Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, dakangr είπε

Πολύ ωραίο μπράβο. Μια σχετική ερώτηση. Εκτός από σύρμα με τι άλλο μπορούμε να δεσουμε το κρέας στη σουβλα; 

Σπάγκο έχω βάλει φίλε μου

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2245

  • ilpapacha

    2027

  • sndev

    1100

  • ηνίοχος

    586

11 λεπτά πριν, sgace είπε

Καταρχας μπραβο για το νημα ειναι εξαιρετικο. Το να δινουμε ολοι την γνωση μας, μας κανει ολους σοφοτερους. Εχω μια weber q2200 εδω και 5-6 χρονια. Πολυ ευχαριστημενος, χτες εκανα τον φουλ καθαρισμο, γιατι πραγματι μπορεις να τον κανεις. Δηλαδη την ελυσα ολοκληρη, κομματι κομματι, την καθαρισα και την επανασυναρμολησα απλα και ευκολα. Τωρα μπορω να πω οτι ειναι σαν καινουργια. Διαβασα διεξοδικα πολλες σελιδες, και πολλοι στεκονται στο θεμα της εγγυησης. Αποψη μου ειναι οτι οι καλες ψησταριες με τα υλικα που ειναι δομημενες με μια σχετικη συντηρηση ειναι αθανατες η ξεπερνουν το μεγιστο της εγγυησης. Επανερχομαι στη q2200. Μεγαλη επιφανεια ψησιματος με εχει βγαλει ασπροπροσωπο σε τραπεζι 20 ατομων περα απο την απλη χρηση για πεντε ατομα που ειμαστε. Θα την ηθελα γενικα  πιο δυνατη. Το μονο σιγουρο ειναι οτι κανει την δουλεια της σωστα και με σωστη συντηρηση τακτικα , το τονιζω, δεν μπορει να παθει τιποτα. Εχει ψηλο καπακι και χωρα ολοκληρο κοτοπουλο ορθιο για εμμεσο ψησιμο, με σχαρακι.Τωρα χειαζομαι μια ψησταρια για το χωριο και ειμαι σε διλλημα. Να παρω την ιδια η μια αντιστοιχη της Napoleon η να στειλω τη q στο χωριο και να παρω μια spirit 310 η  napoleon 425 για το σπιτι. Οποιος μπορει να βοηθησει καλοδεχουμενο.

Δες μια προηγούμενα ποστ, που θα σε βοηθήσουν 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα. Μετά από πολλές ώρες στο νήμα είχα καταλήξει στη Napoleon 425 (με αρκετά κοντινή εναλλακτική τη Spirit 310). Το πρόβλημα είναι οτι η 425 δεν υπάρχει πουθενά διαθέσιμη και σε ένα κατάστημα μου είπαν ότι όταν έρθει ξανά σε στοκ (τέλη Μαϊου) θα έχει και άλλη τιμή στα 850Ε. Από ότι μου είπε η Weber στα 770 ήδη είναι η "φετινή" τιμή. Ξέρει κανείς κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο ή είναι φούμαρα?

Έτσι λοιπόν άρχισα να καλοβλέπω τη spirit 310, όπου έχει και το GBS και μπορώ να χρησιμοποιήσω και το wok. Καμιά συμβουλή?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

34 λεπτά πριν, remalis είπε

Καλησπέρα. Μετά από πολλές ώρες στο νήμα είχα καταλήξει στη Napoleon 425 (με αρκετά κοντινή εναλλακτική τη Spirit 310). Το πρόβλημα είναι οτι η 425 δεν υπάρχει πουθενά διαθέσιμη και σε ένα κατάστημα μου είπαν ότι όταν έρθει ξανά σε στοκ (τέλη Μαϊου) θα έχει και άλλη τιμή στα 850Ε. Από ότι μου είπε η Weber στα 770 ήδη είναι η "φετινή" τιμή. Ξέρει κανείς κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο ή είναι φούμαρα?

Έτσι λοιπόν άρχισα να καλοβλέπω τη spirit 310, όπου έχει και το GBS και μπορώ να χρησιμοποιήσω και το wok. Καμιά συμβουλή?

Στη θέση σου θα επικοινωνούσα με την ελληνική αντιπροσωπεία της Napoleon, που είναι το homing, για να το επιβεβαιώσεις ή όχι.

https://homing.gr

Ζήτησε να μιλήσεις με τον Νικόλα. 

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια ακομα ερώτηση για το eswd απο Γερμανια για οσους γνωρίζουν.

Τα δέματα στη σελίδα του eswd αργούν να εμφανιστούν? Δηλαδη  απο τι στιγμη που θα δω οτι η dhl παρέδωσε το δεμα στην αποθήκη πότε θα εμφανιστεί η παράδοση στη σελιδα του eswd?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 λεπτά πριν, eliasbrg είπε

Μια ακομα ερώτηση για το eswd απο Γερμανια για οσους γνωρίζουν.

Τα δέματα στη σελίδα του eswd αργούν να εμφανιστούν? Δηλαδη  απο τι στιγμη που θα δω οτι η dhl παρέδωσε το δεμα στην αποθήκη πότε θα εμφανιστεί η παράδοση στη σελιδα του eswd?

όταν παραδοθούν το δέμα στην γερμανική αποθήκη, οι εκεί υπάλληλοι το ταυτοποιούν με τον λογαριασμό σου και εντός της ημέρας θα σου φανεί στη σελίδα σου οπότε θα σου έρθει και σχετικό email με photos. αν περάσει μια μέρα και δεν το δεις, όπως έτυχε σε μένα, τότε σημαίνει ότι δεν ταυτοποιήθηκε. Τότε να πάρεις στο ESWD στην Ελλάδα και να πεις να ψάξουν στα αταυτοποιητα πακέτα το δέμα σου. και εντός της μέρας θα το δεις. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην παρέα.

Ήθελα να ρωτήσω αν χρησιμοποεί κάποιος το gbs σύστημα της Weber, και γενικά ποιο είναι το πλεονέκτημα του.

Έχω μια weber spirit 310 εδώ και ένα εξάμηνο και είμαι τρομερά ευχαριστημένος. Σίγουρα το καθάρισμα (λόγω του ότι δεν υπάρχει ο αφαιρούμενος κάδος) είναι λίγο θέμα αλλά κατά τα άλλα το ψήσιμο έχει γίνει πλέον παιχνιδάκι.

Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτε μαντεμενια σκεύη και έχω ακούσει από κάποιους εδώ ότι χρησιμοποιούν. Ποιο είναι το πλεονέκτημα τους; Συνδέεται με το gbs; 

Επεξ/σία από panka21
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, panka21 είπε

Καλησπέρα στην παρέα.

Ήθελα να ρωτήσω αν χρησιμοποεί κάποιος το gbs σύστημα της Weber, και γενικά ποιο είναι το πλεονέκτημα του.

Έχω μια weber spirit 310 εδώ και ένα εξάμηνο και είμαι τρομερά ευχαριστημένος. Σίγουρα το καθάρισμα (λόγω του ότι δεν υπάρχει ο αφαιρούμενος κάδος) είναι λίγο θέμα αλλά κατά τα άλλα το ψήσιμο έχει γίνει πλέον παιχνιδάκι.

Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτε μαντεμενια σκεύη και έχω ακούσει από κάποιους εδώ ότι χρησιμοποιούν. Ποιο είναι το πλεονέκτημα τους; Συνδέεται με το gbs; 

Μπορείς να βάλεις πάνω στη σχάρα οποιοδήποτε μαντενενιο σκεύος και αν έχει και την κατάλληλη διάμετρο τότε το βάζεις και στο gbs. Αν διαβάσεις 2-3 σελίδες πίσω λέμε ότι ίσως έχει πλεονέκτημα μόνο στο γουοκ επειδή κατεβαίνει πιο χαμηλά από τη σχάρα και θα το αγκαλιάζει καλύτερα ή θερμότητα.

Κατά τ άλλα μπορείς να βάλεις ότι σκεύος θα έβαζες και στο φούρνο, αρκεί να μην του βάλεις φλόγα από κάτω (indirect δλδ). Εγώ σήμερα έβαλα ένα γυάλινο (πυρεξ στυλ) μπωλ με χόρτα να τα ζεστάνω. Επίσης αν βάλεις κανένα λεπτό ταψάκι τσέκαρε μέχρι τι θερμοκρασία αντέχει, γιατί κάποια έχουν όριο 250 βαθμούς περίπου.

Οπότε το gbs είναι πιο πολύ μάρκετινγκ θα έλεγα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Μπορείς να βάλεις πάνω στη σχάρα οποιοδήποτε μαντενενιο σκεύος και αν έχει και την κατάλληλη διάμετρο τότε το βάζεις και στο gbs. Αν διαβάσεις 2-3 σελίδες πίσω λέμε ότι ίσως έχει πλεονέκτημα μόνο στο γουοκ επειδή κατεβαίνει πιο χαμηλά από τη σχάρα και θα το αγκαλιάζει καλύτερα ή θερμότητα.

Κατά τ άλλα μπορείς να βάλεις ότι σκεύος θα έβαζες και στο φούρνο, αρκεί να μην του βάλεις φλόγα από κάτω (indirect δλδ). Εγώ σήμερα έβαλα ένα γυάλινο (πυρεξ στυλ) μπωλ με χόρτα να τα ζεστάνω. Επίσης αν βάλεις κανένα λεπτό ταψάκι τσέκαρε μέχρι τι θερμοκρασία αντέχει, γιατί κάποια έχουν όριο 250 βαθμούς περίπου.

Οπότε το gbs είναι πιο πολύ μάρκετινγκ θα έλεγα.

Και για τηγάνι είναι καλό. Έχω ένα inox που μπαίνει κουτί και για τηγάνισμα καλαμαράκια και ψάρια είναι σούπερ. Γλυτώνεις και τα λάδια και μυρωδιές μες το σπίτι...

Επίσης ένα πλεονέκτημα των napoleon είναι το καπάκι και η τρύπα για τη σούβλα. Είναι πιο ψηλά και δεν χρειάζεται να βγάλεις καν τη σχάρα. Μπορούν να επιβεβαιώσουν και οι κάτοχοι.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στη Βιλαριμπα και στο Βιλαμπαχο τρίβουν ακόμα....

Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είναι καλύτερα τα μικρά καθαρισματα μια φορά το μήνα. Εγώ δεν το έκανα και τώρα μου έχει πάρει κανένα 3 ωρο μόνο γι' αυτό που βλέπετε....

Screenshot_20210328_143021_com.android.gallery3d.jpg

  • Like 2
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

25 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είναι καλύτερα τα μικρά καθαρισματα μια φορά το μήνα. Εγώ δεν το έκανα και τώρα μου έχει πάρει κανένα 3 ωρο μόνο γι' αυτό που βλέπετε....

 

Ξεκινάω αύριο δλδ καθάρισμα κάδο, flavorised bars και λιποσυλλέκτη. Υπομονή... Καλό το ψήσιμο σε μισή ώρα αλλά έχει και τις συνέπειες. 

Υπαρχει καμιά πρόταση για τον κάδο? Τα inox bars τα βάζω πλυντήριο ή να κάνω κάτι άλλο?

Επεξ/σία από giannislazy
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, SagoniasSlutRos είπε

Στη Βιλαριμπα και στο Βιλαμπαχο τρίβουν ακόμα....

Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είναι καλύτερα τα μικρά καθαρισματα μια φορά το μήνα. Εγώ δεν το έκανα και τώρα μου έχει πάρει κανένα 3 ωρο μόνο γι' αυτό που βλέπετε....

 

Γιατί όμως να φύγει η μαυρίλα; Εγώ νομίζω πως δεν χρειάζεται να παιδεύσαι και τόσο, μιας και είναι και προστατευτική επίστρωση. Τι να πω, λες να παίζει ρόλο σε αναφλέξεις; Δεν λέω για τους ανακλαστήρες, για τον κάδο λέω επάνω από τους ανακλαστήρες.

16 ώρες πριν, Evgenios_V είπε

Πωωωω ούτε να ψήσει κάποιος δεν μπορεί 30ποσταριαματα αντε να διαβάζεις μετά από φαγοπότι και κρασακι... :)

Στο παλικάρι με το θέμα με το γερμανικό μαγαζι...πρέπει να μιλήσεις τηλεφωνικά μην περιμένεις μέσω μέιλ να βγάλεις άκρη...τους εξηγείς ότι είναι forwarding service και τέλος...αρκεί να ξέρουν ότι δεν θα παραλλαβεις ο ίδιος...έτσι λύθηκε το θέμα και με εμένα και με τον Γιάννη...

Στο παλικάρι που έχει ήδη την Napoleon travel q, ψησιματαρες μπράβο...!!!

Στο παλικάρι με την νέα Napoleon travel...αν δεν έπαιρνα την 525 θα έπαιρνα αυτή...καλά ψησίματα...εργαλείο...!!!

Στο παλικάρι με την νέα Weber μέγεια το εργαλείο καλά ψησίματα...

Στον φίλο Γιάννη με την 525 θέλουμε να δούμε ribs...

Και επιτέλους εψησα σήμερα απλά πράγματακια σουβλάκια πανσετουλες μπριζολιτσες λαιμού...

 

και έκανα και τεστ...ομοιομορφίας θερμοκρασίας...

Ιδού τα αποτελέσματα...

Napoleon 525 mod 2019

Με κλειστό καπάκι...

Έκπληξη ότι η πίσω πλευρά είναι κάπως ποιο ζεστή από την μπροστα πλευρά...περίμενα το αντίθετο...

Γενικά καλή κατανομή με μια "τρύπα" στην μέση μέσα πλευρα όπως βλέπετε και στις φωτό...

Επίσης 

Ουφφφφ κουραστικά πάω να πιω κανένα κρασάκι...να ξεκουραστώ... ;)

Καλά ψησιματαααααα...!!!

 

Και περιμένω να δω φωτογραφίες με ψωμιά τοστ... ;)

 

 

 

 

Ευγένιε νομίζω ότι πρέπει να το επαναλάβεις το τεστ, αφού όμως καθαρίσεις την ψησταριά. Έχω την εντύπωση ότι αυτό που βλέπεις είναι εξάρσεις της φωτιάς λόγω της καύσης του παλιού λίπους. Γι αυτό και δεν φαίνεται ομοιόμορφη η κατανομή. Η δική μου εικόνα όταν ψήνω π.χ. μελιτζάνες, είναι εντελώς διαφορετική. Ομοιόμορφη κατανομή και ίσως λίγο μικρότερη ένταση στην πίσω πλευρά της σχάρας, προς τον "τοίχο" δηλαδή. 

Βλέπω της έχεις πιει το αίμα ήδη!!😁

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, giannislazy είπε

 

Ξεκινάω αύριο δλδ καθάρισμα κάδο, flavorised bars και λιποσυλλέκτη. Υπομονή... Καλό το ψήσιμο σε μισή ώρα αλλά έχει και τις συνέπειες. 

Υπαρχει καμιά πρόταση για τον κάδο? Τα inox bars τα βάζω πλυντήριο ή να κάνω κάτι άλλο?

Από την στιγμή που είναι ανοξείδωτα, δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα να μπουν σε πλυντήριο πιάτων. Θα μπορούσες να κάνεις δουλίτσα, βάζοντας τα να μουλιάσουν σε μια λεκάνη με σαπούνι πιάτων 

https://www.napoleon.com/en/de/barbecues/blog/how-deep-clean-your-napoleon-bbq

Για τον κάδο, κάποια παιδιά έχουν αναφέρει ότι χρησιμοποιούν ατμοκαθαριστή.
 

15 λεπτά πριν, 19714876 είπε

Έχετε κάποια άποψη για την campingaz 4 series classic LS plus dual head? 

Αναφέρεσαι στο παρακάτω μοντέλο;

https://www.skroutz.gr/s/4660733/Campingaz-4-Series-Classic-LS-Plus.html
 

Δεν βρήκα κάπου να αναφέρεται ως dual head

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...