Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@aenaos15 αν θες πες μας μια τιμη.

εδω στην αθηνα που ρωτησα μου ειπαν μετα απο συζητηση κιολας 150ε για weber e-310 τα οποια προσωπικα τα βλεπω υπερβολικα

  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2319

  • ilpapacha

    2066

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, aenaos15 είπε

Μετα απο 16 μηνες χρησης και πανω απο 150 ψησιματα διαφορετικων τυπων κρεατων κι οχι μονο , ηρθε η ωρα για καθαρισμα του bbq.

Να διευκρινησω οτι εχω ψησει τα παντα εκτος απο λουκανο και αρνι και το μονο που εκανα ολους αυτους τους μηνες ηταν η πυρολυση και το καθαρισμα μετα των μαντεμιων αλλα και και το αδειασμα του δοχειου συλλογης των λιπων.

Μετα απο συννενοηση με γνωστη εταιρεια στη Θεσσαλονικη , ηρθε και παρελαβε το bbq , εγινε ο καθαρισμος και ο ελεγχος της οπου ηταν απαραιτητο και επιστραφηκε σε 3 εργασιμες αψογη. Το κοστος κατα τη γνωμη μου ηταν σε λογικα πλαισια.

Κατα τον ελεγχο χρειαστηκε η αλλαγη του θερμομετρου του bbq , το οποιο και αλλαχθηκε μεσα στην εγγυηση που υπαρχει.

Για ποιά ψησταριά μιλάς, τι περιλαμβάνει και πόσο κοστίζει? Κάτι σαν "βιολογικός" ας πούμε😀😀

Δημοσ.

Όποιος ανοίξει το πρώτο κατάστημα για καθαρισμό μόνο ψησταριάς bbq σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη , κατ' οίκον μόνο, θα οικονομήσει πιστεύω.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.praktiker.gr/m/p/psistaria-ygraeriou-me-4-kaystires-116990

Η παραπάνω ψησταριά φίλτατοι με έχει τρελάνει στις αναφλέξεις. Φτηνή οκ αλλά κουραστική. Το λοιπόν, πάμε για πλάκα , αλλά ποιο είναι είναι το κριτήριο για μια καλή πλάκα; Το βάρος; Αυτή ζυγίζει 8.5 κιλά,είναι δυναμόν; Αν κάποιος με την ίδια ψησταριά, εχει αποψη ας μου δώσει τα φώτα του παρακαλώ.

https://www.bestprice.gr/item/2156477306/plamen-mantemenia-plaka-pshsimatos-42x40cm.html

Επεξ/σία από 731001
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, duke21gr είπε

θα  το δοκιμάσω σύντομα!!!

Σκεφτόμουν να βαλω ταψακι πανω στους ανακλαστηρες κατω απο τα μαντεμια στη μια πλευρα ωστε να πεφτουν εκει τα ζουμια αλλα δεν ξερω αν ειναι υγιεινό και αν κόψει και ολη τη φλογα το ταψακι.

Εννοείς να βάλεις ταψάκι πάνω από τους ανακλαστήρες που θα είναι οι αναμμένοι καυστήρες; Λογικά θα χρειαστείς παραπάνω ώρα στο ψήσιμο, λόγω του ότι εμποδίζεις την θερμότητα. Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ταψάκι αλουμινίου (φαντάζομαι σε αυτό αναφέρεσαι), μπορείς να βρεις κάποιο ανοξείδωτο και να χρησιμοποιήσεις.

7 ώρες πριν, 731001 είπε

https://www.praktiker.gr/m/p/psistaria-ygraeriou-me-4-kaystires-116990

Η παραπάνω ψησταριά φίλτατοι με έχει τρελάνει στις αναφλέξεις. Φτηνή οκ αλλά κουραστική. Το λοιπόν, πάμε για πλάκα , αλλά ποιο είναι είναι το κριτήριο για μια καλή πλάκα; Το βάρος; Αυτή ζυγίζει 8.5 κιλά,είναι δυναμόν; Αν κάποιος με την ίδια ψησταριά, εχει αποψη ας μου δώσει τα φώτα του παρακαλώ.

https://www.bestprice.gr/item/2156477306/plamen-mantemenia-plaka-pshsimatos-42x40cm.html

Το καθαρό μαντέμι δεν είναι ελαφρύ , ίσα ίσα, και αυτή η πλάκα που έχεις επιλέξει είναι αρκετά μεγάλη, οπότε είναι λογικό το βάρος της.

