Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιάννη δηξε μας το σετ απ'.ολοκληρο...και καλοφαγωτο το δοκιμαστικό...

Καλό μεσημέρι Κυριακής ψηστες...

Εμείς πάλι με μιξ ψαράκι για τους νυστευοντες και μπριζόλες μπιφτέκια για τους υπόλοιπους...

Μεγάλη ευκολία οι 4ης καυστήρες...

1 στο φουλ...1 κλειστός για έμμεσο στις πατάτες (να μην τις τσουρουφλισει...2 μέση για μπριζόλες μπιφτέκια...

 

2 ώρες πριν, giannislazy είπε

 

Screenshot_20210411_154405_com.google.android.apps.photos.jpg

  • Like 5
  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2319

  • ilpapacha

    2066

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.
3 ώρες πριν, giannislazy είπε

Δοκιμη για το πασχα... καλη Κυριακη ομαδα

20210411_130727.jpg

Πες μας για τη σούβλα... υποθέτω δεν είναι η γνήσια...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Evgenios_V είπε

Γιάννη δηξε μας το σετ απ'.ολοκληρο...και καλοφαγωτο το δοκιμαστικό...

το σετάκι απλό είναι στο στυλ περίπου που είπε και ο γέροντας Sagonias. Απλά με στρόγγυλη σούβλα, απλό μοτεράκι 2 ταχυτήτων, μια ξύλινη βάση που έφτιαξα σε ξυλουργό και την έδεσα στο μοτέρ με ταϊραπ.

Λεπτομέρειες για μήκος κτλ θα τα πούμε μετά με μυνήματα εμείς.

Όλα άψογα πήγαν. 

171478630_4003271059695371_687456511372784299_n.jpg

  • Like 6
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Andy είπε

primevalve-1300x1300.png

 

Αυτο εδω λεω. Ρυθμιστης πιεσης με δεικτη σταθμης μου ειχαν πει οτι ειναι.

Δεν ξέρω σίγουρα τι ισχύει, ψάξε το

  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ έκανα κάτι μπριζολακια σήμερα. Εντάξει απλά πράγματα. 

Μετά έπαιξε και ψωμάκι το οποίο ψήνεται ακόμη 

 

 

56E4A07A-B63A-4C03-94E9-283864B34BB1.jpeg

  • Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να και τα δικά μου σημερινά ψησίματα, sirloin & καλαμάκια χοιρινά 

 

 

1618161977156-001.jpg

Επεξ/σία από costas_
  • Like 5
Δημοσ.
4 ώρες πριν, birel-motosport είπε

Ένα rib eye από μένα πρώτη φορά έκανα το τελείωμα στο infrared 

 

IMG_20210411_145609.jpg

IMG_20210411_160558.jpg

IMG_20210411_161233.jpg

www.youtube.com/watch?v=z0xYbXlE7sM

Βγήκε πάρα πολύ καλό

Ωραίος! Και πολύ ωραίο κομμάτι. Για τόσο μικρά κομμάτια νομίζω αξίζει να δοκιμάσεις να τα ψήνεις κατευθείαν στο υπέρυθρο, έχω δει αρκετά βιντεάκια που το κάνουν έτσι. Αν βέβαια το τρως μέχρι medium. Για medium well νομίζω όπως το έκανες είναι μονόδρομος.

Από γεύση τι λέει; Η κρούστα που κάνει με το υπέρυθρο προσομοιάζει με αυτή του κάρβουνου;

Υ.Γ. Το βίντεο είναι private και δεν ανοίγει!

 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, remalis είπε

και μένα πάντως που πήρα στην coral μου είπαν ότι όταν μπει στο κόκκινο έχει 2 κιλά ακόμα.

Δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Ότι είπε ο Σαγόνιας πιο πάνω ισχύει. Άχρηστο είναι, για μόστρα.

Ψάξτε πίσω στο νήμα, έχει εξηγηθεί διεξοδικά το περί μανομέτρου.

Επεξ/σία από PJK
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, gdeli είπε

Ωραίος! Και πολύ ωραίο κομμάτι. Για τόσο μικρά κομμάτια νομίζω αξίζει να δοκιμάσεις να τα ψήνεις κατευθείαν στο υπέρυθρο, έχω δει αρκετά βιντεάκια που το κάνουν έτσι. Αν βέβαια το τρως μέχρι medium. Για medium well νομίζω όπως το έκανες είναι μονόδρομος.

