frapogaloss Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 8 λεπτά πριν, giannislazy είπε για τις outdoor έχω ακούσει καλά λόγια. θεωρητικά είναι ελβετική εταιρεία. για τύπου ορθογώνια απορώ γιατί δε σου είπε την Australia 315/415 με 3 η 4 καυστήρες αντίστοιχα. πάντως για την διαφορά τιμής αυτή, εγώ θα πήγαινα στην σιγουριά της Weber και την εγγύηση της μου είπε. Τις είδα τις Australia. Απλά μιλάμε για άλλη νοοτροπία ψησταριάς. Όσον αφορά την εγγύηση την outdoor μου την δίνει με 7 χρόνια. Το θέμα είναι πως με ενθουσιάσε ο τρόπος ψησίματος με αυτό τον τύπο της χοανης. Ειδικά το καθάρισμα...
ilpapacha Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 44 λεπτά πριν, frapogaloss είπε Καλησπέρα, πήγα να δω από κοντά την Weber SPIRIT II E310 και ο τύπος που τις πουλάει (δεν είναι μονο αντιπρόσωπος της webber αλλα έχει και άλλες μεγάλες μάρκες) μου έδειξε και ανέλυσε το πόσο ανώτερη είναι η outdoorchef Ascona https://www.skroutz.gr/s/11205645/Outdoorchef-Ascona-570G.html Κυρίως για το καθάρισμα. Μιλάμε για άλλο επίπεδο στην ευκολία καθαριότητας. Επίσης στα θετικά είναι η μηδενική ανάφλεξη μιάς και οι εστίες είναι περιμετρικά και πολύ πιο χαμηλά απο την σχάρα. Το αρνητικά τώρα είναι οτι άλλο είχα στο μυαλό μου (συμβατική ορθογώνια ψησταριά με πλαινά στηρίγματα) και άλλο μου προέκυψε. Α και ότι επίσης την Weber Spirit II E310 θα την πάρω στα 720€ ενώ την Outdoorchef στα 650€. Γνωρίζει κάνεις κάτι για αυτό τον τύπο ψησταριών; Για τον λόγο αυτό λέμε, σε όποιον θέλει να αγοράσει ψησταριά, ότι το καλύτερο είναι να πάει να τις δει από κοντά. Μόνο έτσι θα μπορέσει κάποιος να δει ποιά του κάνει «κλικ» και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του. Παρεμπιπτόντως η Weber έχει 648€ https://www.skroutz.gr/s/17097916/Weber-Spirit-II-E-310-GBS-45010175.html και η Outdoor Chef 599€ https://www.skroutz.gr/s/11205645/Outdoorchef-Ascona-570G.html 1
frapogaloss Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2021 1 λεπτό πριν, ilpapacha είπε Για τον λόγο αυτό λέμε, σε όποιον θέλει να αγοράσει ψησταριά, ότι το καλύτερο είναι να πάει να τις δει από κοντά. Μόνο έτσι θα μπορέσει κάποιος να δει ποιά του κάνει «κλικ» και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του. Παρεμπιπτόντως η Weber έχει 648€ https://www.skroutz.gr/s/17097916/Weber-Spirit-II-E-310-GBS-45010175.html και η Outdoor Chef 599€ https://www.skroutz.gr/s/11205645/Outdoorchef-Ascona-570G.html Ναι είδα πως η weber είναι πιο φτηνή απο site παρά απο τον τύπο που πήγα. Όσον αφορά την Outdoor chef πρόκειται για την black edition η οποία βγαίνει στα 700€ https://www.skroutz.gr/s/27369527/Outdoorchef-Ascona-All-Black-18-128-58.html
SagoniasSlutRos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 2 ώρες πριν, frapogaloss είπε Weber Spirit II E310 θα την πάρω στα 720€ ενώ την Outdoorchef στα 650€. Στα 720€ η spirit δεν αξίζει, ειδικά αν σκεφτείς ότι παίζει 4-5 φορές το χρόνο στα 550-580€. Σκέψου ότι μπορείς να φέρεις την genesis από Γερμανία με γύρω στα 100€ έξτρα και είναι πολύ ανώτερη ποιοτικά. Για την outdoor chef νομίζω την έχει ένα παιδί εδώ, οπότε αν είσαι τυχερός και το δει θα σου πει γνώμη. Αλλά νομίζω και αυτή για 650€ είναι πολλά. Σκέψου τους περιορισμούς που θα έχεις στα ψησίματα με αυτό το σχήμα. Προτιμάς να θυσιάσεις reverse searing, indirect cooking, smoking, σούβλα κλπ για να έχεις εύκολο καθάρισμα? Κάποια από αυτά θα μπορείς να τα κάνεις αλλά θα σε δυσκολέψει πολύ και θα έχεις περιορισμένο χώρο. 2
frapogaloss Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 8 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Στα 720€ η spirit δεν αξίζει, ειδικά αν σκεφτείς ότι παίζει 4-5 φορές το χρόνο στα 550-580€. Σκέψου ότι μπορείς να φέρεις την genesis από Γερμανία με γύρω στα 100€ έξτρα και είναι πολύ ανώτερη ποιοτικά. Για την outdoor chef νομίζω την έχει ένα παιδί εδώ, οπότε αν είσαι τυχερός και το δει θα σου πει γνώμη. Αλλά νομίζω και αυτή για 650€ είναι πολλά. Σκέψου τους περιορισμούς που θα έχεις στα ψησίματα με αυτό το σχήμα. Προτιμάς να θυσιάσεις reverse searing, indirect cooking, smoking, σούβλα κλπ για να έχεις εύκολο καθάρισμα? Κάποια από αυτά θα μπορείς να τα κάνεις αλλά θα σε δυσκολέψει πολύ και θα έχεις περιορισμένο χώρο. Κατάλαβα τι λες. Όμως πέρα από την σούβλα τα υπόλοιπα θα τα έχω. Συν τηγάνισμα που με την weber δεν θα το είχα. Βασικά δεν ξέρω αν ποτέ θα τα κάνω όλα αυτά 😏 κατάβαση θέλω να ψήνω. 9/10 θα ψήνω. Οπότε με αυτήν έχω το πιο εύκολο καθάρισμα + μηδενικές αναφλεξεις. Η παραγγελία έγινε. Θα την έχω ή σήμερα ή την Τρίτη στο μπαλκόνι. Θα επιστρέψω με τα αποτελέσματα 😏 2
tsounis Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Παίδες καλημέρα. Υπάρχει καθόλου εμπειρία σε ψήσιμο χταποδιού και καλαμαριού να βοηθηθουμε κι εμείς οι noobηδες? Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2021 από tsounis
skskre Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 13 λεπτά πριν, tsounis είπε Παίδες καλημέρα. Υπάρχει καθόλου εμπειρία σε ψήσιμο χταποδιού και καλαμαριού να βοηθηθουμε κι εμείς οι noobηδες? Βρήκα αυτό, αν σε βοηθάει, γιατί και εγώ δε ξέρω από θαλασσινά. https://www.pandespani.com/syntages/kalamari-htapodi-thrapsalo-sti-shara/ 1
PJK Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Φαντάζομαι ότι το χταπόδι είναι αγορασμένο οπότε δεν ξέρουμε αν έχει χτυπηθεί και παραγουλιαστεί σωστά, ούτε θα λιαστεί να αφυδατωθεί (η ενδεδειγμένη διαδικασία πρίν τη φωτιά). Οπότε θα θέλει πολλή ώρα και ίσως να είναι σαν τσίχλα. Θα έλεγα λίγο ζεμάτισμα στην αρχή αν θες καλά και σώνει ψησταριά. Το καλαμάρι η το θράψαλο άλλη υπόθεση. Μπορείς και χώρια το κεφάλι από την κουκούλα, την οποία αν θέλεις την κόβεις να γίνει επίπεδη. Αν είναι μεγαλούτσικα μπορείς να κάνεις και μερικές όχι βαθειές χαρακιές χιαστί με πολύ κοφτερό μαχαίρι χωρίς να τα κόβεις τελείως για να μην κατσαρώνουν. Δυνατή φωτιά όσο γίνεται και λίγη ώρα ψήσιμο γιατί σκληραίνει όσο ψήνεται και μετά θέλει πολλή ώρα. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2021 από PJK
coyote2 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 14 ώρες πριν, coyote2 είπε Έχει πάρει κανείς την φτηνή του Leroy των 80 ευρώ; https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-tom-62209560 Είναι σα να σας ρωτάω για laptop i3 και εσείς έχετε gaming laptop
arxontas2323 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 13 ώρες πριν, frapogaloss είπε Ναι είδα πως η weber είναι πιο φτηνή απο site παρά απο τον τύπο που πήγα. Όσον αφορά την Outdoor chef πρόκειται για την black edition η οποία βγαίνει στα 700€ https://www.skroutz.gr/s/27369527/Outdoorchef-Ascona-All-Black-18-128-58.html Εγω εχω outdoorchef...πηγα να δω weber και broil king αλλά πήρα την Australia 425.. ένα χρόνο την εχω και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημένος
imr Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Χτες μετά από ψήσιμο πανσετες όταν την έβαλα στο τέρμα για πυρόλυση άρπαξε κανονικά. Οκ γίνεται αρκετές φορές και συνήθως απλά την αφήνω και σε 2 λεπτά σβήνει. Το θέμα είναι ότι το χθεσινό ήταν πάρα πολύ καθώς είχε αρπάξει όλη η ψησταριά και έριξα λίγο νερό. Τι κάνουμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις? Κάνει το νερό? Η είναι προτιμότερο να την αφήσω?
gsisr Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Παίδες αν θέλω να κάνω πατάτες σα φούρνου ανάβω όλους τους καυστήρες η αφήνω το μεσαίο σβηστό; Έχω 3 καυστήρες
SagoniasSlutRos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 37 λεπτά πριν, gsisr είπε Παίδες αν θέλω να κάνω πατάτες σα φούρνου ανάβω όλους τους καυστήρες η αφήνω το μεσαίο σβηστό; Έχω 3 καυστήρες Μεσαίο σβηστό, αλλιώς θα κολλήσουν στο ταψί. 51 λεπτά πριν, imr είπε Τι κάνουμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις? Κάνει το νερό? Η είναι προτιμότερο να την αφήσω? Το λάδι δεν σβήνει με νερό, αντιθέτως μπορεί να αρπάξει. Τώρα αν σου έσβησε με το νερό ίσως είσαι τυχερός. Εγώ πάντως πήρα πυροσβεστήρα να έχω εύκαιρο με 30€. Σίγουρα πρέπει να κλείσεις τους καυστήρες και τη μπουκάλα. Αν αφήσεις ανοιχτό το καπάκι θα παίρνει έξτρα οξυγόνο και μπορεί να συνεχίσει να καίει. Αν κλείσεις το καπάκι και δεν σβήνει μπορεί να σου κάνει ζημιά στην ψησταριά. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνεις. Ίσως προτιμότερη λύση είναι ανοιχτό το καπάκι και αν δεν σβήσει σε 1-2 λεπτά μετά ο πυροσβεστηρας και ας χρειαστεί μετά καθάρισμα. Ας πούνε και άλλοι γνώμες. 3
giannislazy Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, imr είπε Το θέμα είναι ότι το χθεσινό ήταν πάρα πολύ καθώς είχε αρπάξει όλη η ψησταριά και έριξα λίγο νερό. Τι κάνουμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις? Κάνει το νερό? Η είναι προτιμότερο να την αφήσω? Νερό σε καυτά λίπη ή λάδια απαγορεύεται γιατί το νερό με το που πέσει στην εστία φωτιάς εξατμίζεται με αποτέλεσμα να πεταχτούν καυτά λίπη σε διάφορα μέρη. Δουλεύει πολύ το να ρίξει Baking Soda το οποίο έχει την ιδιότητα να αποροφφά οξυγόνο και να μειώσει την φωτιά ή να την σβήσει. Πάντως το καλύτερο ως προς την ασφάλεια είναι μικρός πυροσβετήρας. Better safe than sorry Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2021 από giannislazy 3
PJK Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 CO2 πυροσβεστήρας όμως. Δεν αφήνει ίχνη, δεν κάνει ζημιά. Όχι αφρό, όχι σκόνη. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα