Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, p@nos139 είπε

Καλησπέρα σας. Είμαι μεταξύ Broil King BK 320 ή GEM 320 ή GEM 340 ή Royal 320(ξέρω είναι πολλές). Αρχικά ήμουν για πιο φτηνή αλλά με πείσατε :-D να πάρω Broil King ή Weber και ανέβηκα.

Ψάχνοντας στο skroutz είδα ότι κατά καιρούς (περίπου 2 μήνες) κάνουν πρόσφορες, οπότε περιμένω κάποια.(πχ το homing.gr έχει κουπόνι 10% τώρα.)

1ον Κάποιες γνώμες για αυτές αν μπορείτε!!! ( Το πλαϊνό μάτι είναι επιθυμητό άλλα οχι υποχρεωτικό( για κανα τηγάνισμα κτλ))

2ον Γνώμη για κάποιο μαγαζί ή για αγορά!

3ον Για "Παντεντα"(τσιμπημένη τιμή γνήσιας:X) για σούβλα αν έχει κάνει κάποιος και σε ποιο μοντέλο γτ άλλα site λένε οτι δέχονται οι ψησταριές και άλλα όχι...   :o:wacko:

Η ΒΚ και η GEM ειναι  πιο χαμηλη κατηγορια απο την  ROYAL.

Κοιταξε και μονος σου το ολικο βαρος καθε μηχανηματος και την δυναμη των καυστηρων.

BK και GEM = 20 κιλα η καθε μια 

ROYAL = 40 κιλα

Αν αντεχεις οικονομικα πηγαινε ROYAL. Διαφορετικα GEM.

 

 

 

Εχει δουλεψει κανεις την πέτρινη πλάκα πίτσας - GrillPro® ???

Η καποια αλλη πετρινη πλακα ?

Εντυπωσεις ??

Επεξ/σία από aenaos15
  • Thanks 1
  • Απαντ. 21k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2257

  • ilpapacha

    2035

  • sndev

    1103

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, aenaos15 είπε

Εχει δουλεψει κανεις την πέτρινη πλάκα πίτσας - GrillPro® ???

Η καποια αλλη πετρινη πλακα ?

Εντυπωσεις ??

Έχω χρησιμοποιήσει την αντίστοιχη της weber.

Κάνει καλό και ομοιόμορφο ψήσιμο αλλά δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Ίσως οφείλεται ότι η πίτσα ήτανε έτοιμη (κατεψυγμένη) και όχι χειροποίητη...

pizza.jpg

  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λέω να ψησω σε μια Τepro 7000 υγραεριου αλλα επειδη λογω της καταστασης δεν βρισκω πουθενα πετρες λάβας για αμεση παραλαβη (δεν το συζητω για courier γινεται χαμος με τις παραλαβες θα το χασω το Πασχα) μπορει καποιος να μου πει αν μπορω να χρησιμοποιησω καρβουνο (με αποσυνδεση της μπουκαλας υγραεριου) ψηνοντας με το παλιο κλασσικό τρόπο? Οποια αλλη πατέντα δεκτή...

Επεξ/σία από Minotavrs
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Αν εχεις τη σχαρα με το GBS τοτε πρακτικα μπορεις να την εχεις απο τη μερια που ειναι πλατια η επιφανεια, γιατι αλλιως δεν θα καθεται το στρογγυλο κομματι. Και απο την αλλη να το βαλεις ομως και να ψησεις, αν εχεις καποιο λογο να το κανεις, δεν βρισκω καποιο προβλημα.

Έχω γενικά καταλάβει ότι συνήθως οι μαντεμενιες σχάρες χρειάζονται seasoning ανά τακτά χρονικά διαστήματα. 

Διαβάζω στο site της Weber το παρακάτω: 

A frequently asked question from our fans is do they need to season their cast iron grates before grilling?

The answer is that because the cast iron grates on our newer grills have a porcelain enamel coating, they do not need to be seasoned! To prepare your grates, simply preheat the grill by turning all burners on high for about 10-15 minutes and then brush the grates clean

 

Ισχύει; Όσοι έχετε Weber τι κάνετε;

 

Ευχαριστώ!

20 λεπτά πριν, Minotavrs είπε

Λέω να ψησω σε μια Τepro 7000 υγραεριου αλλα επειδη λογω της καταστασης δεν βρισκω πουθενα πετρες λάβας για αμεση παραλαβη (δεν το συζητω για courier γινεται χαμος με τις παραλαβες θα το χασω το Πασχα) μπορει καποιος να μου πει αν μπορω να χρησιμοποιησω καρβουνο (με αποσυνδεση της μπουκαλας υγραεριου) ψηνοντας με το παλιο κλασσικό τρόπο? Οποια αλλη πατέντα δεκτή...

