squib Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Να υποθέσω ότι στα μαντέμια με επικάλυψη εμαγιέ δε χρειάζεται η διαδικασία με το λάδι? ή κάνω λάθος?
kazakosc Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Καλημέρα. Μια ερώτηση και εγώ. Σε σχάρα από ανοξείδωτο ατσάλι χρειάζεται να γίνει κάποια τέτοια διαδικασία ή όχι?
skskre Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 2 λεπτά πριν, kazakosc είπε Καλημέρα. Μια ερώτηση και εγώ. Σε σχάρα από ανοξείδωτο ατσάλι χρειάζεται να γίνει κάποια τέτοια διαδικασία ή όχι? Σε ανοξείδωτη όχι. 1
ilpapacha Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 37 λεπτά πριν, squib είπε Να υποθέσω ότι στα μαντέμια με επικάλυψη εμαγιέ δε χρειάζεται η διαδικασία με το λάδι? ή κάνω λάθος? Από την στιγμή που υπάρχει επίστρωση, όχι. Χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή στο καθάρισμα. Μπορείς να ρίξεις μια μάτια στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/how-to-care-for-your-cast-iron-cooking-grates/weber-29675.html
squib Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 1 λεπτό πριν, ilpapacha είπε Από την στιγμή που υπάρχει επίστρωση, όχι. Χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή στο καθάρισμα. Μπορείς να ρίξεις μια μάτια στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/how-to-care-for-your-cast-iron-cooking-grates/weber-29675.html ευχαριστώ πολύ θα του ρίξω μια ματιά άμεσα
gdeli Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, squib είπε Να υποθέσω ότι στα μαντέμια με επικάλυψη εμαγιέ δε χρειάζεται η διαδικασία με το λάδι? ή κάνω λάθος? Αν είναι σαν πορσελάνινη η επικάλυψη δεν μπορείς να κάνεις την διαδικασία με το λάδι γιατί δεν κάθεται καλά, δεν έχει εκτεθειμένους πόρους το μαντέμι για να το απορροφήσει. Αυτό σημαίνει ότι θα κολλάνε πιο εύκολα τα φαγητά υποθέτω και επίσης θέλει μια προσοχή στο καθάρισμα, αλλά δεν φοβάσαι ποτέ σκουριές κλπ 1
giannislazy Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 και στην δικιά μου που είναι θεωρητικά cooking grids made of porcelain-enamelled cast iron δεν χρειάζεται δλδ το γνωστό seasoning που κάνουμε στο κλασσικό μαντέμι? τζάμπα λαδώνουμε με προσοχή? είναι και αρχή τώρα και την προσέχω σαν τα μάτια μου 1
Evgenios_V Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 10 λεπτά πριν, giannislazy είπε και στην δικιά μου που είναι θεωρητικά cooking grids made of porcelain-enamelled cast iron δεν χρειάζεται δλδ το γνωστό seasoning που κάνουμε στο κλασσικό μαντέμι? τζάμπα λαδώνουμε με προσοχή? είναι και αρχή τώρα και την προσέχω σαν τα μάτια μου Εχεις δικιο οτι στα χαρακτηριστηκα λέει enamellend αλλά χθές που τα εφτιαξα/λαδωνα δεν μου εκαναν να εχουν καποια επίστρωση πάνω φαινοντουσαν σαν κανονικά μαντέμια δλδ με σχετικά αγρια πορώδη υφη... 1
giannislazy Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 9 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε Εχεις δικιο οτι στα χαρακτηριστηκα λέει enamellend αλλά χθές που τα εφτιαξα/λαδωνα δεν μου εκαναν να εχουν καποια επίστρωση πάνω φαινοντουσαν σαν κανονικά μαντέμια δλδ με σχετικά αγρια πορώδη υφη... εγώ πάντως λίγο λαδάκι θα συνεχίσω να ρίχνω. Δεν νομίζω να κάνω κακό. Και καθαρισμό κάνω με μια σχετικά ελαφριά βούρτσα, όχι με μια σκλρή που έχω πάρει και την φοβάμαι λίγο
gdeli Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Στις δικές μας (Napoleon) δεν είναι το λείο που περιγράφω, είναι σαγρέ σαν κανονικό μαντέμι (τόσο που απορώ αν όντως είναι enamelled). Το κλασικό seasoning κάνε @giannislazy, πολύ σωστά την προσέχεις. 4
giannislazy Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 8 λεπτά πριν, gdeli είπε πολύ σωστά την προσέχεις. την προσέχω τόσο πολύ που ξεκίνησε η ζήλια στην σύζυγο.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 9 λεπτά πριν, gdeli είπε Στις δικές μας (Napoleon) δεν είναι το λείο που περιγράφω, είναι σαγρέ σαν κανονικό μαντέμι (τόσο που απορώ αν όντως είναι enamelled). Το κλασικό seasoning κάνε @giannislazy, πολύ σωστά την προσέχεις. Kαι στη weber ετσι ειναι. Εχω την εντυπωση οτι ειναι απλα το εργοστασιακο seasoning για να μην σκουριασει μεχρι να γινει η πωληση της. 3
Evgenios_V Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Συγκρινοντάς την με την παλιά που ειχε επισης μαντεμια, δεν μπορώ να πω περα απο ποιο καλο φινιρισμα στην οψη, εχει αλλη διαφορά... οπότε δεν ξέρω καν τι εννοουν με αυτη την επιστρωση, σκεφτομαι μπας και ειναι απλα τυπογραφικο λαθος...??? Παντως χθές αλλαξε αρκετά και το χρωμα και η γυαλαδα υφη της σχάρας απο την στιγμή που εκανα την διαδικασια...
gdeli Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Αυτό είναι δείγμα ότι το έκανες σωστά! Το πιο ασφαλές δείγμα βέβαια είναι όταν δεν θα σου κολλάει τίποτα, ούτε καν το ψάρι! Πιστεύω ότι είσαι σε τέτοια φάση αν έχουν ήδη λεία υφή μετά το seasoning οι σχάρες σου. 1
ηνίοχος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 καλά ψησίματα με τα καινούργιες σας ψησταριές , και επειδή για σχαρες ο λόγος να ενα βιντεο που δείχνει στη πράξη τις διαφορές ανάμεσα σε μαντεμένιες και ανοξείδωτες (και σαν παράπλευρη ενημέρωση για την κατανομή θερμοκρασίας σε μια weber 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα