Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα αναλογικό που είχα πάρει κάποτε δεν με βοήθησε. Η θερμοκρασία ανέβαινε αρκετά αργά και μέχρι να μετρήσει το κρέας αυτό συνέχιζε να ανεβάζει. Υπάρχει κάποιο ηλεκτρονικό να μετράει instant; 

  • Απαντ. 21k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2257

  • ilpapacha

    2035

  • sndev

    1103

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ.

Τα έχω δει αυτά αλλά στα σχόλια γράφουν ότι μετράνε σχετικά αργά. Εγώ θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάτι που με το που βάζεις την ακίδα να σου βγάζει αμέσως θερμοκρασία 

Δημοσ.

Δε γνωρίζω αν υπάρχει κάτι τόσο άμεσο όπως νομίζω ότι περιγράφεις.

Και σε βίντεο στο YouTube που έχω δει επαγγελματίες, αν θυμάμαι καλά δεν υπάρχει τόσο άμεση απόκριση, χρειάζονται ~3 δευτερόλεπτα για να δείξει.

  • Like 2
Δημοσ.

Αν είναι για 2 3 δευτερόλεπτα είναι οκ γιατί το παραδοσιακό αναλογικό θέλει πολύ παραπάνω. Θα παραγγείλω κανα δυο και θα μοιραστώ τις εντυπώσεις 

  • Super Moderators
Δημοσ.
11 hours ago, Daliar said:

 

IMG_20200328_132609.jpg

Μου φαίνεται well done το φιλέτο μοσχαριού ή κάνω λάθος?

Δημοσ.

Tomahawk Black Angus Steak (Reverse Seared)

  • Μαρινάρισμα με λάδι, αλάτι χοντρό και πιπέρι.
  • Έμμεσο ψήσιμο μέχρι τους 60oC (Ανά 15 λεπτά γύρισμα).
  • Ξεκούραση για 15 λεπτά και searing για 90sec την κάθε πλευρά.

 

Tomahawk_1.jpg

Tomahawk_2.jpg

Tomahawk_3.jpg

Tomahawk_4.jpg

Tomahawk_5.jpg

  • Like 7
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, sndev said:

71 που ήθελε να πετύχει well done είναι αλλά περί ορέξεος..

Αντί για bon fillet, rip fillet...

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dfwk είπε

Tomahawk Black Angus Steak (Reverse Seared)

  • Μαρινάρισμα με λάδι, αλάτι χοντρό και πιπέρι.
  • Έμμεσο ψήσιμο μέχρι τους 60oC (Ανά 15 λεπτά γύρισμα).
  • Ξεκούραση για 15 λεπτά και searing για 90sec την κάθε πλευρά.

Tomahawk_1.jpg

Tomahawk_2.jpg

Tomahawk_3.jpg

Tomahawk_4.jpg

Tomahawk_5.jpg

Searing πώς;

Μερακλής..! εγώ τις τραβάω στους 57  γτ υποπτεομαι ότι το θερμόμετρο μου δείχνει πιο χαμηλά από τη πραγματικότητα. αλλά τόσο γαματο χρωμα δε κατάφερα ποτέ να δώσω εξωτερικά με τέτοια κρουστα χωρίς να μην επηρεάσω το εσωτερικό.

Επίσης μου κάνει εντύπωση ο χρόνος γύρισμα άμα 15 λεπτά που σημαίνει μισάωρο εμένα στο 10 λεπτό είναι στους 58 εσωτερικά. Ψήνεις σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία; Κ όχι στο φουλ;

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, sndev είπε

Searing πώς;

Μερακλής..! εγώ τις τραβάω στους 57  γτ υποπτεομαι ότι το θερμόμετρο μου δείχνει πιο χαμηλά από τη πραγματικότητα. αλλά τόσο γαματο χρωμα δε κατάφερα ποτέ να δώσω εξωτερικά με τέτοια κρουστα χωρίς να μην επηρεάσω το εσωτερικό.

Επίσης μου κάνει εντύπωση ο χρόνος γύρισμα άμα 15 λεπτά που σημαίνει μισάωρο εμένα στο 10 λεπτό είναι στους 58 εσωτερικά. Ψήνεις σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία; Κ όχι στο φουλ;

Χωρις να θελω να σε στεναχωρησω αν δεν επενδυσεις σε πολυ καλο θερμομετρο , δεν θα το δεις αυτο το χρωμα .

Τι bbq εχεις ;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλαράκια μου καλά καλησπέρα. Εγώ είμαι κάτοχος μιας campingaz series 3 από black Friday. Ευχαριστημένος πολύ μέχρι σήμερα και κάνω πολύ καλά ψησιματα για αρχάριος.

Επειδή το Πάσχα μας θα είμαστε όλοι εδώ, δεν αρχίζουμε αν θέλει κάνεις να δώσει καμία συμβουλή για ψήσιμο; το λέω γιατί θέλω να τους ψήσω παϊδάκια κ έχω διαβάσει ότι είναι μπελάς. 

Ευχαριστώ πολύ. 

Υγ. Μόνο εγώ είδα το πούρο και την ουισκαρα στην φωτογραφία; Άρχοντας ο φίλος! Παρταγας 4 κ glenmorangie να ρισκάρω να υποθέσω;

 

Επεξ/σία από Skatzivas
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, aenaos15 είπε

Χωρις να θελω να σε στεναχωρησω αν δεν επενδυσεις σε πολυ καλο θερμομετρο , δεν θα το δεις αυτο το χρωμα .

Τι bbq εχεις ;;

Τι θερμόμετρο έχεις;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...