Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, zanskou είπε

πες μου κι εμενα τον τρόπο ρε μπαγάσα που έχω κολλήσει στην Αθηνα :P

Εξαιτίας της δουλειάς μου μπορώ ααν Ελ. Επαγγελματίας μπορώ να πάω... Την επόμενη εβδομάδα θα σου πω κάτι αν πιάσει και για μένα για την σύζυγο.. 

  • Thanks 1
  • Απαντ. 21,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2318

  • ilpapacha

    2066

  • sndev

    1107

  • ηνίοχος

    589

Δημοσ.
8 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

 οχι ακριβώς ,   για μένα  το προπάνιο είναι καλύτερη λύση χειμώνα καλοκαίρι ,  απλά  το καλοκαίρι  μπορείς να εχεις και μείγμα η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη  ενω τον χειμώνα  ειδικά σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες το μείγμα  παγώνει ειδικά απο τα μισά και κάτω  εδώ  προπάνιο είναι καλύτερη λύση

Απ ότι είδα ανέβασε θερμοκρασία πιο γρήγορα, αλλά η μέγιστη που έπιασε στη μισή ώρα ήταν 325C με εξωτερική θερμοκρασία 7C. 

Σε πιο ζεστή μέρα με το μείγμα έχω πιάσει 340-350C. 

Η φλόγα ήταν πιο καλή, μπλε κυρίως με λίγο κίτρινο. Με το μείγμα είχε πιο πολύ κίτρινο.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Η φλόγα ήταν πιο καλή, μπλε κυρίως με λίγο κίτρινο. Με το μείγμα είχε πιο πολύ κίτρινο.

Αυτό ακριβώς έλεγε στο troubleshooting section του manual της παλιάς ψησταριάς, η λύση στο "πρόβλημα" της κίτρινης φλόγας ήταν η φιάλη προπανίου. 

  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Απ ότι είδα ανέβασε θερμοκρασία πιο γρήγορα, αλλά η μέγιστη που έπιασε στη μισή ώρα ήταν 325C με εξωτερική θερμοκρασία 7C. 

Σε πιο ζεστή μέρα με το μείγμα έχω πιάσει 340-350C. 

Η φλόγα ήταν πιο καλή, μπλε κυρίως με λίγο κίτρινο. Με το μείγμα είχε πιο πολύ κίτρινο.

Μια χαρά είσαι , με μεγαλύτερη εξωτερική  θερμοκρασία θα ανέβει ποίο ψηλά , νομίζω ότι δεν χρησιμοποιησεις ξανά μείγμα , 

Νομίζω ότι η ψησταριά σου έχει προδιαγραφές βόρειας Ευρώπης  και  εκεί χρησιμοποιούν μόνο προπάνιο 

Όσο για τις διαφορές που είδες στη θερμοκρασία καλύτερα να μην μπούμε στο κόπο να αναλύσουμε ,

 

Μόλις τώρα, ηνίοχος είπε

Μια χαρά είσαι , με μεγαλύτερη εξωτερική  θερμοκρασία θα ανέβει ποίο ψηλά , νομίζω ότι δεν θα χρησιμοποιησεις ξανά μείγμα , 

Αν θυμάμαι καλά η ψησταριά σου έχει προδιαγραφές βόρειας Ευρώπης  και  εκεί χρησιμοποιούν μόνο προπάνιο 

Όσο για τις διαφορές που είδες στη θερμοκρασία καλύτερα να μην μπούμε στο κόπο να αναλύσουμε ,

 

 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, k.perdikoulis είπε

Καλημέρα σε όλους, γνωρίζει κάποιος καλή συνταγή, προετοιμασία κλπ και τρόπο - χρόνους ψησίματος για χοιρινό κότσι? 

Ευχαριστώ.

Δες κι εδώ μια του παππού...

Και μια για σούβλα...

 

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 3
Δημοσ.

Με ενδιαφερει και μενα, μολις το βγαλαμε απο την καταψυξη και ειχαμε πει να το βαλουμε φουρνο αλλα και η ψησταρια με... ψηνει...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκιμασμένη πολλές φορές και πετυχαίνει πάντα, είναι το επίκεντρο του τραπεζιού

https://caruso.gr/kotsi-xoirino/

 

Αν δεν έχει το δέρμα του όμως καλύτερα κάνε άλλη συνταγή.

Επεξ/σία από gdeli
  • Like 2
Δημοσ.

Για όποιον ενδιαφέρεται βρήκα χθές στο Μαρτ Αργυρούπολης Australian wagyu σε προσφορα γυρω στα 50/κιλό, ενω το εχει κανονικά γύρω στα 70

 

PXL_20210115_174611354.jpg.d3ba16f98b29cc6e5039e6edf6a3d841.jpg

  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά πήρα την 425 SIB, και μόλις τελείωσα το στήσιμο. Πολύ στιβαρή κατασκευή, ενώ το μοταρισμα μου πήρε 1.30 ώρα στο χαλαρό γιατί έχει και κρυο😁. Δε θα έλεγα ότι δυσκολεύτηκα κάπου, αφού οι οδηγίες είναι πολύ κατατοπιστικές και τα εξαρτήματα πολύ ομαδοποιημένα.

Αργότερα θα κάνω και seasoning, οπότε οποιαδήποτε συμβουλή καλοδεχούμενη.

Αύριο θα πέσουν τα μπριζολικα πάνω και θα σας μεταφέρω εντυπώσεις.

Παρεμπιπτόντως, τι θερμοκρασία θα πρέπει να πιάσω και σε τι χρόνο για να θεωρηθεί ότι δουλεύει άψογα?

Επεξ/σία από tsounis
  • Like 3
Δημοσ.

Λοιπόν έτοιμη και η 425xt..Φωτο από μπριζόλες αύριο... 

Η θερμοκαμερα μου μετράει μέχρι 400 οπότε δεν έχω ακριβή θερμοκρασία.. 

20210116_164713.jpg

20210116_164645.jpg

20210116_164630.jpg

  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Λοιπόν έτοιμη και η 425xt..Φωτο από μπριζόλες αύριο... 

Η θερμοκαμερα μου μετράει μέχρι 400 οπότε δεν έχω ακριβή θερμοκρασία.. 

20210116_164713.jpg

20210116_164645.jpg

20210116_164630.jpg

Την λαμπάδιασες! Ωραίος!

 

Στην δίαιτα σήμερα...

image.jpeg.be4353de4127a40f0cbaab0a8cf3c90c.jpegimage.jpeg.1b929c1b130d841594098fee36486024.jpeg

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 7
Δημοσ.
1 ώρα πριν, @pnea1973 είπε

Λοιπόν έτοιμη και η 425xt..Φωτο από μπριζόλες αύριο... 

Η θερμοκαμερα μου μετράει μέχρι 400 οπότε δεν έχω ακριβή θερμοκρασία.. 

20210116_164713.jpg

20210116_164645.jpg

20210116_164630.jpg

Με γεια!! Να τη χαρείς τέρμα!! Ερώτηση... Με τι βούρτσα θα τρίβεις τη μαντεμενια σχάρα? Ορειχάλκινη η ανοξείδωτη? 

  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Pyrosvestis είπε

Με γεια!! Να τη χαρείς τέρμα!! Ερώτηση... Με τι βούρτσα θα τρίβεις τη μαντεμενια σχάρα? Ορειχάλκινη η ανοξείδωτη? 

Έχω μια ανοξείδωτη. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...