gdeli Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, didaskalop είπε Υ.γ Και εγω από Γερμανία αλλά ακόμα δεν έχω αξιωθεί να την ανάψω. Ερώτηση. Seasoning στις σχάρες με ελαιόλαδο κάνουμε ή γελάνε και οι πέτρες? Εγώ με ελαιόλαδο κάνω! Και στις σχάρες μου και στο μαντεμένιο τηγάνι μου, χρόνια τώρα! Εδώ μου είπαν και για σπορέλαιο, που είναι και πιο φθηνό. Το δοκίμασα και δουλεύει μια χαρά, αν και το ελαιόλαδο μου φαίνεται ότι κάνει πιο λεία επιφάνεια. Οπότε αποφασίζεις και πράττεις αναλόγως! 3 ώρες πριν, duke21gr είπε πρωτο ψησιμο και ολα καλα! Δοκιμασα μοσχαρισια μπριζολα, χοιρινή και παϊδακια. Ολα βγηκαν μια χαρα, τα παϊδακια μονο σε μερικες φασεις ειχαν λιγα καψιματα απο αναφλεξεις. Φιαλη εβαλα της coral την καινουργια που ειναι κουμπωτη. τα ποδια κουνιουντε αν την σκουντηξεις αλλα οχι κατι να σε φοβησει. Τα πλαινα ειναι λιγο μικρα αλλα σταθερα. Καλορίζικη! Πανέμορφη είναι! Από την αρχή στα βαθιά μπήκες βλέπω! Τα αρνίσια παϊδάκια στο υγραέριο είναι πιο δύσκολη υπόθεση, λόγω του λίπους. Όχι όπως η προβατίνα βέβαια, αλλά και πάλι. Όπως είδες είναι εύκολο να έχεις αναφλέξεις, ακόμα και από το πρώτο ψήσιμο που είναι καθαρή η ψησταριά. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2021 από gdeli
duke21gr Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 10 λεπτά πριν, gdeli είπε Καλορίζικη! Πανέμοφρη είναι! Από την αρχή στα βαθιά μπήκες βλέπω! Τα αρνίσια παϊδάκια στο υγραέριο είναι πιο δύσκολη υπόθεση, λόγω του λίπους. Όχι όπως η προβατίνα βέβαια, αλλά και πάλι. Όπως είδες είναι εύκολο να έχεις αναφλέξεις, ακόμα και από το πρώτο ψήσιμο που είναι καθαρή η ψησταριά. ειπα να κανω ενα καλο τεστ με ολα τα βασικα κρεατα (στη συνεχεια εχω μπιφτεκια, κοτοπουλο και πιτσα). Καπου ειχε παρει το ματι μου για ταψακι μιας χρησης κατω απο το μαντεμι για να μην πεφτουν τα ζουμια στους ανακλαστηρες και στους καυστηρες. τωρα λεω να ξεκινησω το καθαρισμα γιατι αυριο μαλλον θα ξαναψησω!
gdeli Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Αυτό το ταψακι μήπως είναι για τις περιπτώσεις που ψήνεις με τους απομακρυσμένους καυστήρες, αργό ψήσιμο κλπ. Γιατί αλλιώς θα κόβει όλη την θερμότητα που έρχεται από κάτω. Για hardcore καταστάσεις μπορείς να πάρεις μια πλάκα μαντεμένια και να τα βάζεις εκεί, απλώς μετά θα είναι περισσότερο σαν τηγανητά. Όχι πως θα είναι άσχημα βέβαια 😀. Μην σε φοβίζουν τα ζουμιά που πέφτουν στους ανακλαστήρες. Για αυτό είναι εκει, για να προστατεύουν τους καυστήρες και να εξατμίζουν τα υγρά που πέφτουν και να παίρνει το φαγητό την τσίκνα! Τα παΐδια είναι άλλη υπόθεση, είναι δύσκολο να μην έχεις αναφλέξεις. 1
costas_ Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Καλορίζικη. Μην ασχολείσαι από την πρώτη μέρα με την καθαριότητα, ότι και να κάνεις θα γίνει σύντομα .. χάλια. Θα σου πρότεινα να λαδώνεις τις σχάρες και να μάθεις να ψήνεις με κλειστό καπάκι και με οδηγό το θερμόμετρο και τον χρόνο. Εαν σε ένα ψήσιμο βάλεις μπιφτέκι, μπρίζόλα και κοτόπουλο μαζί ... κάνεις ψήσιμο σαν να τα έριχνε σε μια ψησταριά με κάρβουνα. Με κλειστό καπάκι έχεις ποιό γρήγορο ψήσιμο και ποιό ελεγχόμενο αποτέλεσμα. Καλά ψησίματα
BLoR Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Στις 28/1/2021 στις 10:08 ΠΜ, vforvaggelis είπε Και μειναμε χωρις ψησταριααααα... Την Κυριακη αναψα την ψησταρια μου για να ψησω και μετα απο περιπου 10 λεπτα που ειχα κλειστο καπακι να ζεστανει, βγαινω εξω και ειχε λαμπαδιασει. Δεν ξερω τι εγινε. Ηταν καθαρη η ψησταρια και γενικα την προσεχα πολυ. Εστειλα email στην αντιπροσωπεια και ακομα δεν εχουν επικοινωνησει μαζι μου. Μεγαλη στεναχωρια ειδικα γιατι δεν μπορω να καταλαβω αν εκανα κατι λαθος η αν φταιει η ψησταρια και πως μπορω να το αποδειξω. Την εχω μισο χρονο περιπου. Καλησπέρα, είδα έχεις την bbq2200 και εγώ έχω την bbq2000 και έπαθα ακριβώς το ίδιο, ενώ την δούλευα κ όλα καλά σε μια φάση σε προθέρμανση λίγες μέρες πριν από σένα άρπαξε από γύρω γύρω κ κάηκε το καπάκι απ' έξω από μέσα οκ, ένα ψήσιμο είχα κάνει από το τελευταίο καθάρισμα. Να καταλάβεις αύριο θα κάτσω να την τρίψω κ να την βάψω με σπρευ θερμοκρασίας. Δυστηχως ατυχία θέλω να πιστευω 1
Rabbit30 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2021 Σίγουρα αν έχεις πλαϊνό μάτι βοηθάει, αλλα αν δεν εχεις γίνεται και ετσι δουλίτσα!😉 2
aenaos15 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 12 ώρες πριν, Rabbit30 είπε Σίγουρα αν έχεις πλαϊνό μάτι βοηθάει, αλλα αν δεν εχεις γίνεται και ετσι δουλίτσα!😉 Πληροφοριες για το τηγανι;;;;; 1
Rabbit30 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 3 ώρες πριν, aenaos15 είπε Πληροφοριες για το τηγανι;;;;; Το πήρα από το The Mart, ειναι ανοξείδωτο ατσάλι. Αλλα πιστευω ειναι καλυτερο το μαντέμι 1
skskre Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) aenaos15 Εδώ θα βρείς οτι χρειάζεσαι νομίζω https://www.mantemi.gr/ Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2021 από skskre 2
Kostasm45 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2021 Στις 30/1/2021 στις 9:35 ΜΜ, BLoR είπε Καλησπέρα, είδα έχεις την bbq2200 και εγώ έχω την bbq2000 και έπαθα ακριβώς το ίδιο, ενώ την δούλευα κ όλα καλά σε μια φάση σε προθέρμανση λίγες μέρες πριν από σένα άρπαξε από γύρω γύρω κ κάηκε το καπάκι απ' έξω από μέσα οκ, ένα ψήσιμο είχα κάνει από το τελευταίο καθάρισμα. Να καταλάβεις αύριο θα κάτσω να την τρίψω κ να την βάψω με σπρευ θερμοκρασίας. Δυστηχως ατυχία θέλω να πιστευω Ρε παιδιά χωρίς να θέλω να παραστήσω ούτε τον πονηρό ούτε και τον λεφτά . Μήπως θα έπρεπε να το σκεφτείτε σοβαρά να τις ξαποστείλετε και να πάρετε κάτι άλλο . Μετά από καθάρισμα και να μπουρλοτιάζει έτσι , μου φαίνεται τέρμα επικίνδυνο . 5 1
Xorxhs! Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Στις 30/1/2021 στις 11:55 ΠΜ, dstagian είπε Καλημέρα στην ομάδα! Πολύ χρήσιμο forum και με τόνους συσσωρευμένης γνώσης! Σας ευχαριστώ πολύ! Από εσάς έμαθα και για το eshopwedrop, χάρη στο οποίο παρήγγειλα από Γερμανία μία Weber Spirit E-330 400€ φθηνότερα από Ελλάδα. Προς το παρόν την περιμένω, και μέχρι τότε ήθελα να ρωτήσω τους πιο έμπειρους ένα θεματάκι: ο γερμανός πωλητής μου είπε ότι θα πρέπει πριν τη χρήση να εγκαταστήσω και ένα ρυθμιστή πίεσης. Ψάχνοντας στο web βρήκα καλώδιο σύνδεσης/ρυθμιστή της Weber στα 34€, το οποίο η εταιρεία λέει ότι είναι για χρήση σε Ελλάδα και Ιταλία. Παράλληλα, από τις φωτογραφίες του μοντέλου, νομίζω ότι ο κατασκευαστής είναι η Reca και πως ο σωλήνας είναι ινο-οπλισμένος. Γνωρίζετε εάν είναι απαραίτητο ένα τέτοιο εξάρτημα, και εάν ναι, είναι αυτός ο ρυθμιστής μία καλή επιλογή? Σας ευχαριστώ και ανυπομονώ να δοκιμάσω και εγώ τις τεχνικές και συμβουλές σας πάνω στη σχάρα! https://www.kyso.gr/kalodio-gia-megali-fiali/p-el-516?skr_prm=WyJiMTUyZDFiYi0yNmE1LTQ0MWUtYjgwYS0wMWI5ZjJhMDYxZDQiLDE2MTE4NDI4OTA3MTUseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 https://camping-megastore.gr/el/ygraerio-gas/paroxes-aeriou/rakor-gia-elliniki-fiali-ygraerioy-apo-germaniko-rythmisti-p-17333.html Αυτο θα αγοράσεις και δε θα κοψεις χαλάσεις τιποτα απο την ψησταριά, ότι και αν σου λένε οι γνώστες (αλμπάνηδες που τεστάρουν με αναμμενο αναπτηρα τις συνδεσεις) και που πουλανε φιάλες. 2