Οι περισσότεροι από εμάς που έχουμε πάρει πλάκα, έχουμε πάρει διπλής όψεως, όπως πχ η παρακάτω 

https://www.skroutz.gr/s/18042237/Lodge-Μαντεμένια-Πλάκα-Ψησίματος-42-5x24-LDP3.html

Οι μαντεμένιες πλάκες άλλων εταιρειών,, σε αντίστοιχες ή μικρότερες διαστάσεις  είναι αρκετά ακριβότερες, όποτε δεν είμαι σίγουρος για το αν είναι από καθαρό μαντέμι ή περιέχει διάφορες προσμίξεις.

Όπως και να χει τα 8,5 κιλά είναι πολλά. Δεν θα είναι εύκολα διαχειρίσιμη στο πλύσιμο/σήκωμα/σερβίρισμα κτλ.

Επεξ/σία από ilpapacha
Δημοσ.

Με ταψάκια στους ανακλαστήρες δεν θα γλυτώσετε την φωτιά.

Ούτε η πλάκα λύνει το πρόβλημα, ούτε οι σχάρες με αυλάκια,  οι κατ' ευφημισμόν αντιφλογιστικές.

Καλώς η κακώς η μόνη λύση είναι η σωστή ψησταριά και λίγο πολύ όλοι ξέρουμε ποιές είναι αυτές. Τα υπόλοιπα είναι σπατάλη χρημάτων.

  • Like 2
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, PJK είπε

Με ταψάκια στους ανακλαστήρες δεν θα γλυτώσετε την φωτιά.

Ούτε η πλάκα λύνει το πρόβλημα, ούτε οι σχάρες με αυλάκια,  οι κατ' ευφημισμόν αντιφλογιστικές.

Καλώς η κακώς η μόνη λύση είναι η σωστή ψησταριά και λίγο πολύ όλοι ξέρουμε ποιές είναι αυτές. Τα υπόλοιπα είναι σπατάλη χρημάτων.

και ποια ειναι η σωστη ψησταρια για εμας που δεν ξερουμε?

Δημοσ.

Για χταπόδι στην σχάρα τι προτείνετε ρε παιδιά; βράσιμο πριν;ή κατευθείαν πάνω στην ψησταριά σε κομμάτια;

Δημοσ.

Δεν είναι δόκιμο να αναφέρω ξερά τρισίμιση μάρκες που θεωρώ εγώ καλύτερες. Θα έλεγα να διαθέσετε αρκετό χρόνο διαβάζοντας, ακόμα και το συγκεκριμένο νήμα, πηγαίνοντας πολύ πίσω. Είναι πολύ διαφωτιστικό, λύνει απορίες και και φανερώνει θέματα που ούτε φαντάζεστε ότι υπάρχουν και πρέπει να προσεχθούν. Τα πάντα παίζουν ρόλο. Σχήμα γάστρας, βάθος γάστρας, υλικό καπακιού, βάρος σχάρας, όλα. Για να καταλάβεις το κριτήριο (ασήμαντο; - κανείς δεν δίνει σημασία) που καθόρισε την τελευταία μου αγορά ήταν το σχήμα και ειδικότερα η γωνία των ανακλαστήρων. Δεν διαψεύσθηκα. (Δεν έχω αναφλέξεις).

Η καλή αγορά θέλει χρόνο και κόπο.

Οι γενικοί κανόνες είναι:

Το ακριβό δεν είναι τυχαία ακριβό. Το φθηνό είναι νομοτελειακά ακριβότερο από το ακριβό, κατά το "η φτήνια τρώει τον παρά". Εάν δεν μπορείς να αγοράσεις τώρα, μην αγοράσεις. Μάζεψε και πάρε αργότερα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, PJK είπε

Δεν είναι δόκιμο να αναφέρω ξερά τρισίμιση μάρκες που θεωρώ εγώ καλύτερες. Θα έλεγα να διαθέσετε αρκετό χρόνο διαβάζοντας, ακόμα και το συγκεκριμένο νήμα, πηγαίνοντας πολύ πίσω. Είναι πολύ διαφωτιστικό, λύνει απορίες και και φανερώνει θέματα που ούτε φαντάζεστε ότι υπάρχουν και πρέπει να προσεχθούν. Τα πάντα παίζουν ρόλο. Σχήμα γάστρας, βάθος γάστρας, υλικό καπακιού, βάρος σχάρας, όλα. Για να καταλάβεις το κριτήριο (ασήμαντο; - κανείς δεν δίνει σημασία) που καθόρισε την τελευταία μου αγορά ήταν το σχήμα και ειδικότερα η γωνία των ανακλαστήρων. Δεν διαψεύσθηκα. (Δεν έχω αναφλέξεις).

Η καλή αγορά θέλει χρόνο και κόπο.

Οι γενικοί κανόνες είναι:

Το ακριβό δεν είναι τυχαία ακριβό. Το φθηνό είναι νομοτελειακά ακριβότερο από το ακριβό, κατά το "η φτήνια τρώει τον παρά". Εάν δεν μπορείς να αγοράσεις τώρα, μην αγοράσεις. Μάζεψε και πάρε αργότερα.

Να υποθεσω οτι στις 3,5 μαρκες ειναι μεσα και η broil king..... 
καλο θα ηταν να ησουν λιγο ποιο συγκεκριμενος για να βοηθηθουμε ολοι οσοι εχουμε τετοια προβληματα ακομα και τις 3,5 μαρκες. Αν επιτρεπεται εσυ ποια εχεις?

Μόλις τώρα, duke21gr είπε

Να υποθεσω οτι στις 3,5 μαρκες ειναι μεσα και η broil king..... 
καλο θα ηταν να ησουν λιγο ποιο συγκεκριμενος για να βοηθηθουμε ολοι οσοι εχουμε τετοια προβληματα ακομα και με τις 3,5 μαρκες. Αν επιτρεπεται εσυ ποια εχεις?

 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, arxontas2323 είπε

Για χταπόδι στην σχάρα τι προτείνετε ρε παιδιά; βράσιμο πριν;ή κατευθείαν πάνω στην ψησταριά σε κομμάτια;

Κατευθείαν στην σχάρα, με ελάχιστο η και καθόλου λάδωμα. κανενα 20-30 λεπτο ανάλογα το μέγεθος σε μέτρια φωτιά αναλόγως την ψησταριά. al dente σε σχέση με το βραστό, αλλά σε κάθε μπουκιά καταλαβαίνεις θάλασσα!!! και ότι περισέψει, λάδι, μπαχάρια, δάφνες κτλ και στο ψυγείο.

Δημοσ.

Εγω παντως με Broil King εχω αναφλεξεις, 15 χρονια τωρα που την εχω, να υπολογισουμε μια με δυο το χρονο :-) .

Δεν ειμαι παντα τακτικος στο καθαρισμα οφειλω να πω, αλλα το δια ταυτα ειναι οτι αναφλεξεις ουκ ολιγες...

Ευτυχως τα μεταλλα ειναι καλα και δεν εχει κανενα προβλημα η ψησταρια ...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, rubadub είπε

Κατευθείαν στην σχάρα, με ελάχιστο η και καθόλου λάδωμα. κανενα 20-30 λεπτο ανάλογα το μέγεθος σε μέτρια φωτιά αναλόγως την ψησταριά. al dente σε σχέση με το βραστό, αλλά σε κάθε μπουκιά καταλαβαίνεις θάλασσα!!! και ότι περισέψει, λάδι, μπαχάρια, δάφνες κτλ και στο ψυγείο.

Να το κόψω κομμάτια ή όλο πάνω σε χαμηλή φωτιά (200 βαθμούς ν φανταστώ);

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...