Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, james9tito είπε

Συσωρευμένο λίπος στο ταψακι? Κάποιο κομμάτι λίπος ξεχασμένο κατω απο τη σχαρα? Δεν γινεται να υπαρξει τοσο μεγαλη αναφλεξη χωρις λογο, εκτος αν εχει προβλημα καποιος καυστηρας.

Δεν ειχε λιπος, ηταν καθαρο.

Επισης πως μπορω να δω αν φτιαχνεται; Εστω και με δικα μου εξοδα.

Επεξ/σία από vforvaggelis
  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2321

• ilpapacha

2066

• sndev

1107

• ηνίοχος

589

Δημοσ.

Ακριβώς το ίδιο είχε πάθει ο αδερφός μου αλλά είχαν αρπάξει τα λίπη. Εφόσον η δική σου ήταν καθαρή τότε κάτι άλλο έπαιξε που δεν μπορώ να φανταστώ. Αν λαμπάδιασε χωρίς λόγο τότε πάλι καλά που δεν έπαθες τρις χειρότερη ζημιά (βλ. πυρκαγιά στο σπίτι, στην πολυκατοικία κλπ). Ευκαιρία να την αλλάξεις με κάποια πιο καλή ενδεχομένως;

Εγώ επίσης στην θέση σου θα επικοινωνούσα με το κατάστημα που την αγόρασα, αν ήταν από Ελλάδα.

Αυτές οι στάχτες στον πυθμένα της ψησταριάς τι είναι; Η εσωτερική πλευρά του καπακιού φαίνεται άθικτη.

Επίσης βλέποντας τις φωτογραφίες, μπορώ να υποθέσω ότι με ένα πολύ καλό καθάρισμα μπορείς να την ξαναχρησιμοποιήσεις. Όχι όμως αν δεν καταλάβεις πώς προέκυψε η φωτιά γιατί μπορεί να το ξαναπάθεις και να μην είσαι τόσο τυχερός αυτή την φορά.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, gdeli είπε

Αυτές οι στάχτες στον πυθμένα της ψησταριάς τι είναι; Η εσωτερική πλευρά του καπακιού φαίνεται άθικτη.

Οι σταχτες ειναι απο τα καψιματα που εκανε. Η εσωτερικη πλευρα ειναι κατραμι μαυρη απο το καψιμο, δεν ειναι καθολου αθικτη :P

Δημοσ.

Το μαύρο χρώμα είναι από την αιθάλη, λόγω της ατελούς καύσης. Άρα κάτι βρήκε να κάψει, πέρα από το υγραέριο. Μήπως υπήρχε κάπου λίπος που σου είχε διαφύγει; Δεν το λέω με καμία πρόθεση να σε κατηγορήσω, προς Θεού! Άλλωστε το έχω πάθει κι εγώ και πιστεύω αρκετοί εδώ μέσα!😁 Μόνο για να δούμε αν είναι θέμα ελαττωματικής ψησταριάς και αν είναι ασφαλές να την ξαναχρησιμοποιήσεις εφόσον καταφέρεις να την καθαρίσεις από στάχτες, καπνούς κλπ.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, gdeli είπε

Το μαύρο χρώμα είναι από την αιθάλη, λόγω της ατελούς καύσης. Άρα κάτι βρήκε να κάψει, πέρα από το υγραέριο. Μήπως υπήρχε κάπου λίπος που σου είχε διαφύγει; Δεν το λέω με καμία πρόθεση να σε κατηγορήσω, προς Θεού! Άλλωστε το έχω πάθει κι εγώ και πιστεύω αρκετοί εδώ μέσα!😁 Μόνο για να δούμε αν είναι θέμα ελαττωματικής ψησταριάς και αν είναι ασφαλές να την ξαναχρησιμοποιήσεις εφόσον καταφέρεις να την καθαρίσεις από στάχτες, καπνούς κλπ.

Ναι σε καταλαβαινω :) ! Θυμαμαι οτι ηταν καθαρη, τωρα επειδη πολλοι το γραψατε σαν λογος που μπορει να εγινε μπηκα σε σκεψεις αλλα τι να πω...Να μου διεφυγε; Μπορει!

Θα την καθαρισω το σκ γιατι τωρα δνε εχω χρονο αλλα φοβαμαι πως δεν μπορει να γινει χρηση.

Παραδειγμα δες εδω που κανει το τσαφ να αναψειviber_image_2021-01-28_11-29-12.jpg.8aaf4e5c96b058c9e80e30d4f6b94cc7.jpg

Επισης οι σχαρες που ηταν γυαλιστερες με καποιο υλικο το οποιο δεν το γνωριζω τωρα ειναι σαν να εχουν  σκουριασει.

Καθε βοηθεια δεκτη για το τι πρεπει να ελεγξω και με ποιο τροπο ωστε να δουμε αν μπορω να την χρησιμοποιησω ξανα η θα τρωω χημικα!

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, vforvaggelis είπε

Ναι σε καταλαβαινω :) ! Θυμαμαι οτι ηταν καθαρη, τωρα επειδη πολλοι το γραψατε σαν λογος που μπορει να εγινε μπηκα σε σκεψεις αλλα τι να πω...Να μου διεφυγε; Μπορει!

Θα την καθαρισω το σκ γιατι τωρα δνε εχω χρονο αλλα φοβαμαι πως δεν μπορει να γινει χρηση.

Παραδειγμα δες εδω που κανει το τσαφ να αναψειviber_image_2021-01-28_11-29-12.jpg.8aaf4e5c96b058c9e80e30d4f6b94cc7.jpg

Επισης οι σχαρες που ηταν γυαλιστερες με καποιο υλικο το οποιο δεν το γνωριζω τωρα ειναι σαν να εχουν  σκουριασει.

Καθε βοηθεια δεκτη για το τι πρεπει να ελεγξω και με ποιο τροπο ωστε να δουμε αν μπορω να την χρησιμοποιησω ξανα η θα τρωω χημικα!

Πάλι καλά που δεν έπαθε κανείς σας τίποτα και δεν έγινε χειρότερη ζημιά στο σπίτι, στην πολυκατοικία κτλ. 

Θα πρέπει να κάνεις σχολαστικό έλεγχο της ψησταριάς, να δεις αν μπορέσεις να διαπιστώσεις πως μπορεί να προήλθε αυτή η ανάφλεξη/πυρκαγιά. Από εκεί και πέρα, εφόσον δεν παρατηρήσεις κάποια παραμόρφωση, τρύπημα κτλ, ίσως να μπορέσεις να την «σώσεις». Οι σχάρες μπορούν εύκολα να αλλαχθούν με καινούργιες. Όσον αφορά τις ακίδες αναφλέξεις, ίσως να μπορέσεις να βρεις κι εκεί ανταλλακτικά, είτε από την αντιπροσωπεία είτε από κατάστημα που εμπορεύεται τέτοια υλικά, όπως το παρακάτω

http://www.pro-parts.gr/index.php?route=product/product&path=89&product_id=246

Ενδεχομένως να χρειαστείς να αλλάξεις και το λάστιχο παροχής, αν έχει φθορά.

Από εκεί και πέρα, αν έχεις οποιαδήποτε αμφιβολία για την ψησταριά και την κατάστασή της, θα ήταν προτιμότερο να πάρεις κάποια καινούργια.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Πάλι καλά που δεν έπαθε κανείς σας τίποτα και δεν έγινε χειρότερη ζημιά στο σπίτι, στην πολυκατοικία κτλ. 

Θα πρέπει να κάνεις σχολαστικό έλεγχο της ψησταριάς, να δεις αν μπορέσεις να διαπιστώσεις πως μπορεί να προήλθε αυτή η ανάφλεξη/πυρκαγιά. Από εκεί και πέρα, εφόσον δεν παρατηρήσεις κάποια παραμόρφωση, τρύπημα κτλ, ίσως να μπορέσεις να την «σώσεις». Οι σχάρες μπορούν εύκολα να αλλαχθούν με καινούργιες. Όσον αφορά τις ακίδες αναφλέξεις, ίσως να μπορέσεις να βρεις κι εκεί ανταλλακτικά, είτε από την αντιπροσωπεία είτε από κατάστημα που εμπορεύεται τέτοια υλικά, όπως το παρακάτω

http://www.pro-parts.gr/index.php?route=product/product&path=89&product_id=246

Ενδεχομένως να χρειαστείς να αλλάξεις και το λάστιχο παροχής, αν έχει φθορά.

Από εκεί και πέρα, αν έχεις οποιαδήποτε αμφιβολία για την ψησταριά και την κατάστασή της, θα ήταν προτιμότερο να πάρεις κάποια καινούργια.

Σε ευχαριστω πολυ!!!

Κοιτα πες οτι χρειαζομαι 2 ακιδες συνολο κανα 30αρι και 2 σχαρες να πω 30 ευρω χωρις να ξερω καθολου τιμες, ε νομιζω συμφερει να παρω καινουρια σαν αυτη που την πηρα 90 ευρω.

Τοσο καιρο δουλευε ΑΨΟΓΑ και ημουν πολυ ευχαριστημενος οποτε μπορει να ειχα ξεχασει κανα λιπος κατι και να μην φταιει η ψησταρια.

• Like 1
Δημοσ.

