Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, aenaos15 είπε

Εχεις καποιο link γιατι με ενδιαφερει το θεμα??

οχι φιλε μου.. το χα ψάξει τοτε, μπορει να χουν περάσει κ 7-8 χρονια.. και η αφορμή που το έψαξα ήταν γιατι τις αγοραζα καπου 25 δολαρια τη μια + μεταφορικά κ τελωνιο κ ειχα βρει κατι κινεζικες τις 5 15 ευρω ξέρω γω κ με παρεξενεψε η διαφορά τιμης. Αυτες τις cookina px λεει πανω χωρις pfoa (υπαρχει κ μια αλλη ουσια που δε τι θυμάμαι) αλλα ρε συ σκεψου λογικα.. λενε οχι πανω απο ταδε θερμοκρασια (εμενα ηταν στους 280) , στις σχαρες που ακουμπάνε η στις αναφλέξεις ξέρεις τι θερμοκρασίες επικρατούν? θυμάμαι τότε αυτες που έφερναν απο Αμερική (ηταν αν θυμμαι καλα pfoa ptfe free) στα σημεία που ακουμπουσανε στις σχαρες σαν να ξεφτιζανε κ αλαζανε χρωμα ελαφρος , ε στο στομαχι μου κατεληγε οποτε ειπα στοπ.

 

το οτι βολεύουν... βολεύουν full! από κει κ πέρα όμως.. 

Επεξ/σία από sndev
  • Απαντ. 21k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2260

  • ilpapacha

    2040

  • sndev

    1103

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, alimentas είπε

Πηρα κ μια εβδομαδα πριν απ το banggood ενα μηχανημα sous vide μετα απο ψαξιμο και η ψησταρια ειναι οτι πρεπει για συμπληρωθει το σετ.Αλλα ειναι πολλα τα 540 για μενα που δεν εχω εμπειρια απο υγραεριο

Δεν εχω δοκιμασει ποτε sous vide, αλλα στην ουσια θες μονο ενα καλο searing να κανεις. Πιστευω σε τηγανι με βουτυρο καυτό θα εισαι κομπλε για 1' την πλευρα. Σιγουρα θα κανει καλυτερο searing απο την ψησταρια.

Παντως για την εμπειρια δεν ειναι τπτ να ξερεις. Φιλος μου που δεν ειχε ψησει ποτε, πηρε μια, ψησαμε 2-3 φορες παρεα και τωρα ειναι εξπερ.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
Δημοσ.

H πλακα μαντεμιου που λεει ο φιλος ειναι η καλυτερη λυση κ νομιζω πραγματικα θα δινει αλλο αποτελεσμα.Ειναι πανακριβες ομως.

Περι sous vide το καλο με το υγραεριο κ τις ψησταριες αυτες νομιζω οτι ειναι οι θερμοκρασιες που μπορει να ν αναπτυξουν.Οποτε λογω μαντεμιου,στο φουλ το searing νομιζω θα ειναι επιπεδου καρβουνου.Επισης η e310 του Κωτσου εχει το φοβερο πλεονεκτημα για τα λεφτα της οτι εχει πολυ μεγαλη επιφανεια ψησιματος.Νομιζω παιρνει ανετα 10 μπιφτακια με την μια.Οποτε βαζεις το sous vide να κανει την δουλεια,την βαζεις στο φουλ,τα πετας με την μια κ τρως.Αντε τωρα με το τηγανακι να τα κανεις ενα-ενα.

Τι να κανω ρε παιδια??Να την παρω??Αμα ειχε καμια προσφορα με ατοκο πλανο δωσεων θα την εκλεινα επιτοπου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, alimentas είπε

H πλακα μαντεμιου που λεει ο φιλος ειναι η καλυτερη λυση κ νομιζω πραγματικα θα δινει αλλο αποτελεσμα.Ειναι πανακριβες ομως.

