Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλό θα ήταν να μην, γτ αυτά έχουν μάξιμουμ θερμοκρασία αντοχής κ άμα τη ξεπεράσει στη καλύτερη θα βρεθούν τα συστατικά κατασκευής του στο στομάχι σου. Τα κάρβουνα λογικά θα χουν άνω των 300 θερμοκρασία. Αυτά στη καλύτερη να αντέχουν 230 250 βαθμούς μαξ

  • Απαντ. 21k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2257

  • ilpapacha

    2035

  • sndev

    1103

  • ηνίοχος

    586

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, lambros είπε

https://www.facebook.com/groups/grillphilosophy/

Αυτό απ' ότι βλέπω έχει πλαστικό χερούλι, οπότε δεν ξέρω, ίσως χαλάσει. Πάρε ένα lodge cast iron. Εγώ πάντως προτιμώ το ίσιο τηγάνι, χωρίς τις γραμμές. Μπορείς να κάνεις τα πάντα και καθαρίζει 10 φορές πιο εύκολα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, lambros είπε

En screenshot από το τηγάνι που εννοείς;;

Λινκ;

https://www.skroutz.gr/s/15360603/Lodge-Τηγάνι-Μαντεμένιο-30cm-L10SK3.html

https://www.amazon.co.uk/Lodge-30-48-Pre-Seasoned-Skillet-Frying/dp/B00006JSUB

και αυτα με λιγοτερο βαρος

https://www.amazon.co.uk/Buyer-5110-24-Carbone-Lyonnaise-Diameter/dp/B000ECO7TY

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 1
Δημοσ.

Τα δύο πρώτα τηγανια είναι από μαντέμι και σαφώς καλύτερη επιλογή , το τρίτο είναι κατασκευασμένο από λαμαρίνα με πάχος 3 έως 4 Χιλ.  ( κάποια στιγμή τα είχε φέρει και το lidl ) και αξίζει μόνο εάν το χρησιμοποιήσεις στην εξοχή και αυτό γιατί είναι ελαφρύτερο και δεν σπάει με τίποτε .

Αλλά εμένα άλλο με προβληματίζει , θες τηγάνι για ψήσεις σε ψησταριά ; 

  • Like 2
Δημοσ.

 Πχ να ψήσω Κάτι στην εξοχή τηγανιτές πατάτες ή κάτι άλλο 

Δεν το θέλω για εβδομαδιαία χρήση απλώς μια στο τόσο σε καμία εξοχή

Να μπορώ να το ακουμπήσω πάνω σε κάρβουνα ή σε φωτιά σε ξυλα

 

 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, lambros είπε

 Πχ να ψήσω Κάτι στην εξοχή τηγανιτές πατάτες ή κάτι άλλο 

Δεν το θέλω για εβδομαδιαία χρήση απλώς μια στο τόσο σε καμία εξοχή

Να μπορώ να το ακουμπήσω πάνω σε κάρβουνα ή σε φωτιά σε ξυλα

Χαλαρά πας μόνο σε μαντέμι καλής ποιότητας αλλά είναι ακριβά ζύγισε το πρώτα αν θα σου κάνει απόσβεση το μια στο τόσο. Εγώ τα πήρα τσάμπα από Αμερική (12 κ 18 δολάρια) όταν πήγα κ  δε το μετάνιωσα θέλω να πάρω κ άλλα κ ας έχουν 60 κ 80 ε από εδω

Δημοσ.

Το ζυγίζω και λέω δεν αξίζει το μαντέμι και τα 50 ευρώ για μια στο τόσο.

Μήπως να κάνετε ποστ το τηγάνι του Λίντλ όταν το ξανά βγάλει ή αν πάω σε μαγαζί με σκεύη τι να ζητήσω να αγοράσω;;

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, lambros είπε

 Πχ να ψήσω Κάτι στην εξοχή τηγανιτές πατάτες ή κάτι άλλο 

Δεν το θέλω για εβδομαδιαία χρήση απλώς μια στο τόσο σε καμία εξοχή

Να μπορώ να το ακουμπήσω πάνω σε κάρβουνα ή σε φωτιά σε ξυλα

Εγώ έχω διαφορετική άποψη , σίγουρα το μαντέμι έχει καλύτερο μαγείρεμα , υπάρχουν μάλιστα μαρμιτες από μαντέμι όπου μπορείς να κάνεις από τηγανητές πατάτες μέχρι αργό μαγείρεμα σε μεγάλα κομμάτια κρέατος , πρέπει όμως να συμβιβαστείς με το αρκετά μεγαλύτερο βάρος και μια κάποια ευαισθησία στα χτυπήματα 

Απ' την άλλη το σιδερένιο το πολύ πολύ να κάνει κάποιο σημάδι και τίποτα άλλο 

Και τα δύο όμως - το απλό σίδερο πολύ περισσότερο . θέλουν μια μικρή φροντίδα , μια μικρή επάλειψη με λάδι για όσο διάστημα είναι αποθηκευμένο γιατί οξειδώνονται

10 λεπτά πριν, lambros είπε

Το ζυγίζω και λέω δεν αξίζει το μαντέμι και τα 50 ευρώ για μια στο τόσο.

Μήπως να κάνετε ποστ το τηγάνι του Λίντλ όταν το ξανά βγάλει ή αν πάω σε μαγαζί με σκεύη τι να ζητήσω να αγοράσω;;

Κάνε μια αναζήτηση σε σιδερένια τηγάνια ;)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lambros είπε

Το ζυγίζω και λέω δεν αξίζει το μαντέμι και τα 50 ευρώ για μια στο τόσο.

Μήπως να κάνετε ποστ το τηγάνι του Λίντλ όταν το ξανά βγάλει ή αν πάω σε μαγαζί με σκεύη τι να ζητήσω να αγοράσω;;

Δεν είναι ανάγκη να το χρησιμοποιείς μόνο στην εξοχή. Και στην κουζίνα σου μπορείς. Και στο φούρνο. 

Σκέψου ότι δεν θα σου χαλάσει ποτέ αν το προσέχεις. Ο μόνος τρόπος να χαλάσει είναι να το σπάσεις, είτε από πέσιμο στο πάτωμα, είτε να του ρίξεις παγωμένο νερό ενώ είναι καυτό.

Εγώ πάντως από τότε που το πήρα μόνο αυτό χρησιμοποιώ. 

Θεωρώ ότι είναι value for money πάντως.

Δημοσ.

να ρωτησω κατι ρε παιδια. εχω μια weber spirit 2 και βαζω αυτη τη 10κιλη μπλε πλαστικη διαφανη μπουκαλα. οι πρωτες 2 μπουκαλες «αδειασαν» οταν ειχε μεσα περιπου 5 ποντους υγρο στον πατο, δηλαδη δεν ανεβαζει πανω απο 150-200 θερμοκρασια στο τερμα, οποτε και τις αλλαζα.

η τωρινη το κανει αυτο αρκετα πιο νωρις, εχει 10 ποντους σταθμη περιπου εκει που δειχνω. τι μπορει να γινεται;

C41FC5DC-90FA-42A3-9F31-1900C94F8702.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, fuz10n είπε

να ρωτησω κατι ρε παιδια. εχω μια weber spirit 2 και βαζω αυτη τη 10κιλη μπλε πλαστικη διαφανη μπουκαλα. οι πρωτες 2 μπουκαλες «αδειασαν» οταν ειχε μεσα περιπου 5 ποντους υγρο στον πατο, δηλαδη δεν ανεβαζει πανω απο 150-200 θερμοκρασια στο τερμα, οποτε και τις αλλαζα.

η τωρινη το κανει αυτο αρκετα πιο νωρις, εχει 10 ποντους σταθμη περιπου εκει που δειχνω. τι μπορει να γινεται;

C41FC5DC-90FA-42A3-9F31-1900C94F8702.jpeg

Εγω τη χρησιμοποιω και  ανεβαζει μια χαρα θερμοκρασια πανω απο 300 και κανω την πυρολυση.

Μηπως φταιει κατι αλλο;;;

Επεξ/σία από aenaos15
Δημοσ.

ανεβαζει και μενα τερματιζει το κοντερ, οταν ειναι να αλλαξω μπουκαλα πεφτει φυσιολογικα. μονο που τωρα βλεπω επεσε νωριτερα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, fuz10n είπε

να ρωτησω κατι ρε παιδια. εχω μια weber spirit 2 και βαζω αυτη τη 10κιλη μπλε πλαστικη διαφανη μπουκαλα. οι πρωτες 2 μπουκαλες «αδειασαν» οταν ειχε μεσα περιπου 5 ποντους υγρο στον πατο, δηλαδη δεν ανεβαζει πανω απο 150-200 θερμοκρασια στο τερμα, οποτε και τις αλλαζα.

η τωρινη το κανει αυτο αρκετα πιο νωρις, εχει 10 ποντους σταθμη περιπου εκει που δειχνω. τι μπορει να γινεται;

C41FC5DC-90FA-42A3-9F31-1900C94F8702.jpeg

Εάν τα δεδομένα που έχεις σε  από τις προηγούμενες φιάλες  σε σχέση με αυτήν είναι τα ίδια τότε μάλλον φταίει η ποιότητα του αερίου στην σημερινή φιάλη , δηλαδή  το αέριο ( μίγμα βουτανίου και προπανίου ) επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την θερμοκρασία περιβάλλοντος

Με απλά λόγια όσο πιο χαμηλή είναι οι θερμοκρασίαα τόσο πέφτει η απόδοση της φιάλης και κατά συνέπεια η θερμοκρασία της ψησταριάς

  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα και καλά ψησίματα σε όλους! Ενδιαφέρομαι να εξοπλιστώ με μια ψησταριά εναλλακτική του κάρβουνου μια και δεν βολεύει πολύ για το μπαλκόνι μου. Έχω ήδη αυτή, σε κάρβουνο,

https://www.tepro-gmbh.de/grillgerate/holzkohlegrills/grillwagen-toronto/

αλλά με παιδεύει λίγο.

Ξεκινώντας λοιπόν την έρευνα από τις υγραερίου  που συζητάτε εκτενώς εδώ μέσα, είδα ότι υπάρχουν και φυσικού αερίου. Δεδομένου ότι υπάρχει παροχή στην πολυκατοικία μας και το χρησιμοποιούμε στις εστίες της κουζίνας, είναι εφικτή μια τέτοια λύση στην Ελλάδα όπως βλέπω ότι γίνεται στο εξωτερικό; Αναρωτιέμαι διότι δε βλέπω αναφορές και μου κάνει εντύπωση. Μήπως υπάρχουν μειονεκτήματα που πρέπει να λάβω υπόψη; Ειδάλλως, το σημείο που θα τοποθετηθεί στο μπαλκόνι μου, είναι ας πούμε «μεσοτοιχία» με την κουζίνα και ίσως το τράβηγμα μιας παροχής είναι βολική υπόθεση. Ποια η γνώμη σας παιδιά; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...