Αν ήταν τόσο φθηνή τότε νομίζω πάρε μια καινούρια, μόνο ο χρόνος που θα χάσεις για να καθαρίσεις και να επισκευάσεις την παλιά σου αξίζει περισσότερο. Οι σχάρες πχ αν έχουν χάσει την επίστρωση θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι το από μέσα υλικό είναι αποδεκτό για επαφή με φαγητό. Αν είναι θα πρέπει να τις βάλεις σε ξύδι για κανένα 2ήμερο να φύγει η σκουριά και μετά να κάνεις καλό seasoning (αν γίνεται, ανάλογα με το υλικό κατασκευής τους). Θεωρώ ότι δεν έχει νόημα να μπαίνεις σε τέτοια διαδικασία αν με 90€ παίρνεις καινούρια.

Από την άλλη πλευρά, με βάζει σε σκέψεις το τόσο χαμηλό κόστος της, σε συνδυασμό με το ότι δεν είχες λίπη μέσα για να αρπάξει, και όμως λαμπάδιασε. Μήπως να σκεφτείς να πας σε μια entry level πιο επώνυμη; Αλλιώς θα έλεγα να μην την αφήνεις χωρίς επίβλεψη και την καινούρια που θα πάρεις, ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Merel40 είπε

Καλημερα ,

και εγω ακριβως σε αυτη την κατασταση βρισκομαι ....Θα παω σε καταστημα να δοκιμασω αν την αφησουν σε τιμη περιπου ΒF.

Καλημέρα, εάν έχεις κάποιο νεότερο ενημέρωσε μας!

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Merel40 είπε

Καλημερα ,

και εγω ακριβως σε αυτη την κατασταση βρισκομαι ....Θα παω σε καταστημα να δοκιμασω αν την αφησουν σε τιμη περιπου ΒF.

Μπα, δεν κάνουν εκπτώσεις στο κατάστημα (Κωτσόβολου). Μόνο από το τηλέφωνο δέχονται παζάρι

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, geor92 είπε

Καλημέρα, εάν έχεις κάποιο νεότερο ενημέρωσε μας!

Καλησπερα,

ενημερωθηκα στο καταστημα ( κωτσοβολοσ -θεσ/νικησ) οτι  Weber Spirit II E-310 GBS υπαρχουν μονο εκθεσιακεσ για παραλαβη απο τα καταστηματα στην Αθηνα .Το τσεκαρα και στο site του και ειναι μονο παραλαβη απο το καταστημα.Δεν ηξερε ποτε θα ερθει νεα παρτιδα .

Αρα περιμενω και οταν δω διαθεσιμοτητα θα παω για παζαρι ....

3 λεπτά πριν, costas_ είπε

Μπα, δεν κάνουν εκπτώσεις στο κατάστημα (Κωτσόβολου). Μόνο από το τηλέφωνο δέχονται παζάρι

Οταν ερθει η ωρα θα τα δοκιμασω ολα ...!!

Ευχαριστω !

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gdeli είπε

Από την άλλη πλευρά, με βάζει σε σκέψεις το τόσο χαμηλό κόστος της, σε συνδυασμό με το ότι δεν είχες λίπη μέσα για να αρπάξει, και όμως λαμπάδιασε. Μήπως να σκεφτείς να πας σε μια entry level πιο επώνυμη; Αλλιώς θα έλεγα να μην την αφήνεις χωρίς επίβλεψη και την καινούρια που θα πάρεις, ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Σκεφτομαι οτι τελικα μπορει να ειχα αφησει λιπη γιατι δουλευε πολυ καλα η ψησταρια ολο αυτον τον καιρο.

Τωρα η τιμη της ειναι 150 ευρω δυστυχως καθως μονο ενα μαγαζι την εχει αμεσα διαθεσιμη.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Merel40 είπε

Καλησπερα,

ενημερωθηκα στο καταστημα ( κωτσοβολοσ -θεσ/νικησ) οτι  Weber Spirit II E-310 GBS υπαρχουν μονο εκθεσιακεσ για παραλαβη απο τα καταστηματα στην Αθηνα .Το τσεκαρα και στο site του και ειναι μονο παραλαβη απο το καταστημα.Δεν ηξερε ποτε θα ερθει νεα παρτιδα .

Αρα περιμενω και οταν δω διαθεσιμοτητα θα παω για παζαρι ....

Οταν ερθει η ωρα θα τα δοκιμασω ολα ...!!

Ευχαριστω !

Σου είπαν κατάστημα; Γιατί στο site δεν την εμφανίζει κάπου..

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, geor92 είπε

Σου είπαν κατάστημα; Γιατί στο site δεν την εμφανίζει κάπου..

Οχι αλλα αν πας σε ενα θα σου πουν καταστηματα...

Καλο κυνηγι  !!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...