birel-motosport Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα παιδιά Σας ανακάλυψα αφού έχω κάνει την αγορά (Napoleon rogue xt 525 ) και ευτυχώς από ότι διαβάζω εδώ πέρα μάλλον έκανα καλή επιλογή για αναβάθμιση από μία απλή τον 250 ευρώ που έχω τώρα Θα ήθελα να ρωτήσω τους κατόχους μόλις μου έρθει μάλλον την Παρασκευή εάν πρέπει να έχω εγώ κάτι άλλο εκτός από μπουκάλα. Θα ήθελα κάτι ακόμα επίσης εάν μπορείτε να μου προτείνετε κάποια θερμόμετρα για τη μέτρηση της θερμοκρασίας του κρέατος Ευχαριστώ πολύ
alimentas Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μουφα ειναι το breville.Για τα ΛΕΦΤΑ του οτι χειροτερο.Πρεπει να εισαι τρελος να δωσεις ενα χιλιαρικο που ζητανε για την μικροτερη επιφανεια ψησιματος της αγορας,τις θερμοκρασιες που πιανει κ την ποιοτητα κατασκευης που εχει. Βαση reviews και κριτικων απο χρηστες το ooni κατω απο 500ε ή τα σκοτωνει ολα ή ειναι τοσο μικρες οι διαφορες που δεν αξιζει να δωσεις τα διπλα για κατι αλλο. Το καλυτερο της αγορας ειναι αυτο....Effeuno p134h Εδω συγκριτικο με το ooni (το απλο ουτε καν το 16 αρι) .Οποιος καταφερει να βρει οπτικα διαφορες που να δικαιολογει την διαφορα τιμης ας τις γραψει... Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2021 από alimentas 2
@pnea1973 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 47 λεπτά πριν, birel-motosport είπε Καλησπέρα παιδιά Σας ανακάλυψα αφού έχω κάνει την αγορά (Napoleon rogue xt 525 ) και ευτυχώς από ότι διαβάζω εδώ πέρα μάλλον έκανα καλή επιλογή για αναβάθμιση από μία απλή τον 250 ευρώ που έχω τώρα Θα ήθελα να ρωτήσω τους κατόχους μόλις μου έρθει μάλλον την Παρασκευή εάν πρέπει να έχω εγώ κάτι άλλο εκτός από μπουκάλα. Θα ήθελα κάτι ακόμα επίσης εάν μπορείτε να μου προτείνετε κάποια θερμόμετρα για τη μέτρηση της θερμοκρασίας του κρέατος Ευχαριστώ πολύ Έκανες πάρα πολύ καλή επιλογή. Αυτο που θα πρέπει να έχεις είναι κρέατα... Και ν προσπαθήσεις να μάθεις τις υπέρυθρες.. Σιγά σιγά.. 3
Evgenios_V Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 13 ώρες πριν, giannis170374 είπε Τι διαφορά έχει να ψηθεί η πίτσα 4 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία αντί 10 σε πιο χαμηλή? Ο κυριως λογος που θέλεις να ψήσεις γρηγορα την πιτσα ιδανικά σε 2 λεπτά μαξ (για ναπολιτανικη) συμφωνα με του ειδικους του ειδους... ειναι για να φουσκώσει, να ξεροψηθεί η ζύμη, και η βαση της (για αυτο και βαζουμε βαζη που αποθυκευει θερμοτητα πχ μαντεμενια ή ακομα καλυτερα πυροτουβλινη οπως ειναι οι ξυλοφουρνοι) να ψηθουν επαρκως τα υλικά (για αυτο δεν θέλει και πολλα υλικά) ΑΛΛΑ πολυ σημαντικό να μην στεγνώσει ωστε να ειναι γευστική... αρα οσο λιγοτερο μενει μέσα (περνοντας ολα τα παραπανω υποψιν) στον φουρνο τοσο καλυτερα... Το βασικό παιχνιδι στην Ιταλική (ναπολιτανικη, ή Ρωμης) πιτσα ειναι το ζυμαρι, και για αυτο αν θελεις να δεις ποσο καλη πιτσα εχει καποιος παραγγελνεις μαργαριτα γιατι τοτε καταλαβαινεις πολυ περισσοτερο το ζυμαρι... Ενα geeky αρθρο σχετικά με τις ιδιοτητες που ευνοουν την καλη πιτσα στο ψησιμο... https://www.npr.org/sections/thesalt/2018/07/23/630544154/pizza-physics-why-brick-ovens-bake-the-perfect-italian-style-pie?t=1612946239952 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 10 ώρες πριν, alimentas είπε Μουφα ειναι το breville.Για τα ΛΕΦΤΑ του οτι χειροτερο.Πρεπει να εισαι τρελος να δωσεις ενα χιλιαρικο που ζητανε για την μικροτερη επιφανεια ψησιματος της αγορας,τις θερμοκρασιες που πιανει κ την ποιοτητα κατασκευης που εχει. Βαση reviews και κριτικων απο χρηστες το ooni κατω απο 500ε ή τα σκοτωνει ολα ή ειναι τοσο μικρες οι διαφορες που δεν αξιζει να δωσεις τα διπλα για κατι αλλο. Το καλυτερο της αγορας ειναι αυτο....Effeuno p134h Εδω συγκριτικο με το ooni (το απλο ουτε καν το 16 αρι) .Οποιος καταφερει να βρει οπτικα διαφορες που να δικαιολογει την διαφορα τιμης ας τις γραψει... Και γω το breville πρωτη φορα το ακουσα εδω. Αλλα να δωσεις ενα χιλιαρικο και να μην φτανει την καταλληλη θερμοκρασια το βρισκω πολυ λαθος κίνηση. Σχετικα με το effeuno vs koda, πιστευω οτι αν μπορει καποιος και εχει την τρελα να διαθεσει 500-600€ για το effeuno, ας το κανει. Ειναι πιο straight fwd η διαδικασια. Ρυθμιζεις τις θερμοκρασιες και το ξεχνας. Στο koda πρεπει ναβρεις τι δουλευει καλυτερα σε σενα. Αλλος θελει χαμηλη φλογα στην αρχη και δυνατη μετα. Αλλος δυνατη και μετα χαμηλα. Αλλος στη μεση μονιμα. Γενικα οταν το παρεις θα καψεις αρκετες πιτσες στην αρχη. 1-2 δευτερολεπτα να κανεις λαθος εχει καει η πιτσα. Εγω το εχω 1.5 χρονο, πρεπει να εχω ψησει γυρω στις 70 πιτσες και ακομα σε καποια σημεια αρπαζουν. Οπως και να χει, αν γουσταρεις τις πιτσες και τα pizza party, επενδυσε να παρεις ενα. Θα αρχισεις να πειραματιζεσαι με ζυμαρια και τεχνικες και θα εχει ως αποτελεσμα να φας πιτσα που δεν εχεις ξαναφαει. Οταν το βρεις θα πεις δεν ξανατρωω πιτσα απ εξω, δεν εχει νοημα. Απλα κανε λιγο υπομονη γιατι εχουν παει οι τιμες στο θεο. Εγω το πηρα το koda καπου 210€ πριν 1.5 χρονο και τωρα παιζει να εχει 400€ αν θυμαμαι καλα. Οσο για τα ζυμαρια, εγω συνηθως φτιαχνω οσα χρειαζομαι μονο. Βεβαια προχτες που εφτιαξα εβαλα ενα στην καταψυξη με την τεχνικη που λεει ο vito σε ενα βιντεο. Το κανει ο κολλητος μου και λεει βγαινει μια χαρα. Οποτε οταν το αποψυξω και το δοκιμασω θα γραψω και γω εντυπωσεις. 3
Evgenios_V Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, alimentas είπε Μουφα ειναι το breville.Για τα ΛΕΦΤΑ του οτι χειροτερο.Πρεπει να εισαι τρελος να δωσεις ενα χιλιαρικο που ζητανε για την μικροτερη επιφανεια ψησιματος της αγορας,τις θερμοκρασιες που πιανει κ την ποιοτητα κατασκευης που εχει. Βαση reviews και κριτικων απο χρηστες το ooni κατω απο 500ε ή τα σκοτωνει ολα ή ειναι τοσο μικρες οι διαφορες που δεν αξιζει να δωσεις τα διπλα για κατι αλλο. Το καλυτερο της αγορας ειναι αυτο.... Εδω συγκριτικο με το ooni (το απλο ουτε καν το 16 αρι) .Οποιος καταφερει να βρει οπτικα διαφορες που να δικαιολογει την διαφορα τιμης ας τις γραψει... Σε ευχαριστώ για τα σχολια σχετικά με το φουρνάκι... οσον αφορά το effeuno δεν το ειχα καν υπόψιν μου και με βαζεις σε σκέψεις...!!! αλλά η τιμή του στην Ελλάδα ειναι φωτιά... Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2021 από Evgenios_V
alimentas Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Tο effeuno ειναι αλλη φαση.Ειναι φουρνακι που λογω ρευματος κ οχι αεριου το αφηνεις κ στην κουζινα σου που λεει ο λογος.Επισης απ οσα βιντεο εχω δει παρολο που δουλευει με αντιστασεις ειναι παρα πολυ σταθερο στις θερμοκρασιες του κ πιανει οτι λεει.Βασικα ειναι σχεδον επαγγελματικα στημενη συσκευη.Το θεμα ειναι οτι παντου ειναι το ιδιο δυσευρετο με τα ooni.Αμφιβαλω αν υπαρχει απο δω ή αν απλα δεν εχουν κανει ανενεωση την σελιδα του(επισης κ να υπαρχει εχει 3 κατοσταρικα πανω απ οτι απ εξω). Εμενα να πω την αληθεια μου μ αρεσει η φαση να ψηνεις με φλογα,νομιζω οτι επειδη εχει τοση αμεση επαφη με την ζυμη,το καψαλισμα που κανει δινει γευση.Αν ειχα σκοπο να δωσω πανω απο 3 κατοσταρικα(που δεν ειχα) ισως πηγαινα σ αυτο λογω απειρης ευκολιας κ σταθεροτητας στο ψησιμο.Αν εδινα πανω απο χιλιαρικο θα πηγαινα σε χτιστο φουρνο που μπορεις να τον χρησιμοποιησεις και για φαγητα. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2021 από alimentas 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Γενικα η ευκολια ειναι το παν πιστευω. Γι αυτο επιλεξαμε το bbq αεριου απο το καρβουνο, γι αυτο επιλεξαμε το ooni με γκαζι αντι για πελετ κλπ. Το effeuno πιστευω ειναι η λυση για καποιον που δεν εχει καν μπαλκονι. Με ρωταγε ενα φιλος μου στη Σκωτια που ειναι σε διαμερισμα τι να παρει και του προτεινα αυτο. Το βαζεις πανω στην κουζινα και εισαι ετοιμος. Και επειδη κλεινει με πορτα που βλεπεις και μεσα, νομιζω δεν χρειαζεται καν γυρισμα η πιτσα. Απο θεμα ευκολιας και αποδοσης πιστευω ειναι τοπ επιλογη αν διαθετεις το ποσο.
panos_ace Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Κυριακάτικο κοντοσούβλι χοιρινό. 2 κιλά - 2 ώρες στους 180-200. Βγήκε καλό, την επόμενη φορά θα δοκιμάσω πιο δυνατή φωτιά προς το τέλος για να ξεροψηθεί περισσότερο απ' έξω. Weber E310 - σούβλα Leroy με μόντα 4
Rabbit30 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, panos_ace είπε Κυριακάτικο κοντοσούβλι χοιρινό. 2 κιλά - 2 ώρες στους 180-200. Βγήκε καλό, την επόμενη φορά θα δοκιμάσω πιο δυνατή φωτιά προς το τέλος για να ξεροψηθεί περισσότερο απ' έξω. Weber E310 - σούβλα Leroy με μόντα ποια ειναι η μοντα που εκανες? γιατι με ενδιαφερει και εμενα αυτη η σουβλα.
panos_ace Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 8 λεπτά πριν, Rabbit30 είπε ποια ειναι η μοντα που εκανες? γιατι με ενδιαφερει και εμενα αυτη η σουβλα. Αρχικά η σούβλα είναι τετράγωνη άρα για να γυρνάει θέλει "τριμάρισμα" στα δυο σημεία που ακουμπάει στην ψησταριά. Εχει ένα "ανταπτοράκι" για να γίνεται στρόγγυλη αλλά αφενός είναι μόνο ένα και αφετέρου αν το χρησιμοποιήσεις δεν κλείνει το καπάκι. Το μοτέρακι έχει μια βάση η οποία δεν κουμπώνει στην ψησταρία, οπότε στον σιδερά που τρίμαρε τη σούβλα, εφτιαξα και μια προέκταση πάνω στην οποία βιδώνω την βάση του μοτερ και μπρορει και στέκεται έτσι πάνω στο ράφι. Σκέψου ενα ανάποδο Π. Προσοχή εδώ να είναι πολύ λεπτό το μέταλο για να μπορεί να κλείνει η ψησταριά. Η σούβλα μια χαρά είναι κατά τα άλλα, έχει και αντίβαρο (πρέπει να έχεις το ράφι κατεβασμένο για να μπορεί να γυρνάει γιατί είναι σχετικά ψηλό), ειδικά στα 1/5 της τιμής της αντίστοιχης της Weber. 2 1
Rabbit30 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, panos_ace είπε Αρχικά η σούβλα είναι τετράγωνη άρα για να γυρνάει θέλει "τριμάρισμα" στα δυο σημεία που ακουμπάει στην ψησταριά. Εχει ένα "ανταπτοράκι" για να γίνεται στρόγγυλη αλλά αφενός είναι μόνο ένα και αφετέρου αν το χρησιμοποιήσεις δεν κλείνει το καπάκι. Το μοτέρακι έχει μια βάση η οποία δεν κουμπώνει στην ψησταρία, οπότε στον σιδερά που τρίμαρε τη σούβλα, εφτιαξα και μια προέκταση πάνω στην οποία βιδώνω την βάση του μοτερ και μπρορει και στέκεται έτσι πάνω στο ράφι. Σκέψου ενα ανάποδο Π. Προσοχή εδώ να είναι πολύ λεπτό το μέταλο για να μπορεί να κλείνει η ψησταριά. Η σούβλα μια χαρά είναι κατά τα άλλα, έχει και αντίβαρο (πρέπει να έχεις το ράφι κατεβασμένο για να μπορεί να γυρνάει γιατί είναι σχετικά ψηλό), ειδικά στα 1/5 της τιμής της αντίστοιχης της Weber. Ωραιος! Ευχαριστω!
skskre Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Rabbit30 είπε ποια ειναι η μοντα που εκανες? γιατι με ενδιαφερει και εμενα αυτη η σουβλα. Δες αυτό το κατάστημα που έχει universal ή και για συγκεκριμένες ψησταριές, πέραν της ¨γνήσιας" https://www.santosgrills.de/santos-drehspiess-fuer-alle-weber-spirit-modelle-und-genesis-ii-200er-15086 Μισή τιμή απο την original αλλά πάλι ακριβή σε σχέση με το leroy 1
Instructor1182 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 9/2/2021 στις 2:10 ΜΜ, Evgenios_V είπε Καλησπέρα στην παρέα, διαβαζω το θεμα εδω και καποιες ημέρες μιας και ειμαι στην αναζητηση για νεα ψησταριάς... Ειχα ψησταριά με 4+1 καυστήρες (no name) και μαντεμένια σχαρα και πλατό...αρκετά μεγάλη και εντυπωσιακή... ημουν αρκετά ευχαριστημένος... Αλλά ειχε τα θεματα της δλδ ανομοιομορφία στο ψησιμο...αλλά την χαρισα πριν 3ετη...μιας και αλλάζοντας σπιτι δεν ειχα τον απαιτουμενο χωρο για να την φιλοξενίσω... Πλεον εχω χωρο και δεν φαινεται να αλλάζω σπιτι για καποιο αρκετά μεγαλο διαστημα οποτε και μπορώ να "επενδυσω" και πάλι... Στο προκείμενο λοιπον... 1. ψαχνω για χρηση 1-2 φορες την εβδομάδα 2. ατομά το συνηθες η οικογένεια 3 ατομα και ΣΚ καποιοι φιλοι κτλ (τις καλές εποχές γιατι πλεον με κορονοιο ουτε με το κυάλι...) 3. Χωρο εχω αλλά δεν ειναι απαραιτητο να δεσμευτώ σε μια μεγάλη σχετικά κατασκευη... 4. θελω επωνυμη... ειχα μη επωνυμη και επειδη είχε θεματακια (δεν ειχε μεγαλη ενταση στο ψησιμο και ειχε ανομοιομορφιες με τις οποιες εμαθα να ζω) παντα με ετρωγε οτι αν ηταν επωνυμης μαρκας θα ηταν καλυτερη 5. Να πιάνει και να διατηρεί σχετικά ψηλές θερμοκρασίες γιατί θα ηθελα να κανω και πίτσες (ναπολιτανικο στυλ) μιας και εχω κανει δουλιτσα στο θέμα ζυμάρι...και ο οικιακός φουρνος πλέον δεν μου δίνει τις θερμοκρασίες που χρειάζομαι... 6. Μπατζετ γυρω 500€... 7. Δεν θα ηθελα πλαινο καυστήρα ( ειχα στην αλλή ποτέ δεν τον χρησιμοποίησα) γενικά δεν ειμαστε της πατάτας κτλ...θα προτιμουσα το κόστος αυτου να το πάρω σε ποιοτητα στην κυρια ψησταριά...και να γλυτώσω τον χώρο... Επισης να πω οτι... Εχω δει σε φιλο την Weber 3000 και για ψήσιμο σε 4ατομα τα κατάφερε μια χαρά...με αρκετά καλο αποτέλεσμα... Στα συν... απο την αλλη μου άρεσε το μικρό μεγεθος και οτι δεν επιανε τοσο πολυ χωρο... και ισως και η φοριτοτητα αν και δεν νομιζω οτι προσωπικα θα την μετέφερα εκτος σπιτιου... Στα πλην... επρεπε να κανει μια σχετική οργανωση με τους χρονους και την σειρά των πραγματων αλλα δεν ηταν και το τελος του κοσμου... δεν πιστευω οτι μπορείς να ψησεις για πανω απο 5-6 ατομά μαξ με μια σχετική οργάνωση... Να πω οτι γλυκοκοιτάζω την Napoleon TravelQ PRO285-BK θα εκτιμουσα αν καποιος την εχει να μου πει γνωμες στα συν που βλέπω 1. μεγεθος (αλλα αυτο ειναι σχετικο για τον καθενα) και ειδικά αφου το 70% του χρονου θα χρησιμοποιειτε για την οικογένεια... 2. λενε οτι εχει πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης (δεν την εχω δει απο κοντα) 3. 2 κυκλικούς καυστήρες (άρα ομοιομορφο ψησιμο) 4. Μαντεμένιες σχάρες στα πλην 1. μεγεθος αν θελεις να ψησεις για πολλους 2. τιμή στα 400€ ισως εχεις καλυτερες επιλογές (ισως πληρώνεις την φοριτοτητα που για εμενα δεν ειναι προσον...αν και το μεγεθος ειναι... ΑΛΛΑ ειμαι και πληρως ανοικτός σε προτάσεις για αυτό άλλωστε ποστάρω... ΑΝ τελικά παω σε μεγαλο (σχετικά) μέγεθος θα ηθελα να εχει την δυνατοτητα κάποιας σουβλας για κανενα μαζεμενο κοκορετσάκι ή κοντοσουβλί... Θεωρώ πως η Travel Q Pro 285 είναι εξαιρετική καθώς έχει αρκετά μεγάλη επιφάνεια ψησίματος (54x37) και 2 καυστήρες (όποτε κάνεις και έμμεσο και άμεσο ψήσιμο) και έχει 10 χρόνια εγγύηση και κάποιες κοινές τεχνολογίες με τις μεγαλύτερες Napoleon (Jetfire , Wave σχάρες) Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2021 από Instructor1182
Rabbit30 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2021 4 ώρες πριν, skskre είπε Δες αυτό το κατάστημα που έχει universal ή και για συγκεκριμένες ψησταριές, πέραν της ¨γνήσιας" https://www.santosgrills.de/santos-drehspiess-fuer-alle-weber-spirit-modelle-und-genesis-ii-200er-15086 Μισή τιμή απο την original αλλά πάλι ακριβή σε σχέση με το leroy Αν δεν έχει πολλά μεταφορικά ειναι καλη περίπτωση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα