Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Μια χαρά, δες κάπου στις προηγούμενες σελίδες που ανέβασα την τελευταία μοσχαρίσια που έψησα. Από έξω ωραία κρούστα και μέσα medium to medium rare! Θεωρώ ότι με το sizzle zone θα μπορείς να κάνεις ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, και σίγουρα θα έχεις 100% επιτυχία κάθε φορά, αλλά προς το παρόν είμαι πολύ ικανοποιημένος και χωρίς αυτό! Δεν χρησιμοποιούσα και πλαϊνό μάτι ποτέ έτσι κι αλλιώς...

Θα την μάθω και καλύτερα σιγά σιγά και πιστεύω θα πάει ακόμα πιο καλά το πράγμα!

  • Like 2
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, james9tito είπε

Φίλος που εχει χρονια ψησταρια υγραεριου μου ειπε οτι στο ταψακι που εχει απο κατω η δικια του εχει ριξει αμμο ωστε τα λιπη να μην πεφτουν κατευθειαν εκει και καιγονται και δεν καθαριζουν ευκολα. Προφανως αλλαζει καθε τοσο την αμμο και δεν εχει προβλημα απο οτι ειπε, δεν ξερω αν δημιουργουνται αλλα προβληματα ομως. 

Το ταψακι ειναι το πιο ευκολο πραγμα να καθαρισεις, τουλαχιστον στη δικη μου. Απλα πετας το ταψακι ή το αλουμινοχαρτο που εχεις βαλει και βαζεις καινουριο.

  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Το ταψακι ειναι το πιο ευκολο πραγμα να καθαρισεις, τουλαχιστον στη δικη μου. Απλα πετας το ταψακι ή το αλουμινοχαρτο που εχεις βαλει και βαζεις καινουριο.

To ταψακι πως το πετας? Εμενα ειναι της ψησταριας , ειναι σε ολο το μηκος απο κατω απο τους καυστηρες και εχει και οπες για να φευγει τοο λιπς σε ενα βαθυ μεταλλικο δοχειο. Εννοω ειναι κομματι της ψησταριας δεν πετιεται.  Το αλουμινοχαρτο οκ το ειπαμε σαν ιδεα , θα δοκιμασω και αμμο και θα ανεβασω και φωτο να δειτε. 

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, james9tito είπε

To ταψακι πως το πετας? Εμενα ειναι της ψησταριας , ειναι σε ολο το μηκος απο κατω απο τους καυστηρες και εχει και οπες για να φευγει τοο λιπς σε ενα βαθυ μεταλλικο δοχειο. Εννοω ειναι κομματι της ψησταριας δεν πετιεται.  Το αλουμινοχαρτο οκ το ειπαμε σαν ιδεα , θα δοκιμασω και αμμο και θα ανεβασω και φωτο να δειτε. 

Εδω περα μπαινει ενα ταψακι μιας χρησης πανω απο το μαμα, και οταν γεμισει το πεταμε

image.png.dc1e861e22ed7fa2763cff4562b3f9f4.png

Δημοσ.
4 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Αρα προτεινεις προπανιο το χειμωνα και μειγμα το καλοκαιρι; 

Παντως εγω ειχα καταλαβει οτι το προπανιο ειναι πιο δυνατο απο το μειγμα. Θα την αναψω αποψε και θα γραψω εντυπωσεις. Ποσο γρηγορα φτανει 300C και ποσο το μεγιστο. Επισης θα συγκρινω και ποσο "καλη" φαινεται η φλογα.

Οσο για τον ρυθμιστη δεν πηρα αλλον. Εχω εναν σταθερό 37 mbar 1.5kg, αν δεν κανω λαθος αυτον εδω. Τον ειχα αγορασει βαση του μαμα ρυθμιστη που ειχε ερθει η ψησταρια απο UK αλλα δεν εκανε για τις εδω μπουκαλες. Πηρα ενα δλδ με τα ιδια νουμερα.

 οχι ακριβώς ,   για μένα  το προπάνιο είναι καλύτερη λύση χειμώνα καλοκαίρι ,  απλά  το καλοκαίρι  μπορείς να εχεις και μείγμα η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη  ενω τον χειμώνα  ειδικά σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες το μείγμα  παγώνει ειδικά απο τα μισά και κάτω  εδώ  προπάνιο είναι καλύτερη λύση

  • Like 3
Δημοσ.

Όταν είχα πάρει την πρώτη μου ψησταριά, η οποία στο manual έλεγε ότι ήταν προπανίου, ο άνθρωπος από τον οποίο είχα πάρει την φιάλη μου είπε να μην πάρω προπανίου γιατί το μείγμα ήταν πιο ασφαλές. Τον άκουσα και πήρα την κλασική φιάλη, όμως από ό,τι βλέπω ίσως έπρεπε να πάρω προπανίου. Τώρα με το μείγμα η Napoleon ξεπερνάει τους 370 με άνεση, αλλά ίσως θα πρέπει να δοκιμάσω και το προπάνιο. Θα είναι και καλύτερη η φλόγα. Πόσο κοστίζουν αυτές άραγε; Τις παίρνουμε από πιο εξειδικευμένα καταστήματα;

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα παρέλαβα, αύριο πρωί πάω την 365 στο εξοχικό, αύριο το απόγευμα την στήνω και μετά ψήνω μπριζολιτσες.. 

20210115_202333.jpg

Επεξ/σία από @pnea1973
  • Like 8
Δημοσ.
1 ώρα πριν, @pnea1973 είπε

αύριο πρωί πάω την 365 στο εξοχικό

πες μου κι εμενα τον τρόπο ρε μπαγάσα που έχω κολλήσει στην Αθηνα :P

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, zanskou είπε

πες μου κι εμενα τον τρόπο ρε μπαγάσα που έχω κολλήσει στην Αθηνα :P

Εξαιτίας της δουλειάς μου μπορώ ααν Ελ. Επαγγελματίας μπορώ να πάω... Την επόμενη εβδομάδα θα σου πω κάτι αν πιάσει και για μένα για την σύζυγο.. 

  • Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

 οχι ακριβώς ,   για μένα  το προπάνιο είναι καλύτερη λύση χειμώνα καλοκαίρι ,  απλά  το καλοκαίρι  μπορείς να εχεις και μείγμα η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη  ενω τον χειμώνα  ειδικά σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες το μείγμα  παγώνει ειδικά απο τα μισά και κάτω  εδώ  προπάνιο είναι καλύτερη λύση

Απ ότι είδα ανέβασε θερμοκρασία πιο γρήγορα, αλλά η μέγιστη που έπιασε στη μισή ώρα ήταν 325C με εξωτερική θερμοκρασία 7C. 

Σε πιο ζεστή μέρα με το μείγμα έχω πιάσει 340-350C. 

Η φλόγα ήταν πιο καλή, μπλε κυρίως με λίγο κίτρινο. Με το μείγμα είχε πιο πολύ κίτρινο.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Η φλόγα ήταν πιο καλή, μπλε κυρίως με λίγο κίτρινο. Με το μείγμα είχε πιο πολύ κίτρινο.

Αυτό ακριβώς έλεγε στο troubleshooting section του manual της παλιάς ψησταριάς, η λύση στο "πρόβλημα" της κίτρινης φλόγας ήταν η φιάλη προπανίου. 

  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Απ ότι είδα ανέβασε θερμοκρασία πιο γρήγορα, αλλά η μέγιστη που έπιασε στη μισή ώρα ήταν 325C με εξωτερική θερμοκρασία 7C. 

Σε πιο ζεστή μέρα με το μείγμα έχω πιάσει 340-350C. 

Η φλόγα ήταν πιο καλή, μπλε κυρίως με λίγο κίτρινο. Με το μείγμα είχε πιο πολύ κίτρινο.

Μια χαρά είσαι , με μεγαλύτερη εξωτερική  θερμοκρασία θα ανέβει ποίο ψηλά , νομίζω ότι δεν χρησιμοποιησεις ξανά μείγμα , 

Νομίζω ότι η ψησταριά σου έχει προδιαγραφές βόρειας Ευρώπης  και  εκεί χρησιμοποιούν μόνο προπάνιο 

Όσο για τις διαφορές που είδες στη θερμοκρασία καλύτερα να μην μπούμε στο κόπο να αναλύσουμε ,

 

Μόλις τώρα, ηνίοχος είπε

Μια χαρά είσαι , με μεγαλύτερη εξωτερική  θερμοκρασία θα ανέβει ποίο ψηλά , νομίζω ότι δεν θα χρησιμοποιησεις ξανά μείγμα , 

Αν θυμάμαι καλά η ψησταριά σου έχει προδιαγραφές βόρειας Ευρώπης  και  εκεί χρησιμοποιούν μόνο προπάνιο 

Όσο για τις διαφορές που είδες στη θερμοκρασία καλύτερα να μην μπούμε στο κόπο να αναλύσουμε ,

 

 

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...