Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου

DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2245

• ilpapacha

2028

• sndev

1100

• ηνίοχος

586

26 λεπτά πριν, val007 είπε

IMG_20210412_140304.jpg.8bf6953dfb2fd1867658c03879721278.jpg

Θελω εντυπωσεις + φώτο, και κυρίως εαν μπορεις να μου πεις εαν ολοκληρο το κατω μέρος ειναι ταψι που βγαινει και κατα πόσο εχει αναμονη για σουβλα... (εστω με πατεντα)

Για τις σχάρες μου ειχαν πει προ καιρου τα παιδια οτι ειναι "σχεδον" μαντεμι οποτε ειμαι καλυμμένος!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρέλαβα σήμερα naterial 4b. Πολύ βάρος η κούτα (το λέω για τα μεταφορικά που είχαν αναφερθεί ότι είναι πολλά) και πολύ κουκουρουκου το κατάστημα. Περίμενα 10 ώρες να βγαλουν άκρη, να δουν αν είναι όντως πληρωμένη κ να τη φέρουν. 

Μπουκάλα υγραέριο ή προπανιο  παίρνω; Χωράει από κάτω;

Έχει κάποιο νόημα η πιο μικρή; 

Επεξ/σία από xenos3

1 ώρα πριν, peterinio είπε

1) Οικογένεια: 2 άτομα (και 2 σκυλιά! :))
2) Συχνότητα ψησίματος: Το πολύ κάθε Σ/Κ. Διαφορετικά 1 φορά το δεκαπενθήμερο
3) Φαγητό για ψήσιμο: Κυρίως κρέατα και λαχανικά, και θα ήθελα να δοκιμάσω να ψήσω και κάνα ψάρι τώρα που έρχεται καλοκαιράκι!

Θα σου πουν οι ποιο εμπειροι του τοπικ...

Απο εμένα απλα να σου πω οτι αυτό το νουμερο 2 παιζει να μην ισχύει... πχ η γυναικα μου με το που ηρθε η ψησταριά κλειδωσε που λέει οι λογος τον φουρνο... για να βγούν :) οπως τα χχχευρω που δώσαμε... χαχαχαχαχαχαχα

Με το καλο να βρεις και να παρεις το καινουργιο εργαλείο...

17 λεπτά πριν, xenos3 είπε

Παρέλαβα σήμερα naterial 4b. Πολύ βάρος η κούτα (το λέω για τα μεταφορικά που είχαν αναφερθεί ότι είναι πολλά) και πολύ κουκουρουκου το κατάστημα. Περίμενα 10 ώρες να βγαλουν άκρη, να δουν αν είναι όντως πληρωμένη κ να τη φέρουν. 

Το ύψος των 10 κιλών είναι κοντά στα 60εκ

https://gas24.gr/en-gb/dianomi-fialon-ygraeriou-en/fiali-10kg-petrogaz-en

https://gas24.gr/en-gb/dianomi-fialon-ygraeriou-en/diafani-fiali-ygraeriou-petrogaz-10kg-en

Για προπάνιο ή μείγμα, έχει συζητηθεί πάλι προσφάτως λίγες σελίδες πίσω.

Να πάρεις πιο μικρή, για ποιό λόγο; Μόνο αν δεν σου χωράει.

https://gasexpress.gr/coral-gas-fiali-anagomosi-5kg

2 ώρες πριν, peterinio είπε

Φίλοι μερακλήδες ψήστες, καλημέρα!

Καθώς είμαι γνώστης μόνο της παλαιάς καλής ψησταριάς με κάρβουνο, αλλά προσφάτως μετακόμισα σε διαμέρισμα 4ου με γείτονα από πάνω στον 5ο, κοιτάω να μπω στο club της ψησταριάς υγραερίου! 

Θα ήθελα τη βοήθεια σας με προτάσεις για αγορά, βάσει των παρακάτω αναγκών:

1) Οικογένεια: 2 άτομα (και 2 σκυλιά! :))
2) Συχνότητα ψησίματος: Το πολύ κάθε Σ/Κ. Διαφορετικά 1 φορά το δεκαπενθήμερο
3) Φαγητό για ψήσιμο: Κυρίως κρέατα και λαχανικά, και θα ήθελα να δοκιμάσω να ψήσω και κάνα ψάρι τώρα που έρχεται καλοκαιράκι!

Επειδή είμαι εντελώς άσχετος με το σπορ της ψησταριάς υγραερίου, ήθελα τα φώτα σας για οτιδήποτε συμβουλές μπορεί να έχετε, π.χ. τι παρελκόμενα πρέπει να υπολογίζω εκτός της ψησταριάς.

Το budget Μου είναι περίπου 250-300 ευρώ, με ενδεχόμενη αύξηση 50 ευρώ, αν χρειαστεί. Στο μπατζετ βάζω μόνο τη ψησταριά χωρίς οποιαδήποτε παρελκόμενα (μπουκάλες, επιφάνειες ψησίματος, κ.τ.λ.)

Είμαι σίγουρος ότι το collective hive mind της γνώσης σας θα δώσει καίριες πληροφορίες! :)

Ευχαριστώ!! 

Μπορείς να δεις προηγούμενο ποστ σε αντίστοιχη ερώτηση

Πέραν του κόστους της ψησταριάς, θα πρέπει να υπολογίσεις και το κόστος εργαλείων που θα χρειαστείς, όπως για την ψησταριά με κάρβουνα που έχεις.

1) 2-3 Λαβίδες

2} Βούρτσα καθαρισμού

3) Σπάτουλα

4) Γάντι/α

5) Θερμόμετρο (ίσως όχι από την πρώτη στιγμή, αλλά θα σου είναι χρήσιμο σε κάποια ψησίματα)

• Like 2

3 ώρες πριν, xenos3 είπε

Καλα ψησιματα! Για δωσε κ εσυ φίλτατε τα φώτα σου στις παραπάνω ερωτήσεις! 
απο μπουκάλα εγώ παίρνω τη κλασσικη coral κάποιοι βέβαια λένε ότι είναι καλύτερη η πετρογκάζ 

3 ώρες πριν, paylidis είπε

Θελω εντυπωσεις + φώτο, και κυρίως εαν μπορεις να μου πεις εαν ολοκληρο το κατω μέρος ειναι ταψι που βγαινει και κατα πόσο εχει αναμονη για σουβλα... (εστω με πατεντα)

Για τις σχάρες μου ειχαν πει προ καιρου τα παιδια οτι ειναι "σχεδον" μαντεμι οποτε ειμαι καλυμμένος!

Ρε παιδια, η Prime παλι την βλεπω να τελειωνει.

Την Τσικνοπεμπτη την αλλαξα, και ζητημα να εχω κανει 5 ψησιματα, ο δεικτης εχει πεσει στο κιτρινο.

Να εχω καμια διαροη? απο που παιζει να χανει?

1 ώρα πριν, imr είπε

Ρε παιδια, η Prime παλι την βλεπω να τελειωνει.

Την Τσικνοπεμπτη την αλλαξα, και ζητημα να εχω κανει 5 ψησιματα, ο δεικτης εχει πεσει στο κιτρινο.

Να εχω καμια διαροη? απο που παιζει να χανει?

Τι ψησταριά έχεις?? Κι εγώ έχω την εντύπωση ότι μου τελειώνει πολύ γρήγορα η prime σε napoleon 525xt...

Weber Spirit II E-310 VS Napoleon Rogue 425.

Η Napoleon έχει σχεδόν διπλάσια ισχύ, 14.3 kW έναντι 8.8kW της Weber. (Πρακτικά τί σημαίνει αυτό;)

Επίσης η Napoleon έχει αφαιρούμενο κάδο για ευκολότερο καθάρισμα. (Κάνει όντως διαφορά στην πράξη;)

Τέλος η Napoleon δίνει και μεγαλύτερη εγγύηση.

Απορώ λοιπόν γιατί να πάει κάποιος στην Weber; Έχει σημαντικά καλύτερη ποιότητα κατασκευής ή είναι πιο στιβαρή;

• Like 1

2 λεπτά πριν, nick_gr2 είπε

Απορώ λοιπόν γιατί να πάει κάποιος στην Weber;

Η σπιριτ οταν μπαινει σε προσφορα κατω απο 600€ δεν εχει αντιπαλο. Συνηθως ειναι η ψησταρια που προτεινουμε σε καποιον να κανει την υπερβαση και να την παρει, οταν αυτος ο καποιος εχει εχει αρχικο μπατζετ καπου 400€. Οποτε κανει ηδη μια υπερβαση 200€ να την παρει. Η ρογκ παιζει στα 700+. Οποτε αν καποιος σκεφτεται αρχικα να παρει την σπιριτ του λεμε και για ρογκ.

• Like 3

1 λεπτό πριν, SagoniasSlutRos είπε

Η σπιριτ οταν μπαινει σε προσφορα κατω απο 600€ δεν εχει αντιπαλο. Συνηθως ειναι η ψησταρια που προτεινουμε σε καποιον να κανει την υπερβαση και να την παρει, οταν αυτος ο καποιος εχει εχει αρχικο μπατζετ καπου 400€. Οποτε κανει ηδη μια υπερβαση 200€ να την παρει. Η ρογκ παιζει στα 700+. Οποτε αν καποιος σκεφτεται αρχικα να παρει την σπιριτ του λεμε και για ρογκ.

Οπότε η Napoleon είναι "ανώτερη" (και ακριβότερη) ψησταριά;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...