Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, arxontas2323 είπε

Η μεμβράνη ψησίματος που λες ειναι κατι σαν σίτα;;(μπακαλιστικη έκφραση)

Δεν μπαινεις στο κόπο ούτε 1-2 σελίδες πριν να διαβάσεις;;;

Για ρίξε μια μάτια ...

  • Like 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
6 ώρες πριν, arxontas2323 είπε

Η μεμβράνη ψησίματος που λες ειναι κατι σαν σίτα;;(μπακαλιστικη έκφραση)

    μεμβράνη ψησίματος

 

https://www.dimtsas.eu/el/products/είδη-μπάρμπεκιου-bbq/πλάκες-ψησίματος/μαντεμένια-πλάκα-ψησίματος-ραβδωτή-55x31

πλάκα μαντεμι 

 

  • Thanks 1
Δημοσ.

 

Επειδή ο καιρός καλυτέρεψε - αν και γενικά ψήνω αρκετά και τον χειμώνα - χθες είπα να δουλέψω μια λιχουδιά. Μοσχαρίσιες ωρίμανσης 90 και 120 ημερών αντίστοιχα . Φυσικά από μοσχάρια που μεγάλωσαν ακούγοντας Σοπέν😀

Δυνατή φωτιά μόλις μπουν (160 βαθμοί) και μόλις θωρακίσουν, κατέβασμα της θερμοκρασίας, γύρισμα ανα 45'' και θερμοκρασία μετρημένη (όταν τις έβγαλα) ακριβώς 59 βαθμοί. Μετά αλάτισμα και σίγουρα το πιο νόστιμο και μαλακό κρέας που έχω δοκιμάσει.

Απίστευτη γεύση, δεν είναι για πολλές φόρες λόγω κόστους, αλλα αφού Πάσχα δεν θα κάνουμε, αφού αρνί δεν θα μπει, ευκαιρία να κακομαθουμε λίγο

 

IMG-d6d4756234d3f1f8775998992cbe8dd9-V.jpg

IMG-02176eeb654993d76d6045d02c96591b-V.jpg

  • Like 13
Δημοσ.
3 ώρες πριν, aenaos15 είπε

Δεν μπαινεις στο κόπο ούτε 1-2 σελίδες πριν να διαβάσεις;;;

Για ρίξε μια μάτια ...

Είμαι από το κινητό και έκανα παράθεση για να μην το χάσω και μετά διάβασα αυτά που γράψατε οπότε τ διάβασα πριν μου απαντήσεις!! ευχαριστώ πολύ πάντως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tutuyo είπε

Επειδή ο καιρός καλυτέρεψε - αν και γενικά ψήνω αρκετά και τον χειμώνα - χθες είπα να δουλέψω μια λιχουδιά. Μοσχαρίσιες ωρίμανσης 90 και 120 ημερών αντίστοιχα . Φυσικά από μοσχάρια που μεγάλωσαν ακούγοντας Σοπέν😀

Δυνατή φωτιά μόλις μπουν (160 βαθμοί) και μόλις θωρακίσουν, κατέβασμα της θερμοκρασίας, γύρισμα ανα 45'' και θερμοκρασία μετρημένη (όταν τις έβγαλα) ακριβώς 59 βαθμοί. Μετά αλάτισμα και σίγουρα το πιο νόστιμο και μαλακό κρέας που έχω δοκιμάσει.

Απίστευτη γεύση, δεν είναι για πολλές φόρες λόγω κόστους, αλλα αφού Πάσχα δεν θα κάνουμε, αφού αρνί δεν θα μπει, ευκαιρία να κακομαθουμε λίγο

IMG-d6d4756234d3f1f8775998992cbe8dd9-V.jpg

IMG-02176eeb654993d76d6045d02c96591b-V.jpg

Καλη δουλεια φαινετε οτι εχεις κανει!!!

Τι παχος ειχαν ;;;

Φαρμα Μπραλλου να υποθεσω;;;

Και κάτι δικό μου από χθες 

Επεξ/σία από aenaos15
  • Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, aenaos15 είπε

Καλη δουλεια φαινετε οτι εχεις κανει!!!

Τι παχος ειχαν ;;;

Φαρμα Μπραλλου να υποθεσω;;;

Και κάτι δικό μου από χθες 

χαχα όλα νηστίσιμα 😉

τα κρέατα κομμένα στα δύο δάχτυλα, είναι από Μπούμπα στα Μελίσσια, μοσχάρια Μετσόβου

προς επίδοξους ψηστες, ακολουθήστε ότι λέει ο προφεσορ, ο άνθρωπος διδάσκει απλά και κατανοητά

 

  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tutuyo είπε

χαχα όλα νηστίσιμα 😉

τα κρέατα κομμένα στα δύο δάχτυλα, είναι από Μπούμπα στα Μελίσσια, μοσχάρια Μετσόβου

προς επίδοξους ψηστες, ακολουθήστε ότι λέει ο προφεσορ, ο άνθρωπος διδάσκει απλά και κατανοητά

Δλδ στο bbq ακολουθούμε τις ίδιες οδηγίες όσο αφορά το ψήσιμο; Δλδ γύρισμα ανά 30 δευτερόλεπτα για καλύτερο αποτέλεσμα;

Δημοσ.

οι περισσοτεροι ψηστες στο εξωτερικό που έχω γνωρίσει δεν γυρίζουν μπριζόλα δεύτερη φορά.......άσχετα αν έχουν παραγγελία medium h medium rare h rare h done

εγώ όταν βγάζω τα φιλέτα η μπριζόλες από το γκριλ τα τυλίγω αμέσως σε ένα αλλουμινοχαρτο μέχρι να πάνε στο τραπέζι 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ όταν φτιάχνω κάτι τέτοιο η φωτιά που μπαίνουν είναι 220 βαθμούς + όσο πάει πιο καυτα, με μια φορα γύρισμα. "Καραμελωνουν" καλύτερα απέξω κ έχει πιο έντονη γεύση. Συνήθως στα 2 δάχτυλα είναι 2 λεπτά από τη μια 1.5 από την άλλη (στο ενδιάμεσο κλειστό το κουβουκλιο). Η θερμοκρασία εσωτερικά έτσι είναι 58-61 βαθμούς συνήθως. Εαν δεν έχει πιάσει τη θερμοκρασία μεχρι αυτό το βήμα,ανοίγω καπάκι κ αφήνω κάνα λεπτο ακόμα έως ότου πιάσει 58. Αμέσως αλουμίνοχαρτο κ ξεκούραση 5 λεπτά, μετά βγάζω αλουμίνοχαρτο κ αφήνω αλλα 5 λεπτά. 

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ.

Παίδες με τούτα και με εκείνα με έχετε ψήσει να πάρω κι εγώ μια ψησταριά υγραερίου. Προσανατολίζομαι σε Weber spirit ii 210 αφού σε σχέση με την 310  δεν βλέπω τίποτα τρελές διαφορές .

Το βασικό μου ερώτημα έχει να κάνει με τον καθαρισμό . Εντάξει τις σχάρες τις πυρώνεις και τέλος. Μετά από δύο τρία ψησίματα που θα θέλει πιο προσεκτικό καθάρισμα το εσωτερικό της ψησταριάς τι γίνεται ? Θα κάνω το μπαλκόνι τίγκα στα λίπη κι έλαια ή είναι μια διαδικασία που με κάποια προσοχή γίνεται δουλειά.

Επίσης με την χρήση καθαριστικού καθαρίζει σε βάθος η ψησταριά ή θα γίνει το μπαλκόνι ζωολογικός κήπος ?

Τέλος οι σχάρες έχουν εμαγιέ επίστρωση όπως διαβάζω, οπότε συρματοβουρτσα γιοκ?

Σόρρυ για το σεντόνι αλλά τα λεφτά είναι αρκετούτσικα ,να είμαι τουλάχιστον υποψιασμένος για το τι με περιμένει 😃

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Kostasm45 είπε

Παίδες με τούτα και με εκείνα με έχετε ψήσει να πάρω κι εγώ μια ψησταριά υγραερίου. Προσανατολίζομαι σε Weber spirit ii 210 αφού σε σχέση με την 310  δεν βλέπω τίποτα τρελές διαφορές .

Το βασικό μου ερώτημα έχει να κάνει με τον καθαρισμό . Εντάξει τις σχάρες τις πυρώνεις και τέλος. Μετά από δύο τρία ψησίματα που θα θέλει πιο προσεκτικό καθάρισμα το εσωτερικό της ψησταριάς τι γίνεται ? Θα κάνω το μπαλκόνι τίγκα στα λίπη κι έλαια ή είναι μια διαδικασία που με κάποια προσοχή γίνεται δουλειά.

Επίσης με την χρήση καθαριστικού καθαρίζει σε βάθος η ψησταριά ή θα γίνει το μπαλκόνι ζωολογικός κήπος ?

Τέλος οι σχάρες έχουν εμαγιέ επίστρωση όπως διαβάζω, οπότε συρματοβουρτσα γιοκ?

Σόρρυ για το σεντόνι αλλά τα λεφτά είναι αρκετούτσικα ,να είμαι τουλάχιστον υποψιασμένος για το τι με περιμένει 😃

Η 310 είναι πιο μεγάλη, κατά τ'άλλα ίδιες είναι. Πάρε τη μεγάλη μην το μετανιώσεις μετά.

Βαθύ καθαρισμό 3 φορές το χρόνο, εκτός αν ψήνεις προβατίνα κάθε μέρα. Και δεν λερώνει το μπαλκόνι. Σε λογικά πλαίσια να πεταχτούν καμένα φαγητά όπως την τρίβεις, οπότε πιάνεις σκόρπια και φαρασι. Συρματοβουρτσα κανονικά χωρίς πρόβλημα. 

Και ένα σημερινό ψήσιμο, ελληνική picanha wet aged 3 βδομάδες.

Screenshot_20200412_153526.jpg.204c8ff8817c11bda5ecd62b19260647.jpgScreenshot_20200412_153623.jpg.6c94026258365fc37d59d90ca2be612f.jpgScreenshot_20200412_153548.jpg.a256cae445e5df1f868608034e8e96a8.jpg

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.

@SagoniasSlutRos ευχαριστώ για την απάντηση σου, δεν σου κρύβω ότι με ψιλοανακούφησες , γιατί είμαι και σε κάποια ηλικία όπου έχω αναπτύξει αλλεργία στην παντόφλα της γυναίκας μου 😁 .

Το μέγεθος πάντα μετράει αλλά οι δέκα πόντοι μεγαλύτεροι της 310 από την 210 δεν μου φαίνεται τίποτε φοβερό.

Στα μάτια μου,η μόνη σοβαρή διαφορά ανάμεσα στις δύο νομίζω , είναι ο τρίτος καυστήρας. 

Αν κάποιος έχει άποψη θα βοηθούσε τόσο εμένα όσο και άλλους υποψηφίους αγοραστές.

Εντάξει το 80αρι της διαφοράς από 210 σε 310 δεν είναι φοβερό , αλλά θα μπορούσε να επενδυθεί κάπου αλλού.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Kostasm45 είπε

@SagoniasSlutRos ευχαριστώ για την απάντηση σου, δεν σου κρύβω ότι με ψιλοανακούφησες , γιατί είμαι και σε κάποια ηλικία όπου έχω αναπτύξει αλλεργία στην παντόφλα της γυναίκας μου 😁 .

Το μέγεθος πάντα μετράει αλλά οι δέκα πόντοι μεγαλύτεροι της 310 από την 210 δεν μου φαίνεται τίποτε φοβερό.

Στα μάτια μου,η μόνη σοβαρή διαφορά ανάμεσα στις δύο νομίζω , είναι ο τρίτος καυστήρας. 

Αν κάποιος έχει άποψη θα βοηθούσε τόσο εμένα όσο και άλλους υποψηφίους αγοραστές.

Εντάξει το 80αρι της διαφοράς από 210 σε 310 δεν είναι φοβερό , αλλά θα μπορούσε να επενδυθεί κάπου αλλού.

Ειναι μεγαλη η διαφορα και των 10 ποντων αλλα κυριως του 3ου καυστηρα .

Με 2 καυστηρες ουσιαστικα ξεχναςτο εμμεσο ψησιμο.

 

  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, aenaos15 είπε

Ειναι μεγαλη η διαφορα και των 10 ποντων αλλα κυριως του 3ου καυστηρα .

Με 2 καυστηρες ουσιαστικα ξεχναςτο εμμεσο ψησιμο.

Αυτο ακριβως, εχεις μεγαλυτερη ευελιξία στο μαγειρεμα. Θερμοκρασιες ιδιες θα πιανουν, αλλα ο εξτρα χωρος με τη δυνατοτητα να παιζει indirect ευκολοτερα, αξιζει πιστευω.

 

Εχει χρησιμοποιησει κανεις τον παρακατω συνδιασμο;
https://www.psistis.gr/ΜΟΤΕΡ-ΣΟΥΒΛΑΣ-ΚΟΚΟΡΕΤΣΙΟΥ?tag=Μοτέρ&page=2
https://www.psistis.gr/Σούβλες-κοκορετσιού-1μέτρο?tag=Μοτέρ
https://www.psistis.gr/ΠΗΡΟΥΝΑ-ΚΟΚΟΡΕΤΣΙΟΥ-ΒΑΡΕΩΣ-ΤΥΠΟΥ-11162

Χρηση θα ειναι για 1-2 φορες το χρονο, οποτε δεν διαθετω παραπανω απο 30-40 ευρω.

 

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...