aenaos15 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 4 ώρες πριν, arxontas2323 είπε Η μεμβράνη ψησίματος που λες ειναι κατι σαν σίτα;;(μπακαλιστικη έκφραση) Δεν μπαινεις στο κόπο ούτε 1-2 σελίδες πριν να διαβάσεις;;; Για ρίξε μια μάτια ... 1
kostasbm Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 6 ώρες πριν, arxontas2323 είπε Η μεμβράνη ψησίματος που λες ειναι κατι σαν σίτα;;(μπακαλιστικη έκφραση) μεμβράνη ψησίματος https://www.dimtsas.eu/el/products/είδη-μπάρμπεκιου-bbq/πλάκες-ψησίματος/μαντεμένια-πλάκα-ψησίματος-ραβδωτή-55x31 πλάκα μαντεμι 1
tutuyo Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Επειδή ο καιρός καλυτέρεψε - αν και γενικά ψήνω αρκετά και τον χειμώνα - χθες είπα να δουλέψω μια λιχουδιά. Μοσχαρίσιες ωρίμανσης 90 και 120 ημερών αντίστοιχα . Φυσικά από μοσχάρια που μεγάλωσαν ακούγοντας Σοπέν😀 Δυνατή φωτιά μόλις μπουν (160 βαθμοί) και μόλις θωρακίσουν, κατέβασμα της θερμοκρασίας, γύρισμα ανα 45'' και θερμοκρασία μετρημένη (όταν τις έβγαλα) ακριβώς 59 βαθμοί. Μετά αλάτισμα και σίγουρα το πιο νόστιμο και μαλακό κρέας που έχω δοκιμάσει. Απίστευτη γεύση, δεν είναι για πολλές φόρες λόγω κόστους, αλλα αφού Πάσχα δεν θα κάνουμε, αφού αρνί δεν θα μπει, ευκαιρία να κακομαθουμε λίγο 13
arxontas2323 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 3 ώρες πριν, aenaos15 είπε Δεν μπαινεις στο κόπο ούτε 1-2 σελίδες πριν να διαβάσεις;;; Για ρίξε μια μάτια ... Είμαι από το κινητό και έκανα παράθεση για να μην το χάσω και μετά διάβασα αυτά που γράψατε οπότε τ διάβασα πριν μου απαντήσεις!! ευχαριστώ πολύ πάντως
aenaos15 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tutuyo είπε Επειδή ο καιρός καλυτέρεψε - αν και γενικά ψήνω αρκετά και τον χειμώνα - χθες είπα να δουλέψω μια λιχουδιά. Μοσχαρίσιες ωρίμανσης 90 και 120 ημερών αντίστοιχα . Φυσικά από μοσχάρια που μεγάλωσαν ακούγοντας Σοπέν😀 Δυνατή φωτιά μόλις μπουν (160 βαθμοί) και μόλις θωρακίσουν, κατέβασμα της θερμοκρασίας, γύρισμα ανα 45'' και θερμοκρασία μετρημένη (όταν τις έβγαλα) ακριβώς 59 βαθμοί. Μετά αλάτισμα και σίγουρα το πιο νόστιμο και μαλακό κρέας που έχω δοκιμάσει. Απίστευτη γεύση, δεν είναι για πολλές φόρες λόγω κόστους, αλλα αφού Πάσχα δεν θα κάνουμε, αφού αρνί δεν θα μπει, ευκαιρία να κακομαθουμε λίγο Καλη δουλεια φαινετε οτι εχεις κανει!!! Τι παχος ειχαν ;;; Φαρμα Μπραλλου να υποθεσω;;; Και κάτι δικό μου από χθες IMG_1603.mov Επεξ/σία 12 Απριλίου 2020 από aenaos15 1
skoudinio Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Ανάμεσα σε broil king και weber? Για τις πρώτες έχει πιο πολλα μαγαζιά στο Skroutz.gr αρα πετυχαίνεις καλύτερο deal
tutuyo Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 53 λεπτά πριν, aenaos15 είπε Καλη δουλεια φαινετε οτι εχεις κανει!!! Τι παχος ειχαν ;;; Φαρμα Μπραλλου να υποθεσω;;; Και κάτι δικό μου από χθες IMG_1603.mov χαχα όλα νηστίσιμα 😉 τα κρέατα κομμένα στα δύο δάχτυλα, είναι από Μπούμπα στα Μελίσσια, μοσχάρια Μετσόβου προς επίδοξους ψηστες, ακολουθήστε ότι λέει ο προφεσορ, ο άνθρωπος διδάσκει απλά και κατανοητά 2
__andreas Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, tutuyo είπε χαχα όλα νηστίσιμα 😉 τα κρέατα κομμένα στα δύο δάχτυλα, είναι από Μπούμπα στα Μελίσσια, μοσχάρια Μετσόβου προς επίδοξους ψηστες, ακολουθήστε ότι λέει ο προφεσορ, ο άνθρωπος διδάσκει απλά και κατανοητά Δλδ στο bbq ακολουθούμε τις ίδιες οδηγίες όσο αφορά το ψήσιμο; Δλδ γύρισμα ανά 30 δευτερόλεπτα για καλύτερο αποτέλεσμα;
kostasbm Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 οι περισσοτεροι ψηστες στο εξωτερικό που έχω γνωρίσει δεν γυρίζουν μπριζόλα δεύτερη φορά.......άσχετα αν έχουν παραγγελία medium h medium rare h rare h done εγώ όταν βγάζω τα φιλέτα η μπριζόλες από το γκριλ τα τυλίγω αμέσως σε ένα αλλουμινοχαρτο μέχρι να πάνε στο τραπέζι 1
sndev Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ όταν φτιάχνω κάτι τέτοιο η φωτιά που μπαίνουν είναι 220 βαθμούς + όσο πάει πιο καυτα, με μια φορα γύρισμα. "Καραμελωνουν" καλύτερα απέξω κ έχει πιο έντονη γεύση. Συνήθως στα 2 δάχτυλα είναι 2 λεπτά από τη μια 1.5 από την άλλη (στο ενδιάμεσο κλειστό το κουβουκλιο). Η θερμοκρασία εσωτερικά έτσι είναι 58-61 βαθμούς συνήθως. Εαν δεν έχει πιάσει τη θερμοκρασία μεχρι αυτό το βήμα,ανοίγω καπάκι κ αφήνω κάνα λεπτο ακόμα έως ότου πιάσει 58. Αμέσως αλουμίνοχαρτο κ ξεκούραση 5 λεπτά, μετά βγάζω αλουμίνοχαρτο κ αφήνω αλλα 5 λεπτά. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2020 από sndev
Kostasm45 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Παίδες με τούτα και με εκείνα με έχετε ψήσει να πάρω κι εγώ μια ψησταριά υγραερίου. Προσανατολίζομαι σε Weber spirit ii 210 αφού σε σχέση με την 310 δεν βλέπω τίποτα τρελές διαφορές . Το βασικό μου ερώτημα έχει να κάνει με τον καθαρισμό . Εντάξει τις σχάρες τις πυρώνεις και τέλος. Μετά από δύο τρία ψησίματα που θα θέλει πιο προσεκτικό καθάρισμα το εσωτερικό της ψησταριάς τι γίνεται ? Θα κάνω το μπαλκόνι τίγκα στα λίπη κι έλαια ή είναι μια διαδικασία που με κάποια προσοχή γίνεται δουλειά. Επίσης με την χρήση καθαριστικού καθαρίζει σε βάθος η ψησταριά ή θα γίνει το μπαλκόνι ζωολογικός κήπος ? Τέλος οι σχάρες έχουν εμαγιέ επίστρωση όπως διαβάζω, οπότε συρματοβουρτσα γιοκ? Σόρρυ για το σεντόνι αλλά τα λεφτά είναι αρκετούτσικα ,να είμαι τουλάχιστον υποψιασμένος για το τι με περιμένει 😃
SagoniasSlutRos Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Kostasm45 είπε Παίδες με τούτα και με εκείνα με έχετε ψήσει να πάρω κι εγώ μια ψησταριά υγραερίου. Προσανατολίζομαι σε Weber spirit ii 210 αφού σε σχέση με την 310 δεν βλέπω τίποτα τρελές διαφορές . Το βασικό μου ερώτημα έχει να κάνει με τον καθαρισμό . Εντάξει τις σχάρες τις πυρώνεις και τέλος. Μετά από δύο τρία ψησίματα που θα θέλει πιο προσεκτικό καθάρισμα το εσωτερικό της ψησταριάς τι γίνεται ? Θα κάνω το μπαλκόνι τίγκα στα λίπη κι έλαια ή είναι μια διαδικασία που με κάποια προσοχή γίνεται δουλειά. Επίσης με την χρήση καθαριστικού καθαρίζει σε βάθος η ψησταριά ή θα γίνει το μπαλκόνι ζωολογικός κήπος ? Τέλος οι σχάρες έχουν εμαγιέ επίστρωση όπως διαβάζω, οπότε συρματοβουρτσα γιοκ? Σόρρυ για το σεντόνι αλλά τα λεφτά είναι αρκετούτσικα ,να είμαι τουλάχιστον υποψιασμένος για το τι με περιμένει 😃 Η 310 είναι πιο μεγάλη, κατά τ'άλλα ίδιες είναι. Πάρε τη μεγάλη μην το μετανιώσεις μετά. Βαθύ καθαρισμό 3 φορές το χρόνο, εκτός αν ψήνεις προβατίνα κάθε μέρα. Και δεν λερώνει το μπαλκόνι. Σε λογικά πλαίσια να πεταχτούν καμένα φαγητά όπως την τρίβεις, οπότε πιάνεις σκόρπια και φαρασι. Συρματοβουρτσα κανονικά χωρίς πρόβλημα. Και ένα σημερινό ψήσιμο, ελληνική picanha wet aged 3 βδομάδες. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2020 από SagoniasSlutRos 9 1
Kostasm45 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 @SagoniasSlutRos ευχαριστώ για την απάντηση σου, δεν σου κρύβω ότι με ψιλοανακούφησες , γιατί είμαι και σε κάποια ηλικία όπου έχω αναπτύξει αλλεργία στην παντόφλα της γυναίκας μου 😁 . Το μέγεθος πάντα μετράει αλλά οι δέκα πόντοι μεγαλύτεροι της 310 από την 210 δεν μου φαίνεται τίποτε φοβερό. Στα μάτια μου,η μόνη σοβαρή διαφορά ανάμεσα στις δύο νομίζω , είναι ο τρίτος καυστήρας. Αν κάποιος έχει άποψη θα βοηθούσε τόσο εμένα όσο και άλλους υποψηφίους αγοραστές. Εντάξει το 80αρι της διαφοράς από 210 σε 310 δεν είναι φοβερό , αλλά θα μπορούσε να επενδυθεί κάπου αλλού.
aenaos15 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 7 λεπτά πριν, Kostasm45 είπε @SagoniasSlutRos ευχαριστώ για την απάντηση σου, δεν σου κρύβω ότι με ψιλοανακούφησες , γιατί είμαι και σε κάποια ηλικία όπου έχω αναπτύξει αλλεργία στην παντόφλα της γυναίκας μου 😁 . Το μέγεθος πάντα μετράει αλλά οι δέκα πόντοι μεγαλύτεροι της 310 από την 210 δεν μου φαίνεται τίποτε φοβερό. Στα μάτια μου,η μόνη σοβαρή διαφορά ανάμεσα στις δύο νομίζω , είναι ο τρίτος καυστήρας. Αν κάποιος έχει άποψη θα βοηθούσε τόσο εμένα όσο και άλλους υποψηφίους αγοραστές. Εντάξει το 80αρι της διαφοράς από 210 σε 310 δεν είναι φοβερό , αλλά θα μπορούσε να επενδυθεί κάπου αλλού. Ειναι μεγαλη η διαφορα και των 10 ποντων αλλα κυριως του 3ου καυστηρα . Με 2 καυστηρες ουσιαστικα ξεχναςτο εμμεσο ψησιμο. 3 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 Δημοσ. 12 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, aenaos15 είπε Ειναι μεγαλη η διαφορα και των 10 ποντων αλλα κυριως του 3ου καυστηρα . Με 2 καυστηρες ουσιαστικα ξεχναςτο εμμεσο ψησιμο. Αυτο ακριβως, εχεις μεγαλυτερη ευελιξία στο μαγειρεμα. Θερμοκρασιες ιδιες θα πιανουν, αλλα ο εξτρα χωρος με τη δυνατοτητα να παιζει indirect ευκολοτερα, αξιζει πιστευω. Εχει χρησιμοποιησει κανεις τον παρακατω συνδιασμο; https://www.psistis.gr/ΜΟΤΕΡ-ΣΟΥΒΛΑΣ-ΚΟΚΟΡΕΤΣΙΟΥ?tag=Μοτέρ&page=2 https://www.psistis.gr/Σούβλες-κοκορετσιού-1μέτρο?tag=Μοτέρ https://www.psistis.gr/ΠΗΡΟΥΝΑ-ΚΟΚΟΡΕΤΣΙΟΥ-ΒΑΡΕΩΣ-ΤΥΠΟΥ-11162 Χρηση θα ειναι για 1-2 φορες το χρονο, οποτε δεν διαθετω παραπανω απο 30-40 ευρω. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2020 από SagoniasSlutRos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα