Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

μμμ εγω θα τον εκοβα κομμάτια κ θα το έκανα ετσι 

https://www.chefsteps.com/activities/crispy-tender-confit-turkey-legs

24 ώρες σε 76 βαθμούς αλλα πρωτα θα χα δωσει χρωμα στα κομμάτια κ οχι μετά!

σε 24 ωρες θα χει γινει λιωμα 100% κ η θερμοκρασία θα νε σαφε ! 

17 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Όχι βρε κρασατο. Για να τον κάνεις σε vacuum με ζουμί χρειάζεσαι πολύ ακριβό μηχάνημα. 

Απλό κόκορα χωριάτικο, από αυτούς που γίνονται μόνο σε κατσαρόλα. Έκανα προχτές ένα στη σχάρα και ήταν πολύ πολύ σκληρός. Οπότε έλεγα μήπως τον έκανα sous vide να γίνει μαλακός και μετά σχάρα για χρώμα μόνο. Αλλά δεν ξέρω ούτε θερμοκρασίες ούτε τπτ. Έψαξα αλλά βρήκα μόνο τις κλασικές για κοτόπουλο/γαλοπούλα.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2245

  • ilpapacha

    2028

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη παιζω κ εγω με sous vide εδω και κανα χρονο να ξερεις οτι αμα βαλεις ολοκληρο!!!! τον κοκορα  μπορει να θελεις κ καμια εβδομαδα για να στο ''ψησει'' μεχρι μεσα.Αυτα τα κρεατα ειναι φτιαγμενα για χυτρα ,κατσαρολα.

Επεξ/σία από alimentas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

30 λεπτά πριν, alimentas είπε

Επειδη παιζω κ εγω με sous vide εδω και κανα χρονο να ξερεις οτι αμα βαλεις ολοκληρο!!!! τον κοκορα  μπορει να θελεις κ καμια εβδομαδα για να στο ''ψησει'' μεχρι μεσα.Αυτα τα κρεατα ειναι φτιαγμενα για χυτρα ,κατσαρολα.

Τον έχω κομμένο στη μέση. Δεν είναι μεγάλος, αλλά ήταν πολύ σκληρός γμτο. Μου τον έστειλαν από Νάξο και είπα να τον κάνω στη σχάρα όπως τον κάνει ο Γιώργης στις Μελανες 😋. Έχω δοκιμάσει αγοραστο από κρεοπωλείο και βγήκε τέλειος. Θα δοκιμάσω να κάνω ένα μπουτακι μόνο και τον υπόλοιπο κοκκινιστό.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Τον έχω κομμένο στη μέση. Δεν είναι μεγάλος, αλλά ήταν πολύ σκληρός γμτο. Μου τον έστειλαν από Νάξο και είπα να τον κάνω στη σχάρα όπως τον κάνει ο Γιώργης στις Μελανες 😋. Έχω δοκιμάσει αγοραστο από κρεοπωλείο και βγήκε τέλειος. Θα δοκιμάσω να κάνω ένα μπουτακι μόνο και τον υπόλοιπο κοκκινιστό.

βάλτον πρώτα να τον κάνεις σούπα με αυγολέμονο να το ευχαριστηθεί η ψυχή σου και μετά κοκκινιστό με μια τηγανιά πατάτες από δίπλα και θα ξεχάσεις και το όνομά σου !

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ούτως η αλλος πρέπει να τον σπάσεις δε χωράει στο κουβαδακι αυτό 😛

παντως γραψε αποτέλεσμα αν το κανεις σε 76 βαθμούς 24ωρες οπως κανουν τη γαλοπούλα (φαίνεται πολυ λαχταριστό στις εικόνες).

btw μια χαρα ψήνονται κ πιανουν θερμοκρασία τόσες ωρες αυτα τα κομμάτια.. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Τον έχω κομμένο στη μέση. Δεν είναι μεγάλος, αλλά ήταν πολύ σκληρός γμτο. Μου τον έστειλαν από Νάξο και είπα να τον κάνω στη σχάρα όπως τον κάνει ο Γιώργης στις Μελανες 😋. Έχω δοκιμάσει αγοραστο από κρεοπωλείο και βγήκε τέλειος. Θα δοκιμάσω να κάνω ένα μπουτακι μόνο και τον υπόλοιπο κοκκινιστό.

Πωωωωωω ρε φιλε.Να δω ποτε θα τελειωσει αυτο το πραγμα να δουμε παλι Ναξο.Κοκορας απο Ναξο ξαμολημενος στα βουνα να τρεχει ολη μερα λογικο να ειναι πετρα το κρεας.

Δοκιμασε το sous vide αφου θες αλλα με μαριναδα.Βαλτου κανα κρασι,κανα ξυδι να σπασει καπως το κρεας.Αλλα κ παλι δεν ξερω αν θα κανει δουλεια.Δεν εχω βρει κ κανα αντιστοιχο βιντεακι να πω την αληθεια για τοσο σκληρα κρεατα ή κυνηγια ξερω γω για sous vide(μπορει κ να μην ειναι τυχαιο).Εγω νομιζω οτι θα θελει πανω απο 24ωρο για να μαλακωσει.

Εγω παραδοσιακα θα επαιζα,χοντρο μακαρονι με ξερη μυζηθρα κ τον κοκκορα απο πανω.

Επεξ/σία από alimentas
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κολασμένοι , εχω φαει τον αμπακο κ μόλις εκλεισα με 2 κρεπες γλυκες κ λουκουμάδες. περιγράφετε το κοκορα με πατατες τηγανιτές μακαρονια κ τυρια κ ξαναπεινασα 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό δεν είναι τοπικ...είναι μπελάς λεμε...!!!

By the way λουκούμι το σημερινό χταποδακι... :)

 

αύριο χοιρινες μπριζόλες λαιμού και σουβλάκια...για μεσημεριανο/απογευματινό...

Επεξ/σία από Evgenios_V
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ερωτηση: άφησα την spirit ii στη βροχή κατά λάθος (δεν ήξερα ότι θα βρεξει). Είναι πρόβλημα και τι να κάνω τώρα? (δεν είχα προλάβει να παρω και κάλυμμα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Τον έχω κομμένο στη μέση. Δεν είναι μεγάλος, αλλά ήταν πολύ σκληρός γμτο. Μου τον έστειλαν από Νάξο και είπα να τον κάνω στη σχάρα όπως τον κάνει ο Γιώργης στις Μελανες 😋. Έχω δοκιμάσει αγοραστο από κρεοπωλείο και βγήκε τέλειος. Θα δοκιμάσω να κάνω ένα μπουτακι μόνο και τον υπόλοιπο κοκκινιστό.

ο ντόπιος ο κόκορας δε διαχειρίζεται στη ψησταριά. ίσως έμμεσα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και για πολλές ώρες και πάλι ίσως. άμα θες να τον ευχαριστηθείς πάτα παστιτσάδα caruso στο google και θα με θυμηθείς. κατσαρόλα και σιγοβράσιμο μέσα στο φούρνο στους 110 βαθμούς για 4-5 ώρες. όχι χύτρα

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, remalis είπε

ερωτηση: άφησα την spirit ii στη βροχή κατά λάθος (δεν ήξερα ότι θα βρεξει). Είναι πρόβλημα και τι να κάνω τώρα? (δεν είχα προλάβει να παρω και κάλυμμα)

Την σκουπίζεις.

Οι ψησταριές είναι φτιαγμένες για εξωτερικούς χώρους.

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα στην ομάδα,

επειδή την ψησταριά την έχω στην αυλή, κάνω κάθε φορά κάποια Χ μέτρα να την βάλω μέσα στο υπόγειο. Σκέφτόμουν να την ασφαλίσω με κάποιον τρόπο εξωτερικά ώστε να μειώσω το ενδεχόμενο κλοπής.

Μιά λύση που σκέφτομαι είναι αλυσίδα γύρω από το πόδια της weber spirit και δέσιμο στα κάγκελα παραθυριού και κάτω από μπαλκόνι ώστε να μην βρέχεται + κουκούλα.

Έχει κάνει κανείς κάποιου είδους ασφάλιση στην ψησταριά του?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, gsisr είπε

ο ντόπιος ο κόκορας δε διαχειρίζεται στη ψησταριά. ίσως έμμεσα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και για πολλές ώρες και πάλι ίσως. άμα θες να τον ευχαριστηθείς πάτα παστιτσάδα caruso στο google και θα με θυμηθείς. κατσαρόλα και σιγοβράσιμο μέσα στο φούρνο στους 110 βαθμούς για 4-5 ώρες. όχι χύτρα

Την ειδα τη συνταγη του. Πιο πολυ με κοτοπουλο μοιαζει το κρεας που εχει βαλει παρα για κοκορα. Σκεψου οτι αυτος που εχω εχει κοκκινο κρεας, πιο κοκκινο απο χοιρινο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φανη, 24 ωρες μπουτακι στo sous vide κ 2 λεπτα στο ooni koda για κρουστα. έτσι για πρωτοτυπια.

κ αν πετυχει ανοιγουμε εστιατοριο με σπεσιαλητε το κοκορα κ επιδορπιο burger με καπνιστο μπιφτεκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...