Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2319

  • ilpapacha

    2066

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, birel-motosport είπε

ναι

Είμαι σε φάση ψαξιματος να σου πω την αλήθεια γιατί μου έκανε εντυπωση, αλλά 2 φορές διαπίστωσα πολυ λιγότερο καψιμο μπροστά απ' ότι μεση-πισω...

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Pyrosvestis είπε

Είμαι σε φάση ψαξιματος να σου πω την αλήθεια γιατί μου έκανε εντυπωση, αλλά 2 φορές διαπίστωσα πολυ λιγότερο καψιμο μπροστά απ' ότι μεση-πισω...

Αυτή την εντύπωση μου έχει δώσει σε δύο ψησίματα που έχω κάνει ίσως τα κρέατα να ήταν πιο λεπτά στην μπροστινή μεριά και να με ξεγελάει

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, birel-motosport είπε

Αυτή την εντύπωση μου έχει δώσει σε δύο ψησίματα που έχω κάνει ίσως τα κρέατα να ήταν πιο λεπτά στην μπροστινή μεριά και να με ξεγελάει

Εγώ με μπιφτέκια παρατήρησα τη διαφορά που ήταν ίδιου μεγεθους. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το καπάκι που ήταν ανοιχτό...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Pyrosvestis είπε

Εγώ με μπιφτέκια παρατήρησα τη διαφορά που ήταν ίδιου μεγεθους. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το καπάκι που ήταν ανοιχτό...

Ναι το καπάκι παίζει ρόλο  εγώ σε ότι ψήνω το έχω κλειστό

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, DimosthenisG είπε

Τα μπιφτέκια που τα ψήνετε? Γιατί εμένα μου πέφτει ο κιμάς μέσα στην σχαρα

Πως γίνεται; δεν τα ζυμωνεις καθόλου; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, DimosthenisG είπε

Τα μπιφτέκια που τα ψήνετε? Γιατί εμένα μου πέφτει ο κιμάς μέσα στην σχαρα

Αυτό με τα μπιφτέκια το ειχα πάντα και εγώ...στην προηγουμενη που είχε πλατό και σχάρα για να φάω μπιφτέκι ειχα καταλήξει να τα βάζω στο πλατό και μόνο... γιατι στην σχάρα εγλυφα τους ανακλαστήρες για να φάω... (κατι εκανα λαθος ειμαι σιγουρος...)

Επεξ/σία από Evgenios_V
Δημοσ.
7 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Με ανοιχτό καπάκι μην περιμένετε ομοιομορφία στο ψήσιμο

Πίστευα ότι πρωτοκλασσατες ψησταριές θα ψήνουν ομοιόμορφα και με ανοιχτό καπάκι... Θα το δοκιμάσω και με κλειστό πάντως....

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Pyrosvestis είπε

Πίστευα ότι πρωτοκλασσατες ψησταριές θα ψήνουν ομοιόμορφα και με ανοιχτό καπάκι... Θα το δοκιμάσω και με κλειστό πάντως....

Ειχα διαβασει καπου για τις weber οτι εχουν μεγαλυτερη ενταση μπροστα για να ισοσταθμιζουν τις απωλειες απο το ανοιγμα του καπακιου. Νομιζω οτι ολη η μελετη και ο σχεδιασμος εχει γινει για ψησιμο με κλειστο καπακι. 

Και αν το δεις και λογικα, στο πισω μισο μερος εχει ενα εξτρα τοιχωμα γυρω γυρω πανω απο την επιφανεια της σχαρας, οποτε λογικο να κραταει περισσοτερη θερμοκρασια απ οτι μπροστα που ειναι ολο ανοιχτο.

Ακομα και στις ψησταριες καρβουνου ψηνεις πολυ καλυτερα με κλειστο καπακι, ασχετως αν δεν το εχουμε συνηθισει εδω στην Ελλαδα.

Εγω οι μονες φορες που εχω ψησει με ανοιχτο καπακι ειναι περσυ το πασχα που ειχα βαλει κατσικακι σουβλα και το ηθελα να γινει οσο πιο αργα γινοταν με τον παραδοσιακο τροπο, και μια δυο φορες που ειχα πολυ λεπτες μοσχαρισιες και ηθελα να κανω καλο searing χωρις να ψηθουν πολυ εσωτερικα. Οποτε εδινα θερμοκρασια μονο απο κατω στην ουσια με ανοιχτο το καπακι.

  • Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, birel-motosport είπε

Παιδιά έχει παρατηρήσει κάνεις αν στη Ναπολέων 525 ζεσταίνεται περισσότερο το μπροστά μέρος παρά το πίσω μέρος της Πλάκας

Όπως είχα γράψει νομίζω και στο αρχικό μου review για την 525, όντως στην μπροστινή πλευρά μου φάνηκε και εμένα ότι είναι λίγο μεγαλύτερη η ένταση! Επειδή οι ανακλαστήρες κλίνουν προς τα πίσω, οποτε ο θερμός αέρας βγαίνει στο μπροστινό μέρος περισσότερο. Το κατάλαβα με μελιτζάνες που έψηνα, γιατί οι έξω είχαν πιο έντονα grill marks από τις πίσω. Όχι κάτι ιδιαίτερο αλλά όντως υπάρχει. Υπάρχουν πολλά video στο youtube με το τεστ με τα ψωμάκια, για πολλές ψησταριές. Είναι αδύνατον να έχεις 100% ομοιομορφία στην κατανομή της θερμότητας, όπως θα είχες πχ σε μια ηλεκτρική εστία ή σε ένα τμήμα μιας ψησταριάς κάρβουνου. Άλλο όμως να πλησιάζεις το 100% και άλλο να είσαι σε ποσοστά κάτω του 50%, όπως είχα εγώ με την παλιά μου Barbecook 🙂

  • Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εγω οι μονες φορες που εχω ψησει με ανοιχτο καπακι ειναι περσυ το πασχα που ειχα βαλει κατσικακι σουβλα και το ηθελα να γινει οσο πιο αργα γινοταν με τον παραδοσιακο τροπο, και μια δυο φορες που ειχα πολυ λεπτες μοσχαρισιες και ηθελα να κανω καλο searing χωρις να ψηθουν πολυ εσωτερικα. Οποτε εδινα θερμοκρασια μονο απο κατω στην ουσια με ανοιχτο το καπακι.

Σαν το παρακάτω;

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...