plasTOST Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Καλό μήνα σε όλους. Ερώτηση: Θέλω να βάλω ένα πλαϊνό μάτι εξωτερικό. Πάνω στην μπουκάλα μπορούμε να βάλουμε ένα "ταφ" ώστε να τροφοδοτούμε και το μάτι και από την άλλη εξοδο την ψησταριά? (εννοείται με δικό της ρυθμιστή η ψησταριά και δικό του το μάτι)
skskre Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 23 λεπτά πριν, plasTOST είπε Καλό μήνα σε όλους. Ερώτηση: Θέλω να βάλω ένα πλαϊνό μάτι εξωτερικό. Πάνω στην μπουκάλα μπορούμε να βάλουμε ένα "ταφ" ώστε να τροφοδοτούμε και το μάτι και από την άλλη εξοδο την ψησταριά? (εννοείται με δικό της ρυθμιστή η ψησταριά και δικό του το μάτι) Μιλώντας με την αντιπροσωπεία της Napoleon μου είπε ο πωλητής οτι το κάνουν πολλοί αυτό.
tsomby Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Πάντως για όποιον θέλει πλαϊνό μάτι και έχει παροχή ρεύματος κοντά, ίσως βολέψει κάτι τέτοιο https://www.e-shop.gr/anexartiti-estia-epagogiki-2000w-esperanza-vesuvius-ekh006-p-HAP.216307 Είναι σε καλή τιμή και έχει καλά σχόλια. Εγώ πάντως το παράγγειλα. Σίγουρα είναι άλλη φάση, μιας και ξεχνάς μαντέμια κτλ καθώς θέλει ειδικά σκέυη, αλλά για ένα τηγάνισμα είναι οκ. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2021 από tsomby 1
PJK Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Στις 30/1/2021 στις 11:55 ΠΜ, dstagian είπε Καλημέρα στην ομάδα! Πολύ χρήσιμο forum και με τόνους συσσωρευμένης γνώσης! Σας ευχαριστώ πολύ! Από εσάς έμαθα και για το eshopwedrop, χάρη στο οποίο παρήγγειλα από Γερμανία μία Weber Spirit E-330 400€ φθηνότερα από Ελλάδα. Προς το παρόν την περιμένω, και μέχρι τότε ήθελα να ρωτήσω τους πιο έμπειρους ένα θεματάκι: ο γερμανός πωλητής μου είπε ότι θα πρέπει πριν τη χρήση να εγκαταστήσω και ένα ρυθμιστή πίεσης. Ψάχνοντας στο web βρήκα καλώδιο σύνδεσης/ρυθμιστή της Weber στα 34€, το οποίο η εταιρεία λέει ότι είναι για χρήση σε Ελλάδα και Ιταλία. Παράλληλα, από τις φωτογραφίες του μοντέλου, νομίζω ότι ο κατασκευαστής είναι η Reca και πως ο σωλήνας είναι ινο-οπλισμένος. Γνωρίζετε εάν είναι απαραίτητο ένα τέτοιο εξάρτημα, και εάν ναι, είναι αυτός ο ρυθμιστής μία καλή επιλογή? Σας ευχαριστώ και ανυπομονώ να δοκιμάσω και εγώ τις τεχνικές και συμβουλές σας πάνω στη σχάρα! https://www.kyso.gr/kalodio-gia-megali-fiali/p-el-516?skr_prm=WyJiMTUyZDFiYi0yNmE1LTQ0MWUtYjgwYS0wMWI5ZjJhMDYxZDQiLDE2MTE4NDI4OTA3MTUseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 Καλημέρα Οι προδιαγραφή πίεσης αερίου στην Γερμανία είναι 50mbar ενώ στην Ελλάδα είναι 28-30/37mbar Αντίστοιχα τα μεγέθη στομίου βαλβίδας είναι 0,75mm εκεί και 0,93mm εδώ. Θα έλεγα πριν αγοράσεις οτιδήποτε να συμβουλευτείς την αντιπροσωπεία ώστε να είσαι σίγουρος ότι πρώτον θα βιδώσει η σωλήνα στην υποδοχή (μάλλον θα χρειάζεται αντάπτορας) αλλά κυρίως αν η πίεση των ''ελληνικών'' ρυθμιστών είναι σωστή στην ''γερμανική'' ψησταριά για να έχεις σωστή καύση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα