Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 21k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2260

  • ilpapacha

    2040

  • sndev

    1103

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ.
21 ώρες πριν, polar231 είπε

Καλησπέρα στην παρέα και καλά ψησίματα σε όλους! Ενδιαφέρομαι να εξοπλιστώ με μια ψησταριά εναλλακτική του κάρβουνου μια και δεν βολεύει πολύ για το μπαλκόνι μου. Έχω ήδη αυτή, σε κάρβουνο,

https://www.tepro-gmbh.de/grillgerate/holzkohlegrills/grillwagen-toronto/

αλλά με παιδεύει λίγο.

Ξεκινώντας λοιπόν την έρευνα από τις υγραερίου  που συζητάτε εκτενώς εδώ μέσα, είδα ότι υπάρχουν και φυσικού αερίου. Δεδομένου ότι υπάρχει παροχή στην πολυκατοικία μας και το χρησιμοποιούμε στις εστίες της κουζίνας, είναι εφικτή μια τέτοια λύση στην Ελλάδα όπως βλέπω ότι γίνεται στο εξωτερικό; Αναρωτιέμαι διότι δε βλέπω αναφορές και μου κάνει εντύπωση. Μήπως υπάρχουν μειονεκτήματα που πρέπει να λάβω υπόψη; Ειδάλλως, το σημείο που θα τοποθετηθεί στο μπαλκόνι μου, είναι ας πούμε «μεσοτοιχία» με την κουζίνα και ίσως το τράβηγμα μιας παροχής είναι βολική υπόθεση. Ποια η γνώμη σας παιδιά; 

Δεν θα μπορείς να την μετακινήσεις και πιάνει και χαμηλότερη θερμοκρασία απ' όσο είχα διαβάσει

Δημοσ.
16 ώρες πριν, aenaos15 είπε

Κι αν θελήσεις να την μετακινήσεις;;;;

Η να αλλάξεις κατοικία;;;

Σε τέτοια περίπτωση υπάρχουν επιλογές dual fuel που μπορείς να τις μετατρέψεις. Με ενδιαφέρει στην παρούσα φάση να ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου το αμιγώς κομμάτι της απόδοσης. Αν συμπεριφέρεται το ίδιο με εκείνες του υγραερίου. 

4 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Δεν θα μπορείς να την μετακινήσεις και πιάνει και χαμηλότερη θερμοκρασία απ' όσο είχα διαβάσει

Αυτό περί θερμοκρασίας θα ήταν ουσιώδες να μας το απαντήσει κάποιος φιλος που ίσως έχει ήδη ψαχτεί ή χρησιμοποιήσει. 

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, polar231 είπε

Σε τέτοια περίπτωση υπάρχουν επιλογές dual fuel που μπορείς να τις μετατρέψεις. Με ενδιαφέρει στην παρούσα φάση να ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου το αμιγώς κομμάτι της απόδοσης. Αν συμπεριφέρεται το ίδιο με εκείνες του υγραερίου. 

Αυτό περί θερμοκρασίας θα ήταν ουσιώδες να μας το απαντήσει κάποιος φιλος που ίσως έχει ήδη ψαχτεί ή χρησιμοποιήσει. 

Για τη θερμοκρασία το είχα διαβάσει σε ένα review για Weber. Αν θυμάμαι καλά ήταν στο αμερικάνικο επίσημο site της Weber από κάποιον που είχε πάρει την genesis με natural gas.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ SagonisSlutRos. Σε αυτό φαίνεται πως έχεις δίκιο, αλλά μάλλον η διαφορα είναι αμελητέα σύμφωνα με το παρακάτω:

When considering natural gas or lpg many people will tell you that propane has a higher flame temperature than natural gas (methane) and they'd be right. Should it influence your buying decision?.....No.

Burned in air at an ambient 20ºC or 68ºF the burn temperature of propane is 1980ºC or 3596ºF whereas methane is 1957ºC or 3555ºF - a difference of 23ºC or 41ºF but at these sorts of temperatures is your steak really going to care?

(δεν ξέρω αν πρέπει ν’ αναφέρω την πηγή)

  • Like 1
Δημοσ.

Αν έφτιαχνες σε κήπο κουζίνα με πάγκο και ήθελες να βάλεις εντοιχισμένο bbq θα σου έλεγα πήγαινε σε φυσικό αέριο.

Αν το θες για το μπαλκόνι πάρε μπουκάλα. Το πας όπου θες. Σκέψου ότι όταν θες να σκουπίσεις και να σφουγκαρισεις το μπαλκόνι δεν θα μπορείς να το κουνάς. Άσε που θα πρέπει να φωνάξεις μάστορα να σου κάνει τρύπες, συνδέσεις κλπ όποτε θες έξτρα κόστος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

 

Στις 12/3/2020 στις 11:39 ΠΜ, Maroutas είπε

Φίλε γεια. Τι έγινε τελικά; Λύθηκε το πρόβλημα με την θερμοκρασία στην ψησταριά; Επειδή σκέφτομαι να αγοράσω την ίδια μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις τις εντυπώσεις σου από τη ψησταριά; Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από iakovos64
Δημοσ.
Στις 23/3/2020 στις 11:08 ΜΜ, polar231 είπε

Καλησπέρα στην παρέα και καλά ψησίματα σε όλους! Ενδιαφέρομαι να εξοπλιστώ με μια ψησταριά εναλλακτική του κάρβουνου μια και δεν βολεύει πολύ για το μπαλκόνι μου. Έχω ήδη αυτή, σε κάρβουνο,

https://www.tepro-gmbh.de/grillgerate/holzkohlegrills/grillwagen-toronto/

αλλά με παιδεύει λίγο.

Ξεκινώντας λοιπόν την έρευνα από τις υγραερίου  που συζητάτε εκτενώς εδώ μέσα, είδα ότι υπάρχουν και φυσικού αερίου. Δεδομένου ότι υπάρχει παροχή στην πολυκατοικία μας και το χρησιμοποιούμε στις εστίες της κουζίνας, είναι εφικτή μια τέτοια λύση στην Ελλάδα όπως βλέπω ότι γίνεται στο εξωτερικό; Αναρωτιέμαι διότι δε βλέπω αναφορές και μου κάνει εντύπωση. Μήπως υπάρχουν μειονεκτήματα που πρέπει να λάβω υπόψη; Ειδάλλως, το σημείο που θα τοποθετηθεί στο μπαλκόνι μου, είναι ας πούμε «μεσοτοιχία» με την κουζίνα και ίσως το τράβηγμα μιας παροχής είναι βολική υπόθεση. Ποια η γνώμη σας παιδιά; 

Οι ψησταριές υγραερίου είναι μια σχετικά νέα εναλλακτική πρόταση για το ψήσιμο , πόσο μάλλον αυτές που δουλεύουν με φυσικό αέριο , 

Σαν καύσιμο το φυσικό αέριο σε σχέση με το προπάνιο έχει λιγότερη θερμοδυναμική απόδοση , επειδή όμως τα μπεκ που χρησιμοποιούνται είναι μεγαλύτερα σε σχέση με αυτά του προπανίου η διαφορά στην τελική θερμοκρασία ίσως και μην την καταλάβει κανείς χωρίς μέτρηση ((όπως αναφέρει και το  παραπάνω άρθρο ) σε άλλες ψησταριές βέβαια μπορεί να  έχει διαφορετικό αποτέλεσμα το οποίο μπορεί να είναι από χειρότερο αλλά και καλύτερο  σύμφωνα με την μέγιστη  απόδοση της ψησταριάς και βέβαια του σχεδιασμού της .

Στα θετικά του φυσικού αερίου είναι το ότι δεν επηρεάζεται από τις θερμοκρασίες περιβάλλοντος (δεν παγώνει ποτέ αφού είναι αέριο ) ούτε από τη συνεχόμενη χρήση , και βέβαια δεν θα χρειαστεί να κουβαλάς  φιάλες , ούτε το φόβο να σου αδειάσει η φιάλη την ώρα που ψήνεις .

Όπως έγραψαν και τα παιδιά ποίο πάνω η ψησταριά πλέον δεν μετακινείται , αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιλεγεί από την αρχή μια θέση τέτοια που να μην ενοχλεί στην καθημερινότητα και να μην επηρεάζεται από τον  αέρα όταν θα ψήνεις , αυτό το τελευταίο μάλιστα είναι πολύ σοβαρό θέμα και πρέπει να το λαμβάνουν υπόψη τους όλοι όσοι ψήνουν σε μπαλκόνια , και που το καλύτερο που πρέπει να κάνουν είναι κάποια καμινάδα που θα τους γλυτώσει από πολλά .

 

 

 

Δημοσ.
Στις 12/3/2020 στις 10:10 ΠΜ, Maroutas είπε

Καλημέρα παιδιά, μια απορία γτ έχω προβλημάτισε πολύ τον τελευταίο καιρό με την ψησταριά μου την πήρα το καλοκαίρι καινούργια και δεν έχω κάνει πολλά ψησιματα αντε βαριά 15 όλα και όλα. 

Αυτό που παρατηρώ είναι ότι με κλειστό καπάκι αργεί κάπως να ανεβάσει θερμοκρασία και σπάνια να φτάσει πάνω 230 βαθμούς και άμα ανοίξω το καπάκι για γυρίσω τα κρέατα πάλι μετά αργεί πολύ να ξανά πιάσει θερμοκρασία. 

Αυτό που σκέφτομαι ότι ίσως έχω κάνει λάθος είναι ότι έχω πάρει μπουκάλα coral gas που έχει μέσα ήδη ασφαλιστικό πίεσης και ότι εχω και άλλο ασφαλιστικο δεύτερο εξωτερικό πάνω στην μπουκάλα, μήπως αυτό έχει αποτέλεσμα να βγαίνει με πάρα πολύ αργή ροή το γκαζι και μην ανεβάζει θερμοκρασία? 

Συγγνώμη για το μεγαλο κείμενο. 

Έχεις κανένα νέο με το γκάζι και τη θερμοκρασία?? Μόλις άλλαξα σε μια coral και γω και δεν ανεβάζει θερμοκρασία. Και πολύ αργά.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, filippos_kar είπε

Έχεις κανένα νέο με το γκάζι και τη θερμοκρασία?? Μόλις άλλαξα σε μια coral και γω και δεν ανεβάζει θερμοκρασία. Και πολύ αργά.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι επιμενετε σε cοral;;;;

Παρτε μια κλασικη petrogaz η εστω την νεα που ειναι πιο ελαφρια και βλεπεις και το περιεχομενο!!

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 26/3/2020 στις 4:03 ΜΜ, ηνίοχος είπε

Οι ψησταριές υγραερίου είναι μια σχετικά νέα εναλλακτική πρόταση για το ψήσιμο , πόσο μάλλον αυτές που δουλεύουν με φυσικό αέριο , 

Σαν καύσιμο το φυσικό αέριο σε σχέση με το προπάνιο έχει λιγότερη θερμοδυναμική απόδοση , επειδή όμως τα μπεκ που χρησιμοποιούνται είναι μεγαλύτερα σε σχέση με αυτά του προπανίου η διαφορά στην τελική θερμοκρασία ίσως και μην την καταλάβει κανείς χωρίς μέτρηση ((όπως αναφέρει και το  παραπάνω άρθρο ) σε άλλες ψησταριές βέβαια μπορεί να  έχει διαφορετικό αποτέλεσμα το οποίο μπορεί να είναι από χειρότερο αλλά και καλύτερο  σύμφωνα με την μέγιστη  απόδοση της ψησταριάς και βέβαια του σχεδιασμού της .

Στα θετικά του φυσικού αερίου είναι το ότι δεν επηρεάζεται από τις θερμοκρασίες περιβάλλοντος (δεν παγώνει ποτέ αφού είναι αέριο ) ούτε από τη συνεχόμενη χρήση , και βέβαια δεν θα χρειαστεί να κουβαλάς  φιάλες , ούτε το φόβο να σου αδειάσει η φιάλη την ώρα που ψήνεις .

Όπως έγραψαν και τα παιδιά ποίο πάνω η ψησταριά πλέον δεν μετακινείται , αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιλεγεί από την αρχή μια θέση τέτοια που να μην ενοχλεί στην καθημερινότητα και να μην επηρεάζεται από τον  αέρα όταν θα ψήνεις , αυτό το τελευταίο μάλιστα είναι πολύ σοβαρό θέμα και πρέπει να το λαμβάνουν υπόψη τους όλοι όσοι ψήνουν σε μπαλκόνια , και που το καλύτερο που πρέπει να κάνουν είναι κάποια καμινάδα που θα τους γλυτώσει από πολλά .

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, aenaos15 είπε

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι επιμενετε σε cοral;;;;

Παρτε μια κλασικη petrogaz η εστω την νεα που ειναι πιο ελαφρια και βλεπεις και το περιεχομενο!!

Παιδιά πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η θερμοκρασία περιβάλλοντος και αυτή την περίοδο έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες , το υγραέριο (μίγμα ) παγώνει η πίεση πέφτει και μαζί και η απόδοση , μάλιστα όσο πέφτει η σταθμη τοσο πιο έντονο είναι το φαινόμενο αυτό,  ένα κόλπο για να το περιοριστεί είναι να τυλίξουμε την βαλβίδα - διακόπτη μαζί με τον ρυθμιστή πίεσης με ένα κομμάτι  βρεγμένο πανί όπως και το να τυλίξουμε την φιάλη με ένα μονωτικό υλικό 

 

Επεξ/σία από ηνίοχος
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, lambros είπε

τι υλικο?

τετοιο προβλημα εχω και εγω σε ενα ματι που το εχω εξω να τηγανιζω

https://www.gumtree.com/p/camping-gear/camping-gaz-carina-single-burner-stove/1305312067

 Κάνε μια αναζήτηση σε "φιάλες καλύμματα"  εάν δεν βρεις για 3κιλη μπορείς να κάνεις μόνος σου από φύλλα αρμαφλεξ  (σαν υλικό είναι αυτό που το φοράν σε σωλήνες κάθε είδους θα το έχεις δει )

Αν και η 3κιλη είναι δύσκολη περίπτωση  κάτι θα κάνει ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...