Gregatc Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Στη δίκη μου ψησταριά πάντως έχω βάλει στο συρταράκι από κάτω αλουμινόχαρτο και άμμο . Ο καθαρισμός πολύ εύκολος ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evgenios_V Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Θέλει πέρασμα και με αλλο λάδι τώρα στο κρύωμα...??? Έβαλα αρκετό πάντως και τα μαντεμια είναι αρκετά μαύρα τώρα και ψιλογυαλιστερα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skskre Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 14 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε Θέλει πέρασμα και με αλλο λάδι τώρα στο κρύωμα...??? Έβαλα αρκετό πάντως και τα μαντεμια είναι αρκετά μαύρα τώρα και ψιλογυαλιστερα... Όχι δεν θέλει άλλο πέρασμα. Πόση ώρα την έκαψες? Εγώ την δικιά μου στην αρχή την έκαψα ένα 45λεπτο και θεωρώ οτι θα μπορούσα και λίγο παραπάνω γιατί είχε ακόμα σημάδια απο λάδι εμφανή. Έχω κάνει 5-6 ψησίματα και σκέφτομαι να την αφήσω καμια ώρα αυτή τη φορά, πριν το επόμενο ψήσιμο. Αν κάποιος έχει μεγαλύτερη εμπειρία απο napoleon ας μας πεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evgenios_V Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, skskre είπε Όχι δεν θέλει άλλο πέρασμα. Πόση ώρα την έκαψες? Εγώ την δικιά μου στην αρχή την έκαψα ένα 45λεπτο και θεωρώ οτι θα μπορούσα και λίγο παραπάνω γιατί είχε ακόμα σημάδια απο λάδι εμφανή. Έχω κάνει 5-6 ψησίματα και σκέφτομαι να την αφήσω καμια ώρα αυτή τη φορά, πριν το επόμενο ψήσιμο. Αν κάποιος έχει μεγαλύτερη εμπειρία απο napoleon ας μας πεί Την έκαψα ένα 15 - 20λεπτο πριν κάνω seasoning... Και άλλο ένα 15 - 20λεπτο την δεύτερη στο seasoning... Τι εννοείς με το είχε ακόμη λάδι...??? Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2021 από Evgenios_V Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zanskou Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 48 λεπτά πριν, dakangr είπε Αδερφέ το μέτρησα για πάρτη σου. 1 εκατοστό είναι από καθε πλευρά πιο μέσα τα ποδαράκια άρα για ένα εκατοστό δεν σου χωράει. σε ευχαριστώ ! αν δεν βαριέσαι στείλε μια φωτογραφία από το κάτω μέρος (τη βάση). αν και τώρα που το σκεφτομαι μάλλον θα πρέπει να κάνω έτσι κι αλλιώς κάποια πατέντα γιατί τα ραφάκια στη δική μου ειναι πλαστικά και δεν ξερω μήπως έχουν πρόβλημα με τη θερμοκρασία που θα ανεβάζει το μάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannislazy Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 37 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε Επιτέλους... Ήρθε ο ανταπτορας, ενώθηκε η μπουκάλα... Έγινε το πρώτο κάψιμο στο 15λεπτο...με άνοιξε κλείσε καπάκι να κάνουν όλα καλά... Έκανα και seasoning με ελαιόλαδο, θα νόμιζαν στην γειτονιά ότι εψινα πρόβατο αλλά δεν πειράζει... Στο 15λεπτο Φτάνει κάπου στους 350 (ανάμεσα στους 315 και 370 που έχει σημάδια)...το εργαλείο φουντώνει... Δεν ξέρω αν την άφηνα λίγο παραπάνω θα έφτανε ίσως λίγο περισσότερο αλλά καλά πάει... Τώρα κρυώνει και πάει για σκέπασμα... Έτοιμη για το ψήσιμο...με την πρώτη ευκαιρία ίσως και νωρίτερα από σκ... Αν δεν την εγκαινιάσεις εντός 2 ημερών έστω και με 1 μπριζόλα, θα προτείνω το μπλοκάρισμα απο την ομάδα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skskre Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 26 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε Την έκαψαν ένα 15 - 20λεπτο πριν κάνω seasoning... Και άλλο ένα 15 - 20λεπτο την δεύτερη στο seasoning... Τι εννοείς με το είχε ακόμη λάδι...??? Την άλειψα με το λάδι και την έκαψα κανα 45λεπτο, αλλά δεν είχε εξατμιστεί όλο το λάδι απο τις σχάρες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdeli Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, Evgenios_V είπε Θέλει πέρασμα και με αλλο λάδι τώρα στο κρύωμα...??? Έβαλα αρκετό πάντως και τα μαντεμια είναι αρκετά μαύρα τώρα και ψιλογυαλιστερα... Μια χαρά είσαι, ξεκίνα τα ψησίματα και θα δεις ότι θα είναι αντικολλητική! 1 ώρα πριν, skskre είπε Όχι δεν θέλει άλλο πέρασμα. Πόση ώρα την έκαψες? Εγώ την δικιά μου στην αρχή την έκαψα ένα 45λεπτο και θεωρώ οτι θα μπορούσα και λίγο παραπάνω γιατί είχε ακόμα σημάδια απο λάδι εμφανή. Έχω κάνει 5-6 ψησίματα και σκέφτομαι να την αφήσω καμια ώρα αυτή τη φορά, πριν το επόμενο ψήσιμο. Αν κάποιος έχει μεγαλύτερη εμπειρία απο napoleon ας μας πεί Στο αρχικό κάψιμο, με το που την ανοίγεις για πρώτη φορά από το εργοστάσιο, το manual λέει 30' με τους καυστήρες στο φουλ. Πριν κάνεις seasoning και πριν ψήσεις οτιδήποτε, για να καούν όλα τα απομεινάρια από το εργοστάσιο. Μετά την αφήνεις να κρυώσει, κάνεις την διαδικασία του seasoning που προτιμάς και μετά ψήνεις. 55 λεπτά πριν, skskre είπε Την άλειψα με το λάδι και την έκαψα κανα 45λεπτο, αλλά δεν είχε εξατμιστεί όλο το λάδι απο τις σχάρες Το λάδι δεν πρέπει να φύγει από τις σχάρες διότι θα χάσουν την αντικολλητική τους ιδιότητα. Πρέπει να ζεσταθεί και να δημιουργήσει την πατίνα επάνω στις σχάρες, οι οποίες θα γυαλίζουν αλλά δεν θα λερώνουν. Και να λερώνουν λίγο δεν πειράζει. Αν την έχεις κάψει επί 45 λεπτά στο δυνατό θα έχεις κάψει σίγουρα την πατίνα, ξανακάνε την διαδικασία με το seasoning και σβήσε την ψησταριά λίγο μετά το σημείο που θα αρχίσει να καπνίζει το λάδι στις σχάρες. Μην ανοίξεις το καπάκι, άσε την να κρυώσει σιγά σιγά. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tolisgr80 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 14 ώρες πριν, vforvaggelis είπε Ειναι στο ταψακι απο κατω που μαζευει τα λιπη. Τοσο ζημια λες να κανει; Φίλε μέτρα την επιφάνεια από το ταψάκι και πάρε τα ανάλογα σκεύη αλουμινίου να καλύπτουν το ταψί..αν χρειαστεί κόψε τα (όσο αφορά το ύψος) και τοποθέτησε τα από την πάνω μεριά πάνω στο ταψάκι λιποσυλεκτη.. Βάλε νερό μέσα κ δε θα έχεις ούτε κ αναφλεξεις 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SagoniasSlutRos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 8 ώρες πριν, Tolisgr80 είπε Βάλε νερό μέσα κ δε θα έχεις ούτε κ αναφλεξεις Τι σχεση εχει το ταψακι εκει κατω με τις αναφλεξεις; Αν φτασουμε να εχουμε αναφλεξεις στον λιποσυλεκτη θα ειμαστε για χρηση πυροσβεστηρα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zanskou Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Μόλις τώρα, SagoniasSlutRos είπε Τι σχεση εχει το ταψακι εκει κατω με τις αναφλεξεις; Αν φτασουμε να εχουμε αναφλεξεις στον λιποσυλεκτη θα ειμαστε για χρηση πυροσβεστηρα. μην το λες. στις φασον κινεζικες που δεν υπάρχει καδος και το ταψί ειναι σε απόσταση μερικών εκατοστών από τους καυστήρες ειναι πανεύκολο να σου κάνουν αναφλέξεις τα λίπη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannislazy Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Εχουν όντως πολλές διαφορές εκεί οι ψησταριές. Σε μένα στην Ναπόλεον 525, μετά τον inox λιποσυλλέκτη, από κάτω έχει επιπλέον συρταρωτό προστατευτικό για θερμοκρασίες προφανώς και για το ταψάκι που είναι μετά και για την μπουκάλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evgenios_V Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Οντως στην προηγουμενη (φασον) το σκαφάκι ηταν ακριβώς κατω απο τον κάδο λυποσυλλεκτη, πραγμα που το εκανε ποιο επιρρεπές στις αναφλεξεις, αλλά θα ξαναπώ οτι προσωπικά δεν ειχα ποτέ σοβαρό προβλημα πχ με μπουρλοτιασμα, αλλά ποιο πολύ μικρές αναφλεξεις στους ανακλαστήρες που φανταζομαι οτι ως ενα βαθμος θα τις εχω και στην νεα και οχι στον κάδο ή στον ταψάκι (ειχα παντα νερό μέσα στο ταψάκι βεβαια)... Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2021 από Evgenios_V Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AristidisZ Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Πάντως παιδιά εγώ με την Kenton του Leroy τέτοιο πράμα δεν έχω δει ποτέ, και το ταψί το βγάζω για καθάρισμα μια φορά το εξάμηνο (και αν, ενώ η ψησταριά δουλεύει αρκετά) Μήπως τα ξεπατώνετε στο λάδι ; Εγώ πλέον έχω καταλήξει να χρησιμοποιώ από ελάχιστο έως καθόλου 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SagoniasSlutRos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, zanskou είπε μην το λες. στις φασον κινεζικες που δεν υπάρχει καδος και το ταψί ειναι σε απόσταση μερικών εκατοστών από τους καυστήρες ειναι πανεύκολο να σου κάνουν αναφλέξεις τα λίπη. Nαι εχεις δικιο σ αυτο. Το μυαλο μου πηγε σε αυτες που εχουν ταψακι εξω απο τον καδο ψησιματος, γι αυτο μου φανηκε πολυ δυσκολο να παρει φωτια, οχι ομως και απιθανο. Αλλωστε οι αναφλεξεις ερχονται απο τα flavorized bars κατα κυριο λογο, τουλαχιστον στη δικη μου περιπτωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα