ καιρό;

Θα σου απαντήσω μόνο για την μπουκάλα γιατί είχα το ίδιο δίλημμα : η gogas θέλει δικό της ρυθμιστή πίεσης (10€) - τον πουλάνε από εκει που θα την προμηθευτείς! Απο ´κει και πέρα είναι πολύ βολική (και ασφαλη) μπουκάλα, με διακόπτη ασφαλείας πάνω στον ρυθμιστή της.

 

θα ήθελα να ρωτήσω : τι καταναλώσεις έχετε π.χ. για μια ψησταρια 7.5kw αν καίνε και οι 3 καυστήρες στα 3/4. ?

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, VanJ είπε

Είμαι κι εγώ εντελώς άσχετος με υγραέριο, κοιτούσα πριν 6-7 χρόνια να πάρω, τότε οι καλύτερες είχαν πέτρες, οι ακριβότερες είχαν ηφαιστιακές πέτρες από εξωτικά ηφαίστια, επειδή "αν δεν ψήσεις σε ηφαιστιακή πέτρα, το κρέας θα βγει άνοστο, σαν του φούρνου". Τελικά δεν πήρα.

Κοιτούσα πάλι τις ψησταριές πέρσι, ρώτησα ποιες παίρνουν πέτρες, και με πήραν με τις πέτρες. Μου είπαν πως το λίπος στις πέτρες γίνεται τοξικό μετά από μερικά ψησίματα, και για το λόγο αυτό καμιά σοβαρή εταιρία πλέον δεν βάζει πέτρες. Η λύση είναι ο καυστήρας με λάμα μου είπαν. Μου είπαν πως θα πρέπει να πάρω σωστό μειωτή πίεσης, σωστό λάστιχο γιατί αυτό που έχει η συσκευασία δεν είναι καλό, σωστούς αντάπτορες για την μπουκάλα που θα χρησιμοποιήσω κλπ. Κάπου εκεί μπερδεύτηκα και το παράτησα πέρσυ.

Ξαναείδα πάλι φέτος τις ψησταριές. Αυτή η Weber που συζητάτε είδα πως έχει λάστιχο και μειωτή πίεσης, φαντάζομαι πως την συνδέω σε μια μπουκάλα και είμαι έτοιμος για ψήσιμο, σωστά; Οι φιάλες έχουν όλες ίδιο βίδωμα; Σκέφτομαι τις GoGas, θα χρειαστώ κάποιον αντάπτορα;

Την ψησταριά μπορώ να την έχω όλο το χρόνο στο μπαλκόνι; Σκεπασμένη θα είναι, αλλά θα σκουριάσουν τα πόδια από τη βροχή; Η φιάλη θα πρέπει να είναι σε μέρος που δεν χτυπάει ο ήλιος; Η GoGas χωράει κάτω από την Weber Spirit 210 ή δεν βγαίνει η σχάρα που υπάρχει στα πόδια της weber; Μπορώ να την έχω συνδεμένη όλο το χρόνο ή θα πρέπει να την κλείνω και να την αποσυνδέω όταν δεν την χρησιμοποιώ για πολύ καιρό;

τίποτα δεν αλλάζεις σε λάστιχα τουλάχιστον μέχρι να δεις εξωτερική φθορα και μετά παίρνεις ένα λάστιχο καλύτερο 

το μόνο που μπορείς να κανείς να πάρεις ρυθμιστή πίεσης με διακόπτη(αν δεν έχει) γιατί πολλές φορές στην αρχή της χρήσης της φιάλης η πίεση είναι μεγαλύτερη και μετά πέφτει όποτε ρυθμίζεις τη φλόγα να μη βγαίνει έξω από το μπεκ αλλά να κάθεται σωστά

και 3 και 4 καυστήρες να έχει ακόμα καλύτερα...οι περισσότερες φιάλες έχουν το ίδιο κούμπωμα(βιδωμα) πετρογκάζ και άλλες...

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, dfwk είπε

Νηστίσιμο Κοντοσούβλι.... Πήρε 4 ώρες με έμμεση χαμηλή φωτιά.

Την Κυριακή θα μπεί και κοκορέτσι δίπλα!

aenaos15 Πολύ ωραία η προσθήκη δύο ποτηριών κόκκινου κρασιού.!

IMG_1594.jpg

IMG_1600.jpg

Με κλειστό καπάκι κατά τη διάρκεια του ψησίματος ή ανοιχτό; Το ταψάκι παραμένει εκεί κατά το ψήσιμο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, skoudinio είπε

somagic manhattan 300s αυτήν την έχει δει κανένας? Την έχει ενα κατάστημα εδω στην μυτιληνη όπου δινει και Φιάλες. Ολα μαζί με κουκούλα, Φιάλη και σύνεργα μπάρμπεκιου την έχει 420 σαν προσφορά. Έχω μπερδευτεί. https://www.skroutz.gr/s/17407728/Somagic-Manhattan-300S.html

Επειδη γενικα ειμαι ''τσιγγουνης'' κ το ψαχνω πριν παρω κατι επειδη θελω τα λεφτα μου να πιανουν τοπο.Για τις υγραεριου επειδη το εχω ψαξει παρα πολυ η διαφορα των Broil King και των Weber με τις υπολοιπες,ειναι σαν να λεμε ferrari με φιατ.Eιναι οι πρωτοποροι.Οι πιο φτηνες απ τις 2 αυτες μαρκες θα κρατησουν παραπαρω απο 2-3 ψησταριες μεχρι 300 ε no name.Οποτε αμα ειναι να δωσεις 300 ,παρει την πιο φτηνη απο weber ή broil king.Αλιως δωσε 100 για τον χαβαλε του ψησιματος κ παρε κατι απλο.

Επεξ/σία από alimentas
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, VanJ είπε

Με κλειστό καπάκι κατά τη διάρκεια του ψησίματος ή ανοιχτό; Το ταψάκι παραμένει εκεί κατά το ψήσιμο;

Το ταψάκι εκεί από την αρχή. Το καπάκι πάντα κλειστό.

  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dfwk είπε

Το ταψάκι εκεί από την αρχή. Το καπάκι πάντα κλειστό.

4 ωρες μου φαινοντε παρα πολλές....σε 80 λεπτά maximum ψήνω ολόκληρο κοτόπουλο στη σουβλα στη δικια μου....εντυπωση μου κανει.....ισως το ταψί να το επηρεάζει.....

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dfwk είπε

Νηστίσιμο Κοντοσούβλι.... Πήρε 4 ώρες με έμμεση χαμηλή φωτιά.

Την Κυριακή θα μπεί και κοκορέτσι δίπλα!

aenaos15 Πολύ ωραία η προσθήκη δύο ποτηριών κόκκινου κρασιού.!

IMG_1594.jpg

IMG_1600.jpg

Επειδή παρακολουθώ και μαθαίνω. 

Τι είναι το εμμέσως ψήσιμο και γιατί καλό θα είναι να έχει 3 μπεκ από 3;;

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. 

Θα ήθελα τη βοήθεια σας. Έχω μια Campigaz, θα ήθελα μια συμβουλή για το πως θα τη καθαρίσω και ιδιαίτερα το κομμάτι του καυστήρα. Τις μαντεμενιες σχάρες, γνωρίζω. 

 

Σας ευχαριστώ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...