Περι sous vide το καλο με το υγραεριο κ τις ψησταριες αυτες νομιζω οτι ειναι οι θερμοκρασιες που μπορει να ν αναπτυξουν.Οποτε λογω μαντεμιου,στο φουλ το searing νομιζω θα ειναι επιπεδου καρβουνου.Επισης η e310 του Κωτσου εχει το φοβερο πλεονεκτημα για τα λεφτα της οτι εχει πολυ μεγαλη επιφανεια ψησιματος.Νομιζω παιρνει ανετα 10 μπιφτακια με την μια.Οποτε βαζεις το sous vide να κανει την δουλεια,την βαζεις στο φουλ,τα πετας με την μια κ τρως.Αντε τωρα με το τηγανακι να τα κανεις ενα-ενα.

Τι να κανω ρε παιδια??Να την παρω??Αμα ειχε καμια προσφορα με ατοκο πλανο δωσεων θα την εκλεινα επιτοπου

Παρ την, αφου την θες...

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
Δημοσ.

Μεγάλη Εβδομάδα και μου έχετε κολασει το μυαλό.. Τελικά κατέληξα για την weber spirit e310. Έχετε να προτείνετε καμιά άλλη η να πάρω αυτήν στα 545?

Δημοσ.

Μια συμβουλη για οσους παιρνουν τωρα ψησταρια! Παρτε 2 μπουκαλες να εχετε μια καβατζα. Δεν θελετε να ξεμεινετε την ωρα που ψηνετε και να τα βαλετε φουρνο να τελειωσουν....

Δημοσ.

Πλάκα μαντεμιού έχω και εγώ στην broil king,σε μεμβράνες και αλλά τέτοια συνθετικά υλικα εγώ δεν ακουμπάω το φαγητό.Λενε για 280 βαθμούς μάξιμουμ αλλά η σχάρα μπορεί να έχει και 400 βαθμούς Κελσίου.

  • Like 3
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, alimentas είπε

 

Τι να κανω ρε παιδια??Να την παρω??Αμα ειχε καμια προσφορα με ατοκο πλανο δωσεων θα την εκλεινα επιτοπου

να τη πάρεις

Δημοσ.

ετοιμασα κατι στο τσαμπε για το μινι πασχα που θα κανω κυριακη. θα με παρει για κομματι αρνι δεξια και κοκορετσακι αριστερα νομιζω

μεσοβδομαδα θα δουλεψω την περιστροφη 😄

331DE1CA-D3F4-466A-B168-A8E419D70ADE.jpeg.f38d36fe2b4b4d308cb232bf0548c69e.jpeg

1472E9E7-6AC3-47BB-8940-8A5A5E43A867.jpeg.653d362583f5ba1a38ad30a8ea00fe7b.jpeg

 

 

  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, να σας κάνω 2 ερωτήσεις για την weber esprit classic 210:

1) το λάστιχο το μπλε με το ρυθμιστή που έρχεται μέσα στη συσκευασία κάνει για φιάλη 10kg;

2) στη θήκη από κάτω παίρνει απ' ότι μέτρησα φιάλη των 5kg. Γενικά που τοποθετείτε τη φιάλη και τί μέγεθος προτιμάτε (εντάξει οικονομικά συμφέρει των 10kg αλλά δεν την ήθελα εκτός κάτω στο δάπεδο (ευκολία μετακίνησης για καθάρισμα κλπ). Υπάρχει τρόπο ανάρτησης στο πλάι με ιμάντα;

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλη την παρέα.. Σκέφτομαι να πάρω μια Ψησταριά Υγραερίου(αν έχει μάτι πάνω καλύτερα) και θέλω την άποψη σας αν έχετε προτάσεις κλπ... 200 ευρώ Μαξ

Για το μπαλκόνι,

Είμαστε 3μελη οικογένεια προς το παρών 😎

 

Δημοσ.

Εμένα η campingaz master series 4 έχει επιφάνεια ψησίματος 78*45 όπου η μισή είναι σχάρα και η μισή πλάκα. Και σκεφτόμουν να αγοράσω και άλλη σχάρα ώστε να την κάνω όλη σχάρα. Αλλά εδώ βλέπω ότι έχει τη χρησιμότητα της και η πλάκα. Τι ακριβώς ψήνετε εκεί οι γνώστες;

Στα άλλα, αύριο στην ουσία θα κάνω το πρώτο μου ψήσιμο και θα είναι τσιπούρες ένεκα της ημέρας (έκανα χθες ένα δοκιμαστικό με μερικά λαχανικά και λουκάνικα). Από ότι θυμάμαι διαβάζοντας εδώ μέσα παλαιότερα (και από youtube) λέω να κάνω τα εξής και όποιος έχει την όρεξη να με σχολιάσει/διορθώσει καλοδεχούμενος:

-Θα αλείψω τις τσιπούρες με λάδι, θα βάλω φέτες λεμόνι στην κοιλιά τους και θα τις βάλω όχι πάνω στο μαντέμι αλλά σε ανοξείδωτη σχάρα

-Θα ψήσω περίπου 12-13 λεπτά από κάθε πλευρά.

-θερμοκρασία; 

 

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω ολα τα ψαρια τα ψηνω στους 200-240 και μολις πιασουν εσωτερικη 60-62 τα βγαζω (ενα γυρισμα πριν στους 35-40). ομοιως τα βαζω σε σχαριτσα πιο πυκνη συρματινη γιατι πανω στο μαντεμι βλαστημησα τις πρωτες φορες ειδικα με φρεσκο. και τελευταια βαζω και αλουμινοχαρτο απο κατω απο το ψαρι για να μη διαολιζεται απο κατω στη βρωμα

1 ώρα πριν, sargus είπε

Τι ακριβώς ψήνετε εκεί

δεν εχω, αλλα στην πλακα θα εψηνα κρεμμυδια αβγα λαχανικα. η κανα ψωμι-πιτσα επισης? να ξερεις οτι κρεατα ψαρια στην πλακα βαραινουν γιατι τηγανιζονται ολιγον στο ζουμι τους.

Επεξ/σία από fuz10n
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sargus είπε

Εμένα η campingaz master series 4 έχει επιφάνεια ψησίματος 78*45 όπου η μισή είναι σχάρα και η μισή πλάκα. Και σκεφτόμουν να αγοράσω και άλλη σχάρα ώστε να την κάνω όλη σχάρα. Αλλά εδώ βλέπω ότι έχει τη χρησιμότητα της και η πλάκα. Τι ακριβώς ψήνετε εκεί οι γνώστες;

Στα άλλα, αύριο στην ουσία θα κάνω το πρώτο μου ψήσιμο και θα είναι τσιπούρες ένεκα της ημέρας (έκανα χθες ένα δοκιμαστικό με μερικά λαχανικά και λουκάνικα). Από ότι θυμάμαι διαβάζοντας εδώ μέσα παλαιότερα (και από youtube) λέω να κάνω τα εξής και όποιος έχει την όρεξη να με σχολιάσει/διορθώσει καλοδεχούμενος:

-Θα αλείψω τις τσιπούρες με λάδι, θα βάλω φέτες λεμόνι στην κοιλιά τους και θα τις βάλω όχι πάνω στο μαντέμι αλλά σε ανοξείδωτη σχάρα

-Θα ψήσω περίπου 12-13 λεπτά από κάθε πλευρά.

-θερμοκρασία; 

Ευχαριστώ!

Θα αφήσεις ψάρι στη μαντεμενια  σχάρα 25’ ;;;;;;

εμμεσο ψήσιμο ;;;

στους 220 για 8’ και γύρισμα για αλλά 5-6 ‘ στην άλλη πλευρά .

  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...