Από γεύση τι λέει; Η κρούστα που κάνει με το υπέρυθρο προσομοιάζει με αυτή του κάρβουνου;

Υ.Γ. Το βίντεο είναι private και δεν ανοίγει!

 

Το βίντεο πρέπει να δουλεύει τώρα

Δεν ήτανε τόσο μικρό κομμάτι ήτανε σε πάχος 5 πόντους

Άμα το βάλω αυτό στο υπέρυθρο δεν θα ψηθεί μέσα

Από γεύση βγήκε πάρα πολύ καλό

  • Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, remalis είπε

Εδώ και μια εβδομάδα που μου ήρθε η Spirit II 310 ψήνω κυριολεκτικά κάθε μέρα. Την έχω καταευχαριστηθεί. Όλα καλά αλλά έχω 2 ερωτήσεις άσχετου:

1. Πώς καταφέρνετε να κρατάτε χαμηλές θερμοκρασίες? Όταν ανάβω στο φουλ στην αρχή, φτάνει 300+ μετά αν χαμηλώσω πάντα είναι αρκετά ψηλά (220-240C). Όταν λέμε να ψήνω στους 180-190C εννοούμε τι λέει το θερμόμετρο στο καπάκι?

2. Η αριστερή πλευρά ψήνει λίγο πιο αργά. Τι παίζει να το προκαλεί?

 

Αν κάποιος έχει κανένα καλό βίντεο τύπου tutorial για temperature control ή/και τεχνικές ψησίματος σε ψησταριά γκαζιού θα το εκτιμούσα πολύ.

Φιλική συμβουλή... πρόσεχε τις ποσότητες του φαγητού γιατί και εγώ μόλις την πήρα έψηνα κάθε μέρα και έβαλα 8 κιλά σε 3 μήνες... 😐

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες αυτό που έχω παρατηρήσει εγώ μετά από 6 μήνες χρήσης της Spirit 310 είναι:

- Αρχικά η θερμοκρασία είναι του θαλάμου, οπότε πρέπει να έχεις κλειστό το καπάκι και να περιμένεις ώστε να πάρεις σωστή ένδειξη. (Μην μπαίνεις στον πειρασμό να ανοίγεις το καπάκι συχνά. Εγώ ακόμα δεν το έχω καταφέρει πολύ..😄)

- Οι 2 καυστήρες στο πιο χαμηλό δίνουν ~150C

- Οι 3 στο πιο χαμηλό ~230C

Με 2 καυστήρες είχα φτιάξει 2 χοιρ. κότσια 2kg το καθένα για 6 ώρες. Το προτείνω με την πρώτη ευκαιρία δοκίμασε το!

Με 3 καυστήρες ψήνω 2 πίτσες σε ~15 λεπτά

Δεν έχω παρατηρήσει αυτό που λες για τον αριστερό καυστήρα..

Η επόμενη δοκιμή που θέλω να κάνω είναι με 1 καυστήρα και ενα μεγάλο κομμάτι για κανένα 12ωρο..

Νομίζω οτι με το θερμόμετρο του θαλάμου παίρνεις μια εικόνα, για σωστή θερμοκρασία θέλει ψηφιακό θερμόμετρο.

https://www.youtube.com/watch?v=Ag9haHFfSZg

Ερώτηση:

Χρησιμοποιώ Coral gas prime, όταν φτάνει στα τελειώματα και πέφτει η απόδοση, την γυρνάω ανάποδα για να πάρω το μέγιστο από τη φιάλη.  Μου το έχει προτείνει φίλος που το κάνει πολλά χρόνια. Αν και το κάνω και εγώ, ήθελα να ρωτήσω αν το θεωρείτε ασφαλές (ή αν το κάνει κι άλλος) γιατί νιώθω οτι δεν είναι και τόσο πολύ, αφού στον ρυθμιστή πάει κατευθείαν το υγρό της φιάλης.

 

  • Thanks 1
Δημοσ.

εντάξει εχω κανει πολλα πειραματα κ καγκουριες απλα για να δω τι θα γινει αλλα δε πηγε ποτε το μυαλο μου να γυρισω Τούμπα τη φιάλη. μπηκα σε πειρασμό να ξερεις.

Δημοσ.

ευχαριστώ για τις συμβουλές @panossubs7

Το κότσι το έχω στα πλάνα! Φαντάζομαι indirect στο low θα θέλει ε?

Για πιο εύκολο σκέφτομαι να αρχίσω τα αργά ψησίματα με ένα beer chicken.

Επίσης, για πίτσα εννοείς 3 στο φουλ? Και χρησιμοποιείς πέτρα έτσι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...