Νομίζω ότι αν έχεις τις παλιές μπορείς να της βάλεις λίγες λίγες σε ένα μεγάλο κουβά με βραστό νερό και ελάχιστο απορρυπαντικό πιάτων. Ανακίνησε τες με ένα ξύλο και θα πρέπει λογικά να καθαρίσουν για ένα ψησιματακι ακόμη

  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Καινούργιος με ψησταριά υγραερίου εδώ και έχω μερικές ερωτήσεις που δεν έχω βρει απάντηση στο thread..

 

1) Η ψησταριά μου δεν έχει κάποιο ταψάκι-δισκάκι για τα λίπη. Κάτω από τους καυστήρες έχει τρύπες που "οδηγούνε" στο χώρη της φιάλης. Δεν είναι επικίνδυνο αυτό; Καθώς σίγουρα θα πέφτουν λίπη..

2) Κάτι να προσέξω ιδιαίτερο σχετικά με την ασφάλεια; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Astronautis εγω παντως τις περναω με λιγο λαδακι (ελαιολαδο ή σισαμελαιο) καθε καμια 10αρια ψησιματα. Κακο σιγουρα δεν κανει.

@al3xis αν ειναι επικίνδυνο δεν ξερω, αλλα σιγουρα θα σου λερώνει απο κατω. Οποτε κανε πατεντα και βαλε ενα ταψακι μιας χρησης να μαζευει οτι σταζει. Το αλλαζεις οταν γεμισει.

@Minotavrs ΛΟΓΙΚΑ θα εισαι οκ. Αλλα τους καυστηρες που εχει τι θα τους κανεις; θα τα βγαλεις ολα απο μεσα; Επισης οι πετρες δε νομιζω οτι ειναι απαραιτητες. Αν παντως πας σε μετατροπη σε καρβουνο γεμισε την με αμμο για να βαλεις τα καρβουνα πανω εκει. Το λεω πιο πολυ για να απορροφησει η αμμος την εξτρα θερμοκρασια που θα επαιρνε η ψησταρια απ ευθειας απο τα καρβουνα.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Astronautis είπε

Διαβάζω στο site της Weber το παρακάτω: 

A frequently asked question from our fans is do they need to season their cast iron grates before grilling?

The answer is that because the cast iron grates on our newer grills have a porcelain enamel coating, they do not need to be seasoned! To prepare your grates, simply preheat the grill by turning all burners on high for about 10-15 minutes and then brush the grates clean

Οπα! Τι έγινε εδώ;

Η πολλά βαριά weber αντιγράφει εμάς με την ταπεινή campingaz και ντύνει τις μαντεμένιες σχάρες;; οεο;

Δημοσ.

Ξέρεις πόσες κορεάτικες πατέντες έχουν αντιγράψει οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων, ειδικά σε σχετιζόμενες με το κόστος κατασκευής;

 

53 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

 

@Minotavrs ΛΟΓΙΚΑ θα εισαι οκ. Αλλα τους καυστηρες που εχει τι θα τους κανεις; θα τα βγαλεις ολα απο μεσα; Επισης οι πετρες δε νομιζω οτι ειναι απαραιτητες. Αν παντως πας σε μετατροπη σε καρβουνο γεμισε την με αμμο για να βαλεις τα καρβουνα πανω εκει. Το λεω πιο πολυ για να απορροφησει η αμμος την εξτρα θερμοκρασια που θα επαιρνε η ψησταρια απ ευθειας απο τα καρβουνα.

Καλή ιδέα αυτό με την άμμο. Το κακό είναι ότι γενικά θα πρέπει να γίνει πατέντα για να σηκωθεί πιο πάνω η σχάρα διαφορετικά θα είναι πολύ κοντά στα κάρβουνα.

  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Astronautis είπε

Ξέρεις πόσες κορεάτικες πατέντες έχουν αντιγράψει οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων, ειδικά σε σχετιζόμενες με το κόστος κατασκευής;

Καλή ιδέα αυτό με την άμμο. Το κακό είναι ότι γενικά θα πρέπει να γίνει πατέντα για να σηκωθεί πιο πάνω η σχάρα διαφορετικά θα είναι πολύ κοντά στα κάρβουνα.

Κανε ενα δοκιμαστικο ψησιμο χωρις τις πετρες να δεις πως θα παει πριν κανεις οτιδηποτε

Δημοσ.

Καλώς σας βρήκα!Σας παρακολουθώ καιρο τωρα ως αναγνώστης.Πριν δυο μέρες παρελαβα την weber  spirit e310 της προσφορας,την οποια ζαχαρωνα απο καιρο.Αυριο λεω να τη συναρμολογησω και εχω ερωτήματα πολλά λόγω ανασφάλειας.

Θα ηθελα να ρωτησω αρχικα τι είδους φιάλη αερίου πρέπει να πάρω,προπανιου ή κλασσική βουτανιου που χρησιμοποιουσαμε στο χωριό στις εστιες (πετρογκαζ τις λεμε ολες).

Λόγω του ότι έρχεται Κυριακή των Βαΐων και θέλω να ψήσω κατι τσιπούρες, οποιος μπορει ας με διαφωτισει για το τροπο εννοώντας έμμεσα,άμεσα,θερμοκρασία ή και χρονο ψησίματος!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

 

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους ,
Για αρκετά χρόνια ψήνω με κάρβουνα αλλά έχει έρθει η ώρα να αγοράσω μια ψησταριά υγραερίου  . 
Έχω καταλήξει σε μια Outdoorchef Australia 425G . Η ερώτηση μου είναι αν την έχει κάποιος άλλος φίλος για  να μου πει αν αξίζει για τα λεφτά της . Το κόστος της είναι στα 700 €

Με πωλητές που έχω μιλήσει μου έχουν πει τα καλύτερα αλλά δεν έχω βρει κάποιον άλλον να την έχει .
Διάβασα όλα τα ποστ αλλά δεν είδα μέχρι στιγμής να αναφέρεται .
Οπότε αν κάποιος την γνωρίζει και θέλει ας μου πει τις εντυπώσεις του . 
Σας ευχαριστώ !!
 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dimdim125 είπε

Καλησπέρα σε όλους ,
Για αρκετά χρόνια ψήνω με κάρβουνα αλλά έχει έρθει η ώρα να αγοράσω μια ψησταριά υγραερίου  . 
Έχω καταλήξει σε μια Outdoorchef Australia 425G . Η ερώτηση μου είναι αν την έχει κάποιος άλλος φίλος για  να μου πει αν αξίζει για τα λεφτά της . Το κόστος της είναι στα 700 €

Με πωλητές που έχω μιλήσει μου έχουν πει τα καλύτερα αλλά δεν έχω βρει κάποιον άλλον να την έχει .
Διάβασα όλα τα ποστ αλλά δεν είδα μέχρι στιγμής να αναφέρεται .
Οπότε αν κάποιος την γνωρίζει και θέλει ας μου πει τις εντυπώσεις του . 
Σας ευχαριστώ !!
 

Προσωπικα δεν την ξερω να σου πω, αλλα επειδη προκειται για πολλα λεφτα καλυτερα να πας σε ενα μαγαζι να τη δεις απο κοντα πριν την παρεις και να δεις αν εχει και weber spirit 310, broil king royal/monarch να τις συγκρινεις πως ειναι ποιοτικα. Απο αυτες που σου ειπα εχει απλα μεγαλυτερο χωρο ψησιματος. Πλευρικο ματι εχουν καποιες broil king, η weber δεν εχει ουτε απο αυτο.

Σχετικα με το πλευρικο ματι, επειδη βλεπω και το ψαχνουν πολλοι, οσοι το εχουν τι ακριβως εχετε φτιαξει; Συνήθως φτιαχνουν καμια σαλτσα bbq σε βιντεακια που εχω δει. Εγω που δεν εχω παντως και ηθελα να τηγανισω πατατες μια φορα για να μην λερωσω την κουζινα και αφου ειχα ετοιμο το bbq εβαλα το cast iron τηγανι πανω στη σχαρα και γινανε μια χαρα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ψησταρια υγραεριου είναι δυνατόν να ψησουμε  αρνάκι σε ταψί; υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος; 

Επεξ/σία από tsaftsif
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

 

Σχετικα με το πλευρικο ματι, επειδη βλεπω και το ψαχνουν πολλοι, οσοι το εχουν τι ακριβως εχετε φτιαξει; Συνήθως φτιαχνουν καμια σαλτσα bbq σε βιντεακια που εχω δει. Εγω που δεν εχω παντως και ηθελα να τηγανισω πατατες μια φορα για να μην λερωσω την κουζινα και αφου ειχα ετοιμο το bbq εβαλα το cast iron τηγανι πανω στη σχαρα και γινανε μια χαρα. 

Έβαλες το cast iron, δεν έχουν όλοι cast iron τηγανι κ δε χωράει κ μεγάλες ποσότητες.. βάζεις έξω μια κατσαρόλα πατάτες κ τις αφήνεις να τηγσνιζονται.. επίσης κάνεις ωραιότατο searing με βούτυρο κ δεντρολίβανο κ δε μυρίζει το σπίτι ούτε γεμίζει κάπνα.. δε το χρησιμοποιείς συχνά (δε το λες κ απαραίτητο πρακτικά) αλλά όταν χρειαστεί είναι ότι πρέπει